sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Myrsky tuli ja meni

Myrskyn tuli ja meni,  ja oli miedompi mitä luvattiin, ainakin täällä keskisessä Israelissa.   Tosin muissa paikoissa täällä oli tulvia ja autojen juuttumista veteen ja sen sellaista,  mutta kodin viereisessä puistossa  ei tullut muuta vahinkoa kuin pieniä katkenneita oksia ympäri puistoa.  Yhtäkään suurta oksaa ei katkennut tällä kertaa. Myrsky oli myös aika lyhyt, sillä sateisen ja myrskyisen perjantain jälkeen osa lauantaita oli aurinkoista ja vähän sateista. Perjantaina lähdin torille, vaikka olo oli vielä hieman heikko viiruksen vuoksi, mutta eihän myrskyä  joka päivä ole.  Torilla oli hiljaista, eivätkä kaikki edes olleet avanneet kojujaan:  myrskyllä oli niin pelotettu ihmisiä jo parin päivän ajan,   joten suurin osa teki viikonlopun ostokset torstai-iltana eikä perjantai-aamuna kuten yleensä. Kuvassa näkyy Carmel- torin edessä oleva aukio, täysin tyhjänä viikonlopun ensimmäisenä aamuna,
Tänään meinasi käydä köpelösti....  Tämä on kadulta asuintalooni menevä jalkakäytävä, jonka oikealla puolella on parkkipaikkoja.  Joku oli parkkeerannut autonsa niin että osa siitä oli jalkakäytävällä,mutta mitä en huomannut oli tuo putkikäyrä  auton takaosassa. Kävelin nopeasti  enkä huomannut tuota putkea ,  sääri osui siihen , ja samalla kaaduin vatsalleni kadulle...Onneksi ei käynyt pahemmin: hieman pintahaavoja ja kipua vasemmassa kädessä ja  sääressä sininen, turvonnut ja kipeä kohta,  joka onneksi ei haittaa kävelyä.  
Tänään jo oli aurinkoista ja  koko tuleva  viikko on sitten aurinkoinen ,  Tutut kissat toisella puolella katua olivat nauttimassa paremmasta säästä, Nämä kaksi kissaa ovat suuria, hyväkuntoisia ja jo aika iäkkäitä. Punertava kissa muistuttaa hieman edesmennyttä Otto kissaani.
Punertavalla kissalla on vain yksi silmä jäljellä , ja  mustavalkoiselta   puuttuu pari etuhammasta.
Ihania ovat:)😺😺

17 kommenttia:

Mantelilaakson Susanna kirjoitti...

Onneksi myrsky ei tehnyt paljoa tuhoja.
Suloisia kisuja!

Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

Jael kirjoitti...

Mantelilaakson Susanna:onneksi ei. luvattiin paljon pahempaa. Nuo kisut ovat kyllä tosi ihania:) Ja oikein hyvää alkavaa viikkoa sinullekin Susanna:)

Allu kirjoitti...

Hyvä, ettei käynyt pahemmin. Meitä tuli tänään jalkakäytävällä joulukuusi vastaan, joku oli sen laittanut varmaan roskiksen viereen pystyyn ja se oli kaatunut niin, että koko jalkakäytävä oli pois käytöstä.

Jael kirjoitti...

Allu:onneksi, sattuu jos koskee sääreen tai tekee tiettyjä liikkeitä mutta ei pahemmin. Suututti että tuo auto oli noin laitettu, helpostihan tuohon kompastuu jos tuolla kävelee nopeasti. Ja onpa itsekästä jättää joulukuusi niin etteivät muut pääse kävelemään:(

Eeviregina kirjoitti...

Meillekin on luvattu myrskyä ja sen mukana voi tulla jopa puoli metriä lunta... Kainuussa on vieläkin paljon talouksia ilman sähköä, jo monta päivää.Ja raskas lumi kaataa puita ja rikkoo kattoja. Ihmisiä on pudonnut liukkailta katoilta, kun ovat olleet pudottelemassa sieltä lumia.
Kaikenlaista harmia näin talvella, toivon totisesti että tämä talvi kuluu nopeasti. Ei varmaan kuitenkaan niin nopeasti kuin teillä!

SusuPetal kirjoitti...

Auts, onneksi kompastuminen ei aiheuttanut pahempia harmeja.

Hgissäkin on noussut tuuli, lenteli oksia, juuri kun tulin kotiin. Juuri saivat tällä viikolla kotikadun isojen puiden repeytyneet oksat korjattua kadulta ja pduotettua puista.

Jael kirjoitti...

Eeviregina:täällä niin peloteltiin sillä myrskyllä, mutta jäi hieman lievemmäksi,Ihan kamalaa ajatella että ihmiset ilman sähköä pakkasella , ja lumi vielä rikkoo kattoja. Toivottavasti talvi ei ole niin pitkä vaikka kaunis onkin:)

SusuPetal:Onni oli matkassa, olisi voinut käydä paljon pahemmin. Täällä eivät vielä tänään olleet ehtineet puhdistaa niitä kaatuneita oksia pois. Eniten pelkäsin että ikkunani edessä edelleenkin hontelot jakarandat kaatuvat, mutta hyvin kestivät kovan tuulen:)

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Huh kun säikähdin tuosta kaatumisestasi. Onneksi ei käynyt pahemmin. Onneksi tuo myrsky jäi siellä pienemmäksi ja säästyitte isoilta tuhoilta.
Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle Jael <3

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Hyvä, että myrsky oli sukkela ja ymmärsi lähteä matkoihinsa.

