keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Palkinnonhakumatkalla Jerusalemissa

Kuva vapaaehtoiskollegani Helenen
Eilen kävin palkintohakumatkalla Jerusalemissa.Minä en ollut palkinnonsaaja,vaan S.A.C.H.-järjestö,jossa toimin vapaaehtoisena.Palkinnon jakaa Israelin presidentti,joten eilen iltapäivällä matkasimme Jerusalemiin,presidentin virka-asunnolle.Matkalle lähti ärjestön henkilökuntaa ja vapaaehtoisia.Vapaaehtoisiin kuuluvat myös lasten sydänleikkauksiin liittyvät lääkärit,hoitajat,fysioterapistit ja muut,jotka tekevät työtä vapaaehtoisesti oman työnsä ohella.Sille pitää nostaa hattua,että esim. sydänkirurgi normaalin sairaalatyönsä ohella vielä jaksaa vapaaehtoisesti,ilman palkkaa,leikata pienten potilaiden sydämet kuntoon ja olla siinä mukana täydellä sydämella:)
Kun olimme päässeet turvatarkistusten ohitse,niin toisella puolella näkyivät ensimmäisen kuvan tyhjät tuolit ja toisella puolella,nurmikolla,oltiin juuri täyttämässä ruoka-asemia.Olimme kuvitelleet että saamme korkeintaan vähän jotain juotavaa ja pikkusyömistä,mutta aikaa itse tilaisuuteen oli yli 2 tuntia,ja meitä varten oli laitettu vaikka minkälaista ruokaa. Emme muuten olleet ainoa järjestö,sillä tämä presidentin myöntämä vapaaehtoispalkinto myönnetään vuosittain 12 järjestölle tai yksityishenkilölle,joten tuolla oli reilusti väkeä.
Ruoka tuolla oli aika lihavoittoista,mutta onneksi oli minipizza-asema,jossa pikkuiset pizzapohjat täytettiin halutulla täytteellä ja paistettiin kunnon uunissa.
Tortilla-asemalla oli lihavoittoista ruokaa,joten kävin vain katsomassa.
Ja hedelmiä oli tuolla runsaasti,samoin namuja ja kaikenlaista makeaa.
Kuva Helenen kamerasta
Eilen(ja tänäänkin) oli tosi kuumaa ja oletin Jerusalemissa olevan viileämpää,kuten yleensä,mutta sielläkin oli kuumaa! Vasta kun ihmiset menivät istumaan alkoi tuulla hieman ja jo helpotti! Menin ihan takariville,koska siellä oli vilpoisampaa,enkä saanut otettu hyviä kuvia itse tilaisuudesta,johon kuului,paitsi palkinnonsaantia,muutama puhe sekä tanssiesitystä ja laulua.Vapaaehtoiskollegani Helene(kuvassa)oli fiksumpi ja seisoi suurimman osan tilaisuutta lavan lähelle ja onnistui pääsemään kuvaan itse presidentti Peresin kanssa.Israelin presidentti on muuten uskomaton tapaus:hän täytti kesän alussa 89 vuotta,mutta on niin energinen ja tekee pitkiä päiviä,ja jättää helposti puolta nuoremmat taakseen.Kun hän piti puheen,mietin,miten hänen äänensäkin kuulosti paljon nuoremman miehen ääneltä.

Iäkäs ja ihmeen aktiivinen presidentti on myös erittäin interaktiivinen presidentti ja hallitsee nykyajan välineet.Tällä videolla hän esimerkiksi pyytää ihmisiä kavereikseen naamakirjaan;D  Näyttelijätär Lauren Bacall ,joka oli naimisissa Humprey Bogartin kanssa,on muuten presidentti Peresin serkku! Ja Bacallkin on jo aika iäkäs,joten heillä taitaa olla hyvät geenit;D
Tilaisuuden jälkeen meidät oli kutsuttu iltapalalle S.A.C.H:n johtokunnan jäsenen kotiin,ja siellä grillit kuumenivat,joten ajattelin,että taas ei-lihansyöjiä syrjitään,mutta olihan siellä sitten salaattejakin:)

24 kommenttia:

 1. Upea juhla teillä, upea ja kunnioitettu presidentti teillä - Iankaikkinen Jumala häntä siunatkoon edelleen armolla, viisaudella ja pitkällä iällä.

  VastaaPoista
 2. en tiennytkään, että Lauren Bacall elää vielä

  VastaaPoista
 3. Hienoa vapaaehtoistyötä!

  Ja ihanat tarjottavat, etenkin tuo makea puoli näyttää houkuttelevalta.

  Vai serkuksia! Mielenkiintoista.

  VastaaPoista
 4. Ihna ootte ansiosta saaneet palkinnon.

  VastaaPoista
 5. Oikein paljon onnea koko toiminnalle! Hyvä te! Mutta hieman ole yllättynyt, ettei kasvistarjoilua ollut..

  VastaaPoista
 6. Sirkku:upea juhla olikin ja tuo presidentti ihan ikäisekseen,ei uskoisi melkein 90-vuotiaaksi!Ja toivottavasti hänellä on vielä monta ja hyvää vuotta jäljellä.,

  Allu:joo elää vieläkin.On näköjään tosiaankin ne pitkän elämän geenit tuolla suvulla...

  SusuPetal:tuolle järjestölle tosiaankin kuului tuo palkinto! Ja juu,serkuksia ovat!Ja melkein samanikäisetkin!

  Amalia:ehdottomasti!

  Pikkujutut:no tuolla oli hedelmiä ja pizzat olivat kasvistäytteellä.Sain myös tortillapöydästä pienen lautasellisen guacamolea...Mutta hedelmät olivat niin ihanat tuolla!

