lauantai 23. marraskuuta 2013

Tansanian ainoa lasten sydänkirurgi


Vapaaehtoispaikkani S.A.C.H.,joka tuo sydänsairaita lapsia köyhistä maista  Israeliin hoitoa saamaan ,myös kouluttaa lääkäreitä näistä maista;,täällä asuinkaupunkini Holonin Wolfson-sairaalassa.S.A.C.H koulutti tansanialaista lääkäriä Godwin Godfreytä 5 vuotta ja viime kuussa hän palasi Tansaniaan,mukanaan leikkauksiin sopivia laitteita ja lääkäritiimi Wolfsonista,jotka auttoivat häntä alkuun.  Tohtori Godfrey on Tansanian ainoa lapsille sydänleikkauksia tekevä kirurgi.CNN teki jutun tohtori Godfreystä ja sen voi nähdä tämän postauksen videossa.Godfreyn päämääränä  on luoda vahva tansanialainen tiimi,joka pystyy pelastamaan mahdollisimman monta lasta Tansaniassa.
Tässä viime vuonna ottamani kuva Juliuksesta

Kohdassa 7.10 min. näkyy ihan lyhyen ajan pieni poika isänsä sylissä.Se on Julius,joka oli täällä hieman yli vuosi sitten ja joka silloin leikattiin. Juliuksen piti tulla tänne uuteen leikkaukseen.Minulle kerrottin tällä viikolla,että Julius oli kertonut isälleen,että hän näki sellaista unta,että sydän oli kokonaan parantunut.Kun isä vei Juliuksen tarkistettavaksi,selvisi että Juliuksen uni oli käynyt toteen:hän on nyt täysin terve eikä tarvitse uutta leikkausta!

16 kommenttia:

 1. Wow, ihan mieletöntä.. Hienoa että Juliuksen sydän parantui!

  VastaaPoista
 2. S.A.C.H. tekee todella hienoa työtä ja sinä mukana yhtenä vapaaehtoisena. Tohtori Godfrey pystyy kouluttamaan nyt maassaan uusia lasten sydänkirurgeja ja siten yhä usemmat lapset saavat apua. Lukiessani Juliuksesta muistin lauseen Talmudista: "Therefore, when you save one life it is as if you saved the entire world"- TaijaS

  VastaaPoista
 3. Voi miten onnellinen loppu Juliuksen tarinalla. <3

  VastaaPoista
 4. Sehän oli hyvä onnellinen tarina tähän aamuun. Jo toinen, jonka blogistania tarjosi. Kannattaa siis aloittaa aamunsa täällä:).

  VastaaPoista
 5. Ihmeitä tapahtuu ja niitä tehdään! Hienoa!

  VastaaPoista
 6. Tyyne Inkeri:ihan kuin ihme!

  Taija:tuo järjestö tekee ihan mielettömän hyvää työtä ja on kunnia saada olla siinä mukana:) Toivottavasti tosiaankin Godwin ehtii kouluttaa myös lisää sydänkirurgeja Tansaniassa,jotta lapsia voidaan hoitaa sielläkin.Tuo vanha lause on niin viisas ja hyvä:)

  Satu:Julius on lempparini kaikista tuolla olleista lapsista,joten tämä tieto lämmitti paljon:)

  Mine:ihanaa kun aamu voi alkaa onnellisen lopun tarinalla:) Vaikka kovasti odotin näkeväni Juliusta uudelleen täällä niin olen kovin iloinen hänen puolestaan:)

  Allu:eikös olekin:)

  Nelli:näin on!

  Sirokko;Tuota voi tosiaankin kutsua ihmeeksi:)

  Rita:Julius on onnen poika:)

  VastaaPoista
 7. Oi miten mahtava uutinen tuo, että poikanen parani! Ja sinä olet mukana todella tärkeässä vapaaehtoistyössä, arvostan. :)

  VastaaPoista
 8. Elegia:siis aivan mahtava uutinen,vaikka se tarkoittaakin ettei hän nyt tule uudestaan tänne enkä näe häntä. Tuossa vapaaehtoishommassa (ja siinä toisessakin) on ilo olla:)

  VastaaPoista
 9. Mukava, että Julius on saanut avun ja on nyt terve.
  Hienoa tieto/taito vientiä Tansaniaan. Tämä on parasta apua Afrikan maihin.

  VastaaPoista
 10. Upeaa vapaaehtoistyöta teet. Koskettava tarina Juliuksen paranemisesta. Toivotaan, etta mahdollisimman moni sydansairas lapsi saisi terveen aikuşsen elaman Tansaniassa.

  VastaaPoista
 11. Arleena:oli hyvä kuulla että ihana pikku Julius on nyt terve,vaikka se tarkoittaakin etten enään näe häntä täällä. Tuollainen auttaminen on todellakin parasta ja toivottavasti Godwin saa koulutettua kunnon tiimin auttamaan tansanialaisia lapsia...

  Sateenkaari:kiitos:) Ja todellakin oli liikuttava tarina tuo Juliuksen parantuminen.Nyt hän voi juosta kuin mikä tahansa poika:)

  VastaaPoista
 12. Upeaa tuollainen suora auttaminen <3

  VastaaPoista
 13. Oi mikà uni ja varsinkin kun se kàvi toteen ♥

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...