tiistai 11. syyskuuta 2012

Hyvästejä ja muutakin

Meidän puistoon asennettiin vihdoin tällaiset jokamiehen kuntolaittet:) Itse asiassa ne ovat hieman puiston ulkopuolella,kuten kuvastakin näkee. Pohjustus paikalle tehtiin jo kesän alussa,ja kun tulin Suomesta olin varma,että laitteet ovat jo tuolla mutta ne asennettiinkin vasta viime viikolla.Tuonne tuli vain 3 laitetta,vaikka tilaa tuolla alueella olisi ollut vielä useammallekin,mutta  kiva että ne ovat tuolla ja olenkin jo käynyt niitä kokeilemassa!
Lempikahvilani Sugar Daddy laajenee,sillä viereinen liiketila vapautui,ja pikku kahvilakonditoria  saa lisätilaa.Liiketilojen seinä hajotetaan lähiaikoina ja niinpä tuolla saikin raapustella seinään mitä tahtoi.Oma panokseni oli tuo vihreä vihainen lintu;D
Tänään olin taas S.A.C.H-talossa,ja siellä oli hyvästien aika:suurin osa lapsista on nyt yöllä lähdössä kotiin,eli tansanialaiset,sansibarilaiset,burundilainen äiti ja tytär sekä angolalainen Moises. Kuvassa oleva tansanialainen Suleiman on ollut siellä kaikista kauimmin;melkein 5 kuukautta.Vaikka hän oli erittäin iloinen kotiinlähdön vuoksi,niin hyvästit saivat hänet hieman surulliseksi.
Äitinsä selän puolella oleva pikku burundilainen Clairia sotki tussilla vaaleat housuni,mutta se oli oma vikani:a)koska käytin vaaleita housuja b)koska toin heille tussikyniä. 
Angolalainen Moiseskin on lähdössä kotiin.Hän on ollut tuolla melkein yhtä kauan kuin Suleiman. Lapsilla on melkein poikkeuksetta matoja ja tulehduksia elimistössään tuonne tullessaan,eikä heitä voi leikata ennenkuin niistä on päästy eroon.Joillakin prosessi kestää kauemmin kuin muilla.
Kotiinlähtö oli saanut pojat kunnolla innostumaan ja tuolla rummutettiin oikein kovaa,kunnes eräs naapuri tuli valittamaan...
Etiopialainen herttainen Marta ei vielä lähde kotiin.

31 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Mitä kieliä nuo lapset puhuu?
Huomasin muuten heti sen Angry birdin ennenkuin luin tekstisi.

Jael kirjoitti...

Tansanialaiset ja sansibarilaiset puhuvat swahilia,angolalaiset portugalia ja burundilainen äiti lapselleen kirundia.Etiopialaiset puhuvat amharin kieltä. Mutta on ihana nähdä,miten lapset leikkivät yhdessä vaikkei yhteistä kieltä olekaan,ja pian oppivat sanoja toistensa kielistä:)

Mine kirjoitti...

On ne pitkiä aikoja lapselle olla poissa omasta ympäristöstään. Onko lapsilla omaisia mukana hoidon ajan? Toivottavasti tussi irtoaa housuista. Tussit ja pienet on vaarallinen yhdistelmä.

Kiiris kirjoitti...

Graffitia sait tehdä oikein luvan kanssa!
Suloisia nappisilmiä. Uskon, että haikeus nousee pintaan....

Hannele på Hisingen kirjoitti...

täältäkin löytyy kuntolaitteita

Jael kirjoitti...

Mine:todellakin pitkiä aikoija;etenkin kun ovat enimmäkseen tuon talon ja sairaalan välillä.Heitä ei helposti päästetä muualle tartuntariskien vuoksi,etenkin jos heidät on juuri leikattu.Pienemmät lapst tulevat tuonne yleensä äidin kanssa(kerran oli isäkin) ,tosin yhdellä pienellä pojalla on tätinsä mukanaan,koska äiti on raskaana. Isommilla lapsilla,jotka yleensä tulevat ryhmissä,on hoitaja omasta maastaan.Niinpä Asma,sansibarilainen sairaanhoitaja,menee hänkin tänään takaisin.

Jael kirjoitti...

Kiiris:oli kyllä hauskaa tehdä grafiittia kun sai luvankin;D Kyllä tuntuu aina haikealta kun tuolta lähtee lapsia kotiin.,Ja sitten saa taas totutella uusiin...

