tiistai 25. syyskuuta 2012

Sovintopäivä

Aamulla ostin kukkakimpun
Nyt illalla alkoi täällä taas vuoden pyhin päivä,eli Yom Kipur,sovintopäivä.Yom Kipur (huomenna ,tänään aatto) on se päivä,jolloin ei ole liikennettä,televisiolähetyksiä(paitsi kaapeliverkossa) radiota ym.Linkin takana on enemmän tietoa ,joten en sitä tähän laita.
Aamulla aikaisin kävin juomassa kahvit lempikahvilassani.Viereisessä liiketilassa on kukkakauppa,ja kukkakaupan omistaja Billie tuossa on vähän epäselvänä.Billie on erittäin persoonallinen kukkakauppias ,ja hän tulee hyvin musikaalisesta perheestä:hänen isänsä Nachum Heiman on säveltänyt musiikin useaan hepreankieliseen klassikkolauluun ja hänen siskonsa Si on täällä hyvin tunnettu rokkari.
Nyt illalla menin Bambin kanssa ulos ja taas totesin miten ihanaa on kun yhden päivän ajan ei ole lainkaan liikennettä!(paitsi että näin yhden ambulanssin menevän ohi).Autojen sijaan kaduilla oli kymmenittäin polkupyöräileviä lapsia. Monet pienet lapset saavatkin tänä pyhänä ensi tuntuman polkupyörään ja lastenpyörien kauppa onkin käynyt kuumana viimeiset päivät.
Sama katu toiselta puolelta katsottuna.En oikein osaa ottaa kuvia pimeässä pikkukamerallani joten värit kuvissa ovat vähän kummalliset.Tuolla monikaistaisen tien (johtaa kaupungin teollisuusalueelle)toisella puolella olevat eukalyptuspuut valaistaan iltaisin.
 Eukalyptuspuiden alle on laitettu piknikpöydät;en tosin tajua miksi,sillä kuka nyt haluaa mennä piknikille vilkkaan tien viereen...

28 kommenttia:

 1. Täällä kuulee vähemmän juutalaisista pyhäpäivistä, musliimien päivät näkyvät enemmän.

  VastaaPoista
 2. Hannele:niin kun teillä onkin paljon muslimeja,etenkin Malmössa...Sen vuoksi ovatkin enemmän esillä.

  VastaaPoista
 3. pyhät kaupungissa on kivoja,varsinkin mexicossa kaikki menee silloin rannalle ja me tehdään yleensä toistepäin,..sillä luonnossa on kiva olla ilman sataa muuta..

  VastaaPoista
 4. Ninoh:minäkään en tykkää mennä jonnekin silloin kun on kamalasti ihmisiä liikkeellä.Ja luonnossa nimenomaan...

  VastaaPoista
 5. Hollanti on liian kaukana, muuten tuon piknikpöydän ääressä olisi aina hollantilaisia turisteja. ☺

  VastaaPoista
 6. Kuvat ovat niin elävät, että tuntuu kuin olisi siellä.

  VastaaPoista
 7. Sinulla siis suorastaan korvat lepäävät, kun ei kuulu liikenteen ääniä. Tuntuu varmasti oudolta!

  VastaaPoista
 8. Allu:tuskinpa hollantilaisetkaan ihan suuren tien lähellä olisivat piknikillä. Lähellä tosin on iltaisin parkkeerattuna rekka-autoja,joten ehkä he noista pöydistä nauttivat eniten.,,

  Nelli:kiitos:)

  Vihreät Niityt:mulla menee yleensä öisin lentokoneita melkein pään yli(niihinkin olen tottunut jo..) ja tänä yönä ei sitten niitäkään kuulu:)

  VastaaPoista
 9. Nuo olisi taas ne päivät, jolloin minäkin mennä viilettäisin polkupyörällä ympäri kaupunkia, olisipa meilläkin semmoisia pyhiä.
  Heh, täällä nuo pöydät olisi kyllä heti varattu,mitä vilkkaampi paikka sitä parempi, kuka nyt näkymättömiin haluaisi :)

