sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Ehkä talvi tulee pian

Aamulla aikaisin matka kävi Tel Avivin keskustassa sijaitsevaan sairaskassani klinikalle,sillä oli aika ottaa flunssarokote.Minun on vähän pakkokin ottaa tämä rokote astman vuoksi,mutta tosiasia on että parin viimeisen vuoden aikana olen saanut vähemmän kamalia flunssia,kiitos ehkä tuon rokotteen.Käyttekö te lukijat ottamassa flunssarokotteen?
Klinikka on ihan kaupungin sydämessä,ja kadulla on kauniita ja restauroituja vanhoja taloja,joita aina ihailen vaikka olen nähnyt ne miljoona kertaa.
Edellisen ,korjatun talon vieressä on edelleenkin tämä niin rähjäiseen kuntoon päässyt talo,jota ei vieläkään ole kunnostettu.Ei sitä saa purkaakaan,kun se on suojeltu rakennus.Mutta sen korjaaminen maksaa maltaita...
Tässä on vanhemman,korjatun talon päälle,hieman taaemmaksi rakennettu uudempi osa.
Klinikka on remontissa ,ja eri osat on  ahdettu ahtaisiin tiloihin toistaiseksi. Odottelin pääseväni pistettäväksi yli puoli tuntia;oli pitkät jonot eikä ilmastointi toiminut.Oli kuumaa ja nihkeää ja hiki alkoi nousta pinnalle,että sitten inhoan sitä tunnetta.Lopulta pääsin rokotettavaksi,eikä se edes tuntunut:) Nyt pitää sitten toivoa että rokote pitää ne pahimmat pöpöt poissa tänä talvena.
Täällä,kuten Suomessakin,siirryttin talviaikaan viime yönä,ja meillähän on sama aika täällä kuin Suomessa. Pimeä saapuu nyt aikaisemmin,,klo 17 jälkeen...
Täällä on viime päivinä ollut nihkeän lämmintä,mutta säätiedotus lupaa viilenevää tulevalle viikolle,toivottavasti se pitää paikkansa. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille:)

P.S. Joku aika sitten kerroin  miten eksäni palasi monen vuoden jälkeen tänne,Mehän emme olleet ´nähneet 8 vuoteen.Eksä kävi lyhyesti luonani,tuntui kuin vasta eilen olisimme viimeksi tavanneet..........Mutta hän ei ehtinyt olla täällä kuin puolitoista viikkoa;lähti taas  kuukauden työmatkalle. Eksällä on asunto Caracasissa,ja hän kertoi miten oli joutunut ryöstetyksi ulko-ovella,sinne menivät rahat,puhelin ja kello,mutta onneksi säästyi henki.Toivottavasti ei mene nyt sinne lähiaikoina.

11 kommenttia:

 1. Minäkin otan aina influenssarokotteen astmani takia.
  Toivottavasti siellä nyt kelit helpottaisivat.
  Ihanaa sunnuntai-iltaa.

  VastaaPoista
 2. Minä en ole koskaan ottanut rokotetta, mutta äidillä oli astma ja hän haki sen piikin aina. Toivottavasti teillä vähän viilenee, mutta ei kai niin paljon kuin täällä! Tulevalle viikolle lupailtiin vesi- ja räntäsateita ja tietkin jäätyy liukkaiksi!

  VastaaPoista
 3. Kaameita kokemuksia eksälläsi!

  Mun täytyy tunnustaa, että mä olen kaamea anarkisti näissä rokoteasioissa. Uskon nimittäin olevani superihminen, johon ei mitkään pöpöt koskaan iske. ;-D En ottanut rokotetta edes viime vuonna, vaikka se olisi oikeastaan pitänyt, kun olin sairaalassa töissä... Eikä muuten tullutkaan flunssaa koko talvena; edellinen flunssa oli joskus kaksi vuotta sitten. :-) Mutta ei ihan fiksua siltikään.

  VastaaPoista
 4. En ole ottanut rokotusta koskaan. Just viime viikolla olin perhelaakarini luona ja han sita tarjosi mutta en huolinut. En muista milloin minulla olisi oikeaa influenssaa ollut edes. Ei ainakaan viimesen 10 vuoden aikana. Silloin talloin on tietysti pienta nuhaa yms mutta eihan tama rokote sellaisiin edes tepsi.

  VastaaPoista
 5. Miten tää maailma on mennyt näin kauheeksi? Aina saa pelätä omaisuutensa ja miks ei henkensäkin puolesta. En kyllä uskalla illalla lähteä yksin kaupungille.
  En oo ottanut flunssa rokotteita, edes sitä sikarokotetta. Oon sairastanut joko Aasialaisen, tai Hong gongilaisen joten olen ainakin immuuni sille sikaflussalle. Tai ainakin uskon niin. Ystäväni, jolle on tehty maksan siirto, otti sen sikarokotteen ja sen jälkeen joutu uuteen maksan siirtoon. Johtuko rokotteesta, vai ei, mutta ajallisesti osui yksiin.

