keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Koira tuli taloon….vuosi sitten

Bambi blue

Vuosi sitten tuli koira taloon. Olin kauan miettinyt koiran hankintaa;Suomessa lemmikkinä oli kissa,koska koiran hankkiminen silloin oli mahdotonta.Muistin myös äitini ihanan pienen koiran, Bingon.. Mietin todella kauan:hyviä ja huonoja puolia,ja minkälaisen koiran hankin. .Selvää oli ainakin se,että ottaisin koiran koirien löytötalosta.

Pohjoisessa asuessani vuokraisännälläni oli jonkun aikaa pieni koira, sekarotuinen kääpiöpinsseri,ja koska hänen ukrainalainen tuontivaimonsa ei kauheasti pidä koirista, oli pieni Jimmy usein luonani,lopuksi niin,että Jimmy vietti puolet ajastaan vuokraisännän luona ja puolet minun luonani.Ihastuin siihen pieneen olentoon totaalisesti. Kun vuokraisäntä päätti,ettei hän voikaan pitää koiraa(tässä esimerkki,mitä tapahtuu,kun koiran hankintaa ei mietitä loppuun asti).Itse en silloin voinut sitä ottaa, sillä olin muuttamassa tänne keskiseen Israeliin ja kaikki oli vielä aika auki.Jimmy onneksi kuitenkin löysi hyvän kodin:-)

Bambi blue 2

 Bambin löysin lehden internetsivujen kautta: perjaintaisin  koirien löytökodit ja järjestöt julkaisevat tietoja ja kuvia adoptoitavista koirista. Näin Bambin kuvan ,soitin,ja pian Bambi ilmestyikin tänne, puolen vuoden ikäisenä pentuna. Alussa kaikkea piti kokeilla hampailla,mattoa, tuolia, kirjoja,mutta oppi sitten jossain vaiheessa,ettei sellainen käy,ja tänään osaakin käyttäytyä ihan hyvin. Ihanan seurallinen ja energinen koira, haukkuu kuin iso koira vaikka painaa vain 6 kiloa! Vaatii aika paljon huomiota mutta on oppinut myös hyväksymään sen,ettei sitä tule koko ajan. Tästä koirasta on tullut kovin rakas!

Jimmy 1

Tietokoneellani oli yksi ainoa ja ei erityisen selkeä kuva Jimmystä, Se,kuten Bambi, on sekarotuinen kääpiöpinsseri,mutta ei lainkaan  siro, korvat eivät pystyt kuten Bambilla, ja häntä ei ole kippura.

27 kommenttia:

Sateenkaari kirjoitti...

Bambi on niin ihana hellyytavan naköinen koira.
Hyvaa yksivuotispaivaa
!

Tuula kirjoitti...

Bambi on aivan varmasti saanut hyvan kodin luonasi. Onnea jatkossakin yhteiselle taipaleelle!

Susadim kirjoitti...

Pakko sanoa jälleen, että nuo Bambin korvat on niin vekkulin näköiset :) Osaat hyvin kuvata eläimiä, saat vangittua söpöt ilmeet ja hyvät asennot.

Annie kirjoitti...

Voi pientä Jimmyä. Onneksi pääsi hyvään kotiin. Ja Bambi on niin ihana! Minä luulin sitä ihan faaraokoiraksi.

Sooloilija kirjoitti...

Onnea sinulle ja Bambille yhden vuoden yhteiselosta. Jimmykin on suloinen, mutta kuvassa jotenkin alakuloisen näköinen. Bambi on jännän näköinen, juuri noiden isojen korvien ja valppaiden silmien vuoksi.
Suloinen.

Leena Lumi kirjoitti...

Oi, hän on niin ihana! Anna vain huomiota ja rakkautta koko ajan yltäkyllin, olen todistanut,e ttä mitä enempi sitä koirani saavat, sen lutusempia niistä tulee.

Olgan jälkeen tuot Bambin minulle hoitoon Suomen lomien ajaksi!

Minulla aina noutajia, mutta nyt Merillä se kääpiövillakoira. Meillä oli kerran kylässä kääpiöpinseri ja hän oli kyllä hellyttävä. Meri olisi semmoisen ottanut, mutta hänen allergia ei kestä lyhytkarvaista koiraa. Mutta minulla ei ole allergiaa koirille, joten Bampi mulle kylään!

Sait ihanan koiran ja vastuun, koira kiintyy kovasti isäntäänsä/emäntäänsä. Bambi näyttää Muumilaakson Surkulta;-)

Marja-Leena kirjoitti...

Pieni koira on varmaan helpompi hoitaa kuin iso. Meillä on aina ollut collie, joten "muuta en ole koskaan voinut ajatellakaan". Puh on nyt elämäni neljäs lassie eli siis collie. Huomaan, että se isokoisuutensa takia on hankala mukaan otettava esim. matkalle. Luonteeltaan Puh on kyllä parhaasta päästä.

On vaikea ajatella 6 kiloista koiraa, kun kissamme Mikku painaa jotain neljä kiloa.

Allu kirjoitti...

Oho, luin pikaisesti otsikon ja luulin, että tuli toinen koira jo, mutta Bambistahan tässä on kysymys. Se nimi sopii mielestäni niin hyvin sille.

Jael kirjoitti...

Ssteenkaari:On se vaan todellakin hellyttävän näköinen:-)

Tuula:kiitos:-) Bambi on saanut hyvän kodin ja mínä hyvän koiran;-)

Susadim:Kiitos:-)Näissä kahdessa kuvassa Bambi oli aika hyvin paikoillaan,ja sain kuvattua niin,että se näyttää tässä ihan itseltään. Aina ne kuvat eivät onnistu...