Hannele.nuo laitteet ovatkin kivoja:) Helsingissäkin on,joissain paikoissa.

Satu kirjoitti...

Voi miten kiva postaus! Sinussahan on taiteilijan vikaa, kun piirsit noin hienon vihaisen linnun. :-)

Höh, ja niinpä tietysti: heti kun lapset vähän innostuvat rummuttamaan, niin heti on joku kurttuotsainen naapuri valittamassa.

Jael kirjoitti...

Hippu:) No ainakin se on vihaisen näköinen;D
Joo joku tiukkapipotäti se valittaja olikin.Tosin lapset kyllä pitivät aikamoista meteliä tuolla pihalla,olivat niin innoissaan,ja omatkin korvat oli halkeamassa;D

Maria kirjoitti...

Tää oli kiva juttu:D sanoo kuopus vieressäni.Kiitos Sinulle Yaelian taas kerran kuulumisistasi siellä!

Melissa kirjoitti...

Ei saa valittaa...mikään ei kuulosta ihanammalle kuin rumpujen jytinä...No joo, kyllä se taitaa pidemmän päälle ärsyttää kun meilläkin bateria soittaa monta tuntia putkeen. On siinä naapureiden hermot koetuksella.

Riitta kirjoitti...

Angry birds rules :-) Heti pisti silmään!

lepis kirjoitti...

Kyllä nyt kelpaa kuntoilla! Meidän lähilenkkipolun varressa on sinisiä tuollaisia, mutta harvemmin siinä ketään näkee...

Jäähyväiset ovat aina surkeita.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Hienot kuntolaitteet!

Ihania pikku potilaita♥

kyllimarjaana kirjoitti...

Upeaa ja elämänläheistä !!

Kirsti kirjoitti...

Save a Child´s Heart tekee upeaa työtä Israelissa!! Sitä ei moni taho tiedä, ne jotka ovat joka asiasta syyttämässä Israelia.

Leena Lumi kirjoitti...

Täällä on urehilukentillä noita vempaimia ja R. raahasi minut kerran niihin ihan vain, että saisin taas kerran huomata, että käsivoimani ovat surkeat.

Kaunista loppuviikkoa!

Sirokko kirjoitti...

Hih, nelivuotias lapsenlapsenikin halusi just tuon vihreän 'ääripörtsin':)
Nostan hattua tuolle järjestölle ja kaikille vapaaehtoisille, upeaa että inhimillisyyttäkin maailmassa riittää ja että vielä kirurgitkin vaivautuvat ilmaiseen työhön, hienoa!
Mukavia kuntoilupäiviä sinne,jos jo helteeltä jaksaa.

Katja / Lumiomena kirjoitti...

Haikeita, mutta iloisia hyvästejä - hyvä niin.

Ja mahtava tuo oma vihreä lintusi! Oma ekaluokkalaiseni on ihastunut Angry Birdseihin, joten taidan näyttää piirtämäsi kuvan hänelle. :)

Susanne kirjoitti...

Upean piirustuksen teit!:)
Voi noita pieniä suloisia ihmisiä:) Kaikkea hyvää heille!

Mukavaa loppuviikkoa!

Jael kirjoitti...

Maria;kiva että kuopuskin tykkäsi;D Ja mukavaa viikonjatkoa sinulle ja perheellesi!

Nelli:kivaltahan se kuulostaakin,etenkin noilla rummuilla,mutta kun vielä hoilattiinkin niin kovaa,niin vähän poikia piti patistaa olemaan hiljaisempia;D Olivat intoa täynnä!

Riiita;Jep,rules;D

Lepis:erittäin kiva,olenkin kateellisena katsellut noita muitten puistoissa mutta nyt on niitä sitten meilläkin:)

Irmastiina:hyvät laitteet,etenkin keskimmäinen,ja pikku potilaat ovat ihania:) Aina vaan vähän haikeaa kun jo tutuksi tulleet lähtevät...

Kyllimarjaana:) Näin on!

Kirsti:oikeassa olet.Save a Child's heart myös kouluttaa lääkäreitä noista maista,niin että tulevaisuudessa heitä ehkä voidaan kotimaassakin hoitaa.

Leena:nuo ovat tosi kivoja eikä tule kauheita paineita,D sitäpaitsi,niitä käsilihaksiahin pitää kehitellä,eivät ne itsestään synny...Kaunista viikonloppua sinullekin!

