maanantai 17. heinäkuuta 2017

Voiko kahvin avulla laihtua...

Sain viime vuoden puolella kyselyn (Instagramin kautta)   olenko kiinnostunut kokeilemaan kahvia, jonka avulla voi kuulemma laihtua.  Hymähdin ajatukselle, mutta luettuani  että kahvi sisältää kahvin lisäksi  myös ginsengiä, vihreää  kahvia, spiruliinaa ja pari muuta ainesta,  päätin kokeilla kahvia,  ja minulle lähetettiin ensimmäinen 28 päivän satsi.  
Minulle lähetetty kahvi tehdään pressopannulla, ja se piti juoda heti ensimmäiseksi aamulla,  kerran päivässä. Yllätyin kun kahvi maistui todella hyvältä.
Tästä näkee että kahvissa on muutakin kuin vain kahvia, mutta muut ainekset eivät tuntuneet lainkaan  maussa, sillä kahvi tosiaankin maistui hyvältä. Toisen viikon alussa alkoi tuntua siltä että kahvi jopa vaikuttaa painoonkin,  sillä housut alkoivat tuntua hieman löysemmältä.  Ensimmäinen satsi alkoi loppua , ja minulle oli lähetetty toinen 28 päivän pussi, mutta jostain syystä se ei tullut perille.
Kun postissa ei tullutkaan pussia, olin vähän paniikissa, sillä mitä nyt tapahtuisi painonpudotukselle? Kirjoitin yhteyshenkilölleni joka lupasi lähettää uuden pussin,  mutta joulun alla kestäisi ennenkuin se tulisi perille. Torin pikkuruisessa kahvikauppakahvilassa suosikkimyyjäni Itai  kertoi että heiltä ostetaan todella paljon  vihreää kahvia,  ja että ihmiset kuulemma tulevat vielä kertomaan miten se on auttanut.    Vakuutuin,  ja ostin purkillisen vihreää kahvia.  Tämä on vihreistä kahvipavuista  jauhettua, ja vihreitä kahvipapuja (kävi mielessä...) ei voi itse jauhaa kotona, sillä ennen paahtamista pavut ovat kivenkovia . Vihreistä kahvipavuista  jauhettua seosta piti valmistaa niin että päälle kaadettiin kuumaa vettä, ja seos sitten siivilöitiin. Kahvin mausta ei ollut tietoakaan tässä, ja itse asiassa tästä tehty juoma on aika pahaa.  Mitään laihtumista ei myöskään tapahtunut vaikka join pahaa vihreää kahvijuomaa joka aamu.  Höh, vihreän kahvinhan pitäisi auttaa painonhallinnassa!  Jossain vaiheessa postiluukusta löytyi Englannista tullut uusi 28 päivän satsi.   
Join kahvia 28 päivää,  eikä mitään tapahtunut. Sain vielä kolmannenkin satsin, eikä mitään tapahtunut,  mutta kahvi maistui edelleenkin tosi hyvältä,   3 kuukauden kokeilun jälkeen kirjoitin yhteyshenkilölleni, ja pyysin ettei hän lähettäisi minulle lisää kahvia. Näin jälkikäteen olen sitä mieltä  että alussa painoa lähti koska kahvi alussa näköjään poisti nestettä, mutta jos vihreää kahvia  sisältävä juoma auttaa painonhallinnassa, niin siihen en kyllä oikein usko,

P.S. Yhdessä asiassa "laihdutuskahvi" auttoi. Käytin ennen makeutusaineita kahvissani, yleensä sukraloosia tai steviaa.  Kahvi oli kuitenkin hyvää ihan mustana, enkä kokeilun jälkeenkään palannut käyttämään makeutusaineita.

22 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen testi kuitenkin! Minäkin olen aika skeptinen näihin, mutta kiva kokeilla välillä. Kahvia en juo mutta minulla on mateteetä ja matchateetä. Ainakin piristävät, mutten ole varma ovatko auttaneet laihtumaan!😃

    VastaaPoista
  2. Matkatar: minua varmaankin kiinnosti tuossa kahvin lisäksi olevat ainekset eli ginseng ja spiruliina, mutta en aluksikaan uskonut sen vaikuttavan,ja hieman yllätyin kun housut tosiaankin löystyivät hieman,mutta se taisi olla kyllä ihan vain nesteitä. Mateteetä on aikoinaan tullut juotua enemmänkin;argentiinalaiset kaverit opettivat:)

    VastaaPoista
  3. Mahtaisiko olla lumetta enemmän. Jos uskoo näihin asioihin niin ne toimii...