Annie:Onneksi se Jimmy saikin hyvän kodin,pitkän aikaa oli vähän sellainen tunne,että olisi pitänyt itse ottaa se. Ehkäpä siinä onkin faaraokoiraa osittain,sehän on sekarotuinen koira,

Sooloilija:Kiitos:-)Luulen,että Jimmy tuossa kuvassa oli vain vähän ihmeissään, sillä kuitenkin oli ihan hyvät oltavat.Bambi on tosiaankin aika jännän näköinen!

Leena:Ihana on ja usko pois,että saa ihan hurjasti huomiota ja rakkautta:-)Kääpiöpinsserit ovatkin aika hellyttäviä ja pitävät ihmisistä. Mietin usein,mitä muuta tuossa Bambissa on,mutta onnistunut sekoitus kaiken kaikkiaan.Äidillänikin oli kääpiövillakoira, hopeanharmaa ihana Bingo,joka oli aivan ihana poikani kanssa,kun hän oli pieni. Bambi varmaan tulisikin ilomielin teille kylään;-)

Marja-Leena;Ajattelin aina ,että otan ison koiran,mutta tuon Jimmyn myötä muuttui se iso koira pieneksi. ON helpompaa kun menee jonnekin ja muutenkin. Kuvittele,poikani toinen kissa Niilo painaa peräti 8 kiloa ja ei edes ole lihava,ja Bambi painaa vain 6 kiloa!

Jael kirjoitti...

Allu:Ihmiset aina sanookin,että se nimi on niin sopiva sille!

arleena kirjoitti...

Banbilla on niin hellyttäävät ja viisaan näköiset silmät ja kasvot.
Uskollinen ystävä varmaankin.

Nurkkalintu kirjoitti...

Suloisia koirakuvia :)
Onnea vuosipäivän johdosta ja hyvää uutta vuotta!

ii kirjoitti...

Bambi on saman painoinen kuin meidän kissa! :) Aika herkän näköinen kaveri.

ebrufin kirjoitti...

Niin natti ja pieni. Hyvaa vuosipaivan viettoa teille:)

Heljä kirjoitti...

Voi hyvänen aika miten nätti! Allergioistani huolimatta saanhan olla eläinrakas?
Oma vallintani olisi aikoinaan ollut dalmatialainen - dramatiikkaa ja pilkkuja.
Ihanaa vuosipäivää Bambin kanssa
toivottelee Heljä

Una Reinman kirjoitti...

Hän on kyllä aikas söpönen. =)

Jael kirjoitti...

Arleena:Bambi onkin aika fiksu koira:-)

Nurkkalintu;Kiitos:-)

Ii:tuossa toisessa kuvassa onkin aika herkän näköinen. Poikani kissa painaa jopa enemmän kuin Bambi,joka sirojäsenisenä on aika kevyt.

Ebru:Kiitos:-)Pieni ja nätti onkin:-)

Rouva H: Kiitos:-)Minustakin Bambi on erityisen nätti. Oletko pahasti allerginen, toivottavasti et...

Una:Söpönen on....;-)

Allu kirjoitti...

En taida olla oikein ajan tasalla. Siis löytyikö se poikasi kadonnut kissa???

Nimetön kirjoitti...

Istanbulin karvakuono lahettaa paljon onnitteluita Bambille!!!

MaaMaa kirjoitti...

Onnea Bambille! Ja onnea emännälle! Olette molemmat saaneet toisistanne ihanat perheenjäsenet! :)
Bambi on niin nätti ja siitä näkee, että sillä on vilkas ja iloinen luonne. Ja silmissä on se koirien lumoava uskollinen katse! Ne katsoo suoraan silmiin ja sydämeen! <3

BLOGitse kirjoitti...

hau, hau...sopo on!

sarapirat kirjoitti...

ah, kan inte annat än att älska dom där hundarna! livet är ju så mycket finare med hundar i närheten...

Jael kirjoitti...

Allu:Juu,Niilo löytyi silloin elokuussa viikon karkumatkan jälkeen ja samalta alueelta,Vallilasta..

Karoliina;Kiitos ja terveiset takaisin päinkin:-)

MaaMaa: Kiitos kauniista sanoistasi:-) Olen tosi onnekas koiran suhteen ainakin. Ja sen silmien katse sulattaa sydämen....

BLOGitse:on se;-)

Sara:Absolut,så är det! Man blir ju helt kär i de här varelserna...

Rita A kirjoitti...

Suloiset olennot kertakaikkiaan kippuroine ja suorine häntineen. Ihanaa että olet tuommoinen elukoiden suojelija :)

Jael kirjoitti...

Rita:-)

Elegia kirjoitti...

Voi että, molemmat ovat niin suloisia, että sydänhän tässä ihan pakahtuu!

Siellä koiraongelma varmasti onkin ihan eri luokkaa kuin Suomessa. Todella surullista, etteivät ihmiset ajattele asioita loppuun asti. Lemmikkiä hankkiessa pitää sitoutua siihen ihan samalla tavalla kuin vaikkapa lapseen. Jos ei siihen kykene, niin ei kannattaisi lemmikkiä hankkia.

Olen iloinen, että Jimmy löysi hyvän kodin ja että sinä ja Bella löysitte toisenne :) Onnea 1-vuotissuhteen johdosta! ;)

Jael kirjoitti...

Elegia:Eivätkö olekin ihan syötävän suloisia...Minua ärsyttää sellaiset ihmiset ,jotka ottavat koiran ja eivät ajattele,että se on kuin lapsi,joka otetaan moneksi moneksi vuodeksi.Tuo entinen vuokraisäntäni teki saman virheen 2 kertaa,ja olen vieläkin hänelle käärmeissäni sen vuoksi,.Bambin kanssa alkoi nyt toinen vuosi ja vielä monta on edessä!