torstai 7. joulukuuta 2017

Tuli talvi

Toivottavasti kaikilla oli eilen oikein mukava itsenäisyyspäivä. Tel Avivissa päätettiin toivotella 100-vuotiaalle Suomelle  hyvää itsenäisyyspäivää muuttamalla  kaupungintalo tunnin ajaksi  Suomen lipuksi. En päässyt itse katsomaan sitä, mutta miltä se näytti näkyy täällä.
Eilen illalla olin Suomen suurlähetystön itsenäisyyspäivävastaanotolla. Hienot juhlat ,  vaikka  oli todella ahdasta , sillä suurlähettilään asunnon tilat eivät ole kovin suuret, ja talvi alkoi eilen, eli ulkona uima-altaan ympärillä ei voinut olla. Viimeksi tuolla käydessäni oli lämpimämpää, ja baari ja suurin osa ihmisistä oli ulkona,  mutta eilen ei sää sitä sallinut.    En ottanut lainkaan kuvia, paitsi kurkkasin suurlähettilään virka-asunnon keittiöön, jossa valmistettiin kaikenlaisia herkkuja: oli minikokoisia  karjalanpiirakoita (niitä oli tehty 950 kpl.!) ,  minikokoisia voileipiä, lihapullia,  joulutorttuja ja muutakin.  Minä olen nyt dieetillä,  joten söin vain 2 minikarjalanpiirakka;  ihania! Menin itsenäisyyspäivän vastaanotolle   eksäni  kanssa,  ja muistelimme että viimeksi kävimme siellä yhdessä vuonna 2003,  kun asuin täällä edellisen kerran.    Hieno oli illan ohjelmakin:  Ylioppilaskunnan laulajat  ovat täällä esiintymässä, ja puolet kuorosta oli esiintymässä suurlähettilään itsenäisyyspäivän vastaanotolla (koko kuoro ei olisi sinne mahtunut). 
Tänään kävin ystäväni kanssa HaTikva-kaupunginosan torilla,  ja  lähellä toria näimme tämän koiran, joka esitteli ylpeänä hienoa nahkajakkuaan;D  Se oli varmaankin tarpeen, sillä talvi täällä alkoi selväsi eilen: kun menin eilen nukkumaan huomasin että ohut peittoni ei enään riittänytkään, mutta olin liian väsynyt etsimään lämpimämmän untuvapeiton ja siihen sopivan pussilakanan keskellä yötä, joten muutama vaatekappale sai hoitaa lämmityksen. Nyt on sitten peitto vaihdettu lämpimään untuvapeittoon. 
Kiertäessämme Hatikva-toria osuimme kesken tv-ohjelman nauhoitusta,  jossa  pääosassa on kuvassa näkyvä julkkiskokki Segev.    Mietimme että ehkä saisimme maistaa tuota tekemäänsä annosta   mutta emme jääneet sitä odottamaan. 
HaTikvan kaupunginosa on Tel Avivin köyhempää aluetta, jossa vuokratkin ovat halvemmmat, mutta siellä on hyvä tori , ja pääkadun varrelta löytyy muutama viehättävä kuja, kuten tämä kuvassa oleva kuja.
Kävelimme  torilta  Tel Avivin pääbussiasemalle, ja matkalla ohitimme  tämän hauskan talon.  Joku on nähnyt tuolla paljon vaivaa,  ja onhan tuo lopputulos ihanan värikäs  ja hauska:)

15 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Olipa sinulla hieno ja varmasti ikimuistoinen itsenäisyyspäivä!

Komea on nahkajakku koiralla! :-D Oikein tyylikäs. Taitaa kuulua viimeisimpään koirien syysmallistoon. :-)

Onpas Segev komea. Voisi tulla minulle kokkailemaan. ;-D

Jael kirjoitti...

Satu:hieno itsenäisyyspäivä olikin,ja ensi viikolla tulossa vielä kirjastonkin juhla itsenäisyyspäiväjuhla,tosin en ole varma menenkö. Oli kyllä niin komea jakku tuolla hauvalla, se kiersi ensin kadulla sitä näyttämässä, ja meni sitten tuonne omistajansa kauppaan.PItäähän noin hienoa jakkua esitellä;D
Segev on aina niin tip top, tukan joka hius ojennuksessa;D

PiipeA kirjoitti...

Olen yllättynyt, miten monessa maassa Suomen 100-vuotisjuhla on huomioitu. Onhan se aivan upeaa!
Hienoa, että myös Tel Avivissa juhlistettiin pohjoista maatamme.
Onnea siis Sinullekin, ulkosuomalaiselle. <3

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Ihan mahtavaa, että pääsit tyylillä juhlimaan 100 vuotiasta Suomea.

EstherH. kirjoitti...

Kyllä sinulla siellä on kivoja juttuja, juhlia ja silmänruokaa ym ym. Koirulilla ei ole kylmä sen verran komee takki!

SusuPetal kirjoitti...

Upea tuo talo alimmaassa kuvassa, voi kun Suomessakin saisi tuolla tavalla pistää julkisivuille mitä tahansa, mutta tuskin.

Tuo kokki näyttää syötävän herkulliselta :D

Vai talvi tuli, mitä se tarkoitti asteissa?

Jael kirjoitti...

Piipe:Hienosti huomioitiin Itsenäisyyspäivä ympäri maailmaa🇫🇮💙Ja tänään oli päivälehden nettiversiossa juttu Suomesta ja kuva presidenttiparista Linnan juvlissa.Kiitos paljon Piipe🇫🇮💙

Jael kirjoitti...

Outi:Olikin oikein hienot juhlat🇫🇮💙

Jael kirjoitti...

Esther:Kaikenlaista kivaa on ollut,eilen olisi vielä ollut Ylioppilaskunnan Laulajien konsertti Jerusalemissa,mutta sinne en mennyt.Tuo koiruli oli.ihanan muotitietoinen🐶💙

Jael kirjoitti...

SusuPetal:Tuo talon edusta om tosi ihana mutta en luule että sellaista voi ihan joka paikasssa tehdä,mutta tuossa vanhassa talossa se on aivan ihana💚💚Kokki on komea,ja vielä tosi pitkäkin kooltaan.Aamulla tänään(klo 6 aamulla)oli 10 astetta,mutta keskipäivällä 20 asteen tienoilla.Nämä ovat niitä harvinaisia kylmempiä päiviä💙täällä:esim.ensi viikoksi säätiedotus lupaa lämpimämpää...

Rita A kirjoitti...

Olen iloinen että sait kokea Suomi-fiiliksiä siellä kaukana 🇫🇮💙

Hauska koristeltu talo. Siinä on joku toteuttanut itseään 😀

Kivaa viikonloppua !

lepis kirjoitti...

Melkein kuin linnan juhlat! Kiva, että juhlistetaan noin komeasti ympäri maailman. Koitahan tareta siellä talvessa ;)

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Meillä alkoi talvi tänään: muutama lumihiutale leijui taivaalta ja mittari alkaa näyttää nollaa.

Haa, meidänkin juhlissa tarjottiin karjalanpiirakoita vaan kun ehdin tilaan, niin ei ollut yhtä ainoaa jäljellä :) Pitää alkaa leipoa itse.

Hannele på Hisingen kirjoitti...

itsenäisyyspäivää paljon Göteborgissakin, Ruotsin suurin aamulehti tämmöttös:

http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2017/12/en-pigg-hundraaring.html

MatkaMartta kirjoitti...

Olipa vakuuttava valikoima erilaisia suomiherkkkuja siellä tarjolla. Hauska miten eri puolilla mailmaa on juhlittu pientä Suomea <3