torstai 27. lokakuuta 2016

Ensimmäiset pisarat!

Ihanaa,äsken tulivat ensimmäiset sadepisarat lähes puoleen vuoteen:) Aamulla aikaisin kun napsin kuvan tästä kissasta,oli vielä aika kirkas taivas,mutta piti uskoa että luvattua sadetta on tulossa. Vaikka äsken oli kunnon tuuli ja satoi,on kuitenkin helleasteet,eli tämä muistutti trooppista sadetta.Viime vuonna lähes samaan aikaan oli kunnon myrsky,joka kaatoi puita ja laski lämpötiloja,mutta nyt ei tainnut olla ihan sellaista. Ilma on  ihanan raikasta tosi pitkän sadettoman kauden jälkeen:)
Torin lähellä,kävelykadun päässä oleva vanha hotellirakennus on kuoriutunut remonttipeitteistä ja viittä vaille valmis.Hotel Nordau,rakennettu eklektiseen tyyliin 1920-luvulla,oli Tel Avivin ensimmäisiä hotelleja,ja siinä oli jatkuvasti jonkinlaista hotellitoimintaa kunnes rakennus meni remonttiin muutama vuosi sitten. Nyt sen pitäisi avautua kalliina putiikkihotellina... Rakennus on todella kaunis.Katolla on hopeakattoinen torni,joka ei näy niin  hyvin kuvassa. Myös vastapäinen talo,eli vasemmassa kulmassa oleva vanha,tosi rähjäiseen kuntoon päässyt talo,on remontissa,ja jännää nähdä millainen siitä tulee.Tuo katu on täynnä kauniita ja erikoisia rakennuksia.
Ja asuinkaupunkini Holonin keskustan bussipysäkillä huomasin tänään tällaisen telineen,joka on tarkoitettu puhelinten lataukseen,mutta harmi että jotkut ovat luulleet sen olevan roskasäiliö.Taitaa tuo bussipysäkki olla vähän väärä paikka tuollaiselle....
Ruokablogillani on 8.vuotis syntymäpäivä,siitä enemmän täällä.

17 kommenttia:

 1. Meilläkin sataa vettä, mutta edellisestä sateesta ei suinkaan ole puolta vuotta. ♥

  VastaaPoista
 2. Unelma:pitkän sateettoman kauden jälkeen sadetta voikin kunnolla arvostaa:)

  VastaaPoista
 3. Olen niin iloinen, että saitte sadetta ja ilma raikastui, kun tiedän, miten inhoat kuumaa ja hiostavaa säätä! Toivottavasti ilmakin siitä vielä viilenee!

  Onnea 8-vuotiaalle! Minulla on jäänyt ruokablogien lukeminen viime aikoina ihan olemattomiin, vaikka sinullakin on niin ihanan inspiroiva ruokablogi.

  VastaaPoista
 4. Satu;voi kiitos,oli ihanaa nytkin äsken kun menin Bambin kanssa ulos kun ilma oli niin raikas.Tuli tosin sadetta joten Bambi ei suostunut menemään katoksen alta pois,ja piti etsiä pissapaikka sieltä,mikä on vaikeaa kun sade vei tutut hajut;D Kyllä varmaan jo ensi kuussa toivottavasti tulee viileämpääkin:) Tänään ja huomenna pitäisi sataa,sen jälkeen taas kaunista.
  Kiitosk, ja kiitos ihanista sanoistasi:) Jäin kaipaamaan sitä sinunkin niin inspiroivaa intialaista ruokablogiasi.

  VastaaPoista
 5. Kovasti tuulee, mutta tuntuu etta sen mukana tulee paljon polya etelasta Negevin suunnalta. Sadetta toistaiseksi meilla vaan muutama iso tippa. Ukkonen kylla jyrisi ja salamoi idassa pain aika ripeean tahtiin.

  VastaaPoista
 6. Anu;eihän sitä vettä kai paljon tullut.Pitänee mennä Bambin kanssa uudelleen myöhemmin kun on vähän kuivempaa.,Aika kova tuuli oli välillä mutta onneksi ei sentään kuten viime vuonna jolloin kaatui puita.