Ja hyvä, että ei käynyt pahemmin kaatuessa! Tuollaiset on kyllä niin salakavalia. Mua noi koukut pelottaa, kun peruutan parkkipaikoilla. Joskus on ollut läheltä piti -tilanteita.

Iloa viikkoosi! Bambille hau!

Satu kirjoitti...

Hyvä että myrskystä tuli ennakoitua lievempi. Ja kävipä sinulle pahasti tuon auton kanssa, mutta onneksi ei käynyt vielä pahemmin!

Ihania kisuja. Minulta meinaa sydän särkyä joka kerta, kun näen jonkin ruippanan kulkukoiran tai -kissan. Täällähän niitä on, toisin kuin Suomessa. Jos asuisin pidemmän aikaa täällä, niin rupeaisin kyllä tekemään jotain kulkukoirien ja -kissojen hyväksi. Jos en muuta niin syöttämään niitä.

BLOGitse kirjoitti...

Arvaa hymyilenkö tuolle 'putkelle' - se on vetokoukku! oot ihana!
Siellä myrsky ja täällä myös. Kainuussa oltu ilman sähköjä. Meidän katolle on pudonnut taas männystä iso oksa , ei hyvä.
Mutta eilen ja tänään on ei ole satanut mitään ja aurinkokin hymyilly, aivan mahtavaa!!!
Mukavaa viikon jatkoa, toivottavasti 'putkivammat' paranevat pian!

Rita A kirjoitti...

Kivat kissat. Meillekin piti tulla myrsky mutta on tainnut kulkea jostain kauempaa.

Muualla Suomessa ovat ihmiset kärsineet sähkökatkoista ja mielettömistä lumimääristä.

Mukavaa uutta viikkoa !

Jael kirjoitti...

Outi:kiitos,onneksi ei käynyt pahemmin, ja nyt jo sattuu vähemmän sääreen,onneksi:)Ja myrskykin jäi miedommaksi, vaikka vettä olisi voinut tulla vielä lisääkin.Hyvää alkanutta viikkoa Outi:)

Johanna: Myrsky oli tosiaankin miedompi kuin mitä luvattiin,vaikka rannalla laineet olivat aika hurjat. Ja onneksi ei käynyt pahemmin; se auto koukkuineen on vieläkin samassa paikassa ,mutta nyt osaan varoa sitä;D Samoin sinulle hyvää viikkoa, ja Felixille terkut Bambilta:)

BLOgitse: Multa tuppaa unohtumaan välillä sanat suomeksi;D Kiitos,menenkin korjaamaan tuon. Aika kamalaa olla ilman sähköä pakkasessa. Ja toivottavasti se oksa teidän katolla ei tehnyt vahinkoa. Mukavaa viikkoa sinullekin, ja kiitos,putki;D vamma jo parempi;)

Satu:Onneksi ei käynyt, olisi voinut helposti käydä köpelösti tuon kanssa. Täällä onneksi näillä kissoilla on paljon syöttäjiä, ja ovat hyväkuntoisia.Minä syötän meidän talon ympärillä asuvia ja puistossa asuvia kissoja, ja näin talvella ruokaa kuluu kyllä aika paljon koska on kylmää niin annan enemmän. Hellyttäviä ovat katukissat.

Rita: Ihanat nuo kisut ja kisut ylipäänsä. Myrsky jäi lyhyeksi, nyt on pelkkää aurinkoa, ottaisin mieluummin uuden myrskyn- Mutta sähkökatkot pakkasella ovat kyllä tosi kamalia,käy sääliksi ihmisiä jotka palelevat sisällä varmaan tosi paljon. Mukavaa uutta viikkoa sinullekin Rita:)

Leena Lumi kirjoitti...

No hyvänen aika sentään, miten meistä on tällaisia kaatuilijoita tullut:)

Hyvä, että myrsky tuli ja meni eikä tehnyt enempää vahinkoa.

Kivat kisukuvat<3

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Täälläkin on ilmeisesti jossakin tuiskunnut ja ollut ongelmia sähköjen kanssa. Meillä täällä Kotkassa on vain ollut mustaa. Mutta nyt on pieni pakkanen ja aavistus lumesta, joten taidan lähteä kävelylle kameran kanssa vapaapäivän kunniaksi.

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Pienet myrskyt ihan ok.

Jael kirjoitti...

Leena;sanos muuta., Nyt on puolitoista kuukautta jotkus asiat no no kun sattuu kylkiluihin ja nyt sitten vielä tämä., Myrsky tuli ja meni,mutta sadetta olisi voinut olla enemmän. Kisut:)

Paluumuuttajatar: ON kamalaa varmaan olla pakkasessa lumen armolla ilman sähköä, ihan kauhistuttaa pelkkä siitä ajattelu. Mukavia talvipäiviä sinulle:)=

Hannele:Pienet ok, mutta ei sellaiset jotka aiheuttaa vahinkoa.