lauantai 15. lokakuuta 2016

Hellettä vieläkin

Edelleenkin täällä riittää hellettä;päivisin asteet kipuavat 30 asteen paikkeille,ja yölläkin on vielä yli 20 astetta,tosin yhtenä aamuna mittari osoitti 19 astetta aikaisin aamulla. Piti katsella viime vuoden postauksista että millaiset säät oli silloin,ja lokakuun loppupuolella talvi tuli rytinällä. Saapa nähdä miten tänä vuonna;odottelen jo niin viileämpiä säitä. Kuten huomaatte,en tosiaankaan ole helteen ystävä.... Tässä kuvassa näkyy pieni katukirjasto Tel Avivin keskustassa:niitä on kaupungissa muutama,mm. ranta-alueella on yksi.
Pyhiäkin täällä on riittänyt niin että alan jo  olla  ihan sekaisin päivistä:keskiviikkona oli vuoden pyhin päivä Jom Kippur,jolloin ei ole lainkaan liikennettä mutta se on päivä jolloin lapset voivat ajaa huoletta teillä polkupyörillään,ja ennen pyhää onkin pyöräliikkeissä vilkasta. Kuvassa vasemmalla näkyvällä tontilla parkkeeravat yöksi kuorma/tavarankuljetusautot,mutta sinne on jossain vaiheessa tulossa iso toimistotorni ja myös pieni kauppakeskus,joten lähiympäristöni muuttuu paljon siitä mitä se oli kun tänne muutin. Tosin vie aikaa ennenkuin kaivinkoneet ilmestyvät tuolle tontille. Harmittelin kun hieman kauempana rakennettiin uusi lukio ihanan villiintyneen aluen paikalle,mutta kuvan tontilla ei ole kuin hiekkaa,joten ihan mukavaa jos tulee kauppoja ja kahviloita ja muita palveluita viereen. Kunhan säästävät vieressä olevat vanhat eukalyptuspuut.
Oli kyllä erilaista olla lenkillä Bambin kanssa tuona liikennettömänä pyhäpäivänä kun sai kulkea kaduilla,eikä autoja näkynyt,paitsi kerran ambulanssi. Heti Jom Kippurin  jälkeen oli oli yksi ainoa arkipäivä,sen jälkeen viikonloppu ja heti viikonlopun jälkeen alkaa lehtimajajuhla,joten huomenna on taas puolikas päivä. Kunhan nämä pyhät loppuvat niin toivottavasti säätkin muuttuvat.....

14 kommenttia:

 1. On täällä vähän viileämpää sitten, päivisin 23-27C ja yöt viileitä!
  Kiva kirjasto!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Onpas teillä lämmintä. Meillä oli aamulla niin viileää, että luulin voivani säilyttää illaksi valmistamiani ruokia terassilla, mutta sitten lämpeni ja tuli +16C ja huomiseksi on luvattu jopa 21C, ihan kiva.

  VastaaPoista
 3. Onpas hassu kirjasto! Kuka tuolta voi lainata kirjoja, kuka vainko? Millainen kirjastosysteemi siellä muuten muutoin on?

  VastaaPoista
 4. Mantelilaakson Susanna:kovasti odottelen että viilenee.Mutta ehkä pian,toivottavasti.Teillä on jo kivemmat asteet kuin täällä:)

  Allu:lämmintä riittää tosiaankin.Yhä nukun pelkällä lakanalla ,ja tuuletin päällä...Tuo 21 päivälämpötila sopisi minulle nyt...

  Satu:Tuossa on vieressä noita lepotuoleja,eli kirjan voi lukea siellä mutta tuosta kirjastosta ei voi lainata.Luotetaan siihen että kirjat palautetaan lukuhetken jälkeen kirjastovaunuun. Kaupunginkirjastot ovat sitten eri juttu,en ole käyttänyt niitä kun aina löytyy luettavaa muutenkin.Ja on se meidän suomalainen kirjasto:)

  VastaaPoista
 5. Ei talvesta tietoakaan vielä, täällä puhalsi Sahara taas hiekat pihalle. Eikä näytä tuleva viikkokaan paljoa viileämmältä, pari astetta vajaa 30, pelkkää aurinkoa, ääh.
  Olispa meilläkin autottomia päiviä..

