perjantai 23. lokakuuta 2009

Viikonlopputervehdykset

Minulle on varmaankin noussut kissakuume,kun tekee mieli koko ajan kuvata kissoja...
Kissa oli monta vuotta kotieläimenä,ja ottaisin mielelläni taas kissan,mutta jo koiran kanssa voi olla välillä ongelma,kun pitää mennä jonnekin,ja jos vielä olisi kissa,niin ongelma olisi vielä suurempi. Tämä pieni suloinen kissanpentu liikkuu kotitaloni sisäänkäynnin ympäristössä. Antaa tulle metrin läheisyydelle, ja juoksee sitten pois.
Oikein hyvää viikonloppua kaikille blogiystäville!

35 kommenttia:

Rita A kirjoitti...

Kissakuvia ei koskaan ole liikaa, ja onpa kaunis maljakko ja maljakollinen.

Kysyit niistä kuvista blogissani että olivatko samoja maisemia mitä näit kesällä kanssani - Eivät ihan. Lähdin sinun kanssasi joenvartta pohjoiseen päin. Nyt olin kävellyt etelään.

Oikein hyvää viikonloppua täältä sateisenoloisesta Hesasta.

Allu kirjoitti...

Onpas söpönen kisu. Mitä kukkia nuo muuten on tuossa maljakossa? Oliskohan sellaisia, joita tunnen valkoisena, mutta en tiedä nimeä?

Jael kirjoitti...

Rita:Kisu pieni on tosi söpö ja aiheuttaa kissakuumetta;-)Kiitos vastauksesta, tosi kauniita maisemia oli kuvissasi. Ja oikein hyvää viikonloppua täältäkin:-)

Allu:Kissanpennut ovat aina niin vastustamattoman suloisia! Nuo kukat olivat ystävättären luona;ensimmäistä kertaa kun näin tuollaisia,tosi kauniita kukkia.Pitääkin kysyä häneltä jos tietää kukkien nimen.

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, piti kysynmäni ihan samaa kuin Allu eli mitä kukkia ja minäkin olen nähnyt niitä sisusutslehdissä ja Viherlandiassa valkosiena, vaan en tiedä, mitä ovat. Paitsi, että kauniita kovin!

Taiteilijat ovat kautta aikojen kuvanneet kissoja, pitäneet kissoja. Minä en sitten ole taiteilija, vaikka krijoittaisin viisikymmentä kirjaa,s illä haluaisin aina pitää vain koiraa. Minulla ei ole myöskään yhtään kissaihmistä liveystävänä, vain koiruuksista pitäviä, PAITSI Eve tietysti, mutta hän hurmaantui heti meidän Olgaan. On hankalaa, jos ystävällä on kissa ja itsellä koira, niin aina pitää tavata jossain muualla, kun olisi kiva viipyä toisen tykönä ja minäkin pidän yövierasta mielelläni.

Nuo kissanpennut ovat hirvittävän suloisia, mutta minä olen kiveenhakatsuti ollut edellisessä elämässä koira. Taidan kyllä kohta saada uuden liveystävän, jolla myös kaksi kissaa...

Jael, anna sille kissalle ruokaa ja kesytä se. Vie sitten eläinlääkärille ja totuta Bambi ja kisu toisiisa....Kissa ei sido ollenkaan niin paljon kuin koira. Minäkin olen Olgan hoviväkeä vain...en voinut lähteä edes kirjamessuille.

Leena Lumi kirjoitti...

Voim voi sentään, kun tuota ekaa kuvaa katsoo, taitaisin ottaa senkin, jos koira vain suostuisi. Se napottaa kuin Merin Dina! Kovasti on kiltin oloinen...

Susadim kirjoitti...

Voi taivas miten söpö kissuli! Voisko Bambi tottua kissaan?

mizyéna kirjoitti...

Mukavaa viikonloppua!

Meillä on lapsilla jatkuva kissakuume kun pihalla pyörii koko ajan kissoja jos minkä kokoista ja väristä. Pitävätpähän ainakin hiirikannan minimissä..

