tiistai 26. joulukuuta 2017

Koiria joka puolella

Koirakoristeita Novy Godin, venäläisen uuden vuoden kunniaksi.   Joulupäivänä menin naapurikaupunkiin tapaamaan Esteriä, tyttöä jonka ohjaaja olin iltapäiväkerhossa.  Minulla oli muutama joululahja Esterille, ja ennenkuin tapasin hänet,  kiertelin hieman kauppakeskuksessa, jossa meidän piti tavata.  Huomasin pop-up-kaupan täynnä jouluisia ja muitakin koristeita.Yksi syy miksi täällä nykyään näkee niin paljon jouluisia koristeita johtuu Novy Godista, joka helposti sekoitetaan jouluun visuaalisen ilmeensä vuoksi.  Kauppa oli täynnä pieniä koirapatsaita ja koirakoristeita. En niin hämmästynyt siitä sillä olin pari päivää aikaisemmin lukenut että  Novy Godiin kuuluu joka vuosi koristeita, jotka itseasiassa ovat kiinalaisen uuden vuoden symboleita.   Seuraavan kiinalaisen vuoden symboli on siis koira:)
Koiria oli meille tuttujen jouluisten koristeiden joukossa vähän joka muodossa, esim, mukeissa tai suola&pippuriastiossa.  Minullakin kesti aika ymmärtää etteivät venäläisen  uuden vuoden niin tutun näköiset koristeet liity jouluun vaan uuteen vuoteen.  Tänne  Novy Godin juhlinta on rantautunut  entisessä  Neuvostoliitossa asuneiden ihmisten,  ja heidän jälkikasvunsa myötä. Heille Novy Godilla ei ole mitään tekemistä uskonnon kanssa, vaan se oli kuulemma Neuvostoliitossa ainoa pyhä joka ei liittynyt kommunistiseen puolueeseen.  Neuvostoliiton ideologian mukaan uskonnolliset asiat piti eliminoida, eikä omia pyhiä saanut viettää , mutta Novy Godia saivat kaikki viettää.
Koiria oli jopa kuusen palloissa.  Valitan kuvien tosi huonoa laatua; otin kuvat puhelimen kameralla joka on kyllä tosi huono. Puhelimeni on muutenkin viime aikoina reistaillut, ja kai se niin on että nykyisten kännyköiden  maksimi-ikä on joku 3 vuotta , kuten minun puhelimeni.   Odotan ensi vuoden alkuun, ja katson löytyykö joku puhelin  jossa parempi kamera ja hyvä hinta/laatusuhde.
Eilen kävin supermarketissa, joka myös näytti jouluiselta. Tämä on venäläisperäisten suosima ketju, ja koristeet ovatkin tuolla Novy Godia varten.
Esteriä oli ihana tavata: Tapasimme ensimmäistä kertaa  hänen ollessaan 7 vuoden ikäinen, ja nyt hän on lähes pituiseni, 14 vuotias nuori nainen. 
Koko joulukuu oli säiden puolesta tosi huono:  oli liian lämmintä ,ei satanut ja joulua edeltävällä viikolla oli tosi lämmintä, ja  harmaata, kuten näkyy tässä kuvassa . 
Jouluaattona kaikki muuttui:  tuli sadetta, aika mukavastikin, ja hellesää muuttui viileämmäksi sääksi.  Nyt on taas aika normaali sää, vaikkakin tämä talvi on taas selvästi hyvin vähäsateinen, mikä ei ole hyvä juttu.  Aamut ovat  nyt kylmiä,  mutta päiväsaikaan auringossa tuntuu ihan lämpimältäkin.

10 kommenttia:

Matkatar kirjoitti...

Ihanalta näyttää koirakoristeet! Tuolta olisi varmasti löytynyt jotain kivaa chihuahuajuttua meikäläiselle!
Kaunis ja kuvauksellinen tyttö tuo Ester.
Hyvää loppuvuotta sinulle!

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Onpa tosiaan koiria joka lähtöön. Itseasiassa nuo joulupallot, joissa on koiria, on aika suloisia.
Mukavaa viikkoa sinulle Jael!

kaari3 kirjoitti...

Jo on koiria kerrakseen! Onkohan se koira-vuosi miten suotuisa, täytyy googlata. Toivotaan, että aina parempaa on tulossa, niin tänne kuin sinullekin sinne! Kiitos seurastasi tänäkin vuonna!

Satu kirjoitti...

Upea nuori nainen tuo Ester!

Vähän hassua uuden vuoden ja koirien yhdistäminen, mutta toisaalta aika hauskaakin. :-D

Susanne kirjoitti...

Paljon on siellä erilaisia koirakoristeita:) Suloisia ovat kyllä.
Ester on kaunis nuori nainen jo!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kaunis nuori Ester. Lempi tätini oli Ester♥ nyt jo edesmennyt♥

Melissa kirjoitti...

Kaunis tyttö :)

Sirokko kirjoitti...

Sieltä teiltä löytyy oikeataan koko maailma pähkinänkuoressa, joka lähtöön jotakin. Uskomaton koirakauppa!
Kyllä tuo Ester on hurmaavan kaunis nuori neito, suorastaan valokuvamallin elkeitä.

PiipeA kirjoitti...

Oi,tuommoisia koirakoristeisia palloja hommaisin heti miniälleni, jolla on ihana Mauri, corgi.

Onneksi saitte sadetta! Täälläkin on satanut viime päivinä, mutta kaikki on tullut lumena maahan. Meillä onkin ollut nyt oikein perinteinen, entisaikain joulusää, mikä sinänsä oli oikein kaunista.
Hyvää alkavaa uutta vuotta!

EstherH. kirjoitti...

Koristeissa löytyy, mutta ehkä ei niin minun makuuni. Tuo oikea täystuho riittänee. Oikein antoisaa uutta vuotta 2018 sinulle !