perjantai 9. tammikuuta 2015

Kylmä!

Lintu ei liity mitenkään säähän,sillä kuvasin tätä lintua pari viikkoa sitten Yarkon-puistossa,kun oli aika lämmintäkin. Lintu seisoi pitkään sillan reunalla ja piti kovaa meteliä,kunnes kaveri lensi ohitse ja tämä sen perässä.
Viime keskiviikosta kirjoitin että se oli vuoden kylmin päivä,mutta tämä perjantai on ollut vieläkin kylmempi.
Tällaiset olivat asteet iltapäivällä.,Tuo aika digimittarissa ei pidä paikkaansa,mutta asteet kyllä.Sisällä oli 11.5 astetta ja ulkona 4. Istuin olohuoneen sohvalla lukemassa kun yhtäkkiä alkoi tuntua että käsistä palelee...Bambi-ressu ei viime päivinä ole mielellään lähtenyt ulos kun on ollut sadetta ja kylmää,ja tosi lyhyitä ovat ne meidän ulkoilut olleetkin;miten ihmeessä tuo koira pärjäisi Suomen talvessa.....Naapuri soitti myöhemmin ja kertoi että kun hän oli ulkoilemassa koiransa kanssa tuli rakeita ,ja maa oli hetken valkoinen...

Viime keskiviikon myrskysäällä kastuin kahteen otteeseen,ja se kostautui pahalla yskällä ja aivastelulla;niinpä tänään piti mennä apteekkiin ostamaan vähän flunssalääkkeitä.

Mutta ei tämä kylmyys minua häiritse.Vasta tällä viikolla otin lämmittimeni esille ,ja nyt se lämmittää hyvin tätä huonetta,jossa on tietokoneeni. Mieluummin kylmää sisällä kuin helteitä:kylmällä voi aina lisätä vaatekerroksia ja juoda kuumaa,mutta kesän helteissä alastomanakin hikoilee ellei ole ilmastointi päällä....
Ja tämä komea mutta äänekäs lintu on Afrikanhanhi

16 kommenttia:

Melissa kirjoitti...

Komea malli. Olenkin lukenut, että siellä on ollut aikamoinen keli.

Tuitiina kirjoitti...

Onhan se jo aika raikas keli sisälläkin, jos 11 astetta vaan ;)
Komea on Afrikanhanhi!

Satu kirjoitti...

Hyvä että näet viileyden noin positiivisesti. Tottahan se on, että kylmällä saa vaatteita lisättyä, mutta kuumalla ei voi oikein enää nahkaansa riisua. :-) Minä olisin kyllä hätää kärsimässä tuommoisissa sisälämpötiloissa - muistan kun kerran asuin vanhassa kivitalossa, jossa saattoi olla talvella sisällä 16 astetta, ja se oli mulle melkein jo kuolema. :-D

P.S. Miten olet saanut blogiisi tuon "en ole robotti" -nappulan?

Eeviregina kirjoitti...

Eilen Jerusalemissa oli samat lämpötilat kuin meillä, mittari nollassa! Mutta siellä satoi vettä ja meillä lunta. Sitä onkin kertynyt jo huimasti, lumitöitä sais tehdä päivittäin.
Minä palelen aina sisätiloissa kevätmatkalla Israelissa! Ne kivilattiat on niin kylmiä, etten ole tottunut sellaisiin täällä.
Hyvää sapattia!

Sirokko kirjoitti...

No lopulta saitte sinnekin talven! On se vaan niin odotettua, vaikka sisäkylmästä en kyllä tykkää minäkään. Meillä on keskuslämmitys päällä lähes koko talven, mutta kylmimpinä päivinä se ei tarpeeksi tehoa, kun talo ei ole kylmää varten suunniteltu. Ei meillä sentään noin kylmä sisällä ollut!

Nimetön kirjoitti...

Onpa upeita kuvia tuosta linnusta!!

Paranemisia!

Sky Mikaela kirjoitti...

Kylmä on sisällä, kyllä. Mitten Israelissa yleensä lämmitetään?
Pohjolassa näihin parempiin lämmityksiin ja eristeisiin kyllä satsataan. Monesti "lämpimissä maissa" palellaan enemmän kuin meillä, sisällä siis. Meilläkin oli Saksan toisessa talossa vilakampaa ja Hollannissa ihan viileä huonolla kelillä. Eikä lämmitystä raattinut huudattaa. Nyt minulla onkin sitten näissä taloissa kuuma. Itse vielä laitan patteria pienemmälle, mutta auta armias kun menen Suomessa kylään... hikoilla saa.

Rita A kirjoitti...

