lauantai 22. syyskuuta 2012

Tyhmä ajanmuutos ja ihanaa musiikkia

Meilläpäin siirrytään nyt ensi  yön aikana talviaikaan,vaikka kesähän täällä vielä on. Normaalisti täällä on sama aika kuin Suomessa,mutta sisäministerin päätös taas kerran aloittaa talviaika näin aikaisin (uskovaisten vuoksi)on todella ärsyttävä ja juuri nytkin on Tel Avivissa mielenosoitus sitä vastaan,mutta tuskinpa siitä nyt mitään hyötyä on. On aivan iditoottimaista vaihtaa talviaikaan jo nyt ja siitä koituu paljon  taloudellista menetystä,sillä jos kesäaika olisi vaihtunut samoin kuin muualla eli lokakuun lopussa,olisi energiaa säästynyt. 

Muuten iltaisin on jo hieman miellyttävämpää ,mutta päivisin on edelleenkin kovin lämmintä,tosin ei yhtä kostean kuumaa kuin elokuussa.


Mutta jotta tuo typerä ajanmuutos ei pilaisi iltaani liikaa,niin onneksi on ihanaa musiikkia mitä kuunnella.Kuten tätä iki-ihanaa Regina Spectorin versiota laulusta "My Man" Boardwalk Empire-sarjan ääniraidalta.

20 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

aika kumma, että ovat päättäneet siirtyä talviaikaan niin paljon Eurooppaa aikaisemmin .... Jenkeissä taitavat siirtyä 2 viikkoa ennen Eurooppaa (vai oliko se 2 vk Euroopan jälkeen...) Tyhmää - kätevintä olisi että kaikki siirtyy samaan aikaan ...

Mukava viikonlopun jatkoa sinulle Yaelian <3

Ciacy kirjoitti...

Ai siellà jo nyt siirrytààn....tyhmàà. Hyvàà viikonlopuua silti ja huomenna saat sitten nukkua tunnin kauemmin ;)

Mine kirjoitti...

Mihinkäs ne uskonnolliset tarvitsevat sitä tuntia?

Jael kirjoitti...

MaaMaa:niin etenkin kun ajattelee mitä taloudellista menetystä tuon takia tulee.Eli nyt sitten ollaan jonkun aikaa tunnin Suomen aikaa edellä.Kiitos ja samoin sinulle!

Ciacy:tyhmää todellakin mutta ainakin saa sen tunnin ylimääräisen unen;D

Mine:Tuota kesäaikaa on lopetettu jo muutaman vuoden ajan juuri ennen vuoden pyhintä päivää,Yom Kipuria,joka alkaa tiistai-iltana.Ja kai sen vuoksi,että on valoa kun uskovaiset menevät aamurukouksiinsa...Ja höh,eivät edes ole enemmistö(onneksi),joten ärsyttää tuo päätös.

Eveliina kirjoitti...

No onpas pöljää tuo siirtäminen nyt jo...
Hei enpäs ollut kuullutkaan tuosta Boardwalk Empirestä, täytynee katsoa joskos olisi hyvä! :)

arleena kirjoitti...

Meillä myös sama juttu. Ymmärrän kun illat täällä pimenevät niin tunnin siirto ikäänkuin noudattaa sitä.
Voipi olla muu syy kuin tämä

Allu kirjoitti...

Aika hassua tuo aikainen siirtyminen talviaikaan.

SusuPetal kirjoitti...

Ylipäänsä ärsyttävää tuo ajan vekslaaminen ees-taas.

Kaunis aniliini kollaasi!

Mahtava tuo laulu My Man, Boardwalk Empire on muutenkin hyvä sarja.

Marja-Leena kirjoitti...

Nättejä astioita! Ovatko ne mukeja? Tai kuppeja? Tuosta ajan vekslaamisesta ei taida olla hyötyä oikein missäänpäin maailmaa.
Minä kuitenkin tykkään siitä, kun saadaan aamuun tunti lisää! Olen kovin aamu-uninen! Se taas harmittaa, kun otetaan tunti aamu-unista pois eli pitää herätä tuntia aikaisemmin.

Kiiris kirjoitti...

Minusta noista kesä- ja talviajoista voitaisiin luopua kokonaan. Sotkevat vaan.
On muuten aivan ihana kuppi!!!!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Mielestäni koko kesä/talvi ajan muutos on ihan turhaa...kait..
Lähinnä mietin sitä, kun olen niiiin aamu-uninen ja kesäaikaan siirtyminen on tuskallista...:D

Kaunista musiikkia.

pirjo kirjoitti...

