sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Sunnuntaiklassikko 24.5.2009

Englantilaisen Korgis yhtyeen kappale "Everybody's got to learn sometime" oli suuri hitti vuonna 1980 ja muistan kuulleeni sen useinkin. Todella kaunis kappale mielestäni,mutten laitakaan tänne alkuperäistä Korgisin kappaletta, vaan Beckin version vuodelta vuodelta 2004, josta pidän alkuperäistä enemmän. Beckin version laulusta voi kuunnella elokuvassa "Eternal sunshine of the spotless mind" Tässä linkki alkuperäiseen Korgisin versioon. Muut viikon klassikot löytyvät täältä...

20 kommenttia:

 1. En muista ennen kuulleni, mutta onpas kaunista...

  VastaaPoista
 2. Olen kuullut enemmän sitä alkuperäistä, ja muistan nuorena siitä tykänneeni, mutta nyt kun kuuntelin sitä jonkin aikaa, en pitänyt laulajan tyylistä laulaa lainkaan, en pitänyt hänen tyylistään sanoa s-kirjainta. Siksipä tämä Beckin versio kuullostaakin nyt aivan mahtavalta!

  Laulun alkuperäistä tunnelmaa on säilytetty, mutta silti tämä on Beckin oma versio.

  Tuo elokuva pitää katsoa joskus uudelleen, muistan tykänneeni siitä vain osittain. Sen tunnelma on kummallinen. Ehkä mielsin Jim Carreyn liikaa komedianäyttelijäksi. Mutta onhan siinä suloinen Kate Winslet eri värisillä hiuksillaan!

  VastaaPoista
 3. Aivan vieras laulu (en olenähnyt tuota elokuvaakaan) ja alkuperäinen yhtye. Pidin myös Beckin versiosta enemmän, mutta ei Korgiskaan huono ole.

  VastaaPoista
 4. Linkit kiukuttelivat, mutta kävin kuuntelemassa tämän viikon valintasi YouTube-sivustolla. Pidin valtavasti tästä biisistä, nimenomaan Beckin versiosta, sen tunnelma sopi hyvin sunnuntaiaamun hitaaseen rytmiin. Jostain syystä mieleeni nousi Leonard Cohen, liekö syynä ollut laulajan tapa pudottaa ilmaisuaan ajoittain lähes kerronnaksi.

  VastaaPoista
 5. Viides rooli vei mun sanat, sillä tämä on Cohen -tunnelmaista. MUTTA: minä kyllä sain heti 'tatsin' vanhaan kunnon brittimusaan, joka oli mun teinivuosina 'hot'.

  VastaaPoista
 6. Missä lienen temmeltänyt, mutta ei minkäänlaista mielikuvaa tästä kappaleesta ole jäänyt.
  Korgisin versio oli musta kyllä parempi.
  Tää uudempi on jotenkin semmosella väsyneellä puuromaisella tavalla laulettu. Se tuntuu olevan nyt must.
  Alkuperäinen on omalla liikuttavalla tavallaan selkeä ja raikas!

  VastaaPoista
 7. Mainio leffa hyvän juonen ja hyvien näyttelijöiden ansiosta, huomaa vain ettei tästäkään kappaleesta jäänyt mitään muistikuvaa...

  (Harmi että Jim on Jennynsä peräs ruvennut siihen rokotusvastustajien typeryyteen :-/ )

  VastaaPoista
 8. aah, tämä on niin kaunis, tykkään beckistä hurjasti! itse elokuvakin oli upea, ja tää kappale sopi hienosti sen surumieliseen tunnelmaan.

  VastaaPoista
 9. Kimmeli:kaunista joo..

  Papi:-)

  Sooloilija: Onpa sulla tarkka korva;en ollut tuollaista edes tullut huomanneeksi, mutta nyt kun sanoit noin meninkin heti tarkistamaan ja jotain kovaa siinä S kirjaimessa oli.Minustakin Becking versio kuulostaa mahtavalta. Tuon leffan näin sillä tavalla että katsoin siitä osia DVD:ltä , en jaksanut yhteen kertaan katsoa sitä loppuun saakka. Mutta hyvä leffa se on ja mielenkiintoinen.

  Tuima: Korgisin alkuperäisversiossa ei mitään vikaa olekaan, Beckin versio vaan koskettaa enemmän.

  Viides Rooli:Harmi kun linkit toimii huonosti:-( Minäkin pidän tosi paljon tästä Beckin versiosta, se on sellainen rauhoittava ja kaunis.Leonard Cohen ei ainakaan heti tullut mulle mieleen.

  Leena: Se brittiversio onkin ihan hyvä,mutta jotenkuten tämä Beckin versio vetoaa muhun paremmin..

  ArjaAnneli:Mä taas muistan kuulleeni tätä useinkin aikoinani, siis Korgisin versiota. Itse tykkään tuosta Beckin tyylistä laulaa tämä kappale.

  Timo: Ihan mielenkiintoinen leffa, vaikken jaksanut sitä yhdellä kerralla loppuun katsoakaan. Tuosta rokotushommasta en ollut tietoinenkaan....

  Juanita:Mustakin tosi kaunis! Ja kun katsoo tuota videota, niin musiikki sopii siihen kuin nappiin..

  VastaaPoista
 10. Tuntematon mullekin mutta upea.

  VastaaPoista
 11. Enpä ollut kuullut aikaisemmin, mutta nautittavaa, nam.

  VastaaPoista
 12. Aivan uusi tuttavuus minulle. Nyt ensikuuntelemalla tykkäsin enemmän alkuperäisestä. Huomenna kenties tykkään päinvastoin :-))

  VastaaPoista
 13. Kaunis kappale ja pidin elokuvasta kovasti.

  VastaaPoista
 14. Allu;niinpä onkin:-)

  SusuPetal: jotenkuten yllätyin kun tämä oli kuitenkin aika tuntematon monelle.Mulle se taas oli kauhean tuttu ja muistan aikoinani kuulleeni sitä useinkin, sitä Korgisin versiota siis.Ja nautittavaa on:-)

  Nurkkalintu:-)

  Hoover; Kappale tosiaankin kaunis ja elokuva oli mielenkiintoinen, erilainen...

  VastaaPoista
 15. hm... :) memories...alkuperainen ehka parempi mutta jotenkin...kutittaa tamakin...
  ps. mista teille tulee mieleen kaikki nama klassikot? mina kun olen huono nimien kanssa mutta tunnistan biisit jo niiden ekoista tahdeista...eli miten niita haette/muistatte?

  VastaaPoista
 16. BLOGitse>jotkut mä muistan noin vaan, jotkut muistuu mieleen yhtäkkiä kun kuulee taas.....tai sitten joku juttu herättää mieliin unhoon painuneen kappaleen...

  VastaaPoista
 17. mulla soi parhaillaan nettiradio, ikivihreita..ella, sinatra...ei mee hermot tata kanavaa kuunnellessa! :)

  VastaaPoista
 18. Tässäpä mielenkiintoinen versio. Hyvä! Erittäin hyvä!

  Alkuperäinen muistui mieleen pienen hakemisen jälkeen, mutta hyvä se on sekin.

  Tänään minulla onkin tuplaklassikot, kun urakoin myös viime sunnuntain klassikot läpi tuon viime viikon hektisyyden vuoksi vasta nyt. Ihanaa!
  (siis kuunnella tuplat, ei se tappotahti duunissa)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...