Ain silloin tällöin kaduilla näkee kuolleita kissoja ennen kuin ne joku on korjannu pois mutta toissapäivänä näin kuolemaisillaan olevan eikä näky mene mielestä. Voi kisu parka enkä minäkään voinut tehdä mitään jouduttaakseni kuolemaa..

Leena Lumi kirjoitti...

Mizyéna, ole ystävälline ja laita kännykkääsi valmiiksi eläinsuojeluyhdistyksen puhelinnumero, sinne voit ilmoittaa tällaíset tapaukset ja myös eläimiin kohdistuvat väärinkäytökset. Ainakin Suomessa ilmoittajaa suojellaan, niin että ei koskaan anneta tietoa, kuka eläinsuojeluilmoituksen on tehnyt. Ellei eläinsuojelu hoida, asia kuuluu poliisille. he lopettavat kärsivän eläimen.

En tajua miten kissojen annetaan olla Israelissa heitteillä. Kansan sivistystason mitta on se, miten se kohtelee heikompiaan! Eläimiä, köyhiä, lapsia, naisia...

Nimetön kirjoitti...

Ihania ovat kisuliinit, ja jos tila myöten antaisi meillakin niita varmasti olisi useampi - sydan heltyy kun pentuja tuolla ulkona nakee, vaikea olla keraamatta mukaansa :)

Sirokko kirjoitti...

Onhan se söpö. Ehkei kaikkia kissoja kuitenkaan kannata omia, näyttää ihan hyvin voivalta tuollaisena pihapiirikisunakin. Matkustaminen on aina niin hankalaa jos on paljon eläimiä, ellei sitten ole hoitajaa kotona.

Jael kirjoitti...

Leena:Kovin kaunis on tuo kukka mutten tiedä sen nimeä.Kyllä voisin sen kissanpennun kesyttää,jos haluaisin,mutta järki onneksi pysyy päässä. Kun matkustan ,pitää Bambille löytyä hoitopaikka.Jos olisi vielä kissa,niin sitten sillekin,hankalaa.Joten tyydyn kyllä ihailemaan sitä tuolta ulkoota,suloinen kun on.
Leena,kaikissa lämpimissä maissa yleensä näkee kissoja ulkona.Ja täällä ne eivät varsinaisesti ole heitteillä,harvon näkee nälkiintyneitä katteja, aina joku niitä syöttää.Ja eläinsuojeluyhdistyksiä on hurjan paljon,mutta niilläkin rajansa miten monta kissaa ne voivat ottaa, yleensähän pyritään ottamaan ne,joille mahdollisesti löytyy koti. MOnet ihmiset ottavat kissan, pitävät pihallaan, eivät sterilisoi, ja tiedäthän miten nopeasti kissan voivat lisääntyä:yksi kissapariskunta on parissa vuodessa tuhat kattia. Täällä kyllä on ihan hyvät eläinsuojelulaitkin.Joten en ole samaa mieltä kanssasi siitä ,että kissojen annetaan olla heitteillä,täällä kyllä tehdään paljon niiden hyväksi,mutta ne tulisi sterilisoida, niin vähenisi kanta. Sitäpaitsi,toisin kuin Suomessa, ne pärjäävät myös ulkosella..

Susadim:Bambi varmaankin tottuisi nopeasti ,sillä sen on nähnyt läheltä niin monta kissaa ulkona ja on aina menossa niitä nuuhkimaan,jos vaan saisi.Sitäpaitsi häntä aina heiluu,kun tulee kissa vastaan...

Mizyena:Kiitos samoin:-) Tuollaisia kuolevia eläimiä on tosi ikävää kohdata. Onko teillä paljonkin tuollaista? Onko teilläpäin mitään kissojen sterilisoimisohjelmia?

Karoliina;Jeps, ovat niin suloisia että vaikeata on ottaa mukaansa....

Jael kirjoitti...

....siis olla ottamatta mukaansa;-)

Arjaanneli kirjoitti...

Miu:t ja Nau:t on söpösiä ja mukavia, mutta onnistuisko Hau:n kanssa saman huushollin jakaminen?
Mukavaa viikonloppua myös sinne!!!

Jael kirjoitti...

