keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Viinimessuilla

Tulin juuri äsken viinimessuilta. Ei mitkään suuret messut, vaan parikymmentä viinitilaa sekä muutamia muita yrityksiä esittelemässä tuotteitaan. Tapahtuma oli museoalueen puistossa, oliivipuiden alla. Kamera unohtui kotiin,joten kuvat ovat huonolaatuisia kännykkäkuvia.
Sisäänpääsy oli vajaa 12 euroa,sillä sai viinilasin(jonka sai ottaa kotiin),jota sitten pääsi täyttämään eri esittelypisteissä niin paljon kuin kehtasi....Juon tosi harvoin, ja yleensä viiniä,joten aika nopeasti nämä monet maistiaiset menivät päähän....
Tulimme ystävättären kanssa heti tapahtuman alussa, jolloin ihmisiä ei vielä ollut kauhean paljon.Hyvä,ei tarvinnut missään jonottaa.....
Israelissa on eri puolilla maata monen monta viinitarhaa, ja täällä osataan tehdä hyviä viinejä. Suurin osa maistamistani viineistä olivat hyviä,jotkut ihan huippuluokkaa.Pari ulkomaalaistakin viiniä oli mukana,kuten Francis Ford Coppolan viinitarhan viinejä.
Myös pieni suklaafirma oli paikalla. Suklaamestari itse ei ollut paikalla,sillä hän oli Suomessa,äitinsä on suomalainen.
Suklaafirma tekee myös liköörejä,joita sai maistaa.Maistoin suklaa-ja marsipaaninmakuista likööriä ,hyviä olivat.
Paikalla oli myös juustola,joka valmistaa todella hienoja juustoja.Otimme juustolautasen viinin seuraksi...
Paikalla oli myös pari oliiviöljyvalmistajaa:öljyjä tietenkin tuli maistettua,samoin kuin oliiveja. Oliiviöljy on myös erinomaista täälläpäin.

30 kommenttia:

  1. Oi Luoja!, olen niin kauhean perso hyville juustoille ja sen kanssa viiniä...Jael, nyt mun tuli nälkä ja on yli puolen yön, sun syytä!

    Nuo juustot näyttävät vastustamattomilta!

    VastaaPoista
  2. Leena:Tuo kuva on niin huonolaatuinen,että juustot ei edes näytä kauhean houkuttelevilta siinä.Harmitti kun kamera oli unohtunut, siellä oli se juustolan standi aivan mahtavan upea.

    VastaaPoista
  3. Voi mitä herkkuja; viiniä, suklaata, juustoja, liköörejä... Nymmääkuolen!

    Varmaankin mukava tapahtuma, ja uskon, että harmitti kun kamera jäi kotiin. Mutta kyllä näistäkin kuvista ihan hyvän käsistyksen sai tuosta tapahtumasta. Olisinpa saanut olla tuolla! Kaikenlaiset ulkoilmatapahtumat ovat muutenkin kivoja.

    VastaaPoista
  4. Namskis. Noita jos olisi tarjolla joka päivä emme kohta mahtuisi ovista kuin sivuttain :D

    Hih, huvittaa tuo Hipun reaktio tuossa edellisessä kommentissa :)

    VastaaPoista
  5. Huomenta! Vaikka kello on 7.21 niin johan tuli jano ja nälkä... ;) Olipa kivat messut!

    VastaaPoista
  6. Ja minulta menee kaikki kivat viinitapahtumat sivu suun!
    No,kunhan joskus ehtis edes taalla Jerusalemissa joihinkin tapahtumiin...
    Kivan nakoiset messut!!!

    VastaaPoista
  7. Oi, miten ihana tapahtuma. Eniten haluaisin maistaa noita juustoja. Tietysti viini kyytipoikana.

