perjantai 29. marraskuuta 2013

Lähetystön itsenäisyyspäivävastaanotolla

Eilen illalla olin Suomen suurlähetystön itsenäisyyspäivävastaanotolla,joka pidettiin hieman etuajassa. Viimeksi olinkin ollut suurlähettilään residenssissä 10 vuotta sitten kun asuin täällä hieman yli vuoden eksän kanssa.
Koska täällä nyt vietetään hanukkaa eli valonjuhlaa,niin lähettilään residenssissäkin  oli kynttilänsytyttämisseremonia.Eilen sytytettin kynttelikön toinen kynttilä.
Suomen viehättävä suurlähettiläs Israelissa: Leena-Kaisa Mikkola.
Täällä nyt konsertoiva Laura Mikkola soitti kauniita sävelmiä
Virolainen kapellimestari ja viulisti Andres Mustonen säesti viululla pianistia
Kaikenlaisia herkkuja oli tarjolla kuten näitä pikku leipiä lohella. Pikkuiset karjalanpiirakat olivat varmaankin suosituimpia....Eilen oli edelleenkin kuuma ja suurlähettilään residenssissäkin oli hyvin lämmintä,johtuen ihmispaljoudesta. Että voikin olla lämmintä melkein joulukuussa.Tänään hieman viileämpää mutta ensi viikolla taas lämpenee...Saammekohan yhtään talvea tällä kertaa....

Ihana yllätys odotti pois lähtiessä kun jokaiselle vieraalle ojennettiin Iittalan kassi ,jonka sisällä Kivi-kynttilälyhty:)  Iittalan Tel Avivin-kaupassa kuulemma menee hyvin. Oli kaunis ele ojentaa noinkin monelle vieraalle kaunis suomalainen muisto illasta:)

28 kommenttia:

Rita A kirjoitti...

Suomea ja hanukkaa. Olipa mukavantuntuinen juhlatilaisuus ja täytyy sanoa että sulla on hienot valokuvat täällä. Pyöristetyt kulmat tekevät hienostuneen vaikutelman.

anumorchy kirjoitti...

Oli ihan mukava ja mielenkiintoinen tilaisuus. Vakea oli paljon! Olisi kiva tietaa miten paljon.

Hienoja kuvia sait vaenpaljoudesta huolimatta!

Ihastuin todella tahan viulistiin!! Mietimmekin illan alussa, mika tama varikas tyyppi on miehiaan.

Jael kirjoitti...

Rita:kivasti oli tuo hanukkakin otettu tuolla huomioon:)Kiitos,olen huomannut pitäväni pyöristetyistä reunoista;D

Anu:Todellakin mukava,harmi vain että oli niin lämmintä! Minulla valui ihan hiki välillä tuolla...Kiitos,vähän oli asetukset pielessä eli karjalanpiirakoista ei sitten ole kuvia;D Mustonen soittikin tosi hyvin eilen tuolla:)

Leena Lumi kirjoitti...

Upealta tuntuu ohjelma ja viehättävä suurlähetiläs.

Samanlaisia lohisulapalasia oli serkkuni viime kutsuilla ja minä sitten melkein vain niitä;)

Kiva, että helteestä huolimatta lähdit.

Jael kirjoitti...

Leena;tuo suurlähettiläs onkin tosi viehättävä;hyvä edustaja Suomella täällä:)
Huh,siellä sisällä oli tungosta ja lämmintä...Mutta kannatti mennä ja mikä mukava muistokin jäi illasta:)

Matkatar kirjoitti...

Oho, vau! Tuollaiseen juhlaan olisi kiva mennäkin...täällä vastaavassa tarjottaisiin lasi cavaa. Ohjelmana olisi vain joku puhe. Syötävää saisi itse ostaa paikan päältä. Ajateltiin, että vietetään Itsenäisyyspäivää kotosalla vaan...

Jael kirjoitti...

Matkatar:oli aika kiva juhla,olisi vaan saanut olla vähän viileämpää...Mitäh,ei kai tuollaisissa juhlissa pidä omia syötäviä ostaa...Oli kyllä kiva ilta:)

BLOGitse kirjoitti...

Minäkin olen kokenut muutaman kerran lähetystön kuumuuden. Mahtaisko johtua meistä suomalaisista kun olemme niin kuumaa porukkaa!!! :)
Viime vuonna tähän aikaan Málagassa oli kylmä ja satoi.
Eilen oli kalsa ja pilvinen päivä mutta tänään taas paistoi, terassilla oli varjossa +21, ei paha!
Mukavaa viikonloppua!

