perjantai 9. lokakuuta 2009

Joogaa ja muuta talo terveelliseksi Woody Harrelsonin avulla

Näyttelijä Woody Harrelsonin ja hänen vaimonsa Lauran sivustolla on kiva joogaasentokuva,jonka voi sieltä ladata isompanakin. Siinä piirretty Woody-hahmo esittelee erilaisia jooga-asentoja. Tämän kuvan pitäisi suurentua klikkaamalla.
Sieltä löytyy myös hauska pieni peli,jossa talo muutetaan ekologiseksi.Woody-hahmo johdattelee ensin talon keittiöön,jossa pitää klikata ja korvata eri juttuja ekologisilla vaihtoehdoilla.Samalla tulee hurjasti hyvää tietoa (englanniksi).Kun kaikki asiat on vaihdettu ympäristöystävällisiksi, pääsee eteenpäin,eli seuraavaan huoneeseen. Kiva opettavainen juttu:-)

27 kommenttia:

 1. Voisikohan joogaa ryhrya harrastamaan ihan vaan tuollaisia kuvia katsellen vai pitaisikohan menna kurssille? Taalla kun kursseille meno on niin hankalaa ja jooga tuntuisi minun jutulta...

  VastaaPoista
 2. Tuula:mä aloitin katselemalla telkkarista.Aikoinaan tuli Suomessa telkkarissa melkein päivittäin Wai Lanan joogaohjelma ,jota rupesin seuraamaan.Otin ne videollekin,mutta nykyään kun ei voi videoita enään missään katsoa,,,,harmi.Sen jälkeen ostin erittäin visuaalisia kirjoja joogasta ja vasta sen jälkeen menin itse kurssille.Kyllä sitä itsekin voi opetella,mutta siinä voi olla se vaara,että niitä liikkeitä ei tee oikein.

  VastaaPoista
 3. Pistetaan harkintaan. Jooga voisi olla hyva, kun alkaa tuntumaan, etta joka paikkaan koskee ja kolottaa ja on aina muutenkin vetamaton olo.

  VastaaPoista
 4. Hauska jooga-asentokuva! :-) Jotkut noista näyttävät kyllä aika vaativilta - itse olen kyllä semmoinen puupökkelö, että en kyllä taipuisi.

  Minulla on kanssa kasa kaikenlaisia videoita ja dvd:itä kotona, joiden mukana jumppailen. Sen verran laiska taidan olla, että tuntuu mukavimmalta jumpata kotona (ei tarvitse lähteä mihinkään salille tms.), silloin kun sopivalta tuntuu.

  Noissa kuvissa ja kirjoissa pelkäsin juuri sitä, että teen jotain väärin ja tulee paikat kipeäksi. Noiden videoidenkin kanssa sain aluksi selkäni todella kipeäksi, kun jumppasin selkä väärässä asennossa. Lääkäri ei osannut auttaa mitenkään, mutta fysioterapeutti näki heti, että mun seisoma-asentokin oli ihan väärä. Sen jälkeen ei ole ollut ongelmia. :-)

  VastaaPoista
 5. Minä joogasin aikoinaan ihan parin hyvin visuaalisen jooga-oppaan avulla. Varoin liikkeitä, jotka tuntuivat liian vaikeilta. Opin mm. uudenlaisen hengityksen, rentoutumisen yms. Sain joogasta vuosikausia avun työstressiin. Suosittelen!

  VastaaPoista
 6. Woody Harrelson on mainion tuntunen tyyppi! :)
  Viikonlopun toivotukset Yaelianille!! <3

  VastaaPoista
 7. Hauska!

  Suosittelen kylla kurssille menoa aluksi ja vasta sen jalkeen omaehtoista harrstamista. Saa hyodyn ohjaajasta, oppii liikkeet heti alkuun oikein ja sitten voi omaehtoisesti jatkaa harrastamista. Taman sanon seka liikunta-ammattilaisena etta joogaajana. Kun perusteet on hanskassa voi itse kehittaa taitojaan kuvien ja dvd:n avulla.

