torstai 23. helmikuuta 2017

Puistoretki

Kaunis talvi täällä on loppumaisillaan,ja nyt on jo kevät jota useimmat pitävät kauneimpana vuodenaikana täällä mutta koska pidän viileästä niin en ole ihan samaa mieltä,. Koska sadetta on ollut aika vähän tänä vuonna,halusin mennä vuotuiselle retkelleni Tel Avivin ihanaan keskuspuistoon,HaYarkon puistoon,nyt kun luonto on vehreimmillään. Mukaan tuli Anneli,jolle vierailu puistossa oli ensimmäinen, Aloitan aina puistovierailun tervehtimällä kauriita  ja strutsejakin.
Tällä kertaa tosin tuli ensimmäiseki vastaan tämä telttakylä,joka liittyy huomisen perjantain Samsung maratooniin.  Joka vuosi se sulkee kaupungin,eikä toivoakaan että pääsisin huomenna Tel Avivin keskustan alueelle julkisilla,sillä lähes kaikki pääkadut on suljettu maratoonin vuoksi...
Nämä kauriit ovat itse asiassa Aksishirviä,alunperin Intiasta kotoisin,mutta minulle ne ovat aina bambeja (oman Bambini lisäksi..)
Nämä ovat niin kauniita ja suloisia,ettei niitä voi olla kuvaamatta ja ihailematta,
Samaan aikaan bambeja vastapäätä oli kokonainen pieni lastentarha tervehtimässä strutsia.Aika jännä ajopeli,johon mahtui koko tarha: vaunu+pyörä+vaunu.
Pikkuisille tämä oli kiva kokemus:)
Sitten koko tarhallinen lähti eteenpäin.
Pienessä eläinnurkkauksessa on  myös lintuja.
Tällainen ankka
Kävelimme hieman eteenpäin,ja kävelimme kuvan vasemmalla puolella. Matkan varrella kasvoi paljon villivihanneksia.
Kuten villisinappia,hyvää salaateissa.
Saavuimme 7 aseman alueelle.,ja pusikosta kurkisti sakaali. Niitä elää tässä puistossa. Kun yritin mennä vähän lähemmäksi katosi sakaali äkkiä pusikkoon. Kun menimme hieman eteenpäin näimme kauheaa vauhtia kohti pusikkoa juoksevan sakaalin.Ellen olisi tietänyt sen olevan sakaali olisin luullut sitä koiraksi.
Yläpuolella näkyi kuumailmapallo.
Sorsalampi
Puistossa voi nähdä koululaisryhmiä luontoretkellä.
Sillan alla vastaan tuli koirasitteri ,joka pyöräili perässään 9 koiraa...
Hieman myöhemmin vastaan tuli toinen koirasitteri,jolla oli mukanaan 12 koirahoidokkia!
Papukaijojakin näkee joka puolella puistossa.
Segway retkeläisiä.
Kotona puistossa keräämäni villivihannekset päätyivät salaattiin.

18 kommenttia:

 1. Aivan ihania "bambeja"! Suosikkini on tuo eka kuva - se sulattaa sydämen. <3

  Mielenkiintoinen kulkupeli tarhalaisilla. :-D Mahtaisikohan olla Suomessa sallittu?

  Sakaalia en ole koskaan nähnytkään. Näyttää tosiaan aika paljon koiralta. En olisi tajunnut sakaaliksi.

  VastaaPoista
 2. Satu:nuo bambikauriit ovat hellyttävän suloisia.Kosketin uroksen sarvia,niiden päällä oli pehmeä kerros,kuim samettia.Tuo tarha on ihan pyiston kupeessa,ja enemmänkin sellainen perhepäiväkoti yksityinen sellainen.
  Sakaali on kaikista eniten koiran näköinen🐶🐶

  VastaaPoista
 3. Ihana puisto, tuolla viihtyisin minäkin! En vaan tykkää yhtään noista Segwaystä, niitä on täälläkin tunkemassa joka paikkaan. Olen sitä mieltä että puistoihin ei olisi niillä eikä fillareilla asiaa.

  VastaaPoista
 4. Siellä on tehokkaita ihmisiä. Yksi kuljettaa koko tarhaa ja toinen naapuruston koirat.

  VastaaPoista
 5. Ihanan paljon kuvia ja niissä runsaasti katsottavaa. Eläinkuvia katsellessa tulee hyvä mieli. Bambit ovat suloisia! Hauska tuo pitkäkaulainen, suoraan kameraasi tuijottava lintu.

  VastaaPoista
 6. Koirien ulkoilutuskuvat, ne missä on iso ryvär koiria, ovat ihan mahtavat 💜
  Samaten bambikuvista ei saa silmiään irti, niin ihania ne ovat ❤️
  Hyvää viikonloppua !

  VastaaPoista
 7. Niin kaunista :) Ja nuo "Bambit" <3

  VastaaPoista
 8. Bambit on niin suloisia, ainakin katsella! Ja tuo tarhalaisten kuljetusväline on niin mainio, sopii oikein hyvin puistokuljetukseen, tuskin sentään kaduille.
  Ihmettelen noita koirasittereitä, niin monta vahdittavaa, koirat ovat taatusti tosi hyvin kasvatettu siellä. Meidän koirat ei sietäisi toisia koiria ollenkaan.