    VastaaPoista
  4. Luulen, että vihreän teen juominen myös auttaisi. Totuushan kuitenkin on, että ainoa varma terveellinen keino on syödä vähemmän kuin kuluttaa. Vaan kukapa maltaa pienessä nälässä elellä. Olisi ihanaa olla hoikka, mukava on elellä punkeronakin. :-)

    VastaaPoista
  5. Nelli:enemmänkin taitaa olla lumetta,mutta tuo mulle lähetetty kahvi oli tosi hyvää:)

    Unelma:olen vuosia juonut vihreää teetä,iltapäivällä,enkä nähnyt mitään vaikutusta, mutta se on iltapäiväni tapa. En edes syö paljon,mutta paino ei laske.... Haluaisin vain mahtua vaatteisiini, ja se on helpommin sanottu kuin tehty...

    VastaaPoista
  6. No hyvä, että kahvi edes maistui hyvältä. Vitsit kun voisikin laihduttaa vain kahvia juomalla.
    Ihanaa viikkoa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
  7. Outi:kahvi oli tosiaankin niin hyvää että melkein harmitti kun jouduin pyytämään etten enään halua lisää mutta kun en keksinyt mitään kirjoittamista siitä enään Instaan.Oih,olispa laihduttaminen niin helppoa että sujuisi kahvin juonnilla;D

    VastaaPoista
  8. Jaahas, jos kahvin avulla laihtuu niin mun pitäisi olla tikku :) Tietysti kaikki nuo lisäelementit varmaan jotenkin vaikuttavat, mutta itse olen sitä koulukuntaa joka uskoo vakaasti että jos syö vähemmän kuin kuluttaa niin laihtuu. Mutta hieno juttu, jos kahvi oli makoisaa.

    VastaaPoista
  9. Kyllä se vaan ikävä kyllä on niin, että jos haluaa laihtua, sen eteen pitää tehdä kamalasti töitä. Herkut pois ja liikuntaa tilalle. Annoskoot pieniksi ja jatkuvasti kyttäämään mitä suuhunsa laittaa:(. Silti aina itsekin innostun, kun joku tarjoaa oikotietä...

    VastaaPoista
  10. Eiväthän nuo vippaskonstit yleensä auta. Tuotteita menee kyllä kaupaksi harhaanjohtavalla ihmeitä lupaavalla mainonnalla. Hyvä että raportoit just niin kuin asian koit.

    Minäkin tykkäisin vähän keventyä, mutta pahus kun ruoka on niin hyvää 😀

    VastaaPoista
  11. Olipas hauska kahvikokeilu. ;-D Harmi, että tulosta ei tullut, mutta tulipahan kuitenkin kokeiltua. :-)

    VastaaPoista
  12. Jännä testi, kurjaa ettei se sen kummemmin laihduttanut! Eikös ne sano, että tavallinen kahvi hoikistaa myös.... Tosin toisinaan kun lopetan kahvin juonnin kokonaan (hetkellisiä hurmioita), niin paino putoaa saman tien pari kiloa. Ei näistä ota selvää. Olin eilen ravintoterapeutilla (vatsa oireilee) ja hän oli todella äkäinen näistä kaikista jauheista (proteiini yms.) mitä me nykyihmiset, etenkin nuoret, tuupataan aterioihimme mukaan. Ne kuulemma ovat jo niin pitkälle prosessoituja, että elimistömme ei ymmärrä mitä ne on ja alkaa valtaisia happohyökkäyksiä oireineen. Päätin olla varovainen kaikenlaisten 'korvikkeiden' kanssa. No, nyt on pakkokin ;)

    Tsemppiä painon pudotukselle! Vähän ja usein, niin eiköhän se siitä.