ArjaAnneli:Tämän minun koiraherrani kanssa onnistuisi,kun on niin tottunut katteihin, mutta se saa kyllä jäädä nyt väliin....Mukavaa viikonloppua sinullekin!

Sooloilija kirjoitti...

Voi, vähän raasun näköinen kisu, on kuin meidän Selma, mutta vähän surkeamman näköinen.. Katse on ihana.

SusuPetal kirjoitti...

On kyllä söpö. Toisaalta, sehän on melkein oma, kun siinä pyörii.

Mukavaa viikonloppua!

Leena Lumi kirjoitti...

Jael-kulta, minä tarkoitin, että ne ovat 'Suomen lain mukaan heitteillä', kun ovat irti eikä välttämättä seuraavasta ateriasta tietoa, ei madotuksesta yms. Monissa maissa tehdään strilointeja ilmaiseksi kaikilla puudutksilla ja jopa 'humausnukutuksilla'.

Sanoin: Jael-kulta, sillä Eve aina rauhoittaa minut kirjoittamalla Leena-Honey...

Tiedät, että olen eläinsuojeluasioissa tarkka.

Unelma kirjoitti...

Hyvää viikonloppua sinullekin.

Jael kirjoitti...

Sooloilija:Onhan tuo vähän rääpäleen näköinen mutta suloinen....sellainen ihan pieni..

SusuPetal:kiitos samoin:-)Juu, söpö on.. Ne pari kissaa ,jotka tässä ihan talon vieressä pyörii, ovatkin melkein kuin "omia" .Niillä on aina juotavaa siellä(astia ilmastontilaitteesta tulevan putken alla,josta tulee koko ajan vettä....) ja yleensä kuivaruokaakin.

Leena:Nuo katit tässä talon vieressä (niitä on kai 3-4)ovat kyllä ihan hyvässä ja pulskasssa kunnossa.Pari on niin kesyä,että taitavat olla vain ulkoilemassa.Täälläkin on tehty sterilisoimisoperaatioita paljonkin,ja se onkin karsinut välillä kissakantaa. Mutta kaikkiahan ei voida sterilisoida, ja ne sitten lisääntyvät tosi nopeasti.Mutta täällä talon vieressä ja puistossa en ole nähnyt pentuieita, paitsi nyt tuo yksi pentu ja viime vuonna toinen,joten nämäkin ehkä on sterilisoitu.Tiedänhän minä miten paljon välität eläimistä:-)

Unelma:Kiitos samoin:-)

Jael kirjoitti...

Sirokko:Niin,ihan tarpeeksi hyvät oltavat sillä näkyykin olevan.Viime vuonna näin yhden tosi nätin pennun,joka oli selvästi hylätty ja täysin kesy. Parin päivän päästä veinkin sen eläinsuojeluyhdistykseen.

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Kiitos samoin! Kirjamessuilla on kova tohina.

Allu kirjoitti...

Se kukka voisi olla eustoma.

arleena kirjoitti...

Sinulla on suloisia kissoja ympäristössä. Minä olen kissaihminen ja noita kodittomia tulee ihan sääli. Silloin iskee varmaan tunne, pitäisi antaa koti jollekkin. Mutta... eivät kodittomat siihen loppuisi.

Mukavaa viikonloppua.

Jael kirjoitti...

Tuure:Teet kai sitten postauksen niistä messuista...

Allu:Ahaa,täytyykin tarkistaa tuo jos nuo kukat tulevat taas vastaan.Hurjan nättejä ne ovat.

Arleena:Minähän olen sekä kissa-että koiraihminen. Tuleehan noita kissoja välillä hieman sääli,mutta se,ettei niillä ihan kurjat olot ole, lohduttaa hieman.

Tuula kirjoitti...

Hyvaa viikonloppua sinullekin!

toivottelee kissaihminen Tuula

Jael kirjoitti...

Tuula:Kiitos samoin:-)

Tuure kirjoittaa kirjoitti...

Juu, teen !

Phivos Nicolaides kirjoitti...

Terve! Hän on niin kaunis kissa ja mukava kukkia. Nice pictures.

Anni kirjoitti...

