sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Pyhän alla

Illalla täällä hiljennytään  viettämään juutalaista uutta vuotta eli Rosh Hashanaa,mutta sitä ennen kaupoissa kuhisee kun ihmiset tekevät viime hetken ostoksiaan;tänään kaupat sulkevat ovensa aikaisin pyhän vuoksi ja ovat seuraavan kerran avoinna vasta keskiviikkona,huh! Tosin aina löytyy kauppoja jotka ovat auki ainakin osan tuosta pyhästä, myös tässä kotini  lähellä.Näin pyhän alla näkee joka paikassa valmiiksi paketoituja lahja/herkkukoreja,sillä on tapana tuoda sellaista jos on kutsuttu aterialle. 
Tel Avivissa ,aikaisin aamulla,kaupungin suuren pääsynagoogan takana ,jossa iltaisin vilkasta ravintola-ja baarielämää,sekä yksi kaupungin suosituimmista ravintoloista.
Samalla alueella oli tämä kumkvattipuu,jonka hedelmät olivat vielä vihreitä.
Jo pitkään on ollut suunnitelmissa uuden tyynyn  osto,sillä oli aika vaihtaa tyyny. Kun on hyvä tyyny niin tulee paremmat unet. Olin joskus katsonut tyynyjä kauppakeskuksen eräässä kaupassa ,ja törmäsin tähän Helsinki-tyynyyn;D Oli helppo sitten muistaa nimi kun menin uudestaan kauppaan,mutta myyjä ei tiennyt miksi tyyny oli noin nimetty. Siellä oli myös Lapland-peitto....Myönnän että tuo Helsinki tyynyn nimessä vaikutti hieman ostopäätökseen.....
Pyhäillaksi on luvattu hurjan kuumaa säätä,jopa 36 astetta,sillä kuumat tuulet ovat taas täällä...Mutta vaikka on noin kuumaa niin on myös kuivaa,eli en kärsi tuosta niin paljon kuin kesän kosteista kuumista säistä. En vietä pyhää mitenkään tällä kertaa;on muutama päivä levätä,lukea,tehdä pitkiä  kävelyjä koiran kanssa,jos säät niin sallivat.

Oikein hyvää lokakuun ensimmäistä viikkoa;)

23 kommenttia:

 1. Hyvää Uutta Vuotta! Niitä juhlia taitaa riittääkin nyt sitten monta viikkoa... Meillä on ollut kaunista syksyä, mutta mittari laskee jo joinakin öinä pakkasen puolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeviregina. En tosin pidä näistä pyhistä kun ovat niin perhekeskeisiä, voitaisiin perua puolestani. Teillä alkaa jo olla aika kylmää öisin siellä

   Poista
 2. Täälläkin osuu uusi vuosi samalle päivälle. Sitä ei kyllä yleisesti juhlita mitenkään, tuskin monikaan edes tietää että islamilaisessa kalenterissa alkaa vuosi 1438. Virallisesti on käytössä gregoriaaninen kalenteri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirokko:mielenkiintoista että osuu samalle päivälle, joten hyvää uutta vuotta vsunnekin. Täällä alkoi vuosi 5777,mutta eihän sitä kukaan käytä kun gregoriaaninen kalenteri täälläkin käytössä.

   Poista
 3. Tuokoon Helsinki-tyyny sinulle samankaltaista onnellisuutta kuin 35 päivän syyskuu minulle :D
  The human mind is a wonderful thing.

  Mitähän noissa lahjakoreissa on ? Pääsisipä kurkkaamaan, mutta et tietenkään voinut ujuttaa
  kameraa sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita:kiitos,toivottavasti tulee sen myötä paremmat unet.Noisss lahjakoreissa on kaikenlaista makeaa, ja taitaa olla viinipullokin sekä purkki hunajaa, joka kuuluu tähän pyhään

   Poista
 4. Olisi niin kiva joskus päästä näkemään noita israelilaisia juhlia, kun ne kuulostavat niin mielenkiintoisilta! Ja kaikkia ihania herkkujakin saa silloin ilmeisesti syödä. ;-)

  Kumkvatit ovat herkkua ja jotenkin erityisen koukuttavia. Niitä pitäisikin taas ostaa...

