perjantai 29. joulukuuta 2017

Matka 172

Otsikon outo nimi tulee siitä, että hetken mielijohteesta päätin kuvata Tel Avivista kotini lähelle ajavan bussin reittiä ikkunan kautta. 172 on linjan numero.  Kuvat ovat aika tärähtäneitä: yritin ottaa kuvan aina kun bussi hetkellisesti pysähtyi joko liikennevaloihin tai bussipysäkille, mutta aina ei sekään onnistunut, tai sitten kohde ei ollut kuvaamisen arvoinen.  Bussissa olevat ihmiset varmaan ihmettelivät minkä takia kuvaan ikkunan kautta  , mutta oli hauska kuvata bussin reittiä.  Istuin vasemmalla puolella, ja mietin jossain vaiheessa että mitä jos  kuvaisin myös oikealta puolelta;D Ehkä sitten kun puhelimeni on vaihtunut parempaan:  puhelimeni (3 v. käytössä )  kamera on selvästi epätarkempi kuin alussa, ja muutenkin puhelin hidastelee; en yhtään ihmettelisi jos muutkin puhelinvalmistajat tekevät  Applen tavoin jotain vanhoille malleilleen.... Tässä ensimmäisessä kuvassa näkyy äskettäin restauroitu  vanha talo Alleby-kadulla,  lähellä Tel Avivin Carmel-toria.
Liikennevaloissa saan napattua kuvan tuosta vanhasta kauniista talosta Allenby-kadulla.  Allenby-kadun nimi tulee englantilaisen sotamarsalkka  Edmund Allenbyn nimestäKuten kuvista näkyy, tänään on ollut harmaa päivä: luvattiin ehkä sadetta, mutta sitä ei kuitenkaan tullut. Kuvat on otettu noin klo 10 aikaan aamulla,  perjantaina, joka on viikonlopun ensimmäinen päivä.
Matka jatkuu samalla kadulla, mutta Meier-tornitalosta (jonka alakerrassa ruokahalli) tulee kovin tärähtänyt kuva.
Hieman eteenpäin,  ja vasemmalla rakennetaan metroasemaa.
Tämä kulmatalo on hauskan näköinen. Tässä vaiheessa Allenby-kadun nimi on vaihtunut toiseksi.
Ha-Aliya-kadulla eteläisessä Tel Avivissa .  Oikealla puolella on maustetori.
Kulmatalossa on vihanneskauppa, joka  arkisin on  auki ympäri vuorokauden.
Linja-auto jatkaa matkaansa, ja ohitamme Bialik-Rogozin-koulun, jossa iso osa  siellä opiskelevista lapsista on vierastyöläisten ja pakolaisvanhempien lapsia. Siellä opiskeli aiemmin myös edellisen postauksen Ester, entinen ohjattavani, ja koulusta vuonna 2010 tehty dokumentti voitti lyhyen dokumenttisarjan  Oscarin  vuonna  2011. (dokumentin voi nähdä linkin takana).
Pidän taukoa seuraavan kaupunginosan kohdalla, sillä en bussin ikkunan kautta onnistu oikein kuvaamaan mitään,  Ylitämme junaradan ja moottoritien yläpuolella olevan sillan , ja sen jälkeen olemmekin jo Holonissa, asuinkaupungissani. Tel Avivin vieressä olevat kaupungit ovat kasvaneet niin kiinni Tel Aviviin , ja toisiinsa,  ettei edes huomaan kaupungin vaihtumista.  
Etenemme kohti liikenneympyrää.
Liikenneympyrä  , jonka kohdalla ruuhka on ihan kamala tiettyinä aikoina vuorokaudesta. Nyt ei ollut.  Tämä ympyrä tulee vastaan kun tullaan kohti kaupungin keskustaa 2 eri suunnasta, ja  suurten tapahtumien kohdalla liikenneympyrässä on niitä mainostavia isoja bannereita.
Bussi kulkee kohti Holonin vanhempaa keskustaa  (toinen keskusta on uudemmalla alueella).  Vasemmalla on kaupunginteatteri, mutta en saa otettua siitä kuvaa.
Tähän vanhaan tornitaloon rakennetaan parvekkeet; osa on jo valmiina,  ja osa vielä työn alla.
Olemme keskustan alueella ,  ja liikenne takkuilee hieman, vaikka ei olekaan ruuhka-aika. 
Seuraavassa kulmassa käännytään oikealle.  Takana näkyy suuri rakennusprojekti,  jossa vanhat huonokuntoiset  ja ränsistyneet talot saivat kyytiä, ja niiden tilalle rakennetaan uudet hienot talot. Vanhojen talojen asukkaat saavat uusista taloista uuden asunnon , ihan veloituksetta, ja koska uudessa talossa on monta asuntoa enemmän kuin vanhassa talossa, hyötyy tietysti rakentajakin. Win-win-tilanne...
Tämän kadun jälkeen linja-auto jatkaa vielä eteenpäin, minkä jälkeen se kääntyy vasemmalle, pitkälle leveälle kadulle . En enään jaksanut kuvata  , joten loppumatkasta ei ole kuvia.
Kun nousen ulos linja-autosta, kävelen hieman eteenpäin ja menen kuvassa takana näkyvään vihanneskauppaan.  Sen jälkeen kadun toiselle puolelle , ja kotiin.