  VastaaPoista
 10. Maanantaina meillä oli Israel-illassa vieräitä teiltä asti, Kalervo ja Olavi Syväntö. Kertoivat kaikenlaista teidän tämänhetkisestä tilanteestanne siellä ja mm. Iraninista.
  Siunausta ja varjelusta teille sinne kauas. Tekisi kovasti mieli lähteä käymään, mutta eipä nyt ole mahdollisuutta toistaiseksi. Jännä tuo Yom Kipur ja se, että silloin on kaikki seis. Oli meilläkin sunnuntaina autoton päivä, mutta eipä se paljon näkynyt. Vain Helsingin keskustassa hiukan, kun katuja oli suljettu autoilta. Ihmiset kävivät hevosajeluilla. :)


  Autoton päivä...

  VastaaPoista
 11. Näistä kuvista näkee mitä todella on Autoton päivä! Helsingissä (ehkä koko Suomessakin) oli auton päivä viime lauantaina 22.9. (kuten joka vuosi!!!) Mainoskampanjakin oli, mutta ei sitä huomannut mistään. Itsekin tulin tokaiseeksi, että pakkohan sitä on lauantaina lähteä liikkeelle autolla, ja jos ei ole julkista liikennettä, niin autolla on mentävä. Nää Suomen Autottomat sopisivat paremmin esim. juhannukselle. Silloin Helsinki on niin autio ja tyhjä, että turistit kyselevät, että missä kaikki ihmiset ovat!! Juutalaiset juhlat ovat mielenkiintoisia. Laitoin blogiini videoklipin juutalaisista häistä, ehkä voisit kertoa joskus blogissasi niistä... omablogini löytyy haulla naisenergiaa-tyottomana. blogspot.fi. Mukavaa päivää sinulle Yaelian, blogisi on hyvä.

  VastaaPoista
 12. Kannatan autottomia päiviä ja muita terveitä tempauksia. Hyvää Yom Kipuria !

  VastaaPoista
 13. Ihana tuommoinen rauhoitettu päivä! Olisipa täälläkin tuollaisia.:-)

  Voisin sanoa samaa kuin Sirokko, että täälläkin tuo pöytä olisi varmasti aivan täynnä; ja vieressä olisi varmaan jo jonkinlainen slummikyläkin.

  VastaaPoista
 14. Israelilla on paikka sydämessäni siitä asti kun vuonna 2000 vietin siellä kesän kibbutzilla... Ihana blogi sinulla, miten pääsen seuraamaan sitä (siis tilaamaan jutut sähköpostiin tms?)

  VastaaPoista
 15. Sirokko:Pyörästäni on rengas puhki,joten en päässyt nyt pyörällä liikkumaan,vaikka olisi ollut mahtava tilaisuus kun ei ole autoja.Kerran vaan olen tuolla pikniknurkassa nähnyt ihmisiä,joten ei taida täällä kauheasti kiinnostaa ihan suuren tien varressa retkeileminen.Tänään näin,että sinne oli just laitettu myös monta uutta roskapönttöä.

  Marja-Leena:Syvännöistä olenkin kuullut. Tämä autoton päivä on sellainen,mitä odotan koko vuoden.On niin ihanaa kun ei ole liikennettä ja rauhallisen tuntuista joka paikassa.Taitaa ihan siitä syystä olla suosikkipyhäni täällä.

  Kaisa:todellakin autoton päivä täällä eikä ole julkista liikennettäkään,jotan vaan pyörällä pääsisi eteenpäin ja kävellen.Tulenkin katsomaan sitä klipppiä sinne blogiisi:)Kiitos sanoistasi ja hyvää loppuviikkoa sinullekin:)

  Rita:ihan ylivoimainen tämä autoton päivä. Näin on jotta ihmiset voivat keskittyä sovintoon ja miettiä miten voisi parantaa tapojaan ehkä.Kiitos;Yom Kipur on kohta ohi,kunhan aurinko laskee ja oli kyllä kivaa tänään ja eilen illalla kävellä ihan autoteillä:)

  Hippu:Täytyy kyllä sanoa että tämä päivä on nautinnollinen kun ei ole liikennettä! Ja yöllä en kuullut lentokoneitten ääniä.Hih,ai ihan kylä syntyisi tuollaisen paikan viereen;D

  VastaaPoista
 16. Anna;tervetuloa.Sinulle onkin käynyt kuten monelle tänne tulleille!Kiitos ja täytyy laittaa se tilaa-juttu tänne blogiini.

