tiistai 5. heinäkuuta 2016

Heinäkuun alkua

Äsken päättynyt kesäkuu oli harvinaisen epämiellyttävän kuumankostea,ja kuun päättyessä selvisi että kesäkuu oli kuumin ikinä,tai siitä lähtien kun kesäkuun asteita on mitattu.Heinäkuu on myös alkanut kuumana ja kosteana,mutta tuntui että muutama päivä oli hieman miellyttävämpi kuin kesäkuussa,mutta kuumempaan ja kosteampaanhaan suuntaan täällä ollaan menossa sitä mukaa kún kesä etenee.Päivälämpötilat yli 30 astetta ja yölämpötilat hieman sen alapuolella.Kosteus on niin kamalaa kun rasvat valuvat naamalta ja vaatteet tarttuvat kiinni ja hiusraja on hikinen...
Siellä ja täällä ja myös kodin viereisessä puistossa kukkivat nyt nämä keltakukkaiset puut. Likaavat ympäristöään pudottaessaan kukkansa,mutta ovat niin kauniita.
Lähempää katsottuna näyttävät tältä.
Sitruunat ovat nyt tässä vaiheessa.

Hyvää viikkoa kaikille:)

22 kommenttia:

 1. Miten ihmeessä sä jaksat sitä hellettä!? Meillä oli matkalla Itämerelle ehkä +32C ja oltiin kiitollisia, että hotellissa oli ilmastointi.

  VastaaPoista
 2. Ihanalta näyttää nuo kukkivat puut!
  Oikein kivaa viikkoa Jael <3

  VastaaPoista
 3. Allu:Vaikeaa kestää,olen ihan puhki välillä.Samoin Bambi.En tiedä mitä tekisin ilman tuulettimiani,mutta ilmastointinin on rikki ja olen ihan niiden varassa.Ja tämähän kestää jonnekin lokakuulle...

  Outi:kiitos,tuo puu on niin kaunis kukkiessaan,vaikka likaakin lähiympäristöään,tai oikeastaan luo keltaisen maton;D Ihanaa viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 4. Minä haluan kokea tuon kuumuuden. Kun mieheni oli töissä Kiinassa niin hän kertoi miten tuo ilman kosteus oli kamala kestää.

  VastaaPoista
 5. Joo, sama hikinen tila täällä, 40 lähennellään. Ihan hirvittää lähteä matkalle, kun pitää ensin lentää pääkaupunkiin. Meidän lentokentällä on kuulemma ilmastointi myös rikki ja ihmiset siellä pyörtyilee. Ihmettelen jos joku kuumasta ja kosteasta tykkää.
  Tuo keltainen puu on tosi nätti, harmi tietty että kaikki kukat joskus tippuvat.

  VastaaPoista
 6. Nelli:se kosteus on kamalaa.Kuumuushan ei ole niin paha mutta yhdistettynä kosteuteen.Tänään kun lähdin kotoa oli hiusrajani ihan märkä,puolet meikistä valunut pois...Nytkin istun tässä tuulettimen vieressä kun tuo ilmastointi ei toimi. Ehkä tykkäisit siitä korkeintaan päivän;D

  Matkatar:Monet puut ovat niin kauniita kukkiessaan.Tässä puistossakin on paljon erilaisia ja eri aikoihin kukkivaa puuta,kiva seurata niiden kukkimista:)

  Sirokko:se hikisää on kyllä ihan kamalaa! Huh,lentokenttä ilman ilmastointia,aika paha.Täällä kauppakeskukset ovat täynnä kun niissä on niin hyvä ilmastointi;ystävä opetti että kävelylenkin voi tehdä ison kauppakeskuksen tiloissa mukavan viileässä sen sijaan että hikoilisi ulkona;D En minäkään ymmärrä kuka tästä tykkää mutta tosiaankin täällä monet tykkäävät kesästä huh!
  Hyvää matkaa sinulle,ja ota viuhka mukaan;D

  VastaaPoista
 7. Voi hyvänen aika, tuohan taitaa olla se sama puu, jota Intiassa kerran ihmettelin. Oli hyvin kaunis, ja tuoksuikin lievästi. En koskaan saanut selville, mikä puu oli kyseessä. Tuoksuuko tuo puu sinusta jollekin?

  Yritähän kestää sitä kuumuutta ja kosteutta!

  VastaaPoista
 8. Ei se sadekkaan kivaa ole, mutta ei ainakaan tarvitse hikoilla. Menetkö lomalle Suomeen?

