sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Uusi vuosi ja ympäristöhavaintoja

Kotini viereiselle bussipysäkille,jota käytän paljonkin,ilmestyi tällä viikolla tämä laite joka ilmoittaa,milloin seuraava bussi on tulossa.Kiva,sillä bussi on aina välillä myöhässä...Vielä tuo ei toimi,mutta varmaankin pian.
Kun bussipysäkistä kävelee hieman eteenpäin,vastaan tulee jo puiston aluetta ja sen kaksi oliivipuuta.Oliivit ovat ihan kohta kypsiä mutta näiden puitten oliivit ovat tänä vuonna isoja mutta muhkuraisia ja reikäisiä.
Puiston taatelipuut ovat myös täynnä hedelmiä
Harmi vaan etteivät nämä taatelit kelpaa syötäväksi
Ja nyt illalla alkaa Rosh Hashana eli juutalainen uusi vuosi.Tästä illasta tiistai-iltaan saakka ei ole julkista liikennettä ja pyhää siis 2 päivää.
Uutena vuotena kuuluu syödä makeaa jotta vuodestakin tulisi makea,ja  uuden vuoden pöytään kuuluvat granaattiomenat,hunaja ja omenat.

24 kommenttia:

 1. Kasvaisipa täälläkin taateli ym. puita puistossa...:)

  Hyvää Uutta Vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 2. Ai vuosi vaihtuu teillä nyt. Sittenpä toivotankin mitä parhainta ja mitä makeinta tulevaa vuotta sinulle!

  Ihanat nuo hedelmäpuut!

  VastaaPoista
 3. Makeaa uutta vuotta sitten vaan :) Meillä ei granaattiomenat ole vielä ihan kypsiä. Enkä ole huomannut oliivipuitakaan vielä katsella. Yleensä kun kypsyvät niin on mahtavat lintuparvet niitä syömässä.

  VastaaPoista
 4. Uusi Vuosi ! Hm , minä suunnittelin äsken joulukorttia ensi jouluksi .

  VastaaPoista
 5. Oikein Onnellista ja upeaa Uutta Vuotta sinulle toivottelen, Yaelian!<333

  VastaaPoista
 6. Bambikin on päässyt hienoon puistokuvaan :)

  Hyvää juhla-aikaa ja siunattua & makeaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 7. Olisipa meilläkin taateli- ja oliivipuita!
  Hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 8. Ihania herkkuja siellä kasvaa!
  Oikein hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 9. Irmastiina:Mutta täällä sitten ei ole marjoja...paitsi mulperinmarjoja ja ehkä joitakin jossain muualla.Kiitos toivotuksista!

  Kiiris:Kiitos vaan:) En mitenkään vietä sitä tänä vuonna;kaaduin joku päivä sitten ja nilkka sen verran kipeä että kotona paras.Hedelmäpuut ovatkin ihania:)

  Sirokko:Kiitos vaan,toivottavasti on mahdollisimman makea!meillä on nyt ne granaattiomenat kypsiä ja niitä onkin sitten joka paikassa.NOissa puiston oliivipuissa on kyllä käynyt joku tuholainen kun ovat oliivit tuon näköisiä.

  Kyllimarjaana:täällä aina uusi vuosi syksyllä,päivämäärä hieman vaihtelee vuosi vuodelta.Ja viikko sitten oli Etiopiassakin uusi vuosi!

  Aili:kiitos sinulle toivotuksista:)

  Nurkkalintu:aika usein tulee kuvattua just Bambin ulkoiluretkellä;D Kiitos,toivottavasti onkin makea vuosi:)

  Eeviregina:ja minä haluaisin mustikoita.Mutta nuo taatelit ovat pahoja,kerran maistoin,ovat koristeeksi enemmän tarkoitettu. Ja oliivitkin noissa puissa tänä syksynä huonokuntoisia,joten ei niitäkään voi poimia.Kiitos toivotuksista!

  Susanne:Ympäristössäni onkin paljon kivoja herkkuja puissa,kuten sitrushedelmiä,granaattiomenia,oliiveja ja muita,mutta pääsen niitä lähinnä ihailemaan,Mutta ihanaa nähdä sellaisia ympärillään.

  VastaaPoista
 10. Jos nyt alkaa uusi vuosi, niin marraskuu on maaliskuu....ööööö.... ;D

  Mukavia pyhiä!

