perjantai 22. marraskuuta 2013

Alkoipas aamu ärsyttävästi!

Kodin edessä olevan puiston leikkialueelle laitettin uusi pinta,tällä kertaa tekonurmi. Sitä ennen siellä oli kierrätysmateriaalia,eli vanhoista renkaista tehty pinta..,.mutta eräs poikajoukko on ottanut tavakseen poistaa siitä palasia,suuriakin.Hiekkaa ei voi käyttää koska puistossa on kissoja. Kuvausvaiheessa oltiin vielä  laittamassa tuota tekonurmea.Kivan näköistä tuli:)
Tänä aamuna minulla oli aikoja sitten tilattu kokkausworkshoppi. Sen piti alkaa klo 10 aamulla ja ajattelin lähteä kohti Tel Avivia paljon aikaisemmin ja nautiskella ensin kahvit lempikahvilassani Sugarissa,joka on aika lähellä tuota kokkauspaikkaa.Odottelin bussia 50 minuuttia ennenkuin tajusin ettei se olekaan tulossa...ja miksi se ei ollut tulossa? Koska kaupungissa järjestettiin maratonjuoksut ja kaikki pääkadut oli suljettu! Ihan uskomatonta...Juoksin kohti kaupungin suurinta kauppakeskusta,sillä kuvittelin että siellä ainakin on joku katu auki,mutta eipäs ollutkaan...Siinä vaiheessa olin jo hikinen ja hengästynyt,sillä juoksin 4 kilometrin matkan siihen sopimattomilla kengillä..Löysin taksin ja taksikuski lähti etsimään reittiä jotta pääsisimme ulos kaupungista.Voitteko kuvitella,kiertelimme taksin kanssa melkein tunnin emmekä päässeet minnekään ulos kaupungista kunnes hän lopulta muisti että yhdestä kohtaa voisi päästä. 2 ½ tunnin päästä olin vihdoinkin Tel Avivissa mutta kiukkuinen ennenkuin menin juomaan kupillisen kahvia.Koska jouduimme taksin kanssa kiertelemään kaupunkia ympäri ämpäri nousi taksa todella korkealla,eli 4 kertaa normaalia suuremmaksi,mutta onneksi oli tosi reilu kuski,ja otti vain hieman enemmän kuin mitä se olisi normaalisti maksanut. Kaikkein eniten minua suututtaa se ,ettei kaupunki ollut mitenkään näyttävästi informoinut että kaikki pääkadut on suljettu tuon maratonin vuoksi. Jos olisin tiennyt,olisin ottanut aikaisemman bussin ja säästynyt tuolta ärsytykseltä!  Kun Tel Avivissa on näitä juoksutapahtumia,laitetaan kadun varrelle sopivan ajoissa ilmoitustauluja,joista jokainen tajuaa ettei silloin kannata siellä liikkua autolla.Näin vaan ei tehty täällä Holonissa. No se kokkaustapahtuma oli niin kiva että onneksi unohdin tuon kiukkuni....

16 kommenttia:

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Joskus vaan osuu kohdalle noita päiviä... Onneksi jatkui sitten mukavasti :-)

Allu kirjoitti...

Täällä on kanssa parasta pysytellä kotona, jos on Köln-maraton.

Jael kirjoitti...

MInna:joo onneksi harvoin.Mutten tajua mikseivät voineet informoida.Onneksi oli herkkuja tuon jälkeen;D

Allu:minä tilasin tuon workshopin jo syyskuussa,enkä tiennyt silloin mitään juoksuista.Ja jos olisivat kunnolla informoineet olisin ottanut aikaisemman bussin,sillä klo 7 jälkeen eivät bussit enään tainneet kulkea....

Kirsti kirjoitti...

Oli kurja tapahtuma. Kuinkahan monelle kävi samalla tavalla.
Onneksi sait kahvia. Minulla menee ihan yli äyräiden, jos en saa kahvia silloin kun olen aikonut sitä juoda. Ei varmaan pitäisi olla niin herkkä...

Hannele på Hisingen kirjoitti...

Polkupyörä vois olla kätevä.

