lauantai 8. lokakuuta 2016

Vierailuja

Ei ihmekään että minulla on pyykinkuivaustasolla (keittiöikkunan alla) pulu-ongelma,kun niitä syötetään. Tässä hieman tärähtäneessä kuvassa  näkyy pari ihmistä syöttämässä suurta pululaumaa Tel Avivin kaupungintalon edessä olevalla aukiolla..Joka kerta kun olen bussipysäkillä tätä vastapäätä,näen tuolla puluja syöttäviä ihmisiä.
Bussipysäkillä näkyi tämä toissa viikolla menehtyneet Shimon Peresin muistolle tehty julista,johon olin törmännyt monessa paikassa viikon aikana.. Juutalaisuudessahan omaisen kuoleman jälkeen vietetään viikon kestävää Shiva-suruaikaa ,jolloin muistellaan edesmennyttä. Peres kuoli keskiviikkona,ja hänet haudattiin perjantaina.Suruaika alkaa hautajaispäivästä mutta koska Rosh Hashana eli juutalainen uusi vuosi alkoi sunnuntaina,päättyi shiva  kovin lyhyeen  ,sillä pyhät tulevat shivan edelle.Ehkä sen vuoksi näkyi näitä julisteita jotta emme unohtaisi.
Aina kun menen lähiseutuni jättimarkettiin ;harmittelen hetken etten voi olla edes muutaman hetken taas lapsi,sillä markettialueen leikkitila on niin upea:)
Tulevan viikon tiistai-iltana alkaa vuoden pyhin päivä eli Jom Kippur .Pidän tuosta päivästä,sillä silloin ei ole liikennettä (paitsi ambulansseja/paloautoja,jos on tarve) ja se hiljaisuus on ihanaa:) En paastoa kuten suurin osa (luullakseni ). Minulle saapuu pyhäksi vieras,amerikkalainen ystäväni Nancy,joka oli täällä viimeksi kesän alussa. Nancyn olen viime vuonna tavannut Instagramin kautta,ja meistä tuli hyvät ystävät.,Ihmeellinen tämä virtuaalimaailma...Nancy on täällä Israelissa muutaman viikon,ja ihana tavata;)
Eilen tänne Israeliin saapui   monen vuoden jälkeen myös eksäni;elämäni rakkaus joka särki sydämeni 8 vuotta sitten. Sen jälkeen emme tavanneetkaan ,mutta olemme olleet yhteyksissä nämä vuodet. Illalla juttelimme  ja piakkoin tapaammekin.Jostain syystä en voinut koskaan vihata häntä vaikka sydämeni särkikin.

9 kommenttia:

 1. Itsekin toivoisin olevani joskus lapsi, kun noita puistoja ja kaikenlaisia kiipeilymahdollisuuksia katselee.
  Olet todella hyväsydäminen ihminen, kun olet pystynyt säilyttämään hyvät suhteet myös exääsi kaikseta huolimatta. On se aika harvinaista.

  VastaaPoista
 2. Voi miten harmillista, että tienne erosivat. Toivoin tässä, että tienne kohtaisvat uudelleen, tai kohtaisit sen tosi rakkauden jossakin muualla. Ansaitsisit sen, sinä ihana.

  VastaaPoista
 3. Sirokko:ei kyllä ollut minun lapsuudessa noin hienoja leikkitiloja. Oikein linna on tuossa;D
  Kiitos,minulla on hyvät suhteet molempiin eksiin.Ensimmäinen,pojan isä,on kuin perheenjäseneni,toista kohtaan vielä tiettyjä tunteita.

  Paluumuuttajatar:sitä itsekin pahoittelen;Venezuela ja se että olimme yhdessä 24/7 ei ollut paras yhtälö. Kiitos sanoistasi ihana sinä:)

  VastaaPoista
 4. En kerta kaikkiaan ymmärrä puluja syöttäviä ihmisiä. Puluista ei ole mielestäni mitään muuta kuin haittaa, mutta ilmeisesti jotkut ovat asiasta eri mieltä.

  Varmasti vaativa paikka tavata eksäsi. En tiedä, pystyisinkö itse samaan. Tosin tuskin olisin edes pitänyt yhteyttä häneen, kun mulla on tapana polttaa sillat takanani. :-D Tsemppiä sinulle! Ja mukavia hetkiä myös ystäväsi kanssa!

  VastaaPoista
 5. Voi sua (((♥)))), miten joku on voinut sut jättää, aika ajattelematon mies.

  VastaaPoista
 6. Pulujen syöttäjät :(

  Eihän sitä tarvi olla lapsi kiivetäkseen noissa, siitä vaan!!

  Huh, nostan hattua sille, miten pystyt suhtautumaan sydämesi särkeneeseen eksääsi!!

  VastaaPoista
 7. Mäkin ihmettelen pulujen ruokkijia... mun mielestä pulut ovat kuin lentäviä rottia! YÖK! Rottiakaan kukaan syötä, miksi puluja sitten ... :(

  Varmasti vähintäänkin hermostuttavaa tavata sellainen exä, joka on sydämen särkenyt...sellainen jättää kyllä arven, silloinkin jos ero olisi lopulta ollut hyvä ratkaisu ... toivottavasti tapaaminen ei ainakaan availe vanhoja haavoja, vaan tekee hyvää pelkästään <3

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...