  VastaaPoista
 6. En ole ottanut rokotetta koskaan.Enka kylla pahemmin sairastele flunssaakaan.Huomaan olleeni terveempi sen jalkeen,kun otan lisaa D-vitamiinia...
  Anoppi ottaa joka vuosi rokotteen ja sen jalkeen sairastuu heti joko flunssaan tai muuten on huonovointinen...

  VastaaPoista
 7. Täällä tuli jo! Valkeaan maahan tämä aamu aukesi. No, kai siihen tottuu :) Mukavaa talven odotusta sinulle!

  VastaaPoista
 8. Järkyttävää tuo ryöstönkohteeksi joutuminen. Tapahtui se missä tahansa ja kenelle tahansa on se rankka kokemus.
  Toivottavasti siellä viilenee, kaunis rakennus tuo klinikka.

  VastaaPoista
 9. En ole ottanut koskaan flunssarokotetta,en kyllä muitakaan rokotuksia sitten kouluaikojen, toistaiseksi ei ole kovin pahasti mikään tauti iskenyt.
  Kauniita rakennuksia, ja huomaavaisia ovat koirillekin :)

  VastaaPoista
 10. Aion ottaa piikin heti kun olen varma, että tämä 4 viikkoa sairastamani pöpö on poistunut. Piikin saaminen on täällä Kreetalla tehty ällistyttävän helpoksi: jos maksat piikin itse, niin kävelet vain lähimpään apteekkiin, ostat 6 € maksavan rokotteen ja apteekkari pistää sen siinä samassa - ei mitään jonottelua! Apteekkarien koulutus ja oikeudet ovat täällä laajemmat kuin Suomessa. - terv. Suometar

  VastaaPoista
 11. Outi;meidän astmaatikkojen on kai pakko ottaa se rokote.Mulla on ollut niin kamalia flunssia,että mielelläni otan jotain joka tekee niistä lievempiä. HYvää alkanutta viikkoa sinulle:)


  Eeviregina;ellen ota ,niin sieltä sairaskassasta soitetaan ja jankutetaan.Mutta selvästi on vähemmän ja lievempiä flunssia kun otan tuon rokotteen.Huh.liukkaat tiet eivät ole kivoja,tsemppejä!

  Satu.Kamala kokemus tosiaankin,mutta Venezuela on Venezuela.Jo kymmenen vuotta sitten tapahtui tuollaista kun asuin siellä ,vaikka silloin oli vielä ruokaa kaupoissa.
  Luulin että sairaalahenkilökunnan on pakko ottaa flunssarokote. Mutta sinä näköjään et saa tartuntaa helposti.Käytän paljon busseja,ja niissähän voi helposti saada tartunnan...

  Anu:sulla on kyllä sitten ollut tuuria kun et ole saanut kunnon influenssaa. Mulle tuli ennenkuin aloin ottaa rokotteen ja sain astmadiagnoosin.Nyt ei enään ole ollut niin pahoja,vaikka flunssia on ollutkin,.

  Amalia:Venezuelassa on lähes aina ollut paljon väkivaltaisia juttuja,vaikka ihmiset siellä ovat ihania.Minä en voinut käytttää esim mitään koruja ulkona ollessa,ja yritin käyttää ihan halvan näköisiä vaatteita yksin kävellessä,ettei vaan joku tulisi ryöstämään;D Voi miten kurjasti kävi ystävällesi,ei ehkä olisi pitänyt ottaa rokote maksasiirron jälkeen,kurja juttu.

  Lisay:Minä en ottanut koskaan ennenkuin sain tuon astmadiagnoosin.Mutta oli kyllä muutama tosi paha flunssa täällä alussa kun tulin uudestaan asumaan.Joten itselleni ainakin tuo rokote sopii,jos pitää pahimmat flunssat poissa. Mulle ei tule mitään sivuoireita rokotteesta.

  Lepis:Välillä tuntuu että olisi ihanaa nähdä valkoinen pinta maassa. Kiitos,toivottavasti se talvi tännekin pian tulee..

  Nelli: Tosi järkyttävää,mutta Venezuelassa pitää olla hyvin varuillaan ,etenkin näinä päivinä kun on puutetta kaikesta vaikka on maailman kai suurimmat öljyvarat.Jo kun asuin siellä näin ihmisiä joita oli kidnapattu lunnaiden toivossa... Tuo talo ei ole klinikka vaan kallis asuintalo,klinikan naapurissa...

  Sirokko:Sinä olet sitten pysynyt terveenä etkä saanut pöpöjä:) Täällä ,tai etenkin TEl Avivissa tykätään koirista ,ja sen huomaa:)

  Suometar:toivottavasti pääset pian eroon pöpöstä,pitkäaikainen tuo sinun pöpösi. Otin rokotteen etten saisi sellaista,toivottavasti.Täällä on pakollinen terveysvakuutus,tulojen mukaan,ja rokotteen saavat kaikki ilmaiseksi,etusijassa vanhukset,lapset ja kroonikot.Minulla on vain lievä astma mutta heti soittavat klinikasta jos en tule ottamaan rokotetta. Aika erikoista että apteekkari saa laittaa rokotteen.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...