lauantai 27. tammikuuta 2018

Saimme lyhyen talvemme

Talvi täällä Israelin keskiosassa (pohjoisessa ja vuoristoisella alueella aika kylmä) on hyvin leuto Välimeren talvi.  Tänä vuonna sateet alkoivat todella myöhään, ja joulukuu oli normaalia lämpimämpi; ei ollut tarvetta talvivaatteille.  Lähes joka vuosi täkäläiseen talveen kuitenkin sisältyy noin yksi talvisempi viikko,  ja saimme sen tämän viikon loppupuolella.  Koska pidän viileästä säästä olin todella iloinen kun tuli paljon sadetta, ja lämpötilatkin laskivat niin että vihdoinkin tuli hieman käyttöä myös talvitakilleni. Perjantai-aamuna , hetkenä jolloin ei satanut,  otin tämän kuvan keskustan alueella  , ja ihmisiä oli vain vähän liikkeellä.  Monet pysyttelivät sisällä, vaikka perjantai on viikonlopun ensimmäinen päivä  , ja se päivä jolloin ihmisiä  näkee normaalia enemmän kaduilla.
Torstai oli hurja sadepäivä; vettä tuli lähes koko päivän, ja aamulla otin tämän kuvan bussipysäkillä., Kuten kuvasta huomaa vettä tuli reilusti kerralla. Täällä sadetta joko ei tule lainkaan, tai sitten sitä tulee liikaa kerralla, ja sateet aiheuttivatkin tulvia, autojen juuttumista veteen, busseja joihin tuli sisälle vettä ym. 
Torin lähelläkin oli perjantaina tyhjää,  eivätkä kaikki torimyyjät edes avanneet kojujaan.   Perjantain ja lauantain  välinen yö oli kylmin: minun alueellani 7 astetta vähimmillään (pohjoisessa, Jerusalemissa ym, vähemmän) ja päivälämpötila on tänään ollut 12-14 astetta. Tänään satoi vain hieman, joten sää oli ainakin minulle ihan täydellinen.  Huomenna  pitäisi vielä olla aika kylmää, mutta sitten taitaa tämä ihana minitalvi olla ohi. 
Kuva täältä
Tämmöistä oli jossain paikoissa torstaina.
Kuva täältä
Ja pohjoisessa oli tällaista.
Mukavaa alkavaa viikkoa💗💙💙💜⛆☔🌞

18 kommenttia:

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Hyvä, että siellä on nyt satanut ja vähän viilentynyt. Oletkin tuota tosiaan jo odottanut.
Ihanaa viikonloppua ihana Jael <3

Jael kirjoitti...

Outi:kunnon sadetta olikin kaivattu,vaikka sitä nyt tuli vähän liikaa kerralla;D Minä tosiaankin odotin tätä vaikka sisällä on vain 14 astetta, mutta mieluummin tätä kuin elo-syyskuun kosteaa kuumuutta,tykkään viileästä:) Ihanaa viikonloppua sinullekin Outi ihanainen:)

Satu kirjoitti...

Aika lyhyt talvi teillä kyllä on. Viikko ei ole aika eikä mikään. :-(

Sateet näyttävät ja kuulostavat hyvin tutuilta Boliviasta!

shayla76 kirjoitti...

Miten on lämmityksen laita siellä? Täällähän on tuplaikkunat, lattialämmitys, kaukolämpö, patterit. Kuljen kyllä kerrostalo asunnossa villasukat ja viltti päällä talvella.

Eeviregina kirjoitti...

No huh, onpa siellä satanut sitä sun tätä! Missä nuo tulvat olivat? Ja luntahan on ihan kuin täällä... Mukavaa viikon alkua sinulle!

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Varmaan tuntuu kivalta, kun talvitakkikin pääsee oikeaan käyttöön. Tiedän tunteen. Mutta on teillä kyllä satanut hurjasti! Mitenkäs Bambi, suostuuko sateella ulos? Meidän hieno koira ei, tai siis pitää viedä hihnan kanssa. Omin nokkinensa ei lähde.

Rita A kirjoitti...

Mainiota että sait viilennystä. Tuli varmaan tarpeeseen. Olen Italiassa joskus kesällä kokenut tuon että yleensä kuumaa ja paistetta, mutta sitten kun sade tulee, se on runsaasti ryöppyävä. Muista vuodenaijoista ei kokemusta. Siis Italiassa. Mukavaa sunnuntaita. Olkoon ilmojen haltia teille suosiollinen ☂️🌂💛

Susanne kirjoitti...

Hurjalta näyttää tuo kuva missä autot ajaa tulvassa. Mutta hyvä kun pääsit nauttimaan toivomastasi viileämmästä säästä.
Mukavaa sunnuntaita!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ompas teillä tullut vettä..:) Ja kylmäkin...en ymmärtänytkään, että noin alas voi sielä lämpötila laskea.

