lauantai 28. joulukuuta 2013

Rantakävelyllä Tapaninpäivänä

Kun olimme tarkistaneet edellisen postauksen koristellut talon,jatkoimme matkaa rantaan päin.Kuten kuvasta näkyy,päivä oli pilvinen ja Välimeri näytti vaaleansiniseltä eikä turkoosilta,kuten aurinkoisina päivinä. Vaikka oli lämmintä,ei rannalla pahemmin näkynyt ihmisiä.
Kävelimme Dolphinariumin ohitse.Aikoinaan tämä paikka oli täynnä elämää,kauppoja,huvittelupaikkoja ja delfiineitäkin.Kaikki muuttui kesäkuussa 2001 kun itsemurhapommittaja laukaisi pomminsa jonossa,jossa nuoret odottelivat pääsyä diskoteekkiin. 21 teiniä kuoli ja 132 loukkaantui ja sen jälkeen Dolphinarium sai rappeutua,sillä kukaan ei enään halunnut sinne mennä.  Viimeisten suunnitelmien mukaan Dolphinariumin alueesta pitäisi tulla avoin yleinen tila;osa rantabulevardia.
Kalastaja rantabulevardilla
Tyttö ja kissa
Sitten olimmekin jo Jaffassa.Näkymä sieltä Tel Avivin rannikolle pilvisenä päivänä
Ja lopuksi vähän musiikkiakin.Yksi Israelin X-factorin suosikeista on filippiiniläinen vierastyöläinen Rose Fostanes, mahtavalla äänellään.

17 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Onpa Rosalla ääni! Harmittaa, että ihmiset on niin pahoja ja sytyttelevät pommeja ja viattomat kuolee.

Jael kirjoitti...

Allu:Rose on sellainen puolentoista metrin pakkaus,josta lähtee ihan mahtava ääni! Hän on nyt jo 8 loppukilpailijan joukossa mutta minun suosikkin on kuitenkin joku muu,vaikka Rose onkin ihan mahtava.Hän on vähän kuin Isaelin Susan Boyle.... Tapaus muistuu aina mieleen kun tuolta menee ohitse,siellä on myös muistomerkki.

Leena Lumi kirjoitti...

Waude, mikä ääni! Tulee mieleen Tina Turner tai sitten se yksi laulaja, joka kuoli vähän aikaa sitten...en taaskaan muista nimeä...tiedät kyllä.

Siis Englannin Susan Boyle teki minuun valtavan vaikutuksen ja kovistuomaritkin itkivät...

Jael kirjoitti...

Leena;tuolla Rosella on tosiaakin ihan huima ääni,ihme että häntä ei ole keksitty aikaisemmin. Mullekaan ei tule nyt se nimi mieleen....Juu muistan kun oli se Susan Boyle kilpailemassa....

Ciacy kirjoitti...

Olipas kurja juttu tuo, ettà yksi yksittàinen tapaus on saanut tuollaisen kivan alueen noin rappeutumaan. Ihana ààni tuolla Rosella ja hyvàn biisinkin oli valinnut laulettavaksi, yksi lemppareistani.

Hanneles paradis på Hisingen kirjoitti...

Tylsää kun noin nuorten ilot viedään...

Jael kirjoitti...

Ciacy:niin tosi traaginen tausta on tuolla Dolphinariumilla ja aika hyvin ymmärtää että sen jälkeen ei kukaan halunnut enään sinne mennä. Rose onkin koko ohjelman aikana laulanut mahtavia powerhouse-kappaleita,mahtava pakkaus tuo Rose!

Hannele:just det....

Mine kirjoitti...

Ihmettelinkin, että miten tuollaisella paikalla on noin rapistuneeseen kuntoon päästettyjä rakennuksia. Harmi:(.

anumorchy kirjoitti...

Uskomaton aani tuolla Rosella!!! Pitaisikohan alkaa katsoa telkkaria? En ole sita avannut aikoihin, ja silloinkin vaan taman viimeisen lumiepisodin vuoksi.

Jael kirjoitti...

Mine;aika kauan tuo on saanut rappeutua,olis jo aika tehdä sille jotain....

Anu:eikös olekin.Olen ihan hurahtanut tuohon X-factoriin.....

Tuula's life kirjoitti...

Hei Jael! Luin innolla kirjoituksiasi. Mielenkiintoisia tarinoita Jerusalemista. Jatkossakin haluan kuulla tunnelmia sieltä - liityin lukijaksesi. Tämä lukija on Tuulia Turusta. Hyvää Uutta Vuotta!

Rita A kirjoitti...

Surumielisyyttä kauniissa kuvissasi. Toivotaan ja toivotetaan hyvää alkavaa vuotta.

Tuula kirjoitti...

Mulla on Suomessa albumissa monta kuvaa Tel Avivin rannasta 80-luvun alussa. Näissä sinun kuvissa on pientä surumielisyyttä, kuten Ritakin mainitsi. Jäin katselemaan niitä pitkäksi aikaa.

Melissa kirjoitti...

Surullista :( Muistan tuon tapauksen hyvin.
Pian turkoosi timantti loistaa palavan auringon alla.

Anneli kirjoitti...

Hirveä todiste terrorismista!!
Mietin Jael noita Jaffan nostureita taustalla.Onko se pelkkää korjausrakentamista vai jonkun uuden tekoa ??

Matkatar kirjoitti...

Tosi ikävä tapaus, ei voi ymmärtää.

Jael kirjoitti...

Tuulia:kiitos kivasta kommentistasi ja tervetuloa lukijaksi tänne:)Ja kiitos samoin sinulle oikein hyvää uutta vuotta!

Rita:tuolla Dolphinariumilla surullinen historia mutta ehkä tuo harmaa sää lisäsi vähän surumielisyyttä kuviin...Oikein hyvää uutta vuotta Rita!

Tuula:varmasti on paljon muuttunut siitä kun kuvasi otit.Rantabulevardi ylettyy Rishoniin asti ja rakennettukin on paljon.Tuonne Dolphinariumiin vein kerran poikani katsomaan delfiiniesitystä...Tapaninpäivänä oli suurimman osan päivää harmaan näköistä,Tosin pidän siitä kun täällä on aina muuten aurinkoa...

Nelli:Se oli kyllä kamala tapaus.Aurinkoa riittää joten suurimman osan vuottahan tuo meri näyttää turkoosilta:)

Anneli:on se.Vaikka tuo hökötys häviäisikin niin kadun varressa on muistomerkki ,jotta sitä ei unohdettais. Jaffassa rakennetaan ,siitä nuo nostokurjet...Esim.kellotornin vieressä entisestä poliisiasemasta tulee hieno butiikkihotelli...

Matkatar:tuollaisia tekoja onkin vaikeaa ymmärtää...