keskiviikko 31. elokuuta 2016

Granaattiomenien aika

Eilen kävin tutustumassa ystävän uuteen kotiin,ja neljän talon ympäröimälle pihalle oli istutettu nuoria granaattiomenapuita. Niissä oli jo kivasti hedelmiäkin,vaikka olivat ihan nuoria puita. Hedelmät olivat pienehköjä,mutta täydellisen näköisiä sekä makuisia.
Ystävä oli äskettäin muuttanut ihan uudelle asuinalueelle,josta suurin osa oli vielä työmaata.Nykyajan talot ovat niin erilaisia kuin oma 40-vuotinen asuintaloni;nykyään taitaa täällä kai olla itsestään selvää että parkkipaikat rakennetaan talojen alle. Kiipesimme rakennuken katolle katsomaan hieman ympäristöä.
Ennen uutta asuinaluetta täällä oli vain peltoja. Vähitellen viljelymaa häviää rakentamisen tieltä.
Katon toiselta puolelta näkyy hieman Välimerta(tuo valkoinen raja edessä,pilvien alla). Kattoasunto oli vielä tyhjä,ja se joka sinne muuttaa saa hyvän näköalan.
Ystävä asuu alakerrassa ,johon kuuluu pieni puutarha-alue.Sitruunat olivat vielä vihreitä.
Tällä viikolla piipahdin myös Gina-galleriassa,eli naivistisen taiteen galleriassa. Siellä oli taas upeita töitä,ja eniten pidin guatemalalaisten taiteilijoiden ihanan värikkäistä töistä.Tämän on tehnyt  Antonio Coche Mendoza
Tämä on guatemalalaisen Lorenzo Cruzin työ.  Mahtavan upea ja toteutettu mielenkiintoisella tekniikalla.Tässä linkin takana enemmän Cruzin töitä;värien iloittelu niissä on upeaa!

14 kommenttia:

 1. Onpa tosiaan ihanan värikkäitä töitä! Tuommoinen olisi kiva saada omalle seinälle! Kivalta vaikuttaa tuo uusi asuinalue.

  VastaaPoista
 2. Mahtavat maisemat tuolta kattoterassilta <3

  VastaaPoista
 3. Olen jo todella pitkaan suunnitellut kayda tuolla Gina-galleriassa. Aina on vaan jaanyt. Tykkaan kovasti tuosta naivismityylista.

  VastaaPoista
 4. Granaattiomenoiden hehkua!!
  Minäkin ensimmäiset löysin pellonlaidalta, mutta melko raakoja vielä kaikki.
  Odottelen niitä ihania punaisia...❤️

  Lempeää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 5. Upea näköala ja upeita tauluja. Katson kaikkea nyt upeiden linssien läpi 😊

  VastaaPoista
 6. Satu:tuossa galleriassa on aina aivan ihania töitä,ja suurin osa tuleekin Etelä-Amerikasta,missä osataan käyttää niin hyvin värejä.Asuinalueesta tulee vielä hieno kunhan se valmistuu.

  Outi:Todellakin,merikin näkyy ja auringonnousut ja laskut.Onnenpekka se joka muuttaa isoon kattoasuntoon.

  Anu;mene ihmeessä,ne työt siellä ovat aivan ihania.Ja tämä näyttely nyt on tosi värikäs:)

  Susanna:ne todellakin hehkuivat puussa:)Täällä kun on lämpimämpää niin kypsyvät ennen muita paikkoja.Ihanaa loppuviikkoa sinullekin :)

  Nelli:hienot näköalat tosiaankin.Ystävä asuu maantasolla,ei näköalaa mutta on puutarha:) Ja nuo taulut ovat ihania!

  VastaaPoista
 7. Meillä Lauttasaaressakin myydään granaattiomenia K-supermarketissa. Täytyy tutustua. Nehän ovat täymmä isoja siemeniä ja tahraavat kovasti, täytyy lukea netistä miten niitä käytetään :D

  VastaaPoista
 8. Merike>Granaattiomenat ovat sekä hyviä että terveellisiä.Niitä makeita siemeniä voi vaikka lisätä salaatteihin:)

  VastaaPoista
 9. Oli varmaan jännää katsella maisemia katolta käsin!

  Hehkeät värit taideteoksissa. Iloinen asia :)

  VastaaPoista
 10. Mielenkiintoista katsoa muiden maiden rakentamista. Täälläkin nykyään autopaikat rakennetaan talojen alle. Kun nyt Aurajoen rannan sataman päähän rakennetaan taloja, niin siellä autoparkit rakennetaan kallion sisään. Isoja louhimishankkeita.
  Hienolla paikalla on ystäväsi talo.
  Ja kauniit ja koreat ovat nuo taideteokset.
  Kaunista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 11. Olispa kiva, jos olisi granaattiomenapuu pihassa.

  VastaaPoista
 12. Meillä pukkaa vaan noita tavallisia omenia siihen malliin, että ei enää tiedä mitä niistä tekisi. Granaattiomena olisi siis kivaa vaihtelua:). Kauniit näkymät. Ylhäällä asumisen hyvä puoli.

  VastaaPoista
 13. Meidan iso granaattiomenapuu oli pakko leikata viime vuonna joten tana vuonna se ei tee hedelmia :( Viime vuonna puristin siita mehua litratolkulla kun ei ehditty kaikkea syöda. Sitruunat on meillakin viela vihreita puissa. Taallakin tehdaan nyt uusien talojen alakerrokseen parkkipaikat, hyva niin silla niista paikoista onkin pulaa.

  VastaaPoista
 14. Ihanan reipasta värien käyttöä.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...