perjantai 13. joulukuuta 2013

Kunnon talviviikko

Tulin Sugariin juuri kun se avattiin tänään.Tuolilla on fleecehuopia sen varalta että jollain on kylmä.Takana näkyy Billien  kukkakauppaa. 
Täällä on nyt ollut talvista keskiviikosta alkaen ja etenkin pari viimeistä päivää ovat olleet tosi kylmiä,Aamulla herätessäni katselin lämpömittaria:ulkona oli 4 astetta ja sisällä 12 astetta.Ja satoi melkein koko ajan.Bambia onkin sen vuoksi ollut vaikeaa viedä ulos kun pisupaikkana on vain meidän ja viereisen talon välinen katos eikä sieltä löydy kunnolla hajuja;D  Lähdin sitten aikaisin liikkeelle ,kohti Tel Avivia,ja bussin ikkunasta näin että satoi räntää!Sitä oli Holonin keskustassa suurina valkoisina lätäköinä.Tuli mieleen että jos olisi muutama aste vähemmään tuo sade tai räntä tulisi alas lumena,kuten Jerusalemissa,jossa sitä on tullut jo toista päivää. Käykääpä katsomassa Lisayn blogista miten lumista hänellä on;lunta taitaa olla Jerusalemissa enemmän kuin Helsingissä! Monet ihmiset ovat muuten juuttuneet Jerusalemiin koska sääolosuhteet ovat katkaisseet sinne vievät reitit.Kaupunki saarroksissa....
Tällaiset säät pitävät ihmiset kotona....mutta ei minua:tämä on sen verran harvinaista että haluan tästä nauttia.
Sugarista otin bussin torille päin.Bussi oli harvinaisen tyhjä perjaintaiksi,jolloin ihmisillä on vapaata ja käyvät viikonloppuostoksilla. Torin edessä oleva aukiokin oli aivan tyhjä,mikä harvinainen näky!
Torin alkupääkin oli aika tyhjä ja monet kojut kiinni. Ruokapuolella oli sitten jonkun verran liikettä mutta ei paljon.Torin kunnostamisprojekti on hyväksytty,mutta koskakohan se alkaa....tarkoitus on kattaa tori niin että sinne voi hyvin mennä sateellakin
Ja Nahalat Binyamin-kadun käsityöläistori jäi tänä perjantaina pitämättä.Ei ristinsieluakaan ja mehukioskikin kiinni.
Kodin edessä olevan puun oksa oli taas katkennut.Viime vuonna tuosta puusta katksesi sen verran suuri oksa että koko puu parturoitiin.Ja nyt kasvun jälkeen katksesi taas oksa!
Tässä vielä kuva nettilehdestä Jerusalemista tänään

23 kommenttia:

 1. Toivotan teille puuterilunta!

  Olisitpa laittanut sen kuvan pojasta, joka teki niitä lumiukkoja Jerusalemissa...

  VastaaPoista
 2. Leena:ai niin se;D Tänne meidän nurkille ei kyllä tule puuterlunta;siitä saavat nauttia vain Jerusalemin ja pohjoisen Israelin ihmiset....

  VastaaPoista
 3. Hrrrr tuo huoneenlämpötila...sitä en Israelista kaipaa. Viime yön reissu ei onnistunut. Ei ollut vapaita äkkilähtöjä;) Matkustapana se on erittäin ekologinen, pieni hiilijalanjälki:)Nyt sinulle ja Bambille voi toivottaa lämpöiset viikonlopputerveiset, TaijaS

  VastaaPoista
 4. Hrrrrr meillakin on kylma, lamminta on taallakin ulkona noin 5 astetta, ilmalampöpumppu pyörii koko paivan ja eilen satoi pari lumihiutaletta, harvinaista!

  VastaaPoista
 5. Taija:niin tässä asunnossa ei ole lattialämpöä kuten joissakin.Mutta lämmittimeni on nyt ahkerassa käytössä.Tosi pieni hiilijalanjälki tosiaankin;D Hyvää viikonloppua myös sinulle!

  Petra:Tel Avivissa oli samat asteet kun pyörin siellä aamupäivällä.Ja nyt kun kävin äsken Bambin kanssa ulkona ihmettelin mitä valkoisia laikkuja oli nurmikolla....siellä oli rakeita tullut oikein kunnolla!

  VastaaPoista
 6. Huh, ulkona saa kyllä minustakin olla kylmä, mutta sisälämpötilat on kyllä siellä nyt aikamoiset. Palelee jo pelkkä ajatuskin.

  VastaaPoista
 7. ...ja Suomessa on ollut hirveä myrsky mutta täällä Málagassa sää on mitä mainioin!
  Odotan että mies saa duuninsa tehtyä niin lähdetään kävelylle, happihyppelylle :)
  Mukavaa viikonloppua - oli sää mikä tahansa!

  VastaaPoista
 8. Voi Bambi-parka, ei ole tottunut viileään! Suomessa tyttärieni pikku chihut vasta viluisia ovatkin, pikaisesti tehdään vaan tarpeet ulos ja äkkiä takaisin sisään...
  Näyttää muuten Tel Avivissa olevan samanlaisia penkkejä kuin täällä Barcelonassa!

  VastaaPoista
 9. Mine:minulla on käytössä vain pienet lämmityslaitteet,pyörillä kulkevan patterin annoin pois.Ei tämä minua häiritse,kestää kuitenkin vain muutamia päiviä. Ja tykkään kylmästä muutenkin.

  BLOGitse:se kylmä on nyt täällä Välimeren itäisellä puolella.Kuulemma Helsingissäkin lämpimämpää kuin täällä....Mukavaa happihyppelyä ja viikonloppua!

  Matkatar:Bambilla on niin lyhyt turkki niin se ei paljon lämmitä.Olenkin miettinyt että miten ihmeessä se pärjäisi Suomen pakkasissa....Hih,hauska tuo penkkien yhteläisyys siellä ja täällä:)

  VastaaPoista
 10. Ihanan autiota joka paikassa!
  Kairossakin on kuulema satanut lunta!

  VastaaPoista
 11. Todella oudon aution näköistä...Billielle terveisiä,toivottavasti kauppa käy kylmälläkin ??! Meillä alkaa kohta oleen jouluhössäkkä hurjimmillaan,ettei ehdi aata sanoon..:)huomiseksi odotettavaksi -20C Pohojanmaalle..ja sitten taas lauhtuu nollaan.Lämmintä iltaa sinulle ja Bambille vällyjen alle :)

  VastaaPoista
 12. Amalia:No Jerusalemissa oli,Tel Avivissa sitten päinvastoin;D

  SusuPetal:näinkin kuvia lumisesta Kairosta,kuulemma yli sataan vuoteen ei siellä ole ollut lunta!

  Anneli:sade ja tuuli piti ihmiset sisällä.Tuuli riepotteli vähän Billien kukkaruukkuja tänä aamuna...Onpas teillä vaihteluita noiden asteiden kanssa! Kiitos,Bambi onkin nyt huovan alla ja kohta taas lämmittää jalkojani;D

  VastaaPoista
 13. Onpa siellä kelit ja mikä kuva Jerusalemista! Täällä oli jo kauniin valkoista, mutta parin päivän lämpöaalto sulatti suurimman osan lumesta pois. Herttainen ajatus nuo fleece-peitteet! Mukavaa viikonloppua, Jael.

  VastaaPoista
 14. No onpa siellä myräkkää, Jerusalemissa varsinkin.
  Hassu tuo viimeinen kuva! Sehän on selvä, ettei siellä mäkisessä maastossa kesärenkailla mihinkään pääse. Onneksi tuollaista säätä on harvoin, että asukkaat voi pitää vapaata ihan hyvillä mielin.
  Tarjetkaahan siellä Israelin talvessa!

  VastaaPoista
 15. Ja täällä on sulanut kaikki lumi, ja ennustetaan lumetonta joulua.
  Onkohan kaikki mennyt maailmassa sekaisin, lumetkin väärään paikkaan.
  Veljeni tytär tulee jouluksi Jerusalemiin ja hän saa kokea siellä valkoisen joulun luultavasti.

  VastaaPoista
 16. Oi miten paljon Jerusalemissa on lunta. Meiltä on kohta lumet sulaneet pois kun on ollut niin lämmintä. Tosin tänään on aurinkoinen pakkaspäivä täällä.
  Kiva ja mielenkiintoinen kuvasarja postauksessasi!

  VastaaPoista
 17. Lissu;eikös ole hassua että täälläpäin on lunta ja teillä kaikki suli! Mutta talvi täällä on niin lyhyt että tästä nauttii! Tuo lempparikahvilani ottaa kaikki huomioon,mikä tekeekin siitä niin viehättävän:)

  Eeviregina;Jerusalemiin todellakin tuli paljon lunta ja koko kaupunki ollut motissa,aika uskomatonta! Kiitos,nautitaan tästä niin kauan kuin kestää...

  Arleena:aika nurinkurista että täällä on enemmän lunta kuin teillä! Mutta tuskin sitä lunta on kun veljentyttäresi tänne tulee,joten tuskin hän täälläkään valkoista joulua löytää.

  Susanne:on kyllä aika harvinaista että näin talvista tuli! Sitä tapahtuu vain äärimmäisen harvoin että lunta on noin paljon Jerusalemissa.Kiva kun tykkäsit:)

  VastaaPoista
 18. Uskomatonta, että tuo kaikki tapahtuu Israelissa. Me päästiin Jerusalemista ihan viime hetkellä pois jeepp-kyydllä. Muuten oisin missannut lennon kotiin... Oli kyllä kaunis näkymä vanha kaupunkin valkean lumen peitossa.
  Nyt siis jo Suomessa. Jännä reissu, kaksi viikkoa olin ja kerralla koin kesän, syksyn ja talven! :)

  VastaaPoista
 19. Nina:onneksi pääsitte ettekä jääneet jumiin sinne,mikä tuuri!
  AIka uskomaton kyllä tämä talvi tällä kertaa,en kyllä valita sillä tämä kestää niin lyhyen ajan.Mutta oli varmaankin aika erikoinen kokemus kokea noin monta vuodenaikaa noin lyhyessä ajassa;D

  VastaaPoista
 20. Todella kaunista varsinkin tanaan Jerusalemissa!
  Aamulla aikaisin kuljeskelimme lumessa lasten kanssa ja nautimme maisemasta Malhasta yli Jerusalemin.
  Istuimme jopa pitkan tovin anoppini parvekkeella tyynyt tuoleilla ja huovat ymparilla ja ihailimme maisemia...

  VastaaPoista
 21. Olet sina sitkea sissi! Mina en kuvitellutkaan perjantaina pistaa nenaani ulos. Onneksi tein kaikki viikonlopun ostokset jo torstaina.

  VastaaPoista
 22. Hassua, että teillä siellä on noin paljon lunta ja meillä losottaa vettä.
  Aattoiltana tässä yritän tutkia blogisi kuvia. <3

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...