tiistai 12. marraskuuta 2013

Uudistuvaa liikennettä

Tel Avivin kansallisteatterin,Habimahin,aukiolla on tänään ja huomenna uudistuvan liikenteen näyttely,jota kävin pikaisesti katselemassa;aihe kun on on mielenkiintoinen.Näyttelyssä  täkäläiset yritykset esittelevät tuotteitaan joissa on etsitty vihreämpiä (bensattomia) ja ekologisempia liikennevälinevaihtoehtoja.Näyttely on Tel Avivin kaupungin ja pörssin sekä Ecomotion-järjestön järjestämä.
Heti ensimmäiseksi näin tämän,joka näytti Segwayn ja sähköpotkulaudan risteytykseltä.
Tuo laite on Muve,henkilökohtainen paristolla käyvä kulkuneuvo,jonka hyvä puoli on se,että se menee kätevästi ja helposti kokoon,ja näin Muvea voi säilyttää vaikka eteisessä. Muve painaa 12 kiloa ja ensimmäisen markkinoille tulevan perus-Muven yhdellä paristonlatauksella pääsee 15 kilometriä eteenpäin;kalliimmalla Muvella sitten puolet enemmän. Tuo esillä oleva Muve oli prototyyppi,joten sitä ei voinut kokeilla mutta hintakaan ei kuulostanut kauhean korkealta eli noin 1500 euroa.Tahtoo tuollaisen! Pidin eniten siitä että tuon saa niin kätevästi taitettua kokoon,jolloin sitä voi helposti kuljettaa mukanaan vaikka junassa tai bussissa.Muven premium-versioon kuuluu myös älypuhelimeen yhteenkäyvä ohjelmisto,jossa näkyy kaikki matkan tiedot.
Liikkuva kahvila
Merilevää....tästä syntyy Univerven biopolttoainetta
Tämän moottoripyörän istuimen alla oli paristo,eli tämäkään ei tarvitse bensaa.
Näyttelyssä oli myös City Transformer-auto,joka liikkeellä ollessaan on normaalin auton kokoinen mutta taittuu parkkipaikoilla niin että  se vie yhtä vähän tilaa kuin moottoripyörä. Kuva CityTransformerin sivuilta.Jänniä ratkaisuja esillä tuossa näyttelyssä!

16 kommenttia:

anumorchy kirjoitti...

Janna tuo Muve!
Taytyy vaan muistaa etta se sahkokin tulee jostain voimalaitoksesta joka ei ole valttamatta kovin vihrea.

Amalia kirjoitti...

haluun kans tuon Muven!! Ton ekan pyörän kanssa on vähän vaikee polkee ;)

Jael kirjoitti...

Anu:mutta kai parempi kuin bensavaihtoehto.Tuo merilevästä tehty polttoaine on varmaan aika vihreä...
Tuo Muve on kyllä sellainen,millä haluaisi kaupungissa kulkea.Se vaan mukaan bussiin ja sitten voi Telkussa käydä vaikka missä;15 kilsaa riittää kivasti.

Amalia;toivottavasti onnistuvat tuomaan tuon hyvin markkinoille,sillä sen verran houkutteleva liikenneväline tuo on!

Susanne kirjoitti...

Mielenkiintoinen näyttely! Tuollainen Muve olisi ihana:)

Melissa kirjoitti...

Mä niin tykkään telAvivin kaduista ja kuppiloista. Mahtavaa innovaatiota syntyy kyllä siellä.

Kiiris kirjoitti...

Ihana valkoinen fillari!

Sirokko kirjoitti...

Vau! Taatusti mielenkiintoinen näyttely, tuo valkoinen pyöräkin on niin ihana, vaikka sillä ei taida kovin kauas tuossa lastissa päästäkään. Mutta Muven haluaisin minäkin, hieno keksintö! Siihen vielä satula niin voisi lepuuttaa jalkojakin välillä. Tosin täkäläisillä jalkakäytävillä olisi täysin mahdoton liikkua tuollaisella.

Rita A kirjoitti...

Melkeinpä tykkäisin potkulaudasta jos löytyisi kätevän kevyt ja kokoontaitettava malli. Aika kiva tuo Muve.

Jael kirjoitti...

Susanne:mielenkiintoinen tosiaankin,harmi ettei ollut aikaa jäädä katsomaan kaikkea.Ja tuo Muve olisi tosi kätevä city-liikenneväline!

Nelli:Tel Avivin kadut ja kuppilat ovat kyllä mahtavia:) ja aina keksitään täällä jotain uutta:)

Kiiris:tosi nätti,mutta pääsisköhän sillä eteenpäin jos poistaa kaikki noi ylimääräiset....

Sirokko:tosi mielenkiintoista,olin tosin odottanut että siellä olisi ollut jotain julkiseen liikenteeseen liittyvää mutten sellaista löytänyt.Tuo koristeltu pyörä oli aika ihana! Muve olisi täällä tosi kätevä! Täällä näkee tosi paljon kaikenlaisia sähköpyöriä ja sähköpotkulautoja ja sen tapaisia mutta tuo on niin kätevä kun menee kivasti kokoon eikä edes paina paljon.

Rita:kyllä sellaisiakin on. Muve on tosi kiva ,saapa nähdä sitten kun tulee markkinoille.

Nina kirjoitti...

Voi vitsi, tosi kiva näyttely! Tuo muevo kuulostaa Aika kivalta, siinä tasapainokin voi säilyä eri tavalla kun niissä kaksipyöräisissä vehkeissä, joita joskus keskustassa näkee :)

arleena kirjoitti...

Sähköpotkulaudalla on mukava huristella eteenpäin. En tosin ole kokeillut, mutta siltä näyttää.
Kivaidea tuo pyörillä kulkeva kahvila ja näyttää, että siitä saa ostaa kukkiakin.

Satu kirjoitti...

Voi että miten jänniä juttuja! Tuo Muve on kyllä ihan mahtava. Onkohan missään keksitty aiemmin tuommoista. Minä povaisin keksinnölle loistavaa tulevaisuutta. :-) Ilahduttaisi varmasti ainakin huonojalkaisia, jotka eivät jaksa kävellä pitkiä matkoja.

Mine kirjoitti...

Mistähän johtuu, että minun silmäni kiinnittyivät vain tuohon liikkuvaan kahvilaan? Pitäisköhän keittää iltakahvit?

Jael kirjoitti...

Nina:mielenkiintoinen pieni näyttely tosiaankin ja tuolla Muvella olisi kiva ajella kaupungilla;D

Arleena:täällä sellaisia näkee paljon mutta tuo on hieman erilainen ja kivalla tavalla menee kokoon.Taisi tosiaankin olla liikkuvassa kahvilassa kukkiakin myynnissä tai sitten vain koristeena.Ne kahvit ja muut olivat toisella puolella.

Satu:aika jänniä ratkaisuja tuolla olikin.Ja Muve sellainen,että sille pitää toivoa menestystä.Minä ainakin haluaisin tuollaisella ajella keskustaan ja tuo 15 km olis just passeli.

Mine:Sulla varmaan just silloin kolotti kahvihammasta;D

Marja-Leena kirjoitti...

Mielenkiintoista!

Jael kirjoitti...

Marja-Leena:eikös olekin!