  Haha, olisiko kaupasta löytynyt vielä esim. Joensuu-lakanat? :-)

  VastaaPoista
 5. Satu;hih,vaan Helsinki (ja Lapland;D) löytyivät...
  Jeps,juhlat täällä aika kivoja,toivon vaan että julkinen liikenne kulkisi silloin. Ja herkuttelu tietysti kuuluu asiaan näissä juhlissa;D Minäkin tykkään kumkvateista,mutta vielä pitää odotella niiden kypsymistä.

  Nurkkalintu:kiitos paljon:)

  VastaaPoista
 6. Meilläkin pitkä viikonloppu, kun maanantaina juhlitaan Saksan yhdistymistä.

  VastaaPoista
 7. Hyviä lomapäiviä ja kauniita unia uuden tyynyn kanssa!

  VastaaPoista
 8. Allu;teille siis hyvää yhdistämisjuhlaa:)

  Outi:Kiitos,ja toivottavasti Helsinki-tyynyn kanssa tulee hyvät unet;D

  VastaaPoista
 9. Hyvää Uutta Vuotta!

  Meille on luvattu ensi yöksi pakkasta.

  Makeita unia Helsinki-tyynyn avulla.

  VastaaPoista
 10. Unelma:;Kiitos:) Voi teillä on sitten jo kylmää öisin.Ja kiitos,Helsingin päällä oli hyvä nukkua;D

  VastaaPoista
 11. Shana tova ja nauti olostani ... Hyvä löytö tuo Helsinki tyyny.

  VastaaPoista
 12. Hannele:kiitos:)

  Nelli :Kiitos;) Juu aika hauskaa oli löytää Helsinki tyyny!

  VastaaPoista
 13. :) Bambille hyvää eläinten viikkoa!
  Ja sinulle mukavia Helsinki-unia! :)

  VastaaPoista
 14. Hyvää Uutta Vuotta! Sinulla on hieno mahdollisuus viettää uutta vuotta kahteen kertaan.
  Ja onnea ehdokkuudesta Blog Awardseihin. Ja onnea kilpailussa! Kävin antamassa ääneni sinulle.

  VastaaPoista
 15. Onpa teillä pitkät pyhät nyt! Kiva kuitenkin, että kuivuus on koittanut, eikä enää sitä kosteaa kuumuutta, josta et pidä. Hitsi, unohdinkin ostaa uuden tyynyn, vaikka se oli listalla...yvä tyyny on tärkeä. Nyt meillä ei ole enää sitä Kodin Ykköstä joka myi niitä ihania viileätyynyjä, joissa voi käyttää sitä viileää puolta kuumalla. Ostin meille peitotkin sitä, joten en tiedä, mistä jatkossa saa.

  Pyhät ovat nyt kun tätä naputan ohi, eikö vain ja mistä sitä koskaan tietää, mitä kivaa tapahtuu...♥

  VastaaPoista
 16. Tuula:Kiitos äänestä ja muutenkin.Mietin että lähdenkö pois INdiedaysistä,mutta jäin nyt toistaiseksi. Tuo kilpailukin on enemmän kiinni siitä miten paljon on tykkääjiä. Uusi vuosi täällä on hieman rauhallisempi kuin se toinen sitten vuoden lopussa;D

  Leena:Tässä kuussa nyt se pitkä pyhäjuttu.Ensi tiistaina taas pyhä eli vuoden pyhin,sovintopäivä Jom Kippur. Sen jälkeen vielä lehtimajajuhla,ja sitten on pyhät vähäksi aikaa ohi,puh!
  Harmi kun Kodin Anttilat ja Anttilat yleensäkin hävisivät,olivat minullekin sellaisia kauppoja joissa tykkäsin käydä myös lomillani SUomessa.Oli aika hassua löytää täällä Helsinki-niminen tyyny,ja ihan hyvin on sillä tullut unet:)
  Niin eipä tiedä,tosin entiseen menoa ei ole....

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...