  VastaaPoista
 17. Anna Ferrante:minulla on ihan blogin ylänurkassa,oikealla se tilaa-nappula.Nyt vasta muistin...

  VastaaPoista
 18. Kivalle näyttää kun ei ole autoja ollenkaan ja lapset voi ajella turvallisin mielin pyörillään kadulla:)
  Hyvää Yom Kipuria!

  VastaaPoista
 19. Autoton päivä olisi tännekin varsin sopiva. Jopa maratonilla autot tulevat vastaan jossain välissä :)

  VastaaPoista
 20. Hyvin kaunis kukkakimppu ja kuva siitä.

  Kiva, että pyhät toivat rauhan autoilta ja niiden saasteelta.

  Vähän kuin meidän joulu, että tuntuu kuin kaikki pysähtyisi...paitsi ambulanssit.

  Hyvää juhlapyhää sinulle!

  VastaaPoista
 21. Susanne;kiitos,oli tosi ihanaa kun ei ollut liikennettä:) Kiitos,nyt on pyhä jo ohitse.

  Pikkujutut:Huh,onpas ne autoilijat törkeitä siellä teidän puolella...

  Leena:Kiitos,en muista mitä kukkia nuo olivat mutta kimppu maksoi vain 3 euroa .Niitä on myös tuossa kukkakauppakuvassa ihan edessä,samoja kimppuja.Tämä pyhä on kyllä ihana tuon hiljaisuuden vuoksi.Joulunakin on joitakin tunteja ihanan hiljaista.Täällä tämä liikennettömyys kesti kokonaiset 25 tuntia!Kiitos,tämä pyhä loppui ja nyt sitten jo alkaa lehtimajajuhla.Minä vaan odotan että loppuvat nämä pyhät jo...

  VastaaPoista
 22. Olisipa meilläkin joskus tuollainen autoton ja televisioton viikonloppu tai vaikka päivä. Kuulostaa niin seesteiseltä.
  Kukkakaupat ovat lempikauppojani.

  VastaaPoista
 23. Turkkilaisetkaan ei piittaisi yhtään, vaikka tie kulkisi vieressä heidän piknikkiä pitäessään. Minusta se on niin kummallista:). Kiva kuulla näistä teidän juhlista!

  VastaaPoista
 24. Ihanat kukat! Hauska kun kerrot noista juhlista! Täältä Suomesta monet lähtevät Lehtimajajuhlille. Meidänkin tekee palavasti mieli vaikka Eilatiin taas. Kohta tulee vuosi kun siellä olimme kaksi viikkoa.

  VastaaPoista
 25. Hiljaisuuttta pitää kuunnella, tietääkseen mitä se on.

  VastaaPoista
 26. Oikein hyvää juhlapäivää, Yaelian!<333

  VastaaPoista
 27. hihhihi! ovat paikan piknik pöydälle keksineet ... :D
  ..mutta ehkä se on tosiaan niille rekkamiehille

  Kivaa, että on edes yksi päivä, kun ei ole liikennettä eikä hälinää

  VastaaPoista
 28. Hiljaisuus - tämän päivän ylellisyyttä!
  Täällä Málagassa riittää räksyttäviä pikkupiskejä vaikka muille jakaa.
  Vaikka ovia laitetaan kiinni ihan normaalisti se kuuluu kun ulko-oven ympärillä on noin sentin reikä. Ei siis mikään tiivis ovi!
  Mutta kaikkeen tottuu! :)
  Málagan alueella (ei tässä kaupungissa) oli kovat sateet ja tulvat. Tuhansia ihmisiä on ilman juomavettä, monet jouduttiin evakuoimaan koska lattiat täyttyivät vedestä. Siltoja poikki ja teitä hajalla - mutavyöryt olivat niin rankkoja.
  Tänään on luvassa aurinkoisempi päivä - toivottasti flunssa sen myötä lopulta häipyisi...
  Mukavaa hiljaisuutta!

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...