tiistai 12. joulukuuta 2017

Suomi-juhlia ja muita retkiä

Viime viikolla itsenäisyyspäivänä kävin Suomen suurlähettilään  itsenäisyyspäivävastaanotolla, ja eilen oli vuorossa suomalaisen kirjaston, Kirjakaktuksen,  ja Israel -Suomi Ystävyysseura Tel Avivin (Jerusalemissa toinen yhdistys...) järjestämä Suomi100 -ilta.   
Juhlien primus motorina toimi kuvassa puhuva Sirpa, jolle kuuluu suuri kiitos juhlien järjestämisestä.  Myös kirjaston Anu miehineen sekä ystävyysseuran Gabi tekivät todella paljon työtä juhlien eteen. Ja hienot juhlat olivatkin.  Juhlat toimivat nyyttäriperiaatteella, eli piti tuoda jotain, mielellään suomalaista ruokaa.
Oli upea makeiden herkkujen pöytä, ja todella pitkä suolaisten herkkujen pöytä. Oli lämminsavukalaa  ja kylmäsavulohta, karjalanpiirakoita, muita piirakoita  ja kaikkea hyvää.  Tosin olen edelleen tiukalla dieetillä, ja söin vain pienen palan  kalaa.  Dieetti on toistaiseksi pitänyt hyvin, ja katsaus vaatekaappini liian pieniin vaatteisiin auttaa pitämään suun kiinni herkkujen edessä. Eksäni sen sijaan ei voinut olla kertomatta miten hyviä karjalanpiirakat ovat.
Kiusauksia oli kyllä aika paljon.  
Oli hyvää ohjelmaakin: kuvassa Pohjanmaalta alunperin kotoisin olevan viulisti Denisen ja suloisen tyttärensä klassinen duo.  Myös trubaduuri Andre esiintyi juhlissa. Oli arpajaiset ja muuta kivaa. Hienot juhlat oli.
Kuva on eksän ottama
Edellisen päivän iltapäivänä kävimme Ceasareassa .  
Illansuussa kävimme Ceasarean satamassa, jossa en ollut koskaan aikaisemmin käynyt. Harmittelin ettei kamera ollut mukana, sillä kunnostettu satama-alue gallerioineen, kahviloineen ja  ravintoloineen on ihastuttava. Puhelimeni on selvästi väsähtänyt, eikä sillä iltavalossa saa kuin erittäin huonoja kuvia.    Heti sataman takana  on Herodeksen  v. 25 ja 13 ennen ajanlaskua perustama  Caesarea Maritima,  joka on arkeologinen kohde sekä kansallispuisto. Emme kuitenkaan menneet sinne , vaan viereiseen satamaan. Alueella on perustamisen aikana  rakennettu  amfiteatteri, joka edelleenkin on käytössä (kunnostettuna tietenkin) , suuria konsertteja varten,  muutama tuhat vuosi rakentamisen jälkeen.
Satamaa on viime vuosina kunnostettu,  ja sitä kunnostetaan edelleenkin, ja pidin siitä miten  sataman rakennuksissa on yhdistetty vanhoja raunioita ja uudempaa rakentamista.
Emme voineet olla huomaamatta erään sataman gallerian ikkunassa olevaa valtavaa, keraamista hanukkakynttelikköä.  Hanukka  eli valonjuhla alkaa tänään,   jolloin sytytetään kynttelikön ensimmäinen  kynttilä.  Tämä suuri kynttelikkö  on kai tarkoitettu vain taide-esineeksi, ja siinä keramiikan lisäksi käytetty platinaa.   Galleriassa oli paljon bulgarialaissyntyisen keraamikon töitä, mutta hänestä ei netissä ole oikein mitään.
Tänne  olisi kiva tulla uudestaan, kameran kanssa.

19 kommenttia:

Eeviregina kirjoitti...

Kivaa että saitte juhlia Suomea ja joulua siellä Israelissa! Täälläkin tulee kierreltyä monissa joulutapahtumissa, on markkinoita, myyjäisiä, puurojuhlaa ja tonttulaa.

Jael kirjoitti...

Eeviregina: Oli kiva juhla, ja toinen siskosikin oli siellä:) Nyt teillä onkin joulun alla paljon tapahtumia:)

Satu kirjoitti...

Olipa taas kiva kierros! Olen melkein kade, kun tuntuu, että joka puolella maailmaa on järjestetty kivoja Suomi-juhlia. Tosin olisi niitä juhlia ollut varmasti täälläkin. :-D

Nurkkalintu kirjoitti...

Mukavaa, että Suomea on juhlittu sielläkin.

Hyvää Hanukkaa!