  VastaaPoista
 6. Tänä viikonloppuna kaivetaan talvikengät esiin. Jalkoja palelee:).

  VastaaPoista
 7. Kaupunki näyttää ihan erilaiselta kun on hiljaista. Samaa huomaa täällä Barcelonassakin, sunnuntaisin on ihana kävellä rauhallisilla kaduilla mutta muuten on aika vilskettä ja vilinää. Tänäänkin jäi Siriltä iltapisut pissimättä kun sitä alkoi niin pelottaa kaikki äänet; oli kiljuvia lapsia, mopoja, skeittilautoja, jokin tapahtumakin ison screenin kanssa sen pissipuistossa. Voi sentään. Aamulla sitten aikaisin ulos.
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Sympaattinen katukirjasto. Meillä kävi vielä joku vuosi sitten kirjastoauto, ja tuntui että asumme maalla. Sillä ei tainnut olla tarpeeksi käyttöä kun lopettivat. Seudulla on tavallisiakin kirjastoja. Oma viehätyksensä noilla liikkuvilla kirjastoilla kyllä on.

  VastaaPoista
 9. Ehkä en kestäis jatkuvaa +30, mut ei oo kivoja kelejä nämä tuhnuset päivätkään, kun ei auringosta nää edes pilkahdusta.

  VastaaPoista
 10. Täällä on kyllä joutunut jo kaivaan peiton esiin, vaikka auingossa päivisin on lämmintä. Saharaa on etelätuulella saatu tännekin terassille ja ilma oli paksua hengittää. Pari päivää vielä ja tiistaina kuulemma alkaa syksy sateineen - en tykkää yhtään, mutta luonto kaipaa jo kovasti sadetta helteiden jälkeen. Täälläkin on Suomi-neidoilla kirjasto, jota en tosin oo vielä tarvinnut! - terv. Suometar

  VastaaPoista
 11. Sirokko:pitää sitten vaan toivoa että pian tulisi talvi teille sekä meille.

  Paluumuuttajatar:taitaa olla kylmempää kuin viime vuonna...

  Matkatar:Tämä kerran vuodessa tapahtuva totaalinen liikennettömyys on ihanaa,olispa useamminkin. Voi Siri-ressua,koirat kuulevat äänet niin paljon voimakkaammin,tsemppiä! Ja hyvää viikonloppua.

  Rita:Nuo ovat tosi symppiksiä.Eivät liiku,vaan ne suljetaan yöksi. Harmi että liikkuva kirjasto teidän seudulla lopetettin mutta onneksi on tavalliset kirjastot:)

  Nelli:tuona päivänä tosiaankin oli:)

  Amalia:saisi teillä välillä tulla se aurinkokin esille.Tykkäänkin täällä talvesta,joka on minulle juuri se täydellinen sää.,

  Suometar:siellä saarilla on sitten hieman viileämpää kuin täällä ,sillä minulla on edelleenkin ihan vain lakana peittona. Mutta hyvä kuulla että sateita on tulossa,jos sinne niin tännekin varmaan piakkoin. Ja kiva että sielläkin on Suomi-kirjasto,kuinka usein kokoonnutte?


  VastaaPoista
 12. Kirjasto on yhden suomalaisrouvan vierashuoneessa, jonne pääsee sopimuksen mukaan hakemaan luettavaa. Kokoontumiset ovat erikseen kaffittelun merkeissä kaupungilla. - Suometar

  VastaaPoista
 13. Suometar:täällä ovat yksityistalon alimmassa kerroksessa.Emäntä,joka nukkui pois viime vuonna,oli suomalainen.Keräännymme kirjastoon kerran kuussa,joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina,ellei silloin ole joku pyhä,ja aina on kahvia ja pullaa,ja usein muutakin:)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...