Onpa söpö tuo pikkuinen kissa!
Kun meillä oli ne kuusi koiraa oli aina hankalaa matkalle lähtö. Olivat hoidossa aina samassa koirahoitolassa mutta aina jännitti mahtuvatko sinne kun haluttiin reissuun lähteä. Silloin mietin että jos olisi kissojakin ollut (koska niitäkin olisin halunnut meille) olisi eläimiä pitänyt viedä kahteen paikkaan hoitoon ja aika homma olisi siinä ollut eikä mitään halpaakaan ole.
Mutta jos olisi aina kotona eikä tykkäisi reissata niin silloin kotieläimiä saisi meillä olla vaikka minkälaisia:)

Leena Lumi kirjoitti...

Susanne, meillä nyt viimeinen koira, sillä ei päästä yhdessä minnekään. Olimme kerran kaksi viikkoa Itävallassa ja Olgamme naapurissa hodiossa, jossa asuu häen paras koirakaveri irlanninsetteri Roosa, Olga masentui OIKEASTI. Mieheni otti Itävallan jälkeen ylimääräisen loman, että koiruutemme tokeentui. Reima on todellinen KOIRAKUISKAAJA. Tämä on rotukohtaista,s illä labbiksemme Julia ei ollut moksiskaan. En veisi koiraani mihinkään koirahoitolaan, vaan hoitaja kotiin, jossa edes tuttu ympäristö säilyy. Siksi sanonkin kaikille, älkää ottako koiraa, jos haluatte reissata. Meillä on reissuvuodet edessä ja olihan niitä, kun olimme välillä 9 vuotta ilman koiraa. Kaksi kertaa vuodessa olimme Keski-Euroopassa. Melkein aina Svetisissä, Saksassa ja Itävallassa.

Minua pelottaa jo nyt koti ilman koiraa! Olga on niin...unforgottable!

Toisaalta: Kohta on meidän vuoro ja kahdestaan!

Mutta: En ole ikinä sanonut, etteikö vielä joskus koira. Ja onneksi saamme aina silloin tällöin tyttären kääpiövillakoiran 'hoitoon' tänne mamilaan...

Kirlah kirjoitti...

Kissat ovat ihania, olkoonkin, että ovat kodittomia. Mutta siellähän ei kai pakkanen pääse puremaan.

Jael kirjoitti...

Tuure:-)

Phivos:Kaunis kissa ja kauniita kukkia,totta! Kiitos paljon:-)

Susanne:Ohoh, 6 koiran kanssa on varmaankin ollut hankalaa, kun on halunnut matkustaa! Juuri tuon takia pysyttäydynkin koirassa, senkin kanssa aina vähän hankalaa kun pitää viedä koirahoitolaan ja tulee huono omatunto...Tuo kisu on todellakin söpö!!

Leena:Kun on tottunut koiraan,niin onkin vaikeaa ajatella kotia ilman sitä. Etenkin kun on koira joka on kuin kuningatar;-) Bambi ei muuten ollut moksiskaan sen hoitopaikan jälkeen,vaikka olin etukäteen sen vuoksi stressannut....

Kirlah:Kissat ovatkin ihania ja niiden liikkeitä on kiehtovaa seurata.Täällä niillä on ilmastollisesti ihan hyvät olot vuoden ympäri...

Satu kirjoitti...

Miten suloinen kisu. Ei ole ihme, jos tulee mieli ottaa tuommoinen. :-)

Myöhästyin hyvän viikonlopun toivotuksista, mutta toivotan nyt sitten vaikka hyvää alkavaa viikkoa. :-)

Jael kirjoitti...

Hippu:kiitos samoin sullekin:-)

MaaMaa kirjoitti...

on kyllä söpönen kisumirri! Ja isot tassut; niistä näkee että muu kisu on vielä pikkunen.
Mä olen ehdottomasti enemmän koiraihminen, kissat on usein etäisiä ja liian itsenäisiä: alivuokralaisiksi niitä kutsun, jotka ei maksa edes vuokraa. Mutta ei ole mitään eläintä, mistä en edes vähän tykkäisi, silti ... :)