    VastaaPoista
  8. Enpäs ole koskaan sattunut näkemään israelilaista viiniä. Jääkö se maahan vai riittääkö vientiin? Miten nuo suklaat kestää sitä kamalaa hellettä?? Hyvä, että söin juuri täysjyväsämpylän, muuten tulisi nälkä tuosta juustolautasesta, njam. Valkoviini lasissa näyttää olevan kylmää niinkuin pitääkin. Ihmettelen aina Suomessa, kun avataan valkoviinipullo eikä sitä laiteta wine cooleriin (mitähän sekin on suomeksi?) tai jäähän, sehän lämpenee ihan liikaa.
    (OT: gmail-postilaatikkos kolisi eilen) Hyvää torstain jatkoa.

    VastaaPoista
  9. Hippu:D Joo ihan kuolettavan hyvä kombinaatio ;-) Kunnon kameralla olisi ollut paljon kuvattavaa siellä,tuossa mun puhelimessa on vähän alkeellinen kamera.Mäkin tykkään tosi paljon tuollaisista ulkoilmatapahtumista, ja nuo oliivipuut sopi teemaan tosi hyvin.

    Rita:Onneksi tuollaisia tapahtumia onkin vain joskus;-)

    Susadim:kivaa oli...

    LisayL:Mä muistan että Jerusalemissakin olisi ollut tällaisia tapahtumia.Ja teidän lähettyvillä muutenkin tehdään ne parhaimmat viinit....

    Famu Falsetissa;Tosi mukava tapahtuma oli. Piti varoa ,ettei maistellut liikaa viiniä.Ja juustot olivat tosi hyviä,täällä tehdään erinomaisia lampaan-ja vuohenmaitojuustoja.

    Allu:Monet viinit täältä menevät vientiin ja monet viinit ovat voittaneet kansainvälisiä palkintojakin.Suomen Alkossakin on ollut pari täkäläistä viiniä ,esim.
    http://www.yardenwines.com/
    Helle onneksi loppui eilen vaikka vieläkin on lämmintä, mutta eilen illalla oli mukavan viileää,joten suklaatkin pysyivät kunnossa..Tuolla olivat viinitarhat varustautuneita coolereilla ja monissa pöydässä oli sellaisia pieniä viinikaappeja,jotka säilyttivät punaviinit optimaalisessa lämpötilassa .

    VastaaPoista
  10. Sinullahan oli oikein gourmee-tapahtuma. Olisinpa ollut mukana maistelemassa ihania juustoja, suklaata ja erinomaista viiniä.
    Siellä aurinko osaa kypsyttää ja kasvattaa hyvät viiniköynnökset, raaka-aineet hyvälle viinille.

    VastaaPoista
  11. Arleena;Oli kyllä mukava tapahtuma ,ja mukavia juttuja siellä oli. Totta ,ilmasto-olosuhteet ovat hyviä,etenkin pohjoisessa ja Jerusalemin alueella,jossa on viileämpää ja vuoristoista.

    VastaaPoista
  12. Allu, wine cooleri on myös Suomessa wine cooleri! Sain selalisen vuosi sitten lahjaksi, juuri mun valkkarin takia. Onneksi niin upea, että sitä on kiva pitä ruokapöydälläkin, pöydän päässä.

    Jael, usko minua: Minä näen kuvan laadusta huolimatta, milloin juusto on herkullista, vastustamatonta...

    VastaaPoista
  13. Nuohan oli kivat kekkerit kun sai maistellakin vapaasti, en tosin ole viini-ihminen, mutta maistelu kelpaa. Suklaapöydän kohdalla ihmettelin, miten onnistuivat pitämään ne koossa niissä helteissä, mutta okei, ei sitten ollutkaan niin kuuma. Näyttää herkulliselta kaikin puolin.

    VastaaPoista
  14. Mmmm, herkullinen ilta näköjään! Ja lämmintä myös, kun katselee vaatetuksia!

    VastaaPoista
  15. Teillä on siellä usein tapahtumia. Mukavalta kuulostaa tämäkin!:)

    VastaaPoista
  16. Suklaalikööriä ja herkullisen näköisiä juustoja viinin kera. Mitä ihminen enää kaipaa!