  VastaaPoista
 11. Vautsi, hieno laite bussipysäkillä! Mutta hieman skeptisenä ihmisenä tulee väkisinkin mieleen, että mitenköhän tuo mahtaa toimia, sitten kun tulee käyttöön... Täällä ei kyllä ikinä toimisi, mutta Suomessa taitaa toimia aika hyvinkin.

  Juhlitko sinä juutalaista uutta vuotta ja onko sinulla joku herkku joka kuuluu aina juhlapöytään?

  VastaaPoista
 12. Hyvaa uutta vuotta ja hyvia pyhia Yael!

  VastaaPoista
 13. Lepis:äää,niin se taitaa olla;D Kiitos,kiva kun on pari kunnon lepopäivää:)

  Hippu:olin aika yllättynyt kun meidänkin pysäkille laitettiin tuollainen,koska sieltä menee vain yksi bussilinja.Mutta jos siitä voi nähdä milloin se bussi tosiaankin tulee niin hyvä juttu:)Ainakin keskustan bussipysäkillä,missä monta bussilinjaa,se ainakin toimii hyvin:)
  En tänä vuonna mene minnekään,sillä yleensä menen pyhänä ystävälle,joka nyt on ulkomailla.Siellä sitten syödään traditionaalisia ruokia.Tykkään omenista paljon ,joten niitä tulee syötyä ja vähän dipattua hunajaankin;D

  Pilvi:kiitos:)

  VastaaPoista
 14. Hyvää ja makeaa uutta vuotta, Yaelian! Mielenkiintoisia kuvia taas laitoit ja en tiennytkään tuosta makean syömisestä!

  VastaaPoista
 15. Hyvää Uutta Vuotta.
  Siellä kypsyy satoa ja täällä sitä korjataan pois.
  Täällä granaattiomenat ovat aika kalliita, siellä ne lienevät omenien hinnoissa.

  VastaaPoista
 16. Meilla Ramat Ganissa on ollut tuollaiset taulut pysakeilla jo muutaman kuukauden ja hyvin toimii.

  VastaaPoista
 17. Elämäsi siellä kuulostaa niiiin eksoottiselta, että huokaus. Toivotan iloista uutta vuotta :)

  VastaaPoista
 18. Meilläkin noita bussi-kylttejä, hienoa, ei toki ihan tuon näköinen.

  VastaaPoista
 19. Hyvää Uutta Vuotta! Minä ostin juuri kassillisen omenoita ja meinasin leipoa siitä omenapiirakan. Huomenna tulee Suomi-naiset kylään. Niin, että suut makeaksi minunkin puolesta.

  VastaaPoista
 20. Tuula:toda:)

  Marja-Leena:kiitos:) Makean syöminen tosiaankin symbolisoi makeaa tulevaa vuotta.Vielä enemmmän pidän siitä,että sanotaan,että granaattiomenassa on 613 siementä ja että ja että vuoden aikana pitäisi pyrkiä yhtä moneen hyvään tekoon...

  Arleena:Eivät ihan kauhean halpoja nuo granaattiomenat ole mutteivät sentään Suomen hinnoissa.Kiitos:)

  Helmi-Maaria:;hymyilyttää tuo että elämäni näyttää aika eksoottiselta,sillä aika tavallinen se kyllä on;D kIitos toivotuksista!

  Hannele:hyvä että teilläkin! Kun bussi myöhästelee joskus niin on kiva tietää kuinka kauan pitää vielä odotella (etenkin kun joskus on jopa puoli tuntia vuorojen välissä...)

  Mine:Kiitos:)Mikä oliskaan parempaa kuin omenatorttu! Mukavia hetkiä sen ja muitten suomalaisten kanssa!

  VastaaPoista
 21. Ai tuollainen on taatelipuu. Olen nähnyt sen monesti, mutta en tiennyt, mikä puu on kyseessä. Kiitos siis opetuksesta =D

  VastaaPoista
 22. Girl of the blog:tuo on kuitenkin koristetaatelipuu,eli noita taatelipuitakin on eri näköisiä. Harmi että nuo puiston taatelit eivät oikein maistu;D

  VastaaPoista
 23. Makeaa juutalaista uutta vuotta sitten vaan !
  Hyvä että pysäkillä näkee taulusta jos bussi on tulossa myöhässä ... täällä kaikki tuollainen toimii tosi hyvin myös, ja harvoin mikään onkaan myöhässä kellojen luvatussa maassa ;) ;)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...