Ai teilläkin siellä Israelissa siirretään kelloja, mun mielestä kellojen siirrrossa ei ole mitään järkeä, mutta jokseenkin se kuuluu ajan henkeen. Niin että hyvää kesää voi vielä toivottaa sinne, ja kesä ajassahan täällä vielä ollaan myös, vaikka on syksy.
Rakastan sitä maata, mutta en taida koskaan päästä sinne.

anumorchy kirjoitti...

Eikos ne vaita etta paasto on helpompi talviaikaan. En kylla millaan ymmarra miten. Samat 25 tuntia se kestaa, vaikka viisarit nayttaisi mita.

Maireanna kirjoitti...

Olen samaa mieltä kanssasi tuosta ajansiirrosta. Ihmisen oma sisäinen kello takkuaa muutaman päivän häiriöstä ja se yksi tunti..onko se muka tärkeää eestaas siirtää..
Oma sisäinen kello on paras kello.
Muutamanpäivän päästä kellonsiirto täälläkin taas sekoittaa kaikkien kellot.

pikkujutut kirjoitti...

No, ohoh.Tullaan perässä, yhtäaikaa Euroopan kanssa.Mahtavan näköinen muki sinulla, ja tuossa alla nuo kukat-upeita.Loisto kuvaaja olet.

Jael kirjoitti...

Eveliina:Pöljää tosiaankin ja suurin osa ihmisistä myrtsinä tuosta. Broadwalk Empire on mahtava sarja;suosittelen!

Arleena;kurja juttu nyt kun illat tulevat aikaisemmin.Ja se energian tuhlaus!

Allu;on se!

SusuPetal:joo ärsyttää.Kiitos,sattui olemaan tuo kollaasi valmiina;D Tuota laulua voisi kuulla vaikka kuinka monta kertaa,ja Regina laulaa sen ihanasti.Koneellani on toisen kauden loppujaksot,nyt alkoi jenkeissä kolmas,ja olen koukussa!

Marja-Leena;kiitos:)Tuo on tosi nätti muki,jonka ostin ja täytin karkeilla ja annoin lahjaksi naapurille,joka muuttaa pois.Tykästyin tuohon niin paljon että palasin kauppaan ja halusin itsellenikin sellaisen,mutta jäljellä oli vain oranssinvärinen.Tuo aniliini oli kaikkein nätein! Minä taas en ole aamuuninen,mutta ärsyttää kun pimea tulee nyt turhan aikaisin...

Kiiris:tuossa on kyse myös energian säästämisestä.Tosin tällä toimenpiteellä tehtiin päinvastoin kun on vielä kesä...Kuppi on ihana,tosin se ei enään ole minulla...

Irmastiina:taloudellisia hyötyjä siitä siirtämisestä on.Minä taas olen niin aamuvirkku,että lähinnä ärsyynnyt siitä,että päivä lyhenee...

Pepita:joo täälläkin...valoa olisi ollut vielä puoli kahdeksaan saakka illalla,nyt jo puoli seitsemältä pimenee ,ihan turhaan!Kesäistä täällä vielä onkin kunnolla.Voi kun joskus pääsisit tänne!

Anu:niin,en minäkään näe siinä mitään järkeä...

Anna:aika lailla se sekoittaakin sisäisiä kelloja.Mutta esim,kesäajassa on kyse siitä,että on pitempää valoisaa ja energiaa säästyy.Te saatte vielä jonkun aikaa odotella sitä talviaikaa...

Pikkujutut:Ehkä ensi vuonna täälläkin samaan aikaan Euroopan kanssa.Kiitos,nuo kukat olivat mahtavan värisiä:)Ja muki ihana!


lepis kirjoitti...

Ai niin, se kauhistus on taas edessä. Kroppa ja pää sekaisin pari viikkoa.

Tytöllä on hyvin Marlene Dietrichmäinen ääni.

Satu kirjoitti...

Onpa outo käytäntö. Onko tuo kesäaikaan näin aikaisin siirtyminen ihan uusi juttu, vai onko siellä siirrytty kesäaikaan aina Suomea aikaisemmin?

Minä olen aina inhonnut kellojen kääntelyjä, enkä ole koskaan oikein tajunnut, mitä järkeä siinä on. Onneksi täällä Intiassa ei semmoista harrasteta.

Satu kirjoitti...

Anteeksi, talviaikaan. :-) Näin sekaisin menin jo pelkästä ajatuksestakin: :-D

Minna M kirjoitti...

Minä en ymmärrä koko kellojen siirtelyä laisinkaan, eikös se ole jotain peruja niiltä ajoilta kun töitä tehtiin ilman keinovaloa ja tahdottiin saada päivän pituudesta kaikki irti? Luulisi jo nyt pärjäävän ilman kellon kanssa reistailua. Jospa pistän oman protestin pystyyn ja elän vain tämän yhden kellon mukaan..?