  VastaaPoista
 8. Tuula:toivottavasti saat apua siihen kolotukseen.

  Hippu:Sehän siinä just on ,että voi tehdä niitä liikkeitä väärin. Tein videon ja kirjojen avulla joskus kymmenen vuotta sitten,mutta nykyään olen käynyt jo vuosia ihan joogaryhmässä jossa erittäin hyvä ohjaaja.

  Leena:Kyllä niistä oppaista ja videoista voi paljonkin oppia,mutta vaarana on juuri se,että tekee liikkeet väärin.Sitä ei itsekään huomaa.

  MaaMaa: Niinpä onkin,ja tuo Healthy House peli on tosi kiva!Ihanaa viikonloppua sinnekin!

  Pikkujutut;parastahan se noin onkin. Tein aika monta vuotta ihan oppaiden ja videon avulla,ja kyllä opin notkistumaan ja hengittämään ihan hyvin,mutta vasta ohjaajan avulla huomasin omat virheeni...

  VastaaPoista
 9. Naapurini on lähes 70v ja pätevä joogaihminen, melkein voisi opettajanakin toimia. Pelasin sen ekologiapelin, oli hyvä, mutta en mä kyllä varmaan ihan kaikista synneistä pääse eroon, yksi niistä on talouspaperi, jota ilman en haluaisi elää.

  VastaaPoista
 10. Allu:Joogaatko sinäkin`? Sehän olisi hyvä kun on pätevä ihminen ihan vieressä!
  Se ekologiapeli oli kiva,paljon hyvää tietoa,mutta ei ihan helppoa vaihtaa kaikkea ekologiseen.Mutta tulevaisuuden hankintoja miettiessä voi ottaa niitä pointteja huomioon.

  VastaaPoista
 11. alskar yoga! tar du yoga klasser ibland?
  och haromdagen at jag 'drus pita med za'atar' i nahariya. det finns ett litet stalle precis brevid tagstationen som gor valdigt goda pita bron...

  VastaaPoista
 12. En ole jostain syystä saanut aikaiseksi harjoitella joogaa, vaikka sitä olen usein ajatellut. Jos on stressiä, yritän rentoutua systeemillä, joka on kai vain Saksassa tunnettu, ns. autogenes Training. Se on sellaista autosuggestioo, jolla saan mm. kylmät kädet lämpimäksi tai sydämen lyömään tasaisesti.

  VastaaPoista
 13. Sara:jag har joga klass en gång per vecka.Drus pita med zaatar är jättegott!!

  Allu:Ahaa,tuosta en ole kuullutkaan,taidanpa tsekata netistä....

  VastaaPoista
 14. Sata vuotta sitten kavin joogakurssilla. Nykyaan joogapilastelen aamuisin itseni auki.
  Parasta on hengityksen osaaminen.
  DVDtakin on useampi mutta harvemmin viitsin niita katsoa...

  Olen myos kotijumppaaja. Ei tulis mieleenkaan menna jonnekin salille tiettyna paivana ja kellonlyomana.
  Omaan tahtiin aamulla sopii minulle kaikista parhaiten.

  VastaaPoista
 15. Sinulle on jotain blogissani:)

  VastaaPoista
 16. BLOGitse:Mulle sopii tuo kerran viikossa joogaaminen ryhmässä,jossa tulee aina opittua lisää,mutta muuten joogailen /jumppaan kotona.Mulla on yksi pilates DVD ja yksi jooga DVD, mutten niitäkään melkein koskaan katso.

  Susasnne;Tulenkin katsomaan:-)

  VastaaPoista
 17. Edelliseen postaukseen viitaten,haluaisin tietaa milla kadulla nuo kasityolaismarkkinat ovat.Minkalainen on Shuk haCarmel Tel Avivissa?Ruokaa,mutta mita muuta???
  Tykkaan Yaffon Shuk HaPishpushim,joten jos tiedat jotain vastaavia,kerro!!!
  Kiva lukea juttujasi Tel Avivin ymparistosta.Nykyaan ei tule enaa siella niin kaytya ja varmaan olisi tosi mielenkiintoisia paikkoja.