  VastaaPoista
 7. Jael, jaksan joka vuosi ilahtua, kun luen teidän sateesta, vaikka vain pisaroista!

  <3

  VastaaPoista
 8. Täällä on satanut koko päivän. Sade on kylmää ja ilma todella ankea.
  Toivottavasti siellä sade raikastaa ilmaa pian uudestaan.

  VastaaPoista
 9. Leena;tiedän,olet aina hengessä mukana,kiitos ihanainen:) Loppujen lopuksi oli lämmintä eikä sadetta tullut niin paljon,mutta vähäkin on hyväksi:)

  Outi:saispa sitä teidän sadetta,ja viileyttäkin vähän tänne., Huomenna ehkä tulee vielä vähän sadetta ja sitten taas aurinkoa,aurinkoa...Mukavaa loppuviikkoa Outi:)

  VastaaPoista
 10. Jihuu, vettä!!!
  Täällä satoi koko kesän edestä viime torstaina ja ajelin töistä kotiin jokia pitkin!
  Hyvä kun autolla edes pääsi eteenpäin!

  Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 11. Ei mene tasan pisarat, Hgissä on satanut kohta kolme vuorokautta putkeen.
  Ja paljon!

  Onnea ruokablogillesi, kävinkin siellä herkuttelemassa jo.

  VastaaPoista
 12. Kyllä täytyy joskus kokea tuo kuumuus ja se miten sade vaikuttaa ympäristöön kuivuuden jälkeen. Upea rakennus.

  VastaaPoista
 13. Mantelilaakson Susanna:loppujen lopuksi sitä tuli aika vähän,ja tänään ,vaikka oli luvattu,ei tullut tippaakaan,mutta parempi vähän kuin ei mitään. Meidän pitäisi saada osa teidän sateista,olen vähän kade;D

  SusuPetal:Onpa teille tullut paljon vettä,ei todellakaan mene tasan vesimäärät;täällä joka tippa tärkeä. Kiitos,joo huomasinkin:)

  Nelli:Tuo sade ei vielä riitä vaikuttamaan ympäristöön. PItää tulla vielä paljon sadetta ja viileämpiä öitä että vihreä tulee esille sieltä missä nyt melkein vain hiekkaa...

  VastaaPoista
 14. Ihanaa etta tekin saitte ensimmaiset sateet. Meilla on ollut todella lammin syksy mutta nyt nayttaa viilenevat ja talla viikolla saatiin jo eka kunnon sade. Tasta se talvi alkaa. Onnea ruokablogillesi Jael, 8 vuotta on pitka aika!

  VastaaPoista
 15. Kaunis hotellirakennus.
  Sinulla riittää noita söpöjä kissakavereita kuvattavaksi :)

  Toivokaamme teille lisää sateita!

  VastaaPoista
 16. Me taidamme odottaa sadetta yhtä hartaasti kuin suomalaiset ensilunta :) Viimeviikon nelikymppisten jälkeen täällä päästään tällä viikolla 25 asteeseen, tuntuu jo lähes kylmältä.
  Harmi tuota latauspistettä, oiva idea ladata puhelinta bussia odotellessa (minä tosin varmasti unohtaisin omani sinne), mutta näköjään noita roskaajia löytyy joka maailman kolkasta.

  VastaaPoista
 17. Petra:pieni sade oli ihanaa ,vaikka sitä tulikin vain yksi ilta 2 luvatun päivän sijaan.Mutta lämmintä riittää,tänään oli melkein 30 astetta! Ja kiitos paljon:=)

  Nurkkalintu:kaunis rakennus todellakin.Ja kissoja kuvaan mielelläni,pidän niistä paljon. Kiitos,toivottavasti tulee sateita ja pian..

  Sirokko:täälläkin on ollut tosi lämmintä,ja vettähän tuli vain ihan vähän tällä omalla alueellani ,mutta poikkeuksellisesti etelässä tuli paljon. Joo ei kyllä ole hyvä idea laittaa latauslaitteita bussipysäkille,vaikkakin ajatus on hyvä,Lähetinkin kuvan kaupungile tiedoksi...

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...