    VastaaPoista
  13. Olisipa se somaa, jos oikeasti keksittäisiin laihduttava kahvi. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän kiloja kertyy vyötärölle. Nuorena olin hoikka kuin pajunvarsi, nyt muistutan vanhaa männynrunoa. ;)

    Olipa kiva yllätys, että olit liittynyt blogini lukijaksi. Syämellisesti tervetuloa, Jael! <3

    VastaaPoista
  14. Hih...hienoa, että testasit ja todistit sen, mihin minäkin uskon..ei laihdu.:)

    VastaaPoista
  15. Johanna: no minä yleensä juon 3 kuppia päivässä ,eli ei kai olisi auttanut vaikka olisi ollut totta;D Minä kävelen joka päivä paljon,myös kun on lämmintä ,vaikka vähemmän, juoksen portaat koiran kanssa, en syö leipää, en perunoita ,joskus aniharvoin pastaa, ja enimmäkseen vihanneksia, enkä laihdu. En takuulla syö enemmän kuin kulutan.Mutta paino ei vaan laske. Yksi syy voi olla että vuosikausia kontrolloin syömistäni,joka jotenkuten on vaikuttanut tähän.

    Paluumuuttajatar: Mutta kun minä teen,eikä mitään tapahdu.Nyt jätin maitotuotteetkin pois,kun niistä tulee vatsapuruja. Herkkuja tuskin lainkaan ,enkä pidä sellaisia kotonakaan. Kun leivon blogiin,niin tuotokset menevät aina muille. Mutta kahvi,se oli hyvää,ja olisin jatkanut jos olisin keksinyt ottaa siitä vielä erilaisia kuvia;D

    Rita_ No ei auta. Vihreää kahviahan on markkinoitu jo joitakin vuosia muka laihduttavana,ja Suomessakin myydään kapseleita joissa vihreä kahvi uutetta,ja kalliilla. Minä syön todella kevyesti,enkä näin kesällä edes jaksa tehdä paljon mitään keittiössä.

    Satu:erilaisia juttuja on kiva kokeilla:) Jos kahvin markkinoijan sivuja lukee,niin luulisi että tuo on oikea ihmeseos;D Mutta olipa hyvän makuista kahvia:)

    Lepis: En oikeastaan edes odottanut mitään tuloksia, sen verran skeptikko olen ,mutta kun alussa lähti vähän pois (nesteitä kai) niin ajattelin että ehkä siinä on jotain perää kuitenkin.. Hämmentäviä tuollaiset lupaukset mitä tuokin yritys lupaa kahvin ostajille. Minullakin vatsa oireilee mutta tiedän mistä ja kun vältän niitä tuotteita niin voi paremmin,minullla sellaiset ovat sipuli,maitotuotteet ja kaalit,joita niin rakastan, eli vain silloin tällöin,mutta nyt jätin maitotuotteet kokonaan pois. Itse yritän välttää pitkälle prosessoituja tuotteita, luen aina tuoteselostukset, ja yritän tehdä itse mitä vain voi, mutta kaikkeahan ei voi välttää. Tsemppiä vatsaoireihisi,toivottavasti hellittävät.
    Ja kiitos, onneksi nyt kesällä tekee mieli vain juoda vettä;D

    Piipe A:) Olisi kiva tosiaankin oikeasti sellainen kahvi;D Näin se on ,kilot ei meinaa lähteä ja itsestään tulee kiloja iän mukana,kaameeta;D
    Kiitos Piipe:)

    Hannele: Pakkohan tuota oli testata ja todistaa ettei siitä laihdu, Mutta kahvi oli tosi hyvää:)



    VastaaPoista
  16. Taitaa kestää vielä jonkin aikaa ennen kuin ihmeaine laihtumiseen löytyy. Muu kuin ikiaikainen hokema: älä syö enempää kuin kulutat.
    Sait kuitenkin hyvää kahvia!
    ps. offline elämä on ollut tosi vapauttavaa. Olemme olleet ahkeria ja toisaalta relanneet kun on siltä tuntunut. Oikein mukavaa! (sateista huolimatta)

    VastaaPoista
  17. BLOGitse: Niin se taitaa olla. Aina tuo sanonta ei kuitenkaan pidä paikkaansa.
    Kahvi oli tosi hyvää,olisin ihan sen vuoksi jatkanut,mutta kun olisi siitä hyvästä pitänyt tehdä 2 postausta per kk Instaan,ja paljonko samasta kahvista voi kirjoittaa,etenkin kun se ei toimi....
    Voin kuvitella että Offline elämä on rentouttavaa. Minun on vaikeaa olla offline,tai ehkä jos olisin nyt Suomessa maaseudulla niin se onnistuisi hyvin.