Sirokko:hih,nuo angry birdsit ovat niin suosittuja kaikkialla.Näin sen tänäänkin toisessa vapaaehtoispaikassa,jossa lapset taas pelasivat jotain siihen liittyvää peliä.Tuo järjestö tekee tosiaankin upeaa työtä,ja olen ihan sanaton,kun ajattelen,että tuo muutenkin niin kovaa työtä tekevä sairaalahenkilökunta tekee ylimääräistä työtä,ja vielä vapaaehtoisesti.Siinä on todellakin sydän mukana:)Illalla on jo vähän parempi nyt,kuumaa on mutta hieman tuo kosteusprosentti on laskenut,joten tuollakin voi kuntoilla:)

Katja:haikeaa niin,mutta pian on taas uusia lapsia tulossa ja aina kiva tutustua.Hih,minulle tuli heti tuo lintu mieleen kun sai vapaasti raapustella seinälle;D Taitavat kaikki lapset olla vähän hulluna noihin lintuihin;D

Susanne;hih,kiitos,vähän amatöörimainenhän se on;D Nuo pienet potilaat ovat kyllä hellyttäviä.Vaikka ovatkin sairauden vuoksi kärsineet niin paljon,niin elämäniloa riittää:)

Eeviregina kirjoitti...

Mahtavaa vapaaehtoistyötä, olette palkinnon ansainneet!
Siskoni pienin vei Suomesta tyhjän "angri pöls"-juomatölkinkin mukanaan Israeliin, niin ihastunut oli lintuun! Ja tädin piti ostaa vihainen lintu-paitakin pojalle...

arleena kirjoitti...

Kuntolaitteet olisivat paikallaan täälläkin puistoissa. Säilyvätköhän ne ehjinä ilkivallasta.
Lasten ja nuorten hoitaminen kuntoon (sydänsairaudet ?) kuulostaa hienolta

Jael kirjoitti...

Eeviregina:totta,ja etenkin sairaalaväki on tuon palkinnon ansainnut.Suomessa olikin hurjasti niitä vihainen lintujuttuja,mutta täälläpä on se jätski,mistä saa pikkulintuhahmon kylkiäiseksi;D

Arleena:Toivottavasti nuo nyt saavat olla rauhassa.Viikonloppuna tuolla puistossakin on nuoria,jotka aina jättävät sinne sotkua. Lapset ovat kaikki sydänsairaita,ja on ilo nähdä miten heitä hoidetaan kuntoon:)

Arnoya Ari kirjoitti...

Elämä kuljettaa ja usein tuo polku ei ole lasten käsissä.

Marja-Leena kirjoitti...

Hienoa, että kaikki nuo lapset saavat hyvää hoitoa! Ja kiva että Sinäkin olet mukana tuossa työssä!

Jael kirjoitti...

Ari:näinhän se on mutta onneksi saavat tuolla sydämensä kuntoon:)

Marja-Leena:yhdistyksen kautta on hoidettu jo yli 3000 lasta!Ja kun näkee heidän voimistuvan leikkauksen jälkeen ja pääsevän kotiin hyväkuntoisina,niin tule itselle hyvä vaikkakin haikea olo:)

Rita A kirjoitti...

Lapsia on aina kiva nähdä, ja hyvä että Yaelistakin löytyy sisäinen lapsi. Angry Bird sen todistaa :)

Jael kirjoitti...

Rita:lasten kanssa on ihana olla hommissa ,(etenkin ,jos sitä tapahtuu vain kahdesti viikossa;D) Olen kovasti yrittänyt säilyttää sitä sisäistä lastani;D

Anne kirjoitti...

Musta on aina yhtä hauska lukea ulkomailla asuvien elämästä kun ne tavat on kuitenkin omanlaisensa eri kulttuureissa..eksyin toisen blogin kautta tänne ja tykästyin :) tervetuloa kurkkimaan minun blogiani suurperheen elämästä http://meidanperheessa.blogspot.fi/

MaaMaa kirjoitti...

Kiva että asentavat kuntoilulaitteita kaikkien käytettäväksi :) Suomessakin pururatojen varsilla sellaisia on tarjolla.

Varmasti haikeaa sanoa hyvästejä suloisille lapsille, mutta yhtäaikaa on ihanaa että he pääsevät palaamaan kotiin ja voivat paremmin! :)