24 kommenttia:

Viherjuuria kirjoitti...

Mielenkiintoisia maisemia! Olen käynyt Israelissa parikin kertaa, ja vaikka siitä on aikaa, muistan sen juuri tuon oloisena =)
Lähetän tässä samalla sinulle uuden blogaasteen! =) Säännöt täällä http://www.viherjuuria.com/2017/12/kevathaaste.html

Jael kirjoitti...

Viherjuuria: kiitos, tosin tuon puhelimen kameralla, ja vielä liikkeessä, tulee aika surkeita kuvia. Ehkä sitten seuraavalla puhelimella... Täällä on parin viimeisen vuoden aikana rakennettu niin paljon että ehkä näyttää jo hieman erilaiselta kun silloin kun kävit täällä.
Kiitos haasteesta, yritän toteuttaa sen jossain vaiheessa:)

Leena Lumi kirjoitti...

Kiva idea kuvata sun bussireitti! Nyt on kuin olisimme yhdessä käyneet Tel Avivissa ja tulisin sulle yökylään:)

<3

Jael kirjoitti...

Leena:kiitos:) Voi kun voisitkin tulla ihan oikeasti yökylään:)

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Kiitos kauniista kiertoajelusta <3
Ihanaa uutta vuotta sinulle Jael, toivottavasti nähdään taas pian!

Hannele på Hisingen kirjoitti...

vihanneksia ehkä tarvitaan koko vuorokauden.

Kirsti kirjoitti...

Kiitos näistä kuvista! Tykkään näistä tavallisten tilanteiden ja näkymien kuvista. Kuvittelenko vaan että jotkut näkymät tuntuvat tutuilta?
Olet tietenkin kuvannut näitä kulmauksia ja rakennuksia ennenkin. On kivaa kun voin syyksi kuvitella että olen käynyt tuolla ja tuolla!

Mielelläni katselen näitä.

Nurkkalintu kirjoitti...

Kiitos mielenkiintoisesta ja mukavasta bussimatkasta.
Hyvää vuoden loppua! :)

Allu kirjoitti...

Kiva bussimatka

Mantelilaakson Susanna kirjoitti...

Aina mielenkiintoista katsella muidenkin kotikulmia ja reittejä!
Upeaa uutta vuotta sinulle!

ida kirjoitti...

Oli mukava päästä mukanasi Tel Avivin kieroajelulle. On kuin olisin itse ollut bussissa katselemassa näkymiä.
Itse en ole käynyt Isrelissa kuin kerran. Eilatin rantakohteessa olin lomalla.
Kiitos♥

Satu kirjoitti...

Hauska matka! Oli kiva olla mukana bussissa. :-)

Rita A kirjoitti...

Loistava idea. Hyvä reportaasi. Llisää tämmöistä ! ♥️🙂🚌

Susanne kirjoitti...

Kiitos kivasta linja-auto matkasta!
Hyvää uutta vuotta 2018!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Monenlaista on matkasi varrella. Hyvää Uutta Vuotta!

Jael kirjoitti...

Outi: Kiva että olit mukana;D Ja oikein ihanaa tulevaa vuotta sinullekin Outi:) Toivottavasti tosiaankin nähdään taas.

