tiistai 7. helmikuuta 2017

Koira on kunkku!

Bambi on nyt varmaan hieman kateellinen...
Sillä Tel Avivissa lanseerattiin tällä viikolla oma digikortti koirille! (mehän asumme viereissä kaupungissa)
Kortin lanseeraus on tällä viikolla näkyvästi esillä,esim. bussipysäkeillä. Tel Aviv onkin yksi maailman koiraystävällisimmistä kaupungeista,ja jokaista 17 asukasta kohti on yksi koira.Koirien digikorttiin tulee koiran nimi,syntymäaika sekä emännän tai isännän nimi.,Kortin saavat kaikki kaikki kaupungissa rekisteröidyt koirat,jotka on rokotettu,ja joilla  on siru,ja joidenka  isännillä/emännillä on kaupungin ilmainen asukaskortti,jolla saa kaikenlaisia alennuksia ym. Kortin kautta tulee sitten tietoa uusista koirapuistoista (kaupungissa tällä hetkellä 70 koirapuistoa),rokotusmuistutus,ja  tietoa koirien tapahtumista,ja tietoa muista koirille relevanteista jutuista.
Tummanpinkkejä ilmoituksia ei kyllä voinut olla huomaamatta.

Täällä on tänään ollut vuoden lämpimin päivä. 23 astetta,ei kiva minulle mutta suurin osa varmaankin tykkkää.

14 kommenttia:

 1. Kiva juttu! Tulispa Barcelonaankin. Valenciassa kuulemma pidetään koirista dna-rekisteriä ja tutkitaan kenen koiran kakit on jääneet siivoamatta. Sakko on aika huima.😀

  VastaaPoista
 2. Matkatar:täälläkin oli sellaisesta puhetta,mutten tiedä onko sitä käytetty,mutta jos omistajan saa kiinni siitä että koiran jätteitä ei korjata niin sakko on aika kova. Ja niin pitäisikin olla.Tässä puistossa kodin vieressä liian monet jättävät keräämättä,ja aina suurten koirien omistajat! koiriensä jätteet mikä suututtaa.

  VastaaPoista
 3. Tuohan on kätevää. Ja minusta olisi kyllä ihan oikein ottaa kakka-skannaus käyttöön myös ja sakottaa heitä, jotka eivät viitsi koiransa kakkoja kerätä. Harmittaa minua myös kissan kakat, jotka naapurin kissa säännöllisesti käy vääntämässä meidän autokatokseen. Pitää sitä vessanaan, vaikka olen koittanut kaikenmaailman etikka ja käpälämäki konstit. Pitäisikö naapureillekin siis viedä joku jätelasku joka kakasta, jonka päivittäin autokatoksesta siivoan?

  VastaaPoista
 4. Bambi on kyllä niin suloinen. Jos hän kovin nyt kateelliseksi heittäytyy, pitää sinun varmaan askarrella hänelle oma "digikortti". Hurjan kivalta tuollainen korttijuttu kyllä kuulostaa.

  VastaaPoista
 5. Hauska idea tuo kortti. Isossa kaupungissa koirapuistoille on varmasti käyttöä ja hienoa, että niitä tehdään. Täällä metsien keskellä asuessa ei tule puistossa käytyä sillä samalla matkalla kuin puistoon, pääsee moneen metsään. Nyt talvella jäälle on matkaa noin 100m.
  Bambi on kyllä suloinen :).

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoinen kortti-idea. Todella paljon siellä onkin koiria, 17 asukasta kohti yksi koira! Paljonkohan Helsingissä tai pääkaupunkiseudulla on koiria per asukas, pitäisi ottaa selvää.

  Luin otsikon ensin väärin, että "koira on kinkku". Onneksi ei sentään!

  VastaaPoista
 7. Ihana Bambi. <3

  Joskus niin kaipaa sitä omaa pientä koirulia, mutta olemme päättäneet ettei enää uutta koiraa hankita. No, eipä sitä sittenkään tiedä mitä tapahtuu elämässä. Molemmat pidämme koirista niin paljon.

  VastaaPoista
 8. Symppis kuva Bambista.
  Mitähän se ymmärtää digikortista 🙂
  Varmaan jonkin verran, koirat ovat älykkäitä 🐕

  VastaaPoista
 9. Onhan se hyvä, että jossain päin koira on kunkku papereissakin. Meillä kuvittelevat muuten vaan olevansa kunkkuja, kulkukoiria on taas kertynyt vaarallisessa määrin ja terrorisoivat laitakortteleita. Mutta miten saataisiin koirat kuriin kun ei saada ihmisiäkään..

  VastaaPoista
 10. Tehokkaasti on asia nostettu esiin.

  VastaaPoista
 11. Paluumuuttajatar: Tosi kätevää,vielä kun saisi tosiaankin kakkaskannauksen mukaan korttiin,eli DNA-tiedot.Tässä omassa kaupungissani oli puhetta siitä skannauksesta mutta enpä usko että sitä on laitettu käytäntöön.Ohoh,onpa outo kissa,kissathan yleensä tekevät paikkoihin missä hiekkaa, tai muuta millä voi peittää . Kokeileppa sitruunamehua,kissat inhoavat sitruksen tuoksua.

  Outi:kiitos paljon Bambin puolesta. Olispa kiva jos tänne viereenkin tulisi digikortti hauveleille,mutta Tel Aviv on sen verran koiraystävällisempi kuin tämä viereinen kaupunki missä asun.

  Luimupupu: Totta,täällä koirapuistot tosiaankin tarpeellisia. Teillä on hyvä siellä kun Armas pääsee helposti metsään juoksemaan. Kiitos,ja terveisiä Armakselle:)

  Satu: Viime vuonnahan kaupungissa oli koirien festarit,joten kaupunki panostaa kivasti koiriinkin;D Monessa paikassa on juomakupit koiria varten,mikä on todella kiva juttu:) Etenkin kun koiria on niin paljon kuin Tel Avivissa. Mielenkiintoista olisikin tietää kuinka montah ihmisiä kohti on koira..

  Unelma;terkkuja Bambilta. Muistankin kun kirjoitit siitä koirakaverista joka tuli aina kylään:)

  Rita:kiitos Bambin psta. Hih,hauska idea lähinnä emännille ja isännille,mutta idea kiva:) Ehkä siinä kortissa on joku tietty hajukin;D

  Sirokko:eikös olekin,kun koiriakin noin paljon niin pitäähän heidätkin huomioida. Paha ja surullinen juttu tuo kulkukoiraongelma,onko teillä siellä koirien turvakoteja?

  VastaaPoista
 12. Turvakoteja?! Eihän niitä ole juuri ihmisillekään. Santarmit pitävät silloin tällöin kulkukoirien ampujaisia. Koiria kohdellaan niin huonosti, että varmaan sekin on parempi ratkaisu kuin ei mitään.

  VastaaPoista
 13. Kyllä söpön Bambin pitää ehdottomasti saada oma digikortti ♥
  Tai muuten teille tulee muutto eteen.

  VastaaPoista
 14. Sirokko:voi harmi,tuollaiset villiintyneiden koirien laumat voivat olla aika vaarallisia,ja varmaan niillä ei edes rabies-rokotusta voimassa. Tsemppiä,toivottavasti koiratkin otetaan teillä jossain vaiheessa huomioon myös valtion puolesta-

  Marjo:niinpä! Mutta Bambi sai sen sijaan eksranamiannoksen,joten unohtui se kateus;D

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...