sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Toukokuun alun havaintoja

Hyvää toukokuun alkua;toivottavasti kaikilla oli oikein mukava vappu. Täällähän vappua ei vietetä;karnevaalin tapaista vappua vietetään näköjään vain pohjoismaissa.Täällä sen sijaan vihdoinkin loppui vähän yli viikon kestänyt Pesah-juhla,ja leipomot avasivat taas ovensa.  Iltapäivällä kun vein Bambin kävelylle tein samalla muutamia luontohavaintoja. Puiston Carissa macrocarpa-pensaat (kuvassa) kukkivat ja kukkien tuoksu muistuttaa jasmiinien tuoksua,aivan ihanaa! Pian osa näistä kukista kypsyy hedelmiksi,joita voi syödä.
Pensaita kuvatessa niiden keskeltä tuli kissa,joka kai luuli että minulla oli ruokaa mukana.Ei ollut...Sen katse oli niin pyytävä.Mutta nyt illalla kisut saivat ruokaa. 
Granaattiomenapuut kukkivat,ja osa kukista alkaa jo muodostua hedelmiksi.,
Granaattiomenan kukat ovat todella kauniita.
Ja koska olin muutama päivä sitten lukenut että rosmariinin tuoksu parantaa muistia,nappasin pari rosmariinin oksaa mukaani...

Oikein hyvää alkanutta toukokuuta:)

16 kommenttia:

  1. Granaattiomenan kukka on tosiaan kaunis. Ja hedelmä meidän lasten mieleen. Harmi, että kesäkuun alussa ei vielä ole niiden sesonkin parhaimmillaan.

    VastaaPoista
  2. En ole varmaan koskaan nähnyt granaattiomenan kukkia. Tosi kauniita.
    Teillä juhlat on taas juhlittu ja ohi. Oliko lähipuistossasi taas grillaajia juhlapäivinä?
    Onneksi meilläkin alkaa lämmetä, haravat heiluu ihan toiseen malliin, kuin kylmässä ja tihkusateessa!

    VastaaPoista
  3. Siellä kyllä kasvaa aivan ihania kasveja. Rosmariini tuoksuu hyvältä, teepä oksista tuoksupusseja :)
    Ihanaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
  4. Mukavaa alkanutta toukokuuta!:)
    Kauniita kuvia!

    VastaaPoista
  5. On kyllä kaunista kukkaa taas. Ihanat värit.

    VastaaPoista
  6. Minulla on pihalla iso rosmariinipensas,jota taytyy taas jo kolmannen kerran tana kevaana leikata.Taytyypa ottaa muutama oksa sisalle,etten olisi niin muistamaton ja hajamielinen...

    VastaaPoista
  7. Jasmiinin kukkien tuoksu ilmassa on huumaavaa. En olisi tunnistanut sen sukulaista. Granaattiomenapuu kukka on todella erikoinen ja hieno ja nyt olen taas näkemääni rikkaampi. Rosmariini kuuluu suosikkiyrtteihini! Keväisten kukkien ja esille nousevan vihreyden näkeminen tuo aina uutta puhtia elämään :)

    VastaaPoista
  8. Rosmariini on suosikkini yrteistä, tosin enimmäkseen käytämme sitä kuivattuna.

    Kiva kissa. Meillä oli eilisessä kyläpaikassa samanvärinen, muhkeahko kisuliini :)

    VastaaPoista
  9. Ihana kukkatervehdys! Nappaankin tuota rosmariinia muutaman oksan työpöydälle, lisämuisti ei ole pahitteeksi ;)

    VastaaPoista
  10. Niin nättiä!
    Rosmariini on aivan ihana yrtti ja sen tuoksu vie minut aina Kreikkaan :)

    VastaaPoista
  11. Enpä tunne tuota Carissaa, näkyy olevan ranskaksi Natalin luumu, muistuttaako ne hedelmät näöltään tai maultaan luumua? Kivan näköinen puu joka tapauksessa.
    Ja nyt sitten pitää lähteä etsimään rosmariiniakin...

    VastaaPoista
  12. Ihanaa kukkaloistoa jo! Täällä on vielä aika viileää ja tuntuu ettei mun parveketomaattitarha pääse ollenkaan kasvuvauhtiin; vain pieniä versoja vielä kaikki ... mutta loppuviikkoa kohden pitäisi vihdoin alkaa lämmetä kunnolla, niin eiköhän ne siitä ala kasvamaan :)

    Haliterkkuja ja iloista toukokuuta!