Nurkkalintu kirjoitti...

Hieno ja mielenkiintoinen postaus!
Mukavaa, että sait olla juhlimassa.
Eikös itsenäisyyspäiväjuhlissa kuulukin vähän hikoilla? Ajattelen vain tässä noita pressan linnan juhlia, joissa vieraat valittelevat kuumuutta :)

Hyvää viikonloppua!

Jael kirjoitti...

BLOGitse:Vai että niissä yleensäkin on kuumaa;D En muista että viime kerralla oli,,mutta nyt on ollut harvinaisen lämmintä täällä.Mekin halutaan kylmää ja sadetta.Ei ole näkyvissä...

Nurkkalintu:Kiitos:)Ai tuo hikoileminen kuuluukin asiaan;D No sittenhän kaikki oli kuten pitikin noissa juhlissa;D Kiitos samoin sinulle hyvää viikonloppua½

Kirsti kirjoitti...

Teillä on ollut hieno tilaisuus siellä. Upeaa kun olit mukana!
Hanikka-juhlan taustasta saimme eilen tietoa. Mielenkiintoista!

Satu kirjoitti...

Olipa mahtavat juhlat! Mutta miten niitä nyt jo vietettiin? Yhdistettiinkö ne jotenkin tuohon hanukkaan?

Jael kirjoitti...

Kirsti:hieno tilaisuus olikin:) Kiva kuulla että saitte tietoiskun tuosta Hanukasta.

Satu:AIka mahtavat vaikka liian kuumaa olikin...No onneksi oli baari ,kylmää valkoviiniä ja vettä jääpaloilla:)
Miksi eilen? Perjantaisin ei oikein voi pitää kun silloin uskovaiset eivät tule ja kai sitten ensi viikolla ei löytynyt aikaa tuolla vastaaanotolle.

Hanne Valkoinenleinikki-blogi kirjoitti...

Olipas ihanat juhlat ja mukavan muistonkin saitte!
Ihanan oloinen suurlähettiläs teillä siellä kaukana.
Vuodenaikaan lämmintä on täälläkin ollut. Lunta on kuitenkin huomiseksi luvassa ja Lapissa on jo täysi talvi:)
Mukavaa tulevaa ensimmäistä adventtia!

MaaMaa kirjoitti...

Kiva 'häppeninki' järjestetty. Olitko ihan kutsuttu mukaan, vai pääseekö kinkereihin noin vain?
Ah - rakastan pianoa, varmaan soitti ihanasti Laura Mikkola!

Jael kirjoitti...

Hanne:Mukava tilaisuus ja mukava muisto kotiin vietäväksi:)
Meillä on tosiaankin ollut ihan niin kuumaa ettei kukaan muista tällaista ja kohta alan huolestumaan jos ei tule sadetta.Suurlähettiläs on todellakin viehättävä!
Mukavaa lumista viikonloppua sitten!

MaaMaa:Kiva happening todellakin.Ihan olin kutsuttu,sinne oli kutsuttu osa täällä asuvista suomalaisista. Laura MIkkolan soittoa oli ihana kuunnella.Ensi viikolla olisi suurlähetystön sponsoroima konsertti mutten tiedä pääsenkö...

lepis kirjoitti...

Oi miten upeaa päästä juhlimaan itsenäisyyspäivää virallisen kaavan mukaan ulkomailla!

PW kirjoitti...

Mina myos ihastuin Mustosen viulunsoittoon, soittivat ihanasti yhdessa! Aloin kylla harkitseen jos menisin heidan yhteiskonserttiin sunnuntaina, niin kivalta kuulosti.

Hanen vaimonsa on taalla muuten Viron suurlahettilas. Useampana vuonna olen ihaillut hanen persoonallista ja varikasta pukeutumista ja miettinyt kuka/minka alan taiteilija mahtaa olla kyseessa. Nyt selvisi sitten sekin :)

Minusta ilma oli juuri sopiva ja tilaisuus oikein onnistunut!

arleena kirjoitti...

Mukava olla Suomen juhlissa varmaankin.
Kivi-tuikkuastia on hieno lahja ja mukava Suomi.muisto.

Jael kirjoitti...

Lepis:olikin tosi upeaa:)

Pilvi:Oli todellakin ihanaa kuunnella sekä Mikkolan että Mustosen soittoa.En tiennytkään että Mustosen vaimo on täällä suurlähettiläänä.Todellakin niin taiteilijan näköinen muusikko.Minusta siellä oli lämmintä mutta niin oli joka paikassa eilen...