Jael kirjoitti...

Kirsti:varmaan moni haluaisi kuristaa tuon tapahtuman järjestäjät,koska informaatiopuoli jäi olemattomaksi. Helposti voin olla ilman kahvia,mutta stressasin siitä ehdinkö vai en.Nyt 10 minuutin kahvitauko ennen workshoppia rauhoitti kivasti:)

Hannele:mulla on.Mutta tuonne workshopiin on tosi pitkä matka kotoa...ja pyöräni vähän huonossa kunnossa.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Olipas outo juttu....ymmärrän hyvin kiukkusi...:)

Satu kirjoitti...

No olipa todella ärsyttävää. Oikein minuakin rupesi raivostuttamaan! :-D

Mukavaa viikonloppua, Jael!

Melissa kirjoitti...

Voi ei...melkein voisi sanoa, että aamu oli tyypillinen perjantai 13 päivä...tosin ei ole 13 päivä :)

anumorchy kirjoitti...

No voi ihme! Kumma kun nuo tapahtumat sattuu aina niille paiville kun pitaisi jonnekin paasta!
Tel Avivissa on syksyisin joku pyorailytapahtuma, joka osuu AINA sille perjantaille kun on apiukon kuoleman vuosipaiva ja pitaisi hakea anoppi sielta matkalla haudalle. AINA!

anumorchy kirjoitti...

Mutta kiva etta taksikuski auttoi! Heita kun aina moititaan ja valitetaan miten yrittavat rahastaa asiakkaita.

Rita A kirjoitti...

Huh, alkoi ahdistaa puolestasi lukiessa. Onneksi päättyi hyvin !

Mine kirjoitti...

Mekin olemme oppineet kantapään kautta, mitä Istanbulin maratonin aikana kannattaa ja ei kannata tehdä. Onneksi lopussa kiitos seisoi ja pääsit perille.

Sirokko kirjoitti...

Vähän kuin täkäläiset jalkapallomatsit. Tai pressan vierailut. Olen kerran joutunut kiertämään taksilla samalla tapaa kaupunkia ja hän kyllä huomasi rahastaakin sen mukaan.
Ärsyttävää tosiaan, mutta onneksi ehdit ja vielä kahvitkin juomaan, mikä helpotus.

Leena Lumi kirjoitti...

Hurjaa ja voin hyvin kuvitella mitä ajattelit istuessasi taxissa;)

Kuuntele just nyt Jacksonin Smile, niin kaikki huolet unhoittuu, lupaan sen!

Jael kirjoitti...

Irmastiina:tuossa tilanteessa olin aika kiukkuinen...

Satu:no todellakin ärsyttävä tilanne!Kiitos,samoin sinulle mukavaa viikonloppua!

Nelli:Joo oli vain tavallinen perjantai;D

Anu:Tel Avivissa sentään informoidaan asiasta pitkälti etukäteen .Täällä mua ärsytti nimenomaan se ,ettei kaupunki ollut sitä tehnyt,Muutenhan olisin ottanut aikaisemman bussin.Höh,teilläkin osuu aika huonosti tuo päivä...Ja onneksi osui reilu taksimies paikalle:)

Rita:päättyii hyvin mutta harmitti ylimääräinen rahanmenokin

Mine:jos kaupunki olisi tiedoittanut kuten Tel Aviv,olisin ottanut tosi aikaisen bussin.Nyt odotin bussia turhaan tosi kauan ja sain olla hermorauniona taksissa,joka maksoi normaalia enemmän.,..

Sirokko:onneksi oli tosi reilu taksimies.Olisi voinut olla sellainenkin ,joka olisi rahastanut siitä kaikesta odottamisesta....Ja 10 minuuttia etuajassa kuitenkin tulin,niin ehdin viereen nopeasti kahvit juomaan:)

Leena:olin melkein itkun partaalla kun ajalimme ja joka kulmassa suljettu katu ja poliisit...Eikä mnkäänlaista infoa! Ei taksikaan tiennyt.No onneksi se ruokaworkshoppi sai minut kunnolla rauhoittumaan,oli niin ihania herkkuja:)