  VastaaPoista
 9. Ei se sadekkaan kivaa ole, mutta ei ainakaan tarvitse hikoilla. Menetkö lomalle Suomeen?

  VastaaPoista
 10. Saara. Sade ei ole kivaa, jos ditä tulee koko ajan mutta nyt olisi kiva joku sadekuuro,mutta sellaista ei ole ennen marraskuuta. En harmikseni nyt pääse Suomeen kun putkohommat olivat niin kaliita

  VastaaPoista
 11. Saara. Sade ei ole kivaa, jos ditä tulee koko ajan mutta nyt olisi kiva joku sadekuuro,mutta sellaista ei ole ennen marraskuuta. En harmikseni nyt pääse Suomeen kun putkohommat olivat niin kaliita

  VastaaPoista
 12. Siruunanpoikanen, oi ihmettä ! En ole ennen nähnyt :)

  Hurmaava keltainen kukkapaljous. Kyllä on upea.

  VastaaPoista
 13. Eihän lämmin luita riko, mutta korkea ilman kosteus tekee olon tukalaksi. Täälläkin oli lyhyt lämmin jakso ja siksi tuulettimet pyörivät joka huoneessa täysillä ja makkarissa yöllä etenkin. Järvellä oli mukava olla tuulen vireessä, kaloja narraamassa, vaikka naama vähän kärähtikin. Nyt on koko viikko sateista ja viileämpää säätiedotusten mukaan. Minä olen varmaankin kesäihminen, kun tykkään keltaisista kukista ja sitrushedelmistä :) Hyvää loppuviikkoa sinullekin.

  VastaaPoista
 14. Täällä olisi tosiaan niin raikasta, että villasukat on jatkuvassa käytössä. Että jos voitaisiin tehdä sekoitus sinun ja meidän säästä, niin saataisiin sopivaa?

  VastaaPoista
 15. Hesarissa luki muutama päivä sitten, että Suomen hellepäivät on nyt tältä kesältä käytetty eli vertaavat kesimäärään. Ne toukokuun kuumat viikot tämän aiheuttivat. Nytkään ei ole kylmä, mutta ei onneksi hellekään, mutta on satanut enemmän kuin koskaan sataneen, joten en valita ainakaan puutarhan kastelusta.

  Kauniita puita!

  <3

  VastaaPoista
 16. Rita ;hih,sitruunanpoikanen;D Tuo keltainen liekkipuu on kyllä mahtava kukkiessaan.

  Hannu:oi tämä kosteus on sietämätöntä! Kuumuutta vielä kestän (nuristen) mutta kosteus saa minut jo itkun partaalle.Saisi täälläkin olla kesällä sadetta kuten teillä.Minulla on koko ajan tuuletin käynnissä,ilman sitä ei voi olla.Mukavaa viikonloppua Hannu:)Kesäsitruunatkin ovat vihreitä,eivät raakoja vaan on sellainen lajike.

  Paluumuuttajatar:no sehän sopisi;D Teillä on sitten aika viileää jos villasukille on tarvetta.Oi minä niin nauttisin nyt tuosta sateesta! Keltakukkaiset puut ovat todella kauniita.Kaunista viikonloppua Leena.

  Leena:Teillä olikin aika monta hellepäivää mutta toivottavasti niitä lämpimiä päiviä (ei liian lämpimiä) tule vielä kun kesä on vasta keskivaiheessa.


  VastaaPoista
 17. Aivan ihania nuo puut!
  Arvostan tosi paljon sisukkuuttasi,jaksat siellä kaameassa hellehulluudessa.
  Sitruunat ei siis ihan vielä valmiita, ootko jo suunnitellut mitä teet niistä kun ovat kypsiä? ☺

  VastaaPoista
 18. Aivan ihania nuo puut!
  Arvostan tosi paljon sisukkuuttasi,jaksat siellä kaameassa hellehulluudessa.
  Sitruunat ei siis ihan vielä valmiita, ootko jo suunnitellut mitä teet niistä kun ovat kypsiä? ☺

  VastaaPoista
 19. Onpa siellä ollutkin kuumaa. Huh! Joku sanoo, että kaikkeen tottuu, mutta ehkä ei kuitenkaan?

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 20. Anne:kun nuo kukkivat, huomaa miten monta niitä on, tosi upeita. Kiitos, kuumuutta kestän mutten kosteutta.. Sitruunapuu ei ole minun vaan lähellä olevan talon.. Kesän sitruunat ovat vähämehuisia, joten odottelen sitruunojen parempaa aikaa, jolloin teen niistä taas säilöttyjä sitruunoita, ihana maustaja niin moneen

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...