Arleena:Oli tosi mukavaa ja oli todella kiva yllätys saada tuo Kivi-tuikkuastia:)

Melissa kirjoitti...

Kiva tunnelma :) Hyvää hanukaa.

Mine kirjoitti...

Olipas teillä hienot juhlat ja lahjakin kaupan päälle. Meillä vielä kutsua juhliin odotellaan. Nyt on jo päästy niihin menemään, kun lapset on sen verran isoja, että pärjäävät yhden illan keskenään. Toivottavasti meidän kunniakonsuli lukin tämän ja päättää myös lahjoittaa meille kivi-tuikkuja. MInä kun tykkään niistä:D.

Jael kirjoitti...

Nelli,oli hyvä tilaisuus:-)

Mine,hienot juhlat ja kiva lahja.Helpottavaa kun lapset jo sen verran isoja että ulos pääsee kaksistaankin:-) Nuo Kivi-tuikut taisi lahjoittaa Iittalan kauppa eikä lähetystö,kiva ele:-) minulla on nyt niitä 2;sininen ja läpinäkyvä:-)

Anneli kirjoitti...

Shalom ! ..and Happy Hanukka!! Hienolta juhlat näyttivat!!! Ja upea Kuutti Lavosen taideteos taustalla !! Itselläni oli ilo ja kunnia tavata Suomen Isrelin suurlähettiläs Dan Ashbel viime kesänä täällä kotikulmilla.Vaihdoimme muutaman sanan ja pääsin valokuvaan paikallislehden toimittajan ottamana.Ashbel vaikutti mukavalta ja hienolta herrasmieheltä. Toivottavasti pääsette jo pian nauttimaan viileämmästä säästä ja sateista,joita Oferkin malttamattomasti odottaa !!! Tänään kotiintulo aamuna lunta tuiskutti vaakana !!! Mutta pimeys on kamalampaa !!

Nimetön kirjoitti...

Hieno juttu, että teille ulkosuomalaisillekin tarjotaan mahdolisuus juhlia itsenäisyyttä. Nyt sinulle jäi vielä lisäksi pysyväkin muisto mukavasta illasta. Iittalan kivilyhdyt ovat tosiaan kauniita. Teillä oli sitten siellä pippaloissa ihan aito ilmapiiri. Linnan juhlissakin kaikki haastateltavat valittavat aina kuumuutta. Se siis kuuluu ilmeisesti itsenäisyyden juhliin ;) päätteelee TaijaS

Jael kirjoitti...

Anneli:hienot juhlat oli:) ja kiva kun tunnistit tuon taulun,minä mietin että mikä se voisi olla...Kiva kuulla tuosta tapaamisesta,minä en häntä olen nähnyt-Saisi nyt tulla jo talvi tänne;mutta säätiedotus lupaa taas lämpöaaltoa,mikäköhän tätä ilmastoa tänä vuonna vaivaa....Minäkin muistan että se pimeys ei ole kauhean mukavaa.Paljon sitten vain kynttilöitä valoa antamaan...

Taija:Oli hieno tilaisuus ja nyt sain sitten toisen Kivi-lyhdynkin:) Minulla oli ihan kuuma tuolla,ihmisiä oli paljon ja se vaikutti mutta Pilvi tuolla ylempänä sanoo ettei häntä kuumuus vaivannut;D

Lisay kirjoitti...

Kivalta kuulostaa juhlat tana vuonna.Minakin olen ollut viimeksi mukana noin 10 vuotta sitten,enka silloin pitanyt niista....
Anneli kertoi Israelin suurlahettilaasta tuossa aiemmin.Suomen Israelin edellinen suurlahettilas Shemi Zur vieraili vahnemmillani monta kertaa ja vanhemmat olivat kutsuvieraina monissa juhlissa mm,lahtojuhlassaan suurlahetystossa.
Usein han aloitti puheensa,etta hanella on sukulaisia taalla paikalla Mrs ja Mr se ja se...
Han on mieheni siskon miehen seta,joten ihan oikeasti tulee sukuun.
Aika kiva sattuma....

Jenni kirjoitti...

Näyttääpä kivalta tilaisuudelta! Miksi muuten 10 vuoden tauko, etkös sinä ole kuitenkin siellä useamman vuoden asunut? Eli eikö sinne kutsuta kuin kerran kymmenessä vuodessa, vai etkö vaan ole välissä ehtinyt?

Täällä suurlähetystö ei järjestä yleisiä illallispippaloita, mutta lounaskutsut on perjantaina itse juhlapäivänä, jonne olen menossa.