perjantai 15. joulukuuta 2017

Jouluisia merkkejä mutta huono talvi

Jouluisia merkkejä täällä on nyt näkynyt enemmän kuin aiemmin. Täällähän joulu ei ole virallinen pyhä, eikä ennen ollut helppo löytää esim.  jouluisia koristeita. Kauppakeskuksessa oli musisoiva joulupukki, ja eilen Carmel-torilla huomasin jouluisen kojun. 
Joulukoristeita Carmel-torilla.
Tänään viikonlopun ensimmäisenä päivänä, vein  ystävän tutustumaan Tel Avivin  sokkeloiseen pääbussiasemaan. Hänelle paikka ei ole tuttu,  eikä se ole monelle muullekaan tuttu vaikka paikka on mitä mielenkiintoisin, sokkeloisuudesta huolimatta.   Hollannissa  osan lapsuuttaan viettänyt ystävä oli innoissaan kun hän huomasi että pääbussiaseman 4. kerroksessa, joka on oikeastaan  pääsisääntulokerros, on joulutori. Sinne siis.
Koristeissa oli paljon bling blingiä, ja ehkä liian paljonkin sellaista.
 Enimmäkseen pöytien lähellä kuului venäjää; jouluiset koristeethan kuuluvat venäläiseen uuteen vuoteen.
Sää täällä sen sijaan ei ole lainkaan jouluinen:  huonoin talvi ehkä ikinä sillä ihmiset kulkevat kesävaatteissa talvitakkien sijaan.  Illalla ja aamulla aikaisin on mukavan viileää , mutta ei kylmää, eikä sada! Tällä viikolla maantaina tai oliko se tiistaina oli lähes 30 astetta, ja päivälämpötilat lähentelevät  hellerajaa.   Se saa  luonnonkin sekaisin,  ja pari päivää sitten näin puistossa sisiliskon , vaikka tähän aikaan vuodesta sisiliskojen pitäisi olla talvihorroksessa.  Myös ötököitä on näkynyt, ja  puistoa on jo muutama aamu keinokasteltu, mitä ei yleensä tapahdu talvisin.  Lähiaikoina ei ole sadetta tai kylmää säätä näkyvissä: pitää toivoa että sellainen tulee jossain vaiheessa.

16 kommenttia:

Melissa kirjoitti...

Ilmasto on sekaisin. Kivoja kuvia, jotenkin outoa nähdä miten jouluista siellä on...

Jael kirjoitti...

Melissa:ilmasto on tosiaankin sekaisin, ainakin täällä,tekee tosi paljon hallaa maataloudelle. Aika kiva kuitenkin kun näkee näitä jouluisia juttuja:)

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Täällä on säät sekaisin myös. Ensin sataa lunta, sitten perään vettä. Minäkin lähdin töihin viikolla pyörällä ja tulin kotiin kävellen, päivän aikana satoi lunta 20cm, seuraavana aamuna kaikki oli loskaa ja pirun liukasta. Ei hyvä juttu yhtään!
Ihanaa viikonloppua Jael <3

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Kauniita palloja. Minä olisin ehkä sortunut ostamaan. Säät on tosiaan sekaisin. Eikä se enää näytä olevan poikkeus vaan sääntö. Voi meitä ihmisiä mitä olemme menneet luonnolle tekemään.

Eeviregina kirjoitti...

Näkyyhän tuossa ihan kauniitakin koristeita. Minäkin melkein sortuisin ostamaan... Kivaa, että saatte siellä vähän joulutunnelmaa kaduilla ja liikkeissä.

Satu kirjoitti...

Onpa tosiaan aika överikoristeita. Voisin kyllä huolia tuommoisia omaan joulukuuseeni. Minusta jouluna saa kimaltaa, vaikka liika on tietysti aina liikaa.

Sympaattinen hirvi (vai poroko tuo on) tuossa ekassa kuvassa. :-)

Rita A kirjoitti...

Joulusisilisko :)

Tämä on ihanan mauttoman kimaltavan joulukrääsän aikaa.
Lapset ja lapsenmieliset ovat ihastuksissaan :) Jee....

Allu kirjoitti...

Tulee vähän mieleen meidän sydneyläisten ystävien joulu, kun kynttilät säilytetään jääkaapissa ja silti notkahtavat heti kuumuudessa.

SusuPetal kirjoitti...

Ohhoh, onpa siellä lämmintä! Koeta kestää!

En niin ole bling-blingin ystävä, mutta nuo kuvasi saavat minut epäilemään...niin ihanaa kimallusta <3

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ympäri maailmaa tuntuu ilmat olevan ihan sekaisin. Surullista, ettei melläkään ole enää kunnon talvea ollut miesmuistiin....tai naismuistiin..:))
Ihania joulukoristeita.

