sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Taidetta ja autoja

Lähellä kantakahvilaani,muutaman kadun risteyksessä ,oli pitkään tyhjäksi jätetty ja ränsistynyt entinen maatalouspankin talo,kunnes talo muutama vuosi sitten kunnostettiin,ja alimpiin kerroksiin muutti Lexus-autojen näyttelypiste. En tiennyt että samassa tilassa on myös galleria,ennenkuin luin että Zoonderilla on siellä töitä esillä. Zoonder on täkäläinen molekyyligastronomiaan erikoistunut,hyvin innovatiivinen nuori kokki,joka on myös taiteilija,ja jonka upeaa Instagram-tiliä olen seurannut koko Instagram-historiani aikana.Ylemmän kuvan nimi on "Drowning in Sugar" eli sokeriin hukkuminen,ja varmaankin nuoret näyttelyvieraat miettivät että olisi kiva maistaa noita värikkäitä rakeita.Zoonder on tunnettu siitä että hän valmistaa itse   muotteja joita käyttää sitten syötäviin juttuihin.On jopa tehnyt naamion omasta naamastaan .
Olin aina luullut että rakennuksen sisällä on vain autoja (no Lexus-autot ovat nekin melkein taidetta,ainakin hintansa puolesta),mutta oli mukava tietää että autojen seassa on taidenäyttelyitäkin,jotka vaihtuvat parin kuukauden välein.Itse rakennuskin,joka oli niin rähjääntynyt,oli restauroitu kauniisti. Kuvassa näkyy osa Zoonderin työtä nimeltä "Stay Different"ja yhden sokerikäden kohdalla olikin silmät. Olin muuten ainoa näyttelyvieras tänä aamuna,joten sain rauhassa ihailla tuolla teoksia.
Tässä sokeriset kädet näkyvät paremmin.
Buddha. Zoonder on joskus tarjonnut maksapateeta buddhan muodossa. Seinillä oli Zoonderin Instagramista painettuja töitä ,ja oli tuolla vielä muutama muukin sokerinen työ.
Suuren auto/taidenäyttelytilan ulkopuolella oli korealaisen Seo Young Deokin metallista tehty patsas.Seo Young Deok on tunnettu metallisista ihmishahmoistaan.
Huomasin että alemmassa kerroksessa oli pienempi näyttelytila,joten sinne siis.Olin edelleenkin ainoa näyttelyvieras...Alakerroksessa oli japanilaisen Iguchi Kashun töitä. Iguchi Kashu oli vuosina 1879 -1930 elänyt taiteilija,jonka töitä voi löytää esim, British Museumissa Lontoossa.
Mielelläni ottaisin tällaisen seinälleni;D
Näyttelytilassa oli myös kaunis japanilainen huonekalu,jonka pinnoissa oli Kashun tekemiä töitä.
Hieman lähempää katsottuna
Ja oli tämä.En tiedä onko tämä myös Kashun tekemä,mutta muuta nimeä ei tuolla ollut mainittu,joten oletettavasti on.
Ja nyt illalla monet ihmiset täällä kokoontuvat juhla-aterialle tällaisessa Made in China-lehtimajassa,sillä illalla täällä alkaa lehtimajajuhla. Jotkut kyllä näkevät enemmänkin vaivaa lehtimajojensa kanssa.

12 kommenttia:

 1. Upea tuo metallinen ihminen sekä Japanilainen hyllykkö.
  Mahtavaa, että lähellä kotia on näin upea paikka, missä pääsee taidetta ihastelemaan.
  Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
 2. Outi:tuo ihmisen kokoinen metallinen ihminen oli tosi upea:) Samoin kuin se japanilainen hyllykkö.Tämä tosin ei ole ihan kodin lähellä mutta 25-35 minuutin bussimatkan päässä.Mukavaa sunnuntai-iltaa sinullekin:)

  VastaaPoista
 3. Onpa erikoista taidetta tuo Zoonderin taide. Nuo kädet ovat aika pelottavat! Ajattele, jos yksi nyrkki yhtäkkiä aukeaisikin...:-D Tuon japanilaisen taiteesta tykkäsin kovin.

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista laittaa taidetta autojen sekaan. Hyvää lehtimajajuhlaa sinne! Minä lähden aamulla keskussairaalaan kolmosen kanssa. Hän ei jostain syystä kuule kunnolla toisella korvalla, joten yritämme löytää syytä siihen.

  VastaaPoista
 5. Satu:vähän erikoistahan tuo sokeritaide oli.Luulen että Zoonder on tehnyt kädet omista käsistään,siis tehnyt niistä muotin. Hih,ne ovat sokeria joten olisi hassua jos avautuisi;D Japanilainen taide miellytti minuakin tuolla:)

  Paluumuuttajatar:monesti olinkin miettinyt minkä näköistä tuossa talossa on remontin jälkeen,nyt sitten tiedän että on myös vaihtuvaa taidetta:) Toivottavasti ei mitään vakavaa kolmosen korvan kanssa,tsemppiä teille!

  VastaaPoista

 6. Sokerista varoittava nykytaide hätkähdyttää, mikä varmasti onkin tarkoitus.
  Nykytaide taitaa usein olla kantaa ottavaa.

  Kaunista japanilaisuutta !

  Buddha on hauska. Ehkä myös herkullinen :)

  VastaaPoista
 7. Rita:Tuo sen tarkoitus varmaankin on,mehän hukumme sokeriin,joka on no ..myrkkyä.. Japanilainen taide onkin tosi kaunista:) Ja Buddha:) Zoonder teki muotin pienestä buddhapatsastaan. Mutta nuo sokeriset jutut on tehty jostain sokerimassasta joka ei ehkä ihan ole sitä herkullisinta laatua;D

  VastaaPoista
 8. Hannele:onhan se erikoista että autokaupassa on taidenäyttely;D

  VastaaPoista
 9. Voi jumpe, että on hienoja töitä.

  VastaaPoista
 10. On sinulla taas jännittäviä kuvia. En kuitenkaan taitaisi innostua käsien tai buddan syömisestä.

  VastaaPoista
 11. Nelli:etenkin tuo korealaisen ihmispatsas.

  Unelma:en minäkään niitä ajatellut syömismielessä;D On muutenkin sellaista sokeria mikä on enimmäkseen koristeluun eikä niin syömiseen,.Kiitos,oli kiva tietää että autokaupassa on taidettakin;D

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...