    VastaaPoista
  17. Leena;kai sen sitten näkee,nuo juustot olivat nimittäin erittäin herkullisia:-)

    Sirokko:Tuo olikin kivaa ,että sai vapaasti maistaa kaikkia viinejä,ja niitä parhaimpia maistelimme pariin otteeseen...Ihan kaikkiahan tuolla ei ehtinyt maistella,muuten en olisi päässyt kotiin asti;-)

    SusuPetal: Herkullista oli,ja lämmintäkin,mutta 5 kauhean kuuman ja tuulettoman päivän ja illan jälkeen eilinen ilma oli ihan miellyttävä.

    Susanne:Tel Avivissa on koko ajan kauheasti tapahtumia,menen vain silloin tällöin mutta valinnanvaraa on:-)

    Lepis; Viinit ja juusto oliivipuiden katveessa oli suoraan sanoen nautinnollista:-)

    VastaaPoista
  18. Mika onkaan tuollaiseilla messuilla kierrellessa.Ei ainakaan jano yllata kesken kaiken.
    Ja kun tarpeeksi monta kierrosta tekee juustoesittelijan luokse,niin ei nalkakaan.
    Herkkuja varmaan nuo juustot.

    VastaaPoista
  19. Sateenkaari;mukava tuolla olikin kierrellä,ei sitä joka päivä saakaan hyviä viinejä maistella mielin määrin.Ja juustot olivat tosi hyviä!

    VastaaPoista
  20. Herkullinen yhtälö tuo viini, juusto ja suklaa. Viinimessut kuullostaa muutenkin mukavalta idealta. Maistellessa monta erilaista löytää uusia tuttavuuksia. Olen aika arka ostamaan uusia viinejä ilman maistiaista, koskaan kun ei tiedä tuleeko sieltä uusi suosikki vai pettymys.

    VastaaPoista
  21. Miten kadehdittavan ihana tapahtuma!!! Ei täällä puskassa vaan löydy viiniä, juustoja eikä kunnon suklaatakaan ja niistä kaikista tykkään...

    VastaaPoista
  22. Jonna:Herkullinen yhtälö tosiaankin (siellä oli vielä tosin sushipistekin...)Sehän se juuri onkin,että tuolla tutustuu hyvin viineihin,joita ei tunne.Otin esitteitä ja laitoin muistiinpanoja,niin sittenpä tiedän mitä ostan kun tulee tarve viinille.

    Mamae:Harmi kun teillä tuollaista ei ole.Tuotetaanko Brasiliassa viinejä ja jos niin,millaisia ovat?

    VastaaPoista
  23. Ihanaa, tuolla olisin halunut olla,
    molemmat tykätään juustosta, viinistä ja suklaasta.

    VastaaPoista
  24. Hannele:Se onkin tosi onnistunut kombinaatio!

    VastaaPoista
  25. Prinsipatus Litterae (Tuure?: Kirjamessut teilläpäin ovatkin mielenkiintoiset ,etenkin kun olet(olette) mukana siellä.Olisikin ollut kiva olla paikan päällä katsomassa Scriptorin väkeä! Ruokamessuilla tosiaankin on viinimessut,mutta sieltä ei taida saada tuolla tavalla lasia,jolla voi maistaa kaikkien näytteilläolijoiden viinejä....;-)

    VastaaPoista
  26. Olinhan se minä. Hupsis. Mutta joskus on se päivä jolloin Scriptor tapaa kaikki! Ja se päivä on ikimuistoinen ja onnellinen!

    Huomenna käymme katsastamassa 'backstagen' elikäs näytteilleasettajaklubin!

    VastaaPoista
  27. Tuure:Ihan mahtavaa että saitte olla esillä koko Scriptorin väki tuolla messuilla! Nyt varmaankin olette jo tosi tunnettuja!!!

    VastaaPoista
  28. Juu, ollaan! Pääsimme hbl:ään ja pieneen nettilehteen sekä ehkä toiseen kirjallisuuslehteen!

    VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...