Jael kirjoitti...

Outi: Kurjaa kun me ihmiset olemme pilanneet tämän maapallomme. Tuo että yhtenä päivänä lunta ja sitten loskaa on kamalaa; olen kerran kaatunut pahasti juuri sen vuoksi Helsingissä. Kaunista viikonloppua sinullekin Outi:)

Paluumuuttajatar: Tuossa oli kahdesta paikasta palloja, toisessa oli nätimpiä. Minulla on Suomesta tuotuja palloja, nättejä sellaisia:) Säät ovat kamalan sekaisia, ihan olin ihmeissäni kun näin sen sisiliskon joulukuussa! Ihminen onkin tehnyt pahaa vahinkoa tälle planeetallemme ja se jatkuu,myös Trumpelon luotsaamana:(

Eeviregina: Osa olikin ihan nättejä , ja torilla oli paljon kivemmat koristeet kuin tuolla joulutorilla. Onhan se kiva nähdä kauniita koristeita ja paljon punaista tähän aikaan vuodesta, vaikkei sää olekaan sellaiselle lainkaan suotuisa.

Satu:tuolla bussiasemalla on lähes aina överikoristeita, niitä ostavat yleensä venäläiset ja filippiiniläiset. Mutta olihan tuolla ihan nättejäkin koristeita. No minäkin mietin että onko hirvi vai poro;D

Rita: ei pitäisi sisiliskoja olla joulun aikaan, ei täälläkään, vaan pitäisi olla takkisää. Sisiliskoilla (ja ehkä käärmeilläkin) menee rytmit ihan sekaisin. Täällä oli ennen kamalaa joulukrääsää,mutta siinä mielessä asiat ovat parantuneet,ja nyt löytyy ihan nättiäkin tavaraa:) Paljon iloa lapsenmielisille;D

Allu:Suurimman osan vuotta jääkaapissani on muutakin kuin ruokaa;:D Kuumana aikana en edes löydä sieltä mitään kun on niin paljon muuta tavaraa.

SusuPetal: Juu aika harvinaisia ovat säät olleet, lähinnä suren luonnon ja maatalouden puolesta. BLing bling ei ole minunkaan suosikkejani,mutta välillä sellainenkin ihastuttaa jos on hyvän näköistä:)

Hannele:Surullista että näin on ,ja vain pahenee vuosi vuodelta. osa koristeista oli tosi kivoja:) Mukavaa joulun odotusta Hannele:)

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Meillä on ollut aika mukavan leutoa, yöt kylmiä, päivät sopivia n. 12-15 C astetta. Pimeä vain tulee aikaisin ja se on tylsää.

Minusta on aina ollut jotenkin ihanaa, kun joulukuusessa on kukkia kuten tuossa sinun yhdessä kuvassa näyttäisi olevan ruusu. Itse en ole kukkia kuuseen koskaan laittanut, mutta pitäisi kokeilla :)

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Onpa siellä kuuma! Se ei tosiaan ole hyvä asia joulukuussa, ilmastonmuutos muistuttaa olemassaolostaan. :(

Mutta ihania tunnelmia siellä! Jotenkin tuntuu, että jouluisia tunnelmia on monissa paikoissa, joissa joulua ei virallisesti vietetä - valoa ja bling-blingiä tarvitaan, kai. :)

EstherH. kirjoitti...

Sepä se, ilmasto tulee muuttumaan enemmän ja enemmän ,mutta ihmisen siihen syypää. Kivoj akuvia ja kimallusta. Hyvää viikonloppua :)

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, toivon teille talvea: Sinä olet silloin niin jotenkin kuin olisit takaisin Suomessa. Ne villasukat, untuvatäkki, kuumat juomat ja Bambilla tietty täkki...

<3

PiipeA kirjoitti...

No onpa tosiaan blingblingiä! Ehkä hieman liian kimaltelevia koristeita suomalaiseen makuun. Tosin nuo hopeiset, pienin helmin koristellut pallot ovat kauniita. Oman kuusemme koristan jälleen vanhoilla olkikoristeilla ja poikien tekemillä askarteluilla. Jälkimmäiset ovat koristaneet kuusta yli kahdenkymmenen joulun ajan ja olkikoristeet tein ennen ensimmäistä yhteistä joulua eli v. 1988.
Harmi, että siellä on nyt epätavallisen lämmintä ja kuivaa. Meillä on tällä hetkellä maisema kuin suoraan vanhanajan joulukortista: lunta on tullut melkoiset määrät ja oksat ovat lumivaipan kuorruttamat. Vaikka lämpöasteita on luvassa tulevalle viikolle, uskon lumien kuitenkin säilyvän joulun yli.
Mukavaa alkavaa viikkoa Sinulle, Jael! <3