  VastaaPoista
 18. Lisay:Nuo käsityöläismarkkinat ovat tiistaisin ja perjantaisin Nahalat Binyamin kadulla,heti Shuk HaCarmelin vieressä.Shuk HaCarmelissa on kaikkea! Ruokaa,juomaa, vaatteita, taloustavaroita, lemmikkien tarvikkeita,kosmetiikkaa, luontaistuotteita, kodin tekstiilejä...ja lista jatkuu...
  Yafon Shuk HaPishpushim on myös tosi kiva paikka,ja muuttunut kovasti edukseen viime vuosien remontin avulla. Shuk Levinsky eteläisessä Tel Avivissa on myös näkemisen arvoinen;maustekauppoja,pähkinöitä ,kuivia hedelmiä ja muita herkkuja.

  VastaaPoista
 19. Auts!
  Mua sattu pelkkä noiden asentojen katsominenkin!
  nimim.Ei enää nii eho mummo.

  VastaaPoista
 20. ArjaAnneli;Juu,aika pahoja ovat jotkut noista asennoista,,mutta aika monet sujuu kun harjoitteee ja kroppa voi sitten paremmin:-)

  VastaaPoista
 21. Jumppaaminen on todella tärkeää, mutta jooga on minusta sen tähden kyseenalaista, kun se liittyy uskontorituaaleihin ja vaikuttaa myös muuten kuin fyysisesti... Itse en haluaisi sekaantua mihinkään epämääräiseen uskontoon. Intiassa on niin paljon kamalia epäjumalia.

  VastaaPoista
 22. Tuo kyllä tekisi hyvää . Milainen minustakin tulisi jos alkaisin tuota . Tämän ikäinen ja vielä hyvässä kunnossa kaikin puolin , vaikka en hoida kuntoani mitenkään . PITÄS !! Milloinkahan se aika tekee temppunsa minulle .

  VastaaPoista
 23. Marja-Leena:meksikolainen ystäväni Suomessa on myös uskovainen ja ajattelee joogasta samalla tavalla kuin sinä,mutta se ei ole niin:monessa tapauksessa se on vain venyttelyliikkeitä ja hengitysharjoituksia.Olen käynyt pari vuotta joogassa, ja se on kaikki mitä teemme,ei siellä mitään uskontorituaaleja ole.Käyn siellä ja opin uusia liikkeitä aina ja tekemään paremmin jo osaamiani liikkeitä,kroppa voi hyvin, sillä ei ole mitään tekemistä uskonnon kanssa,Tietysti on sellaista joogaa myös johon liittyy myös intialaisia uskonnollisia rituaaleja, mutta se ei välttämättä niin ole.

  Kyllimarjaana;sinä sitten olet tainnut pitää itsestäsi hyvää huolta.Joogaa voi aloittaa vanhemmallakin iällä,ei ole minkäänlaista ikärajaa sille.

  VastaaPoista
 24. Nuo asennot näyttävät itseasiassa aika helpoilta, muistuttavat pitkälle pilatesta. Noh... helpolta ja helpolta :D

  VastaaPoista
 25. Hoover:Monet pilates liikkeet onkin vähän kuin joogaliikkeitä. Jotkut noista liikkeistä on helppoja ja jotkut ihan mahdottomia......

  VastaaPoista
 26. Nuohan ovat hyviä kuvia joogasta. Itse olen joogannut, mutta aika suppeasti. Se ei varmaan edes ollut "oikeaa" joogaa. Tykkään siis sellaisista venyttävistä asennoista, joissa ollaan hetkinen.

  Täytyykin kokeilla näitä!

  VastaaPoista
 27. Elegia:mulle ainakin joogasta tulee hyvä olo:-)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...