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Ihanaa kun siellä järjestetään mukavia Suomi-juhlia. Upealta näyttää satama-alue!
Kivaa tiistai-iltaa Jael❤️

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Kyllä suomalainen aina suomalaisen löytää. Etenkin kun asutaan poissa Suomesta:).

MatkaMartta kirjoitti...

Olipas siinä notkuvat nyyttäripöydät suomiherkkuja. Tosi hauska lukea, kuinka eri puolilla maailmaa suomalaiset ovat Suomi100-juhlia viettäneet, on tämä aika hieno maa!

Susanne kirjoitti...

Teillä on ollut ihanat Suomi-juhlat siellä ja oi miten paljon herkkuja:)

EstherH. kirjoitti...

Viihtyisää ja onneksi löytyy aktiivisia ihmisiä pitämään Suomea esillä. Kiva postaus!

Rita A kirjoitti...

Sinulla on ollut sydäntä lämmittävän paljon sinivalkoista kuvissa 💙🇫🇮

ja ihastuttavia ovat muutkin kuvat. Voi miten upea hanukkakynttelikkö !

SusuPetal kirjoitti...

ooh, mitä herkkuja, rispekt sinulle, kun jätit väliin, exästä huolimatta :D

Jael kirjoitti...

Satu:kiva kun tykkäsit:) Mutta eikös juuri Suomessa ollut eniten tilaisuuksia Suomi100 tiimoilta? Ulkosuomalaisille kyllä ihan mahtavaa juhlia Suomea:)

Nurkkalintu: Kunnolla juhlittiinkin:) Kiitos paljon:)

OUti: Onneksi on näitä puuhanaisia kuten Sirpa joka laittaa pystyyn näitä Suomi-juhlia,häntä voisi kutsua vaikka epäviralliseksi suurlähettilääksi;D Satama-alue on upea ,ja kyllä harmitti ettei ollut kameraa mukana. Kaunista keskiviikkoiltaa Outi:)

Paluumuuttajatar:) Näin on:) Onneksi:)

MatkaMartta: Pöydät tosiaankin notkuivat tuolla:) On kyllä mahtavaa miten Suomea on nyt juhlittu eri puolilla maailmaa:)

Susanne: Oli ,kaksikin ,ensin suurlähettilään luona ja sitten tämä: Ja herkkuja olikin paljon tuolla:)

Esther: Onneksi meillä on tämä kirjasto, ollut yli 30 vuotta ,ja aktiivisia ihmisiä siellä:) Kiitos:)

Rita: Paljon olikin sinivalkoinen esillä viime päivinä:) Kiitos, ja tuo kynttelikkö oli kyllä mahtavan upea:)

SusuPetal: Mielettömän paljon herkkuja, en kuvannut kuin ihan pienen osan. Kiitos, kun vaatteet kiristiävät liikaa on pakko tehdä jotain.

BLOGitse kirjoitti...

Herkkuja, herkkuja - syötäväksi ja silmille nautittaviksi!
Tänä vuonna itsenäisyyspäivä oli varsinaista juhlintaa...ens vuonna taas 'normi'juhlaa :)

Melissa kirjoitti...

Vau, onpa upean näkäistä :)

Marianna kirjoitti...

Ai että mitä herkkuja teidän kivassa, sinivalkoisessa Suomi-juhlassa!

Aivan upea tuo Hanukkakynttelikkö <3 ja muutenkin kivan näköinen paikka!

Mukavaa loppuviikkoa sinulle.

Hannele på Hisingen kirjoitti...

hienoa teillä siellä

Jael kirjoitti...

Blogitse:herkkuja oli runsaasti mutta pidin suun visusti kiinni;D Todellakin hienosti on juhlavuotena juhlittu Suomea;kotimaassa ja sen ulkopuolella:)

Melissa:oli kyllä kaikkea upeaa noissa juhlissa:)

Marianna: Oli tosiaankin hienot sinivalkeat juhlat,herkkuja ja hyvää ohjelmaa:)
Keraaminen kynttelikkö olikin tosi upea, ei sitä voinut olla ihailematta:) Tuo Ceasarean satama oli kyllä upea paikka. Kiitos samoin sinulle hyvää loppuviikoa:)

Hannele: Hienot juhlat olikin:)


Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Teillä on ollut siellä kivoja juhlia. Ja niin kauniisti sinivalkoista :) Upea tuo kukka-asetelma pöydässä.

Ja retkellekin ennätit!

Leena Lumi kirjoitti...

Upea tuo satama-alue!!!

Karjalanpiirakoita pitää syödä aina kun niitä saa:) Nyt just mun tekee niitä mieli, mutta kotona ei ole yhden yhtä...Tiistaina haetaan ja sitten munavoita niiden kanssa.

Teillä oli aika mahtavat tarjoomukset juhlassa ja musiikkia...

<3