    VastaaPoista
  13. En olekaan ennen nähnyt granaattiomenapuun hedelmää: Kaunis!

    Ala pitää jotain kissanherkkua taskussasi:) Minulla on aina koiranannoja mukana ja tutut koiruudet tietävät sen.

    <3

    VastaaPoista
  14. Täällä Helsingissäkin luonto pikku hiljaa heräilee. Ihan noin upeita puita ei meillä ole, muttaa granaattiomenoita ja myös sen mehua voi ostaa kaupasta! Kissalla näytti masu olevan vähän kuopalla. Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  15. Voi kuinka kauniita nuo granaattipuun kukat onkaan. Ihanat kuvat tässä postauksessa!

    VastaaPoista
  16. Paluumuuttajatar:on se nätti kukka,ja niin on hedelmäkin. Niin ,vasta syksyllä on niiden sesonki,että vähän pitää vielä odotella.

    Eeviregina:todella kauniita ovatkin nuo kukat,kasvavat erään samarialaisen puutarhassa tässä lähellä.Jeps,juhlat onneksi juhlittu,tänään on sitten vuorossa holokaustimuistopäivän ilta, ja huomenna holokaustipäivä,vakava tapahtuma,ravintolat ym suljettu silloin tai ainakin huvittelupaikat eli kai baarit ja sellaiset.Täällä on ollut niin kuumaa että mielelläni ottaisin vähän kylmää säätä.

    Outi:kasvaa kauniita kasveja,vaikka luonnon villikasvit suurimmaksi osaksi kuivuivat pois. Laventelista olen kerran tehnyt tuoksupusseja,kiitos ideasta ihanainen. Ja hyvää loppuviikkoa sinulle.

    Ritva.kiitos samoin sinulle:) Ja kiitos:)

    Nelli:tuossa granaattomenan kukassa on huikea väri:)

    Lisay:no sitä sitten joka ilta tuoksuttelemaan niin säilyy muisti vireänä;D

    Hannu:jasmiinit kukkivat jo hieman aikaisemmin ,ja se tuoksu on tosiaankin hurmaava.Nuo Natalin luumut eivät tuoksu yhtä kauas,mutta lähellä kun on niin tuntuu se tuoksu:)Rosmariini onkin ihana yrtti Hannu:) Ja pitkän talven jälkeen on ihanaa kun Suomessa tulee vihreää:)

    Rita:Minulla kasvaa sitä heti tuossa puistossa,jossa käyn Bambia ulkoiluttamassa ,ja pitää aina välillä ottaa sieltä oksa nyt että muisti säilyy;D Tuo oli vähän laihempi kisuliini,mutta sai kylllä illalla ruokaa sekin.

    Kati:kiva kun tykkäsit:) Niinpä,kaikki vaan rosmariinia haistelemaan;D

    Marianna: Nätit on nuo kukat:) Rosmariini onkin Välimeren alueen yrttejä ja sitä kasvaa ihan luonnonvaraisenakin:)

    Sirokko: Eivät maistu luumulle,mutta ovat vähän luumun näköisiä.Maku on jossain ananaksen ja mansikan välimailla,tosi hyvä kun hedelmä on kypsä.Olen puistosta poiminut ja tehnyt niistä tosi hyvää hilloa:) Jee,rosmariini pitää meidän muistit kunnossa:)

    MaaMaa: Voi sun parveketomaatteja,toivottavasti teillä lämpenee niin että' lähtevät kasvamaan. Täällä lähellä on kaunista kukkaloistoa ympäri vuoden,se on aika ihanaa:) Oikein hyvää toukokuuta sinullekin:)

    Leena:Granaattiomenan kukat ovat tosi kauniita ,ja kiva nähdä miten ne kehittyvät hedelmiksi:) Niiden mehu onkin hyvää.Kisuparka oli vähän laiha ,ja tuo taisi olla se joka on synnyttänyt mutta missä pennut ovat on mysteeri.

    Kikka Kainu-Lehto:kiva kun tulit kommentoimaan:) Ja kiitos:) Granaattiomenan kukat ovatkin tosi kauniita:)

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...