torstai 15. tammikuuta 2015

Taloja ja kuulumisia

Tämä talo on vuonna 1925 rakennettu talo,joka edustaa eklektistä arkkitehtuuria.
Tammikuu on tähän asti ollut välillä hyvinkin kylmä,ja sadetta on tullut mukavasti,mikä näkyy luonnossa;kaikkialla on vihreää .Iltaisin ja aamulla aikaisin on ollut hyvinkin kylmää ,ja olenkin lähes joka päivä käyttänyt puolihansikoitani,vaikka joinakin aamuina on tuntunut,että olisi saanut olla lämpimämmätkin hansikkaat mukana.Aurinkoisina päivinä on sitten päiväsaikaan ollut ihan mukavasti lämmintäkin,välillä liikaakin ,mutta illan suussa lämpö on vaihtunut viileydeksi. Luin ,että täällä ei ole 18 vuoteen ollut näin kylmää talvea,ja tänne uudestaan tulemiseni jälkeen onkin tähän asti ollut hyvin leutoja talvia. Mutta muistan kun ensimmäisellä kerralla asuin täällä,ja poikani oli pieni;silloin oli aika kylmää tähän aikaan vuodesta ja pojalla oli paljon lämmintä päällä. Näin täällä minun alueellani;Jerusalemissa ja pohjoisessa on paljon kylmempää.Tätä kirjoittaessa on ulkona 11 astetta ja tulee hieman sadetta(tänään satanut lähes koko päivän). Ja minäpä nautin kun on viileää! Eilen aamulla oli aurinkoista aikaisin aamulla,jolloin kävin ottamassa nämä kuvat.
Talo on aivan rannan lähettyvillä,ja sen restaurointi valmistui viime vuoden loppupuolella.
Jonkinlainen flunssa vaivaa vieläkin,mutta vain yskän ja aivastelun muodossa;en erityisemmin tunne olevani kipeä joten en ole ollut kotona itseäni hoitamassa kuin yhden puolikkaan päivän,
Hieman eteenpäin mennessä näkyy toinenkin,joitakin vuosia sitten restauroitu talo.Nämä talot ovat ns.Valkoisen kaupungin alueella,joka kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon,Tuohon luetteloon kuuluvat etupäässä kaupungin lukuisat Bauhaus-arkkitehtuuriin kuuluvat rakennukset.
Ja rannalla pari vanhaa herraa olivat syöttämässä puluja. En kauheasti pidä siitä että näitä syötetään ,sillä minulla on näiden lintujen kanssa hieman ongelmallinen suhde(liittyy pyykinkuivaustasanteeseeni),ja tuo syöttäminen lisää näiden muutenkin niin suurta määrää....

Ja Amazing Race-kilpailun täkäläisen version kilpailijat viihtyivät Suomessa monen jakson verran viime vuonna,sillä Suomen-jaksoja on ollut jo 5,kun taas Ruotsin jaksoja oli vain kaksi.Tässä kilpailijat joutuivat pelaamaan käsipalloa mutavellissä......

16 kommenttia:

Matkatar kirjoitti...

No kiva kun ilma on "raikkaampi" kun siitä kerran pidät! :) Onhan teillä kuitenkin sisällä tarpeeksi lämmintä?

Allu kirjoitti...

Onpa komeita taloja

Lady of The Mess kirjoitti...

Upeita rakennuksia! Ja rauhallisesti sen flunssan kanssa <3

Tuula's life kirjoitti...

Kaunis tuo keltainen talo. Hienoja yksityiskohtia. Ja hienosti entisöity. Pikaista paranemista ja mukavaa loppuviikkoa!

Melissa kirjoitti...

Vau mikä kaunis talo!
Ei sinne RUotsiin oikein kukaan enää halua mennä.

Sky Mikaela kirjoitti...

Tallot on hienoja :)
Minen tykkää lintujen syöttämisestä siksi, että monet tekevät sitä väärin leivällä. Leivissä on suolaa ja lisäaineita ja ne vaikuttavat lintuihin paljon.

Sky Mikaela kirjoitti...

Nyt olen ihan varma että kaikki nämä mun kirjotusvirheet johtuu siitä että kirjotan iPadilla :D

Talot on hienoja, eikä tallot.