SusuPetal kirjoitti...

Huh, mikä sade ja tulva! Onneksi nautit keleistä, toivottavasti myös Bambi!

Jael kirjoitti...

Satu: Onhan se talvi täällä lyhyt ja leuto. Talvitakille oli nyt käyttöä 3 päivää; tänään se tuntui jo liian lämpimältä. Eikä se edes ole paksu takki. Sateet kerralla olivat runsaat, mutta niitä tulee liian harvoin. Ei kuitenkaan samanlainen sade kuin Bolivian trooppinen sade,, joka on todella runsas ja sitä tulee usein .

Shayla: MOnissa asunnoissa on lattialämmitys, uudet talot pitävät kylmää paremmmin kuin tällainen vanha jossa asun. Patterit ovat sitten erikseen ostettavia , pyörillä , minullakin oli sellainen mutta annoin pois. Yleensä ilmastointilaite toimii myös lämmityslaitteena, mutta omani on rikki. MInulla o pieni sähköllä toimiva lämmitin,mutta en ole edes käyttänyt sitä ,tykkään kun kerrankin on lyhyen aikaa vähän kylmempää, sisälläkin:) Jaloissa on tällä hetkellä ihanan lämpimät sukat liukuesteillä:)

Eeviregina: Kerralla tuli paljon vettä mutta saa nähdä milloin tulee seuraava.IHan Tel Avivin ja täällä Holonissakin oli tuon näköistä,lähellä Jarkon-puistoa monet jäivät autolla jumiin veteen... Lunta oli Golanilla ;Safedissa ja muissa korkeissa paikoissa:) Kiitos, oikein hyvää alkavaa viikkoa sinulle:)

Johanna: Täytyyhän talvitakinkin joskus harvoin ulkoilla;D Satoi hurjasti kerralla,mutta sitä ei tule sitten tarpeeksi usein, that is the problem. Bambi ei myöskään suostu menemään ulos sateella. Meillä on 2 talon välissä katos, ja sieltä yrittää kovasti löytää oikeita hajuja;D

Rita:Juu viilennys tuli tarpeen, tai olin kovasti odottanut sitä vaikka viileetä on ollut jo jonkin aikaa mutta ei kylmää.Totta,täälläkin sade voi kerralla olla hurjan runsasta, mutta sitä ei tule sitten tarpeeksi usein. Kiitos, paljon Rita, nyt joka päivä taas lämpenee, Mukavaa uuden viikon alkua sinulle:)

Susanne: Aika hurjalta näyttikin tuo kun autot juuttuivat veteen. Viemäriaukot eivät taaskaan toimineet... Minä sen sijaan tosi paljon nautin lyhyestä kylmästä periodista,joka loppui jo.Mukavaa viikon alkua sinulle:)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Kuulostaa ihan Kotkan talvelta:). Yhtä lyhyt ja vähänluminen.

EstherH. kirjoitti...

Juuri tuo talven lyhyys tekee ääriolosuhteet herkästi, mutta onneksi vain hetkeksi. Meillä on satanut vettä ja väliin lunta ja taas vettä kohta 4kk ei todellakaan ole enää kivaa! Odotan kevättä ja kuivaa aikaa,saas kattoo mitkä kasvit ovat kestäneet tukehtumatta liejussa. Mukavaa viikkoa sinulle!

Thea Ester kirjoitti...

Varmaan oli mukavaa saada edes hetken viilennys teidän säähän siellä. Täällä päässä maapalloa odotamme lauhaa, muttei loskaa! :D

Kivaa viikkoa!

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

No hyvä, että on katos! Mä eilen vein Felixiä ja kannattelin sateenvarjoa herran yllä. Kyllä hieno koira on hieno koira :)

Unelma kirjoitti...

Hurjan näköisiä nuo tulvat ja luntakin teillä. Miten Bambi nyt pärjää sateessa ja lumessa?

Täälläkin on Päijänteessä tänä talvena paljon normaalia korkeammalla vedenpinta, jäät ovat heikkoja.

Kevättä tänne odottelen.

Marianna kirjoitti...

Voi hurja miten tulvii!

Minä onnekas lähdin Kanarialta juuri ennen kylmän rintaman tuloa :) Sielläkin on tullut lunta ja jo lähtiessämme lauantain vastaisena yönä, putosi lämpötila 13 asteeseen.

Täällä Norjassa sataa ja sataa. Lätäköt ovat kuin järviä ja maa vyöryy taas paikoitellen.

Hyvää helmikuuta sinulle <3

Taina kirjoitti...

Ihanan värikästä siellä on aina, ja säät totisesti erilaisia kuin täällä Suomessa. Me olemme saaneet nauttia oikeasta talvi viikosta.
Iloista helmikuuta!