    VastaaPoista
  18. Oletko kokeillut vihreää teetä? Vähintään pari kuppia päivässä, jos mausta pitää, edesauttaa laihtumista oikeasti. Jos muistaa vähän liikkua myös. Ja onhan sillä niitä muitakin hyviä vaikutuksia :)

    Sipuli ja kaali ovat olleet myös minulla koko ikäni syömättömien listoilla, sipuli tekee polttoja ja kaali ei lähde sulamaan lainkaan. Maidottomaan ruokavalioon siirryin pari vuotta sitten ja siitä tuli hetken helpotusta. Vuosi sitten jätin viljat ja olo sen kuin parani, mutta ilmeiseti säädin liian pitkälle omatoimisesti ja siksi lähete sinne ravintoterapeutille tuli. Refluksitautia tämä ilmeisesti ja vanha vaiva jota ikuinen stressi pahentaa. Aika mauttomilla mennään sitten loppukesä. Takaisin tulivat maitotuotteista juusto ja viljoista kaura sekä speltti pienin annoksin. Poistuvien ruokien määrä olikin sitten huomattavasti pidempi. Olen siis liian hapan :)

    Muistetaan nauttia Jael!

    VastaaPoista
  19. Ihana postaus - jännityksellä luin mitä tapahtuu ... hieno vaikutushan sillä on on ollut kaiken kaikkiaan - että sen myötä jäi tarve kahvin makeutukseen pois! Mukava kokeilu!
    ja ihana lukea muiden kommentteja - tuo vihreä tee tulisi minun myö s lisätä ruokavalioon - löysin yhden hyvänmakuisen vihreän teen, jossa sitruunaruohoa ja sitruunaa myös.

    VastaaPoista
  20. Lepis> Tuolla ylempänä jo mainitsin että olen vuosia juonut vihreää teetä,pari kuppia per päivä, mutta en usko sen vaikutukseen painoasioissa sen enempää kuin vihreään kahviinkaan,mutta muuten varmaan tekee ihan hyvää se vihreä tee. Liikun aika paljonkin,kävelen, menen portaat alas ylös koiran kanssa vaikka on hissi,teen jumppaliikkeitä kotona nyt kun en käy kuntosalissa.
    Rakastan kaaleja, mutta ihan kamalaa mitä se tekee mahalle. Täällä oli koko talven ja kevään suuresti rakastamani parsakaali tosi edullista, ja söin sitä paljonkin mutta sitten sain siitä kärsiäkin.., Laktoosi-intoleranssi on todettu testeissä mutta joskus voin kyllä hieman syödä maitotuotteita,vaikka täällä ei ole sillä lailla laktoosittomia tuotteita kuin muutaman, Suomeen verrattuna. Juustoja en niin kaipaa mutta maustamatonta hapahkoa jugurttia kyllä,ja joskus välillä ostan sitä. Leipääkin syön tosi harvoin, sekin turvottaa. Eli tsemppiä sinne ja tänne,ja hyvää kesän jatkoa Lepis:)Juu ja tottakai nautitaan myös;D

    Nina:kiitos ihana:) Totta, tuo makeutuksen poisjättäminen olikin hyvä juttu, eli jotain hyötyä tuosta kahvista oli vaikkei sellainen mitä markkinoija halusi;D Vihreää teetä tosiaankin juon pari kuppia aina iltapäivisin, Oma suosikkini on jasmiinilla maustettu vihreä tee. Mukavaa loppuviikkoa Nina:)

    VastaaPoista
  21. Jael, kuten tiedät, minä en usko näihin pätkääkään:) Ja kaiken huipuksi, mun elämäni ainoa luxushetki on aamulla sängyssä, kun juon ison mukillisen Robertsin suklaakahvia Hesaria lukiessani.'

    Nyt on vaarallista, sillä pakastin, toinen niistä, on kohta täynnä mansikkaa ja se on niin järkyttävän hyvää tavallisen vaniljajäätyelön kanssa...

    Niin kivat nuo kuusen pallot: Kannan joulua aina sydämessäni, myös Suomen heinäkuussa.

    <3

    VastaaPoista
  22. Heh, jos kahvin pitäisi laihduttaa, niin mun pitäisi olla tosi hoikka =D.

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...