torstai 4. tammikuuta 2018

Myrsky tulossa!

Meille on tulossa kamala myrsky viikonlopuksi. Eilen olin tosi kipeä; kipeämpi kuin vuosiin, ja  oireitteni perusteella syynä oli norovirus. Ihan karmea  olo eilen, mutta tänään heräsin jo paljon paremmassa kunnossa, ja vaikka hieman vielä heikotti,  otin bussin ranta-alueelle. Otin muutaman kuvan siitä rannasta mikä oli lähinnä bussipysäkkiä,  joka sattuu olemaan sama ranta missä ensimmäistä kertaa täällä asuessa kävimme pojan kanssa usein työpäivän ja tarhan  jälkeen, koska asuimme vain parisataa metriä rannasta.
Juuri ennen rantakatua on ohitan muutaman  hotellin; kuten tämän Bell hotellin,  joka sijaitsee ihan nätissä eklektiseen tyyliin 1920-luvulla rakennetussa   talossa, joka tosin kaipaisi hieman uutta maalia.   Kuuman kauden kostea lämpö kuluttaa rakennusten pintoja.
Rantakatua vastapäätä olevan liikenneympyrän takana on vielä pari edullisempaa hotellia, ja tässä kohdassa ohitan jalankulkukäytävän ja saavun ranta-alueelle.
Ei pahemmin ihmisiä tuulisena ja kylmänä päivänä , paitsi joggaavia ihmisiä siellä täällä.
Myrskyn varalle oli rannalle rakennettu  hiekkavalleja, rantaravintolan eteen.   En kävellyt eteenpäin, mutta oletan että koko ranta-alueen ravintolat on suojattu samalla tavalla. Pari vuotta sitten myrskyn aiheuttamat jättilaineet tuhosivat pari ravintolaa sataman alueella.
Rannan palmutkin oli suojattu,  ja huomasin että palmun lehdet oli peitetty muovilla. Toivottavasti kestävät myrskyn näin suojeltuina.. Aamulla entinen vuokraisäntäni pohjoisesta lähetti minulle sivun,  jonka kaupunki oli lähettänyt kaikille asukkailleen: Siinä kehotettiin varaamaan ruokaa ja juomaa tarpeeksi, sulkemaan ikkunat ja tarkistamaan ettei ole mitään sellaisia kohtia mistä myrsky voisi päästä sisälle.
Tuulisesta säästä huolimatta  joku oli meressä uimassakin...
Kuntoilupaikassa oli trimmin näköinen porukka kuntoilemassa, ja huomasin etteivät he käyttäneet  paikan kuntoilulaitteita, vaan heillä oli suuresti himoitsemani  TRX-nauhat , jotka he olivat sitoneet kuntoiluvälineisiin, ja mukana näkyi olevan myös joku joka heitä ohjasi.
Ravintolan päällä olevalta puudekiltä katselin vielä hetken kuntoilijoiden puuhia.   
Rantakadulla näkyi vain joggaavia ihmisiä. Nyt täytyy toivoa ettei myrsky tee pahoja tuhoja.

Liitin tämän postauksen Viikon kuva maailmalta -haasteeseen.Muut viikon kuvat  löytyvät täältä

11 kommenttia:

EstherH. kirjoitti...

Täällä Saksassa se teki tuhojaan paljonkin. Onneksi meillä ei sillä asumme hiukan "laaksossa" vuorten välissä. Toivotaan ettei kovin paha siellä ole vaan rauhoittuisi jo.
Ilmaston muutokset jo pahoja ja eikä loppua sille näy.

Hyvä kuulla että voit jo paremmin!

Satu kirjoitti...

Norovirus on ihan kaamea tauti. Parempaa vointia sinulle! <3

Ja toivotaan, että myräkkä ei olisikaan niin paha kuin mitä on ennustettu.

Jael kirjoitti...

Esther:onneksi teille ei tullut pahasti tuhoja.Täällä kun on tuo ranta-alue niin sen varrella tulee pahimmat tuhot varmaankin.Ilmastonmuutos näkyy olevan jo täysin selvä juttu, sillä täälläkin on lämpimin talvi miesmuistiin.

Satu: Huh, eilen olin kamalassa kunnossa, mutta onneksi se meni vuorokaudessa ohi,tosin pari päivää ennen oli vähän jonkinlaisia tuntemuksia mahassa.Kiitos, voin jo paljon paremmin:) Ja toivottavasti tosiaankin ei tule niin pahaa myräkkää.

Kiittäkää Aina ja Kaikesta kirjoitti...

