tiistai 11. lokakuuta 2016

Suomi-faneja

Hostellin katolta näkyi mm . tällaisia rakennuksia
Eilen oli taas suomalainen kirjasto;tällä kertaa normaalia myöhemmin koska viime maanantaina täällä oli pyhä(Kirjasto on aina kuun ensimmäisenä maanantaina). Kirjaston jälkeen Anneli ja minä ajoimme bussilla rantaan päin,sillä ihan sen lähellä,Hayarkon 48-hostellissa piti olla Suomeen liittyvä tapahtuma Kyseessä oli kulttuurivaihtoa,ja Facebookin mukaan suomalaisilla oli tapahtumaan ilmainen sisäänpääsy,ja drinksukin.Tapahtuma oli tuon mukavan ja siistin ,ihan rannan vieressä olevan hostellin katolla.(Kaikki siellä ottamani kuvat ovat tärähtäneitä...)
Huomasimme Annelin kanssa olevamme ainoita suomalaisia;Suomen suurlähetystössä harjoittelijana olevan Teemun lisäksi,joka oli kutsunut meidät.  Kattoterassi alkoi täyttyä ja suurin osa kuului puhuvan venäjää... Mutta sitten löysimme tämän kuvassa näkyvän niin miellyttävän nuoren miehen,joka oli käynyt jonkun suomenkielen kurssin,opettelee sitä itsekseenkin ja rakastaaa Suomea!Todellinen Suomi-fani! Talin kanssa saattoi ihan keskustellakin suomeksi,tosin aina välillä piti kääntää joku sana. Anneli taas löysi argentiinalaisen neitokaisen,joka oli teininä viettänyt vaihto-oppilasvuoden pohjoisessa Suomessa,ja rakastunut Suomeen ja salmiakkiin. Suomi-faneja näkyy olevan paljon:) Tännä luokseni kohta tuleva amerikkalainen Nancy on ollut teininä vuoden vaihto-oppilaana Ruotsissa,ja pystyy monen monen vuoden jälkeen vielä puhumaan ja kirjoittamaan hyvin ruotsia:) Välillä puhummekin ruotsia,silloin kun emme halua että meitä ymmärretään;D
Baarissakin oli Suomen lippu:)
Kuva täältä
Ja eilen avattiin Moskovassa täkäläisen Cofix-halpiskahvilaketjun ensimmäinen Venäjän piste. Jonottajia näkyi olevan paljon,eikä ihme sillä kaikki tuolla maksaa 50 ruplaa,eli paljon paljon vähemmän kuin kahvikuppi esimerkiksi Starbucksissa. Cofixikin,jolla on täällä jo toistasataa pistettä,on tarkoitus avata satoja Cofix-pisteitä eri puolilla Venäjää. Hieman harmittaa että hinnat tuolla ovat halvemmat kuin täällä ,ja valikoimakin kuulemma suurempi. Moskovan Cofixissa kuulemma saa porkkanamehua kermavaahdolla,(näin kuulemma sitä juodaan Venäjällä..) ja syrnikilettuja,mitä täällä Israelin Cofixeista ei saa.Seuraavaksi ketju kuulemma laajenee Englantiin.

17 kommenttia:

Rita A kirjoitti...

Kylläpä tuli lämmin ja mukava olo tuosta Suomi-fanittamisesta !
Voin sikäli eläytyä kun itse fanitan persian kieltä ja persialaista tuttavapiiriäni :)
Kivaa tätä viikkoa sinulle !

Leena Lumi kirjoitti...

Voihan sitä kamera vähän tärähdellä, kun on niin paljon komistuksia ympärillä ja yksi niistä vielä fanittaa Suomea!

<3

Tuula's life kirjoitti...

Suomi-fanitusta! Olipa tästä kiva lukea. Hienoa tutkimustyötä teitte :)
Kivaa tiistaita!

Eeviregina kirjoitti...

Taisi minunkin siskot olla kirjastolla käymässä, pitkästä aikaa! Hakivat varmaan lukemista pyhien ajaksi. Hyvää Yom Kibburia!

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Suomi-faneja kansainvälisessä illassa, hauskaa teillä on varmasti ollut.
Ihanaa tiistaita Jael <3

MatkaMartta kirjoitti...