Marjatta kirjoitti...

Kauniita taloja ja hienoja yksityiskohtia. Paranemista!

Lissu kirjoitti...

Upeita nuo talot. Ovatko ne kaikki yksityisten omistuksessa? Muistan, että tykkäät viileämmästä säästä.

Amalia kirjoitti...

Onneksi nuo talot ovat suojeltuja.

Jael kirjoitti...

Matkatar:kärsin niin kesän kuumuudesta ja kosteudesta,että suorastaan rakastan tätä sadetta ja harmautta;D Minulle on sisällä ihan ok asteet(ideaaliasteeni sisällä 18,nyt vähän vähemmän) mutta Bambi-koira on niin kylmää kärsivä,että pitää olla jotain lämmintä päällä koko ajan.

Allu:on ne ja onneksi suojeltu:)

Lady of the Mess:hienoja taloja on.Ja jos olisi aurinkoinen ilma olisi helpompi olla kotona...

Tuulia:tosi hienosti laitettiinkin,niinkuin oli silloin uutena. Pitkään uudistettiin mutta tulos todella hieno.Kiitos,ja samoin sinulle oikein hyvää viikonloppua!

Nelli:hienot talot...Niin....

Tanja;hih,mulle tulee koko ajan kamalia kirjoitusvirheitä tabletilla ja etenkin puhelimella kun näppäimet on niin pienet.Tuota en tullutkaan ajatelleeksi,että on niitä aineksia jotka eivät tee hyvää linnuille.Minä rakastan lintuja mutta oman puluongelmani vuoksi en nyt oikein voi pitää puluista ja niitä on ihan liikaakin täällä.

Marjatta:hienoja yksityiskohtia tosiaankin taloissa.Kiitos,yritän tässä parantua,juon paljon lämmintä.

Lissu: Talot tosiaankin hienot.NOista kahdesta talosta en oikein tiedä,mutta yleensä kun noita vanhoja taloja restauroidaan niin kaupungilla on tarkat säännöt siitä miten se tehdään ja millä materiaaleilla,jos ne kuuluvat Valkoisen kaupungin taloihin. Ja koska kunnostus on sitten niin kallista,niin vain oikein rikkailla on niihin varaa,eli noissakin varmaan luksusasuntoja tai toimistoja....

Amalia:onneksi ovat ja onneksi huomattin jossain vaiheessa että vanhoja kauniita taloja pitää säilyttää eikä tuhota.

Unelma kirjoitti...

Keltainen talo on niin kaunis. Rannalla olisi mukava käydä puluja ruokkimassa. :-)

Sirokko kirjoitti...

On tosi kaunis talo tuo keltainen. Suojelun alaisissa taloissa ei kyllä olisi kiva asua,on niin tiukat säännöt yleensä kaikessa korjaamisessa ja maalinkin käytössä.
Kiva että teilläkin joskus on talvi. Minusta ne menee jonkinlaisesa syklissä, täälläkin oli välissä monen monta vuotta talvetonta ja kuivaa, viime vuosina on saatu sadetta tarpeeksi.
PS. Ootko laittanut sanavahvistuksen päälle kun ei enää pelkkä robottiruksi riitä vai saneleeko blogger taas omiaan??

Anne kirjoitti...

Kauniita taloja. Paranehan pian :)

Jael kirjoitti...

Unelma:kauniisti entisöitiinkin tuo keltainen talo.,Mutta pulut,en ihan kävisi niitä rannalla syöttämässä...

Sirokko:kaunis on mutta varmaankin tulee asumisessa paljon kuluja kun ne säännökset ovat niin tarkkoja.Ihanaa kun on ollut kunnon talvi,selllainen kun kuuluukin,vihdoinkin,ja sadetta tullut kivasti:)
Kyllä vaan blogger on laittanut omiaan,ei mitään sananvahvistusta päällä paitsi 7 päivän jälkeen,mutta tuosta voi olla välittämättä,kyllä se kommentti menee kuitenkin läpi...

Anne:kiitos,olo on jo parempi:)

Leena Lumi kirjoitti...

Upeita taloja ja etenkin tuossa ekassa kuvassa kuvakulma on hyvin 'antava'.

Mukavaa viikonloppua <3