  VastaaPoista
 7. Upeat juhlat. Niistä jää hienot muistot.

  VastaaPoista
 8. Onnittelut, että pääsit oikein edustustehtävään..;)))

  Onpa harvinaisen hyväkuntoinen mies tuo teidän presidenttinne, vaikka onkin jo iäkäs.<333

  Upeat tarjoilut on ollut juhlissanne!
  Leppoisaa viikon jatkoa, Yaelian!<3333

  VastaaPoista
 9. Onnea, ansaitusti teidät palkittiin hyvästä työstä :) Kivat juhlat ja hyvässä kunnossa on presidentti! Varmasti ikimuistoinen tilaisuus :)

  VastaaPoista
 10. Olipa kivan kuuloinen reissu. Minua tietysti kiinnosti erityisesti tuo ruokapuoli. ;-) Harmi vaan, että kasvissyöjille ei oikein ollut tarjontaa.

  VastaaPoista
 11. Olipa hienoa, että teidän vapaaehtoistyötänne noin arvostetaan.
  Terveyttä ja pitkää ikää toivon presidentillenne edelleenkin.
  Oli kiinnostava lukea, että hän on minun suosikkinäyttelijäni serkku. :-)

  VastaaPoista
 12. Onpa nuorekas presidentti ja Helene loistaa vieressä kuin puutarhan kaunein kukka.

  Tortillat ovat hyviä. Nuoriso tekee niitä meille usein;-)

  Minulla on Lauren Bacallin elämänkerta, mutta en ole ehtinyt tuoda sitä blogiini. Sain sen isäni kirjastosta.

  VastaaPoista
 13. Mielenkiintoinen tarina ja kuvat. Kylläpä näyttääkin nuorekkaalta tuo presidentti!

  VastaaPoista
 14. Taas olet kokenut jotain vallan hienoa, yes!
  Saispa grilliruokaa...slurp!
  Olen lähtökuopissa, reilut kaksi viikkoa, jippii! :)

  VastaaPoista
 15. Onpa ollut upea juhla! Onneksi olkoon niin järjestölle kuin teille vapaaehtoistyöntekijöille. Hienoa!

  VastaaPoista
 16. Olipas tosiaan kekkerit. Eihän tuolla olisi osannut ollakaan. Paitsi ne hieman fiksummat ja filmaattisemmat bloggaajat:).

  VastaaPoista
 17. Helmi-Maaria:tuo presidentti ainakin on tosi wau:)

  Arleena;hienot muistot tuosta jääkin (kiva kun on tämä bloggeri;D)

  Aili:olin vain yksi monista,mutta oli kunnia olla mukana;D Ei ihan joka päivä tuonne pääse.Presidentti on ihan uskomaton ikäisekseen ja hyvin charmantti;D Kiitos samoin sinulle hyvää viikon jatkoa...

  Elisabeth:oli ihanaa että juuri tuo järjestö oli yksi palkinnon saajista.Ja presidentti onkin ihan ainutlaatuinen;D

  Hippu:oli kiva tilaisuus.En onneksi nääntynyt nälkään,sillä oli hedelmiä,suklaata ja minipizzoja,ja hyvää espressoa kahvikojusta;D

  Unelma:hänelle soisikin vielä monta vuotta,hän on niin uskomattoman energinen! Ja mielenkiintoista tietää,että presidenttimme serkku on lempinäyttijäsi:)

  Leena:On ihan uskomaton tuo presidentti ikäisekseen ja Helene oli aika onnellinen kun pääsi kuvaan;D Helene on alunperin ranskalainen ja tres chic;D Hän meni kysymään jos hän voi mennä presidentin kanssa samaan kuvaan,ja turvamiehet sanoivat ei,mutta presidentti sanoi,että hänpäs haluaakin samaan kuvaan Helenen kanssa,Leskimies huomasin nätin naisen;D Tortilloja en maistanut,mutta hieman guacamolea kylläkin.Se Bacallin elämänkerta oliskin mielenkiintoista lukea!

  Helena:kiitos:) ON kyllä harvinaisen nuorekas iäkseen tuo presidentti.

  BLOGitse:juu oli hieno tilaisuus.Grillilihat taas eivät ole minua varten,mutta onneksi oli ne salaatit tuolla,sillä oli jo vähän nälkä myöhään illalla.Minnes on matka parin viikon kuluttua?

  Katja:hieno tilaisuus olikin:) ja kiitos vaan onnitteluista,järjestössä tehdään sellaista työtä mikä ansaitseekin kiitoksen.Etenkin tuo sairaalahenkilökunta on sen ansainnut:)

  Mine:No olen kyllä nähnyt että olet todella filmaattinen;D HIenot kekkerit olikin!

  VastaaPoista
 18. Upea hyvän mielen postaus :)
  Onnittelut järjestölle ja vapaaehtoisille! <3

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 19. Nurkkalintu:kiva että tykkäsit:) ja sinullekin oikein hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 20. Upeaa, etta vapaaehtoistyö palkitaan noin juhlallisesti. Oikein presidentin seurassa.
  Taytyy kunnioittaa tuon ikaista presidenttia, silla työ ei helppoa ole.

  VastaaPoista
 21. Onpa mieltä ilahduttava ja ylentävä postaus! Myönteinen ja fiksu tapahtuma. Vapaaehtoiset antavat suuren panoksen tähän työhön ja se näin upeasti huomioidaan! Hienoa että olet tässä mukana!

  VastaaPoista
 22. Sateenkaari:tuli kyllä hyvä tunne,kun tuo järjestö palkