tiistai 17. joulukuuta 2013

Kaatuneita puita ja tuttuja kankaita

Viime viikonlopun myrsky onnistui kaatamaan muutaman nuoren puun kodin lähellä.Soitinkin heti siitä kaupungille ja seuraavana päivänä oli puut jo nostettu pystyyn. 
Illalla  ja aamuisin on nyt aika kylmää täällä ja ilman tuota nuttua Bambi vain hytisee ulkona.Tällä viikolla on aurinko sitten paistanut päiväsaikaan melkein pilvettömältä taivaalta ja ainakin Bambi on siitä ollut iloinen;D On kyllä aika kylmänherkkä koira tämä Bambi!
Olen joskus muutama vuosi sitten kirjoittanut Tel Avivin Carmel-torin viereisen kadun,Nahalat Binjamin-kadun kangaskaupoista ja miten joissakin niistä on löytynyt edullisesti suomalaisia kankaita.Kyse on ollut jäännöseristä ja joskus eristä,joissa pieniä valmistusvirheitä,joita vain tarkkasilmäinen huomaa.  Katu on sama,jossa on aina tiistaisin ja perjantaisin käsityöläistoritapahtuma. Viime viikolla kävelin taas kauppojen ohi ja yhden kaupan ikkunassa näkyi todella tuttua kangasta! Menin sisälle kauppaan ihailemaan. Muissa kaupoissa en ollut törmännyt tähän Jaffa-kankaaseen ,ja tässä kaupassa kankaat olivat muutenkin kalliimpia kuin muissa kadun kangaskaupoissa. Teki kyllä mieli ostaa tuota niin ihanan nostalgisen näköistä kangasta mutta mihin käyttäisin sen....Eli jäi nyt ostamatta.
Kaupassa oli muutenkin hyvä kangasvalikoima..

17 kommenttia:

Marja-Leena kirjoitti...

Täälläkin on kaatunut puita, isojakin ja monen myrskyn aikana.

lepis kirjoitti...

Jopas oli myräkkä!

Suomituotteita löytää aina yllättävistä paikoista. Kiva.

Sirokko kirjoitti...

Missasit Jerusalemin lumet, mutta saitte sentään myrskyn tilalle. Bambi-parka, onneksi ei asu Suomessa.
Onko nuo Jaffat Vallilan kankaita, muistan joskus Suomessa nähneeni. Teille sentään joskus tulee jotain suomalaistakin, täällä ei ole näkynyt kuin Nokiaa eikä sitäkään enää kauaa, ja kiinalaisia Angry birds -kopioita.

Mine kirjoitti...

Olipas tosiaan Jaffa löytänyt tiensä teille:). Täällä sataa, mutta ei myrskyä sentään. Sellaiset kelit, jolloin on mukavaa olla sisällä...

Melissa kirjoitti...

Mun taivas :)

Jael kirjoitti...

Marja-Leena:niin teillä oli se raju Seija käymässä;D

Lepis:Viime perjantaina oli tosi myräkkä,ja räntää ja rakeita. Onneksi löytyy välillä Suomi-tuotteita:)

Sirokko:Niin harmikseni missasin enkä edes olisi voinut mennä lunta katsomaan kun tieto oli tukossa.Nyt se lumi on alkanut jo sulaa....
Juu Vallilan kankaitahan nuo.Niitä on löytynyt hyvin tuolta kadulta ja edullisesti mutta tämä Jaffa oli sitten tyyriimpi.Täällähän meillä on se Iittala-kauppakin,joten kivasti näkee Suomi-tuotteita:)

Mine:juu just oikeaan paikkaan;D Meillä loppuivat sateet heti viikonlopun jälkeen eikä uusia toistaiseksi tulossa.Aamulla on tosi kylmää mutta päivällä sitten ei lainkaan vaan tosi miellyttävää,paras mahdollinen kävelysää:)

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Hurja myrsky - Täälläkin on ollut myrskytuulia. Puita ei kaatunut tästä meidän vierestä, mutta pihapöytiä peittänyt pressu lensi irti ja iso lyhty kaatui.

Anneli kirjoitti...

hei,oliko toi se kauppa missä käytiin yhdes ????

Jael kirjoitti...

Nelli:no sinulle käsityöihmisenä tuo katu olis kyllä paratiisi!

Minna:aika hurja myrsky meillä olikin viime viikolla.ohoh,no teilläkin se Seija teki vahinkoa....

Anneli:ei sama kauppa,vaan vähän hienomman näköinen kauppa,mutta samalla kadulla.

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Onpa myrsky sielläkin.

Sari kirjoitti...

hauska toi jaffa kangas. :)

Katja kirjoitti...

Joka puolella maapalloa tuntuu nykyään jatkuvasti myrskyävän. Täällä kotimaassakin myrskyt ovat yleistyneet ja koventuneet. Meillä on nyt muutaman viikon sisällä ollut viisi myrskyä, ja Seija oli kaikista pahin. Vahinkoa syntyi.:( Nyt vietän viikonloppuun asti unettomia öitä, koska vasta lauantaina päästään kaatamaan rakennusten vierestä loput isot puut pois. Maanantain ja tiistain välisenä yönä tuuli jo taas viidennen kerran vähän ajan sisällä yltyi myrskypuuskiksi, ja koko yön pelkäsin ihan mahdottomasti, vieläkö nuo loput puut pitävät pintansa, vai onko aamulla taas kaatuneita.

Hyvät kangasvalikoimat. Kiva varmasti välillä löytää joukosta noita kotimaisia kuoseja.:)

arleena kirjoitti...

Myrsky on näköjään pyyhkäissyt koko "maailman" yli. Täällä on myös rytissyt metsää maahan ja on ollut sähkökatkoja, tosin ei tässä meidän alueella enemmän keskisessä Suomessa ja lounaisosassa.
Tuo Hartwallin limskamainos-kangas on täälläkin vilahdellut siellä täällä kodeissa.

Jael kirjoitti...

Hannele;myrsky tuli ja meni.Nyt on vain aurinkoa...

Let¨s go:eikös olekin:)

Katja:todella arvaamaton on sää olut vähän joka puolella maailmaa.Tällaista myrskyä en ehkä pääse koskaan näkemään uudestaan ,sen verran harvinaisen raju tämä oli tai kuka tietää...Voi kurjuus,teillä kävi tosi kurjasti Seijan kanssa.Toivottavasti ei tule uusia tuollaisia pahoja myrskyjä teille.On kyllä tosi kivaa kun löytää noita kotimaisia kuosia,olen niitä hamstrannut täällä paljon vaikken osaa edes ommella....

Arleena:myrskyjä on tosiaankin ollut siellä sun täällä,.Nyt on vain aurinkoa eikä seuraavasta sateesta tietoakaan....On kyllä nostalgisen hauska tuo Jaffa-kangas:)

Maireanna kirjoitti...

Kun on lämmintä ja tuulet yltyy myrskyiksi, niin puita kaatuu..kaikkialla. Niin meni täälläkin.
Nyt on ihana sininen hetki, lunta sataa hiljaa. On oikea postikorttikeli.
Sen saattelemana toivotan Sinulle Jael oikein Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

Leena Lumi kirjoitti...

Tuossa, missä nuo puut ovat kaatuneet oli ennen komeat suuret puut...muistaisin. Ehkä jakarandapuita. Hyvä, että saivat pystyy. Jos ne tukisi kunnolla niin...

Reiman äiti opetti hänelle pienenä, että Jaffa parantaa kaiken;) Etenkin vatsataudin.

Ciacy kirjoitti...

Jaffa ♥