perjantai 20. joulukuuta 2013

Ympäri maailmaa sydänsairaita lapsia viihdyttämään

Tämä on Seyram,pieni 5-vuotias sydänsairas tyttönen Ghanasta. Seyram saapui S.A.C.H-taloon vasta äskettäin eikä vielä ole käynyt leikkauksessa,jota hän nyt odottelee talossa.
Ajattelin hieman kertoa tuon vapaaehtoispaikkani kansainvälisistä ja täkäläisistäkin vapaaehtoisista. Kun käyn siellä viikottain;,kohtaan siellä muutamien viikkojen välein aina uusia ,muutamaksi viikoksi taloon tulleita vapaaehtoisia. Järjestöllä on muutamia vapaaehtoisohjelmia,joista yksi on ns. full time volunteer,eli kokopäiväinen vapaaehtoinen,joka yleensä tulee taloon vähintään kahdeksi viikoksi. Talo tarjoaa vapaaehtoiselle pedin ja ruuan ja mahtavan kokemuksen,joka jää muistiin. Minun tuolla olon aikana vapaaehtoisia on ollut Englannista,Kanadasta,Koreasta,Etelä-Amerikasta,Yhdysvalloista,Ruotsista  ja muista maista. Kuvassa (sylissään pikkutyttö) kanadalainen R.,joka vietti talossa yli kuukauden joku aika sitten.Monia vapaaehtoisia on tuonne houkutellut  siellä aikaisemmin olleiden ystävien kokemukset.
Toinen vapaaehtoisohjelma on ns. part time-eli osa-aikainen vapaaehtoisuus tuolla,joko toipilaskodissa tai sairaalassa,kerran tai muutaman kerran viikossa,tietyllä aikavälillä. Siihen kuuluvat myös nämä kuvassa näkyvät lukiolaiset,jotka tällä hetkellä tulevat kerran viikossa tuonne lapsia viihdyttämään.Näiden lukiolaisten koulu;asuinkaupunkini Holonin  Kiryat Sharet- lukio pitää tärkeänä oppilaittensa henkilökohtaista panostusta vapaaehtoisprojekteissa  ja sitä kautta nämä lukiolaiset ovatkin S.A.C.H-taloon päätyneet. Lukion jokaisen oppilaan tulee osallistua jonkinlaiseen hyväntekeväisyys/vapaaehtoisprojektiin.Minäkin olen osa.-aikainen,mutta vakituinen vapaaehtoinen.
Viime vuonna talossa kävi eri ryhmä samasta koulusta,mutta tämä tyttö oli mukana viimekin vuonna ja  kertoi minulle muutama päivä sitten,ettei hän voi pysyä tuolta pois:hän on rakastunut talon toimintaan ja siellä oleviin lapsiin. 

12 kommenttia:

 1. Tasta sinun vapaaehtoistoiminnasta on aina kiva kuulla! Onpa hyva idea lukiolta etta pitaa osallistua.

  VastaaPoista
 2. Vapaaehtoisia tarvitaan jatkuvasti enemmän kun joka puolella leikataan ja nipistetään. Upeaa että näillä lapsilla on hoivaajia....
  Mukavaa joulunaikaa ja kaikkea hyvää vuodelle 2014 jolloin taas bloggailen!

  VastaaPoista
 3. Onpa hyvä idea opastaa lukiolaisetkin vapaaehtoistyöhön, todella kivaa, ja varmaan itsekin saavat siitä jotain elämän opiksi.

  VastaaPoista
 4. Petra:Kiva kun tykkäät! Ja todella hyvä juttu tuo että lukiolaiset joutuvat(saavat,,,)osallistua vapaaehtoistoimintaan:)

  BLOGitse:näin se taitaa olla.Sen vuoksi täälläkin on paljon vapaaehtoisvoimin toimivia juttuja...Kiitos samoin sinulle hyvää joulunaikaa ja uutta vuotta!

  Sirokko:Minusta aivan mahtava juttu ja takuulla jokaiselle jää siitä jotakin,mitä he arvostavat sitten myöhemminkin.

  VastaaPoista
 5. Hyvää työtä sydämestä tulevaa on vapaaehtoistyö.

  VastaaPoista
 6. Ihana olet!

  Hyvää Joulua Jael!

  VastaaPoista
 7. Olisi aivan ihana päästä suorittamaan noita näyttöjä sinne Israeliin.

  VastaaPoista
 8. Arleena:;ja ihanaa kun nuo koululaisetkin ovat sellaisessa mukana:)

  Lepis:iloahan tuo vain antaa! Ja kiitos,hyvää JOulua sinullekin!

  Nelli:toivottavasti pääset....

  VastaaPoista
 9. Hienoa että nuoret voivat olla mukana ihan ulkomailta saakka - "minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa" ... Ja upeata että sinä olet ihan vakituisena siellä, lapsille merkitsee varmasti tosi paljon tuttu ja turvallinen aikuinen!

  VastaaPoista
 10. Nina:hieno kokemus nuorille olla tuolla.Tuonne tulevat vapaaehtoiset ovat enimmäkseen nuoria mutta mukana on ollut myös muutama hieman vanhempi.Lapsille se on mukavaa kun on vähän pidemmän aikaa sama ihminen tuolla.Lapsethan tuolla aina vaihtuvat,terveet lentävät kotiin ja uusia potilaita saapuu taloon.

  VastaaPoista
 11. Hyvää työtä!
  Täälläkin pitäisi ihmisten taas alkaa tehdä enemmän vapaaehtoistyötä sekä talkootyötä ja yleensäkin toisten auttamista ja huomioimista. Se on valitettavasti jatkuvasti vain vähenemään päin.

  VastaaPoista
 12. Upeata että tuo toiminta on noin hyvin järjestettyä ja toimivaa ja vetää uutta väkeä.

  Minä olen tehnyt tänä vuonna vapaaehtoistyötä kolmessa eri kohteessa. Alkaa olla niitä tunteja kohta enemmän kuin ansiotöitä :D

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...