Hyvä kuulla että pärjäilet ja viihdyt kylmällä. Bambille pitäisi varmaan neuloa villapaita :)

Arnoya Ari kirjoitti...

Tuttavani suomesta palasi juuri Malakasta, oli palellut koko ajan.
Etelän huoneistot eivät ole suunniteltuja talveen, pärjäile;)

Jael kirjoitti...

Nelli:tuon jälkeen oli vieläkin kylmempi;aamulla eilen 3 astetta ja sisällä oli 9 aamulla,mutta huomenna jo hieman lämpenee.

Tuitiina;minä pidän kylmästä;D Ja Afrikanhanhi on komea hanhi ,ja hyvin antoi kuvata itseään:)

Satu:ajattelen että tämä on ihanaa verrattuna siihen hikoiluhelteeseen,ja kun tämä kestää vain muutaman päivän niin ihan nautin tästä:) En tiedä mistä tuo en ole robotti nappula tuli,se tuli itsestään enkä saa sitä pois,mutta kommentoida voi ilman sitä sananvarmennusta,tuo vain härnää...

Eeviregina:Jerusalemissa ja vuoristoisilla alueilla oli tosiaankin kylmää! Mutta tänään monet ihmiset matkustivat pohjoiseen ja siellä oli ihan luntakin.En pahemkin kärsiä tästä sisäkylmyydestä,on vaatteita pari kerrosta ja kuumaa juotava ja lämmitin.Lattiat on kylmiä mutta on lämpimät tossut ja sukat:)

Sirokko;tuo oli ehkä ihan vähän liian kylmää mutta kyllä vaan pidän tästä enemmän kuin kesän helteistä.Ja tämähän on hetkessä täällä ohi,huomenna jo lämpenee.Sisälämmityksestä en edes pidä kun pitää olla kaikki ikkunat silloin kiinni.

SusuPetal:kiitos,se oli kiitollinen kuvattava:)

Tanja:kyllä täällä suurin osa taitaa laittaa näinä päivinä lämmityksen päälle,eli ilmastointi toimii lämmityksenä.Joillain voi olla myös lämmitetyt lattiat.Minä en edes ole tuntenut tarvetta laittaa ilmastointi/lämmitystä päälle,ihan riitti lämpimät vaatteet ja pieni lämmitinapparaatti.Ja Suomessa asuessa, suljin kaikki lämpöpatterit sillä yli 20 asteen lämmössä alkoi jo ahdistaa;D

Rita:minä viihdyn viileässä säässä .Bambi sen sijaan palelee ja hänellä onkin lämmin villatakki:)

Ari:Voin kuvitella että paleli.Tosiaankin nämä talot on tehty enemmänkin sitä hellettä varten,ja sen vuoksi ikkunatkin kai ovat pienet. Mutta minua tuo sisäkylmyys ei häiritse.

Marja-Leena kirjoitti...

Näin FB:ssä kuvia Jerusalemista, missä oli lunta todella paljon!

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Hauskannäköinen lintu! Täällä pakkanen paukkuu, kissat ovat paukkeesta ihmeissään. Mutta 11,5º on tosiaan aiiika vähän, hrrr. Mitä kovempi pakkanen, sitä enemmän lykkäämme täällä puita pesään, sisällä on visusti 24° :)
-Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

Unelma kirjoitti...

Meilläkin on nyt vähän pakkasta täällä -10 astetta, pohjoisessa lähellä 40 astetta miinusta. Sinulla on niin hienot kuvat täällä. Minäkin haluaisin laittaa vähän isompia kuvia, mutta en osaa.

Amalia kirjoitti...

No huhu onpa teillä viileetä. Niin on maailmankirjat sekaisin. No on meilläkin nyt -12

Jael kirjoitti...

Marja-Leena:sitä oli mutta taisi jo sulaa pois.Tosin ihan pohjoisessa lunta kyllä löytää.

Helena:Todellakin komea tuo lintu.Itse olen kai sellainen joka tykkää kylmästä,eli Suomessakin suljin lämpöpatterit ja pidin ikkunaa auki talvella;D Mutten en kuitenkaan pidä Suomen niin pitkästä talvesta...

Unelma;oli aika kylmää ,nyt vähän parempi mutta iltaisin on kyllä vähän kylmääkin.Ne kuvat saa suuremmaksi kun valitset suuremman siitä menusta,joka tulee kun laitat kuvan.

Amalia:pitkään aikaan ei ole ollut näin viileää mutta nyt oli.Tosin nyt jo vähän lämpeni...

kaari3 kirjoitti...

Taitaa olla linnullakin jalat kananlihalla; onpa ollut erikoisen kylmää teilläpäin.