keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Taide kaunistaa

Aamulla oli tarkoitus ladata kuukausikortti linja-auton lataus-automaateista,sen jälkeen kun olin eilen uhrannut pari tuntia sille että yritin ladata kortin vuosi sitten ostamallani bussikortin latauslaitteella,joka liitetään tietokoneeseen. Kotini vierestä Tel Aviviin ajava bussi on sellainen jossa on 2 bussilipun latauslaitetta,ja kuljettaja keskittyy vain ajamiseen.  Ei onnistunut bussinkaan latauslaitteilla,sillä niissä oli jotain häikkää,ja samassa bussissa matkustava naapuri kertoi lataavansa kuukausilipun kännykässä olevan aplikaation avulla. Yritin minäkin ladata sitä aplikaatiota,mutta se ilmoitti että puhelimeni on yhteensopimaton aplikaation kanssa.Se siitä...niinpä jäin pois lähellä Tel Avivin pääbussiasemaa jonka 7. kerroksessa voi ladata bussikorttiin kuukauden rajattomat matkat.  Tel Avivin pääbussiasema  on ruma sokkeloinen rakennus,jonka alakerrokset ovat täynnä pieniä ja keskisuuria kauppoja ja myyntikojuja,kun taas bussit sijaitsevat rakennuksen kuudennessa ja seitsemännessä kerroksissa.  Vuonna 2013 kaupunki päätti että tulevaisuudessa rakennus kunnostetaan ja sinne tulee asuntoja ,yleisiä tiloja ja liiketiloja,mutta ei enään tule toimimaan linja-autoasemana. Pohjoisessa Tel Avivissa on jo vuosia ollut toinen suuri bussiasema,ilman suurta rakennusta,jota tullaan laajentamaan,ja asuinkaupunkini Holonin risteykseeen tulee toinen pääbussiasema.
Siitä kun viimeksi kävin aseman 7. kerroksessa on jo aikaa,ja ensin näin tämän.  Aika ihana,voisipa kotiinkin saada tuollaisen viherpylvään.
Sitten huomasin että jokaisella seinällä oli seinätaidetta,kun taas edellisellä kerralla oli vain rumat paljaat seinät.
Näitä oli näköjään käynyt maalaamassa joukko graffititaiteilijoita. 
Tässä postauksessa vain pieni otos tuolla olevasta seinätaiteesta. Kyllä vaan taide kaunistaa ennen niin rumia tiloja.
Myös rullaportaiden kohdille oli ilmestynyt taidetta
Ilmapallomaalarin tyyli on tuttua,tunnistan sen yhdestä graffitityöstä Tel Avivin keskustassa.
Pidin tästä japanilaishenkisestä työstä. Hienoa että graffititaiteilijat ovat saaneet kaunistaa kerrosta bussia odottavien matkustajien iloksi:)

13 kommenttia:

 1. Tykästyin tuohon naisen kasvokuvaan, jossa naisella on bandana kaulassa. Suloisia ovat jotenkin nuo ilmapalloilla leijujatkin.
  Ihanaa keskiviikkoiltaa Jael!

  VastaaPoista
 2. Outi:se onkin kivan värikäs:) Ja tuo ilmapallokuvan tekijä on tehnyt tosi kivan tomaattiaiheisen työn yhden talon seinälle torin vieressä. Ihanaa keskiviikko-iltaa sinullekin Outi:)

  VastaaPoista
 3. On tosi hyvän näköisiä. Kyl taide vaan muuttaa kauniinmaksi.

  VastaaPoista
 4. Minua kiinnosti tuo viherpylväs. Olisiko siinä minulle seuraava askarteluidea.

  VastaaPoista
 5. Amalia:olinkin ihan yllättynyt tuolla,hyvältä näyttivät. Taide tekee hyvää:) Jopa rumille paikoille;:D

  Kyllimarjaana: Tosi hieno onkin tuo viherpylväs,on tehty kierrätysmateriaaleista.Mitenköhän se kastelu toimii siellä sisällä..

  VastaaPoista
 6. Taide oli värikästä ja kaunistakin, mutta nuo katon rajassa riippuvat johdot eivät oikein miellyttäneet silmää.

  Jäin miettimään tuota graffitia, jossa ollaan silmät sidoittuina, että mikähän idea siinä on takana. Oli kyllä taas mielenkiintoista katsella näitä kuvia!

  VastaaPoista
 7. Satu:samaa minäkin ,eli nuo roikkuvat johdot vähemmän kivoja. Tuo rakennus on sisältä tosiaankin remontin tarpeessa.Sinne on kuitenkin syntynyt kaikenlaisia taiteellisia yhteisöjä,mikä on mukava juttu. Minäkin mietin tuon saman graffitin tarkoitusta.

  VastaaPoista
 8. Taide puhuu tai sitten ei. Minulle graffitit harvemmin sanoo mitään. Kun en ole nähnyt seiniä tyhjinä, niin on vaikea sanoa, että oliko nämä parannus vai ei?

  VastaaPoista
 9. Ja kuitenkin tykkäsin Tel Avivin värikkyydestä, josta oli kiittäminen graffitien tekijöitä. En ota itsekään itsestäni selvää.

  VastaaPoista
 10. Paluumuuttajatar:Tuo rakennus on sisältä sen verran ruma,että nuo grafiitit,tai osahan on seinämaalauksia,kaunistivat 7. kerrosta oikein kunnolla.Nyt on mukavempi odotelka bussia tuolla kun on värikästä.Ja Tel Avivissa tosiaankin löytyy väriä,olen aina yhtä ihastunut kun näen sellaista💙❤💜💓💛💚

  VastaaPoista
 11. Hannele:on ne ,ja niin kivempi katsella noita kuin rumia seiniä:)

  VastaaPoista
 12. Tää on upeaa, on hienoa, että on alettu ymmärtämään katutaidetta ja myös arvostamaan. Suomessa vielä kiukutellaan ja ajatukset graffiteihin on aika jakaantunut. Itse pidän katutaiteesta todella paljon mutta paljon on niitä, jotka eivät voi sietää sitä. Ovat rumia ja tekee ympäristöstä sekavan ja levottoman. Itse olen täysin toista mieltä. Olen aina ihastellut graffiteja ja esimerkiksi Kazimierzissa niitä on paljon, pitääkin ensi kerralaa kuvailla enemmän niitä :)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...