Kiitos että osallistuit Viikon Kuva Maailmalta - Link Up Partyyn! Ja erityinen kiitos siitä että laitoit postaukseesi linkin mistä pääsee muitakin juttuja lukemaan, JEE!
Sulla on ihania valokuvia täällä, tulee vain olo että siellä on varmaan tosi kylmä tällä hetkellä. Toisaalta olisi ihana itse päästä kokemaan myrskyn alku (ei varsinaista myrskyä) ja ottamaan valokuvia.

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Tuo ranta on niin kaunis. Ymmärtääkseni juuri siellä kävelin silloin aikoinaan. Noinkohan hiekkavallit suojaavat? Toivottavasti.

Toivon myös, että olet jo paremmassa kunnossa. Mikään ei ole niin inhottavaa kuin vatsatauti. Mulla oli rankka sellainen reilu 10 vuotta sitten ja muistan sen vieläkin.

Toivon myös, että myrsky ei tule sitten kuitenkaan niin kovana. Meillä on nyt muutava lumihiutale maassa, mutta epäilen että koulu on huomennakin kiinni. Koulupiiri on suuri ja jossain on mustaa jäätä kuitenkin. Maanantaina saattaa tulla lisää lunta...

Pysy turvassa!

Rita A kirjoitti...

Vaikuttava kuva tuo ensimmäinen.

Joggajia ja bloggaajia näköpiirissä...

Pikaista toipumista ! ♥️

PiipeA kirjoitti...

Huh, ei ole mukavaa sairastaa norovirusta! Parane pian!
Toivotaan, ettei myrsky kovin riepottelisi kaupunkia. Myrskyä on varmaan tosi inhottavaa odottaa, kun asuu noin lähellä merta. Joskus olen tuolla rannalla kävellytkin ja annoin Välimeren lämpöisten ja silloin lempeiden aaltojen huuhdella jalkojani.
Myrskystä huolimatta toivon Sinulle hyvää ja tervehdyttävää viikonvaihdetta. <3

SusuPetal kirjoitti...

Äh, pois paha norovirus!

Pysyhän turvassa myrskyn aikana!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Pikaista toipumista♥
Toivotaan, että myrsky jää odotettua pienemmäksi...

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Toivottavasti myrsky ei tee pahasti tuhojaan, voisi vaikka mennä kokonaan ohi.
Tsemppiä sinne ja ihanaa, että voit jo paremmin!

Jael kirjoitti...

JOanna:kiitos, olikin kiva osallistua tähän:) Kiitos paljon :) Ei meillä erityisen kylmää nyt ole; illat ja aikaisin aamulla on hieman kylmää, mutta päivällä tällä viikolla luvassa aurinkoa ja 20 pintaan lämpöasteet. Tämä tällä kertaa ei ole lainkaan kunnon talvi täällä, ei ole ollut yhtäkään kunnolla kylmää päivää. Ja myrsky omalla alueellani ei tehnyt pahoja tuhoja, mitä nyt joitakin oksia puista lenteli,mutta kevyitä oksia, ei painavia tällä kertaa eikä yksikään puu kaatunut,mutta muualla Israelissa oli tulvia ja sen sellaista.

Johanna: on se sama ranta varmaankin,mutta itse rantabulevardi on täysin uudistettu, ja paljon parempi kuin se entinen. Kai nuo hiekkavallit hieman hidastavat aaltojen vyöryjä, en ainakaan kuullut että mikään rantaravintola olisi tuhoutunut. Tänään ensimmäistä kertaa tunsin että se on ohi, ja 5 päivän melkein paastoaminen jäi taakse:) Täällä tuli pohjoisessa lunta mutta olisi niin kiva nähdä Tel Avivissakin lunta, ihan turha toive;D Hyvää viikkoa sinulle:)

Rita:VÄhän oli tuolla ihmisiä liikkeellä.,Kiitos, tuo ranta-alue on mahtava,monta kilometriä ,tuossa vain pieni osa. Kiitos, nyt on jo parempi olo.

Piipe: Norovirus oli ihan kamalaa,mutta nyt onneksi ohitse:) Ja myrskykään ei ollut niin paha, ja oli luvattua lyhyempikin. Aurinkoa on koko viikoksi luvattu, vaikka olisi parempi jos olisi sateita. Tuossa Välimeressä on kyllä ihana kastella varpaitaan:) HYvää alkavaa v iikkoa sinulle Piipe:)

SusuPetal:Kiitos, onneksi on jo viirus ohi. Ja myrskykin oli lievempi kuin luvattiin.

Hannele: Kiitos, nyt alkaa tuntua että se on ohi, voin paremmin. Ja myrskykin oli lievempi kuin mitä luvattiin.

Outi:kiitos, lähes 5 päivää olin kaurapuuro-banaani.tee, ja bataatti kuurilla, ja tänään jo pystyin syömään vihdoinkin salaattia mikä oli ihanaa :) Myrskykin oli lievempi kuin piti:) Oikein ihanaa alkanutta viikkoa sinulle Outi:)