Voi porkkanamehu kermavaahdolla, anna mun kaikki kestää :)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Hyvä, että meinitte, ettei tarvinnut Suomi-fanien turhaan tulla paikalle.

Lady of The Mess kirjoitti...

Kiva - ja hieman yllättäväkin - kuulla, että sieltäkin löytyy Suomifaneja:)

Melissa kirjoitti...

Kaikkea sitä törmääkin...porkkanamehu kermavaahdolla...En tiedä mitä ajatella.

Petra kirjoitti...

Suomifaneja taitaa tosiaan löytya joka paikasta. Kun asuimme Ankarassa ja olin töissa Suomen suurlahetystössa niin siella kutsuilla usein törmasi entisiin vaihtareihin tai muuta kautta Suomelle sydamensa menettaneisiin. Suomi on niin erilainen yhteiskunta ja monet mahdollisuudet seka jarjestelma siella ihastuttavat ainakin taalla.

Jael kirjoitti...

Rita:Kiva kuulla että lämmitti,oli kyllä kiva löytää SUomi-faneja:) Muistan hyvin tuon farsin kielen harrastuksesi.Oikein hyvää viikkoa sinullekin Rita.

Leena:oli kyllä niin herttainen kaveri tuo Suomi-fani,ja nyt huomasin leukakuopankin;D

Tuula:kiva kun tykkäsit,ja eikös ole hieno juttu että on tällaisia Suomi-faneja:)

Eeviregina:tosi ihanaa oli taas tavata siskosi siellä,ovat niin mukavia tyyppejä molemmat:) Kiitos,kohta on jo ohi tämä pyhä,ja seuraavaa odottellaan...

Outi:onneksi menimme tuonne ,muuten ei olisi ollut Suomi-faneilla kenen kanssa puhua suomea;D Kiitos,ja hyvää keskiviikkoiltaa sinulle:)

MatkaMartta:sanos muuta,en ole ennen kuullutkaan moisesta...

Paluumuuttajatar:totta tosiaankin,olisi Suomi-faneilla ollut kurja ilta muuten.mutta nyt oli kiva,sekä heillä että meillä:)

Lady of the Mess:täällä on kuulemma paljonkin Suomi-faneja:)

Nelli:sanos muuta,ehkä se on jonkinlainen juotava muoto porkkanakakusta;D

Petra:näin taitaa olla,monet menettävät sydämensä SUomelle . Kuulin että täälläkin on tosi paljon Suomi-faneja.Nuo kaksi kutsuimme suomalaiseen kirjastoon ensi kuussa,saapa nähdä jos tulevat.Täällä on myös ollut paljon juttuja Suomesta lehdistössä,jotka ovat herättäneet kiinnostusta.

Satu kirjoitti...

Mä olen aina ihmetellyt, että kuinka kukaan viitsii opiskella suomen kieltä vapaaehtoisesti. :-D Mutta hatunnosto heille! Mä opiskelisin mieluummin vaikka japania...

Kiva tapahtuma. :-)

lisay kirjoitti...

Ai sinnekos te haivyitte!Ei ehditty oikein jutella,mutta ehka ensi kerralla sitten...

Jael kirjoitti...

Satu:näköjään löytyy sellaisia joita suomenkieli innostaa:) Ei mikään helppo kieli opetella (no ei ollut hepreakaan;D)

Lisay:juu sinne...toivottavasti ensi kerralla ehditään jutella vähän enemmän.

Hannele på Hisingen kirjoitti...

tykkään porkkanamehusta

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Blogissani on sinulle tunnustus.
Piipahdappa noutamassa..:)

MaaMaa kirjoitti...

Suomifaneja on aina kiva tavata, ja aivan erityisesti suomea osaavia ulkomaalaisia. Aina jaksan ihmetellä, jos joku osaa keskustella suomeksi :D Pariisissa mulla oli yksi Cambodialainen työkaveri, joka oli ollut muutaman vuoden Suomessa töissä aikanaan, ja osasi tosi hyvin edelleen suomea. Se oli aivan innosta soikeana, kun sai mun kanssa silloin harjoitella pitkään käyttämättöminä olleita taitojaan :)