keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Ruusuista

Tämän pikkuisen ruusuisen antiikkikaupan ohitse ei voi mennä huokaisematta että voi miten ihana! Pinkin pikku antiikkiliikkeen nimi on Shoshanim  eli Ruusut,ja sisältä löytyy koruja, kaikenlaista rekvisiittaa asuihin ja muuta ihanaa.Kävelimme tästä tänään taas ohitse ystävän kanssa.
Ruusuja olen käynyt ihastelemassa myös kotikadullani,sillä  muutama talo eteenpäin kasvaa tämä ruusupuska joka tuoksuu taivaalliselle,niin että olen muuttanut Bambi-koiran ulkoilureittia ihan vain sen vuoksi että saan taas tuntea näiden ruusujen ihanan tuoksun,joka ei kauan kestä. Kun yritin kuvata ruusua puhelimellani tuuli kovasti ja ruusu näyttääkin kuvassa vähän oudolta...
Samalla pääkadulla missä sijaitsee ylempi ruusuinen pieni antiikkikauppa,sijaitsee myös baari jonka ulkoseinällä on 2 rivissä vanhoja ompelukoneita ,sisustuselementtinä. Baari  oli vielä kiinni kun kävelimme sen ohitse.
Kangaskauppakadulla olivat kissat löytäneet hyvän lepopaikan.
Maanantai-iltana täällä vietettin Pesahin eli juutalaisen pääsiäisen ensimmäistä iltaa.  Kortissa lukee "Chag Sameah " eli hyvää juhlaa,ja teksti oli latinalaisin kirjaimin  koska suurin osa illan vieraista oli englantilaisia.
Aterian päätteeksi tarjoiltiin myös näitä gluteenittomia pikkuleipiä,jotka on tehty joko kookoksesta tai pähkinöistä .Nämä kaupan pikkuleivät ovat tosi makeita enkä niistä välitä. Pesahin aikanahan ei kuulu syödä tavallista leipää eikä ns.normaaleja leivonnaisia;sen sijaan kaupoissa löytyy gluteenittomia sämpylöitä ja kakkuja,joista iso osa on gluteenittomia.  Mutta Tel Aviv on Tel Aviv,ja kävelymme aikana ohitimme vaikka kuinta monta kahvilan tai ravintolan terassia jossa näkyi tavallista leipää,mutta muissa kaupungeissa ei niin helposti löydy sellaista tämän viikon aikana.

13 kommenttia:

 1. Singereitä siellä ja Singereitä täällä..:)
  Tuo ruusukuva on taiteellinen.

  VastaaPoista
 2. Hannele:se sinun Singerisi tulikin mieleen kun kuvasin tuon;D Kiitos,ruusun terälehdet heilui kovasti tuulen mukana;D

  VastaaPoista
 3. Kivoja räpsyjä ruusuliikkeestä, ruusuista, singereistä ja kissoista.
  Maanantaina muistelin niitä monia Pesahin juhla-aterioita, joita olen vuosien varrella viettänyt siellä Israelissa. Mutta matsaleipää ei ole ikävä, en vaan voi sietää sitä... Mukavaa pesahin aikaa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Voi mikä putiikki!
  Tuohan olisi tällaisen gluteenittoman taivas, kun kaikkialla on vain gluteenittomia tarjolla <3

  Yritin etsiä niitä sinun välipalojasi, mutta enhän mä löytänyt.. Ei haittaa, tuli muita ihanuuksia vastaan!
  Leppoisaa pääsiäisen aikaa :)

  VastaaPoista
 5. Eeviregina:tuo ruusuinen pikku kauppa on nätti kuin karamelli:) Matsasta en minäkään niin paljon välitä mutta se on kyllä aika hyvää voilla ja keltaisella juustolla;D

  Elisa Petite Princesse: Putiikki onkin hurjan suloinen:) Tämä viikon kestävä Pesah juhla on tosiaankin keliaakikkojen lempipyhä täällä koska sillon on joka paikassa heille syötävää. Mm,mitäköhän välipalaa etsit?
  Kaunista pääsiäisen aikaa sinullekin:)

  VastaaPoista
 6. Sähläsin tuon välipalan kanssa ja etsin sitä väärästä blogista :D
  Ei sillä etteikö sinulla olisi aina insta ja kaikki täynnä niin ihania vinkkejä <3
  Muuten seison täysin sanojeni takana :D

  VastaaPoista
 7. Tuo antiikkikauppa on kuin karamelli, siellä olisi mukava käydä.

  VastaaPoista
 8. Voi miten soma pikkuinen puoti. Kotkassa on yksi pienen pieni puoti, jossa oli aikanaan kukkakauppa. Äitini oli siellä silloin töissä. Nyt en muista, että mikä siinä nykyään on, mutta kyseisestä puodista saisi kyllä tuunattua tuollaisen söpöläisen. Pitäisköhän ostaa se ja aloittaa uusi ura kauppiaanana:).

  VastaaPoista
 9. Elisa :kiitos ihanainen:) Ja toivottavasti löytyy se etsimäsi välipala.

  Unelma:eikös olekin ,päivän piristäjä aina kun menee tuosta ohitse.

  Paluumuuttajatar:tosiaankin suloinen pikku puoti. Sinulla onkin mukavia muistoja siitä Kotkan pikkuisesta puodista,hyvä idea jos siitä saisi muokattua tuon tapaisen.

  VastaaPoista
 10. Ihanan ruusuinen katu. Tuon ulkopuolella varmasti huokailee moni muukin.
  Ihanaa pääsiäisen aikaa sulle Jael ❤️

  VastaaPoista
 11. jännän näköinen ruusuinen liike, minä syön ruattalaista vört-leipää täl viikol.

  VastaaPoista
 12. Mä tuun ihan hulluksi näistä kuvista :D

  VastaaPoista
 13. Räntäsateiset terveiset sinne ruusuiseen etelään <3

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...