Hannele: Yöllä on kivempi mennä ostoksille;D

Kirsti: Kiva kun pidit ja kerroit:) Olen varmaan joitakin kohtia näistä kuvista kuvannut aiemminkin, ainakin tuon ensimmäisen keltaisen restauroidun talon, ja olen kertonut tuosta koulusta. Täytyy sitten joskus kuvata joku toinenkin reitti;D OIkein hyvää uutta vuotta sinulle Kirsti:)

Nurkkalintu: kiva kun olit virtuaalisesti mukana:) Ja oikein hyvää tulevaa vuotta sinulle:)

Allu: Ikkunan kautta näkee paljon kivaa:)

Ida_: Kiva kun pidit, ja tulit siitä kertomaan:) EIlatissa en itsekään ole ollut pitkään aikaan, viime vuosikymmenellä kun asuin täällä lyhyen aikaa. Hyvää tulevaa vuotta sinulle:)

Satu: Oli aika hauskaa kuvata vaikka yksi nainen tuijotti että mitä oikein teen;D

Rita_ Näitähän täytyy sitten tehdä lisää;D Hyvää alkavaa vuotta Rita:)

Susanne: Kiitos että olit "mukana"- Ja oikein hyvää alkavaa vuotta sinullekin:)

Paluumuuttajatar: Kaikenlaista näkyykin, etenkin Tel Avivin puolella, joka on mielenkiintoisempi. HYvää uutta vuotta teidän perheelle:)

Marianne kirjoitti...

Ihana nähdä, että sinäkin olet vielä täällä. Kiva katsella noita kuvia sieltä, vähän kuin olisi itsekin matkalla. Hyvää uutta vuotta! :-) Aattelin itsekin aktivoitua ja aloittaa jonkun uuden blogin samassa osoitteessa. Katsellaan!

Jael kirjoitti...

Marianne: kiva kuulla sinusta ,ja toivottavasti avaat blogin uudelleen:) OIkein hyvää alkanutta vuotta sinulle:)

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Oivallinen idea! Oli kiva olla tällä reitillä mukana. Pitäisi joskus hypätä meidän paikallisbussiin (joskus näen liikenteessä, reitistä ei ole aavisstustakaan, eikä aikatauluista, kuka meillä bussia käyttäisi).

Hyvää tätä vuotta! Felix lähettää aivan erityisen haun Bambille.

Marianne kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Unknown kirjoitti...

Kiva idea- asuin itse 11-12 vuoden Shenkin- kadulla ja yliopistoon menin monesti tällä bussilla, tutun näköisiä maisemia..:) Olen muutenkin seurannut sun blogia, kiva lukea eri tapahtumista! Olen asunut maassa melkein 3 vuotta, mutta ilman kielitaitoa moni juttu jäänyt välistä. Hauska saada tietoa paikkojen ja nimien takaa. Nyt opiskelen (taas) tavoitteellisemmin hepreaa. Tulen kolmen viikon päästä kahdeksi kuukaudeksi taas maahan. Olis kiva käydä vaikka kaffella? :)

Jael kirjoitti...

Inke>Kiva kuulla , ja kiitos että tulit kertomaan:) Ja kiva kuulla että seuraat blogia:) Heprea ei olekaan mikään helppo kieli oppia, joten leat leat;D Joo kiva olisi tavata kahvin merkeissä:) Sähköpostini on yaelian2008@gmail.com

Unknown kirjoitti...

Itselläni on musiikkitaustan vuoksi aika hyvä kielipää. Mulla on kielitaidon puute johtuu siitä että, noh maisterinohjelma oli todella intensiivinen (osallistuin toki yliopiston kielikurssille, joka ei omasta mielestäni vähän turhan vapaasti toteutettu- itse tykkään mennä kielioppi edellä!) -ja muutenkin oli vähän energia vähissä sillon.

Mutta ihan periaatteesta pitää kieli oppia koska 7 asuinmaata takana ja joka maan kielen olen oppinut (noista iso osa englanninkielisiä maita;). Joten palasin tammikuussa 2018 takaisin vuonna 2009 alunperin aloittamani Kalliolan Kansanopiston heprean kurssin pariin. Oli hauska huomata, että myös opettaja oli sama- ihana Mila. :)

Laitan sulle postia.

Jael kirjoitti...

Inke: Minä rakastan kieliä, ja tykkään uusien kielien oppimisesta, ne vaan jää unholaan ellei niitä käytä.
Vau, 7 asuinmaata ,aika monta tosiaankin:) Mulla on takana Suomen lisäksi Hollanti, Israel , Venezuela ,Yhdysvallat, ja varhaisteininä jonkun aikaa Sveitsi. Kiva että Kalliolassa edelleenkin sama hepreanmaikka:)