  VastaaPoista
 9. Mekin saimme taas tänään seurata peuroja olohuoneen ikkunasta.

  VastaaPoista
 10. Matkatar:tuo on tosiaankin ihana puisto,ja valtavan kokoinen. Meidän pitikin odotella kunnes koko Segway poppoo oli mennyt ohitse ennenkuin pääsimme eteenpäin,mutta pyörät kyllä mahtuvat tuonne ,sillä pitkässä puistossa on pitkin poikin pyöräteitä.

  Paluumuuttajatar:no tosiaankin tuli tuolla tehokkuutta vastaan;D

  Kirsti:Kiva kun pidät:) Eläimiä onkin niin mukava kuvata,ja nuo bambit ovat aivan ihania.

  Rita:tuolla näkeekin usein noita koirasittereitä,ja hyvin kulkevat ryhmässä:) Bambit ovat niin suloisia että tekisi mieli katsella niitä koko päivän. Kiitos samoin Rita:)

  Nelli:tuo puisto on juuri NYT niin kaunis kun on vihreää. OIkea keidas. Ja bambit ovat niin hellyttäviä.

  Sirokko:nuo bambit ovat tosiaankin vastustattoman suloisia. Enpä olekaan kadulla ihan tuollaista vekotinta nähnyt,joten taitavat tulla ehkä vain puistoon sillä. Tarha on siinä lähistöllä.
  Nuo koirat kulkevat tosiaankin niin harmoonisesti ryhmässä,aina ihmettelen että miten se onnistuu;D Luulen että citykoirat ovat niin tottuneet muihin koiriin ettei tule ongelmia.

  Unelma:teillä on kyllä mahtavia juttuja siellä ikkunan takana:)

  VastaaPoista
 11. Bambit ovat hurjan söpöisiä :) Ovatko ne siis tarhaeläimiä ja jos ovat, millaiset olosuhteet mielestäsi niillä on?

  VastaaPoista
 12. Pauliina:nuo ihanat bambit ovat tarhaeläimiä,puiston eläinnurkkauksessa,jonne on ihmisillä vapaa pääsy.Minusta niillä on suhteellisen hyvät olot,iso tila,myös sisätila,ja emu joka vahtii niitä;D

  VastaaPoista
 13. Juttu täynnä elämää. Sitä ihmettelen kun et pidä sään lämpenemisestä. Minä voin sanoa, että en eläissäni ole ollut liian lämpimässä paikassa. Kun tulisikin helle, edes kerran. Meidän pihassa on kellari, menisin sinne vilvoittelemaan lasillinen kylmää juotavaa mukana. Olen laittanut sinne pöydän ja tuolit ja sen nimi on kesäisin "vilpola", mutta en ole vielä tarvinnut tätä vilpolaa siinä tarkoituksessa.

  VastaaPoista
 14. Eipä Suomessa koko tarha lähde samalla kyydillä bambeja katselemaan. :)
  Ihania kuvia, ja voi miten nätisti koirat kulkee!

  VastaaPoista
 15. Kyllimarjaana:tuolla puistossa tapahtuu kaikenlaista:) Minä en pidä siitä että on liian lämmintä eli yli 18 astetta,sen vuoksi rakastankin talvea täällä mutta nyt alkaa päiväsaikaan olla jo yli 20 astetta. Ymmärrän että siellä kaipaat hellettä,pitkän talven aikana,niin minäkin kun asuin SUomessa,tai en tosin hellettä mutta lämpimämpää ja vihreää. IHanalta kuulostaa tuo Vilpolasi:)

  Sisko: Tuollaisia isoja tarhavaunuja näkee muutenkin täällä,joissa ehkä 4-5 lasta,mutta tuo järjestely oli aika erikoinen;D Kiitos,kiva että pidit,ja nuo koirat tosiaankin kävelivät niin kauniisti sitterin perässä:)

  VastaaPoista
 16. Voi, minkä puistoretken annoit, annoit sen kaikille meille, kiitos! Tätä voi katsoa yhä uudelleen, niin monta erilaista juttua. Täällä ei ole mitään vastaavaa, on itse löydettävä luonto. Kaikilla ei ole siihen mahdollisuutta, meillä onneksi on, kun olemme pyöräilijöitä. Ali

  VastaaPoista
 17. Ali>Ai kuinka kiva että pidit puistoretkestäni:) Tämä Tel Avivin keskuspuisto on kyllä ihan mahtava,etenkin tähän aikaan kun on tätä luonnon vihreää.Kesällä en tuolla edes käykään kn ei ole sitä vihrää. Teillä on hyvä harrastus,harrastatteko maastopyöräilyä?

  VastaaPoista
 18. Ihania pikkuhirviä!<3

  Me valvoimme viime yönä makkarin ikkunassa yhdestä kolmeen katsomassa kun bambipariskunta söi auringonkukkia ja pähkinöitä, sitten menivät syömään vielä jälkiruoaksi puolalaisia omenoita. Kaikki siinä ikkunan alla, parin metsin päässä eli ykisi tällainen kerran elämässä -juttu.

  <3

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...