sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Sunnuntaiklassikko 9.9


Meksikolainen,Costa Ricassa syntynyt laulaja Chavela Vargas kuoli hieman yli kuukausi sitten 93-vuotiaana. Vargasin musiikkiin tutustuin aikoinani espanjaa opiskellessani ja hänen tuotantoaan löytyy levyhyllystänikin. Pidän ranchera-tyylistä,jota Vargasin musiikki edustaa ja hänen äänessään   on jotain,joka nostaa ihoni kananlihalle. Vargas esiintyi myös monessa Pedro Almodovarin elokuvassa.

Muut viikon klassikot löytyvät sitten  täältä

9 kommenttia:

 1. Carlos aina hoilaa tätä biisiä! Itse olen tainnut kuunnella aina vaan Calamaron versiota... ehh. Samoin on käynyt monen muun Chavela Vargasin biisin kanssa, kun niitä laulaa ties kuka...

  VastaaPoista
 2. Tässä on hyvin keinuva rytmi.

  Naisia hermoromahduksen partaalla on suosikkini. Kaikki leffat eivät aina ihan aukea, olen sen verran jäyhä.

  Onnellista viikkoa! Toivottavasti sää on jo vähän viilentynyt.

  Bambille terveisiä!

  VastaaPoista
 3. Allu:niin minäkin:)

  Eveliina:hieno kappale tämä onkin! Pidän paljon myös Concha Buikan versiosta,hänhän myös on niin loistava laulaja.Mutta Chavelitassa oli sitä jotakin ja olen jo vuosia tykännyt tosi paljon ranchera-tyylistä;D

  Johanna:ja paljon tunnetta....Almodovarin leffat ovat aika erikoisia eivätkä kaikki ehkä ihan aukea kaikille.Ihanaa viikkoa sinullekin ja Bambi kiittää terveisistä!

  Irmastiina:kiva,minäkin tykkään:)

  VastaaPoista
 4. Tuima:Chavela Vargasilla aina sellainen;D

  Askartelin itte:)

  VastaaPoista
 5. Tässä oli kunnon juomalaulun fiilis! Vaik tuskin siitä kertoi, ehkä laulajan äänen rosoisuus sai mielikuvan aikaiseksi ;)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...