sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Sunnuntaiklassikko 17.5.2009

Sunnuntaiklassikkovalintani tälle viikolle ei ole mikään tunnettu klassikko, mutta tietynlainen klassikko kuitenkin, ja halusin esitellä paitsi laulun myös erään lempilaulajistani.

Olen aina pitänyt amerikkalaisesta musiikkiteatterista ja kaikista upeista lauluista ,joita se on tuottanut. Olenkin kerännyt jonkun verran siihen liittyvää musiikkia ja niiden joukossa on monen monta helmeä:monet niistä ovatkin klassikkoja.

Tänne laittamani laulu on ehkä vähän tuntemattomampi ja samoin musikaali, mistä laulu on.Musikaalin nimi on "110 in the Shade", joka perustuu Richard Nashin näytelmään vuodelta 1954.Musikaalin musiikin sävelsi Harvey Schmidt ja musiikin sanoitti Tom Jones (ei SE Tom Jones...)ja ensiesitys Broadwaylla oli lokakuussa 1963. Schmidt ja Jones saivat kumpikin Tony palkinnon.

Valitsin tästä musikaalista kauniin laulun " Simple Little Things" josta pidän paljon. Ja sen esittää tässä Audra McDonald, josta myös pidän paljon. Olen pitänyt Audran musiikista siitä lähtien kun joskus kymmenisen vuotta sitten ostin hänen ensimmäisen levynsä "Way back to Paradise". Audra on klassisen koulutuksen saanut laulaja, joka on voittanut useita Tony palkintoja.Hän on myös tuttu näyttelijänä: elokuvista ja tällä hetkellä TV-sarjasta Rakkauden Anatomia(Private Practice). Ja muut klassikot ovat täällä...

18 kommenttia:

 1. Kaunista, kaunista. En ollut ennen kuullut kappaletta enkä laulajaa, mutta kannatti kuulla.

  VastaaPoista
 2. On tosiaan uusi tuttavuus tämä, kiitos kun sai tutustua. Tällaista ei löytyisi omasta levyhyllystäni, musikaalien ystävä kun en ihmeemmin ole, mutta voin silti sujuvasti kuunnella..

  VastaaPoista
 3. Klassinen laulukoulutus kuuluu ja tuntuu: ihanaa! Olen suuri musikaalien, oopperan ja myös elokuvamusiikin ystävä. Kiitos tästä lauluelämyksestä, Jael ja Audra!

  VastaaPoista
 4. Kappaleesta en oikein osaa sanoa mitään, mutta Audralla on upea ääni.

  VastaaPoista
 5. Amerikkalainen viihdeteollisuus tuottaa jatkuvalla syötöllä upeita esiintyjiä, musiikkia ja näytelmiä.

  Pidin kappaleesta, mutta hieman minua häiritsi laulajan koulutettu ääni, se on maneeri, joka ei aina iske. Sopii joihinkin kappaleisiin, mutta ei kaikkiin.

  VastaaPoista
 6. Olen joskus kauan, kauan sitten kuullut tämän kappaleen, mutta Audra McDonald on aivan uusi löytö minulle. Kiitos, kun esittelit hänet. Todella kaunis, taipuisa ja sävykäs ääni.

  VastaaPoista
 7. Ihan uusi tuttavuus, en muutenkaan tunne kovinkaan montaa musikaalia. Vähän tuota samaa kuin Susulla, sellainen vähän "ylikoulutettu" ääni.

  VastaaPoista
 8. Kari:-)

  Sooloilija:Arvelinkin ettei tämä ihan kaikkiin pure.Musikaaleista on kuitenkin lähtöisin myös paljon klassikkoja.

  Leena:minä pidän myös:-)

  Tuima:minustakin Audralla on ihana lämminsävyinen ääni.

  SusuPetal:Niinhän se tuottaakin.
  Itseäni tuo koulutettu ääni ei häiritse.Se on yksi tapa laulaa, kuten oopperaa.Opiskelin itsekin laulua teini ikäisenä, joten ymmärrän mistä tuo tuollainen laulutapa tulee.Tottahan se on , että se eroaa tavallisesta populäärimusiikista, mutta mielestäni se on niin kaunista.

  Viides Rooli: Olen aivan samaa mieltä.Nautin kuunnella Audran laulamista.

  Hirlii:Makuja on niin monia.Musikaaleissa on oma laulutyylinsä ja äänen onkin hyvä olla koulutettu sitä varten. Audra on äänellään ollut muusana parille nykyajan amerikkalaiselle säveltäjälle.

  VastaaPoista
 9. en tuntenut etukäteen kappaletta, musikaalia tai esiintyjää, joten kiitos tästä esittelystä! :) musikaaleja ei ole tule yleensä muuten kuunneltua, mutta vaihtelu on virkistävää ja komealta audran ääni kuullosti!

  VastaaPoista
 10. Hei hei Helsingista!
  Kevatta oli ilmassa ja ruisleipa oikealla voilla on edelleen nami hyvaa!!!

  Kallista, kallista on Suomen maassa...jarkyttavan kallista...

  Oletko menossa Suomeen lomalle? Milloin? Jos, niin varaudu lihavalla lompakolla...

  VastaaPoista
 11. Blogitse: Ensi kuussa olen menossa ja tiedän että kallista on. Erityisesti jos Egyptiin verrataan.Täälläkin kun on monet jutut aika kalliita.Kahville meno on Suomessa kyllä paljon kalliimpaa kuin täällä....

  VastaaPoista
 12. Aivan tuntematon laulaja minulle, mutta kannatti kuunnella!

  VastaaPoista
 13. Sävelmä oli tuttu, mutta tämä upea tulkitsija ei. Hyvä kun tutustutit!

  VastaaPoista
 14. Juanita: Si, su voz es preciosa!Välillä onkin kiva kuunnella erilaista musiikkia.Odotankin että laitat jonkun espanjalaisen klassikon joku kerta tuonne sunnuntaiklassikkoon.....

  ArjaAnneli:-)

  Lepis:kiva kuulla että pidit:-)

  VastaaPoista
 15. Tämähän oli mieluinen yllätys:
  en tiennyt, että hän on näin lahjakas laulaja.

  VastaaPoista
 16. Nurkkalintu> Oletkoi seurannut sitä sarjaa? Audra on ensin laulaja, sitten näyttelijä

  VastaaPoista
 17. En ole seurannut sarjaa, en edes tiedä, näkyykö sarja täällä; niin vähän seuraan sarjoja, (en halua "koukuttua"). Mutta olen lukenut ja "kuullut" tuosta sarjasta ja näyttelijästä, vaan laulunlahjansa ovat menneet ohi tietoisuuteni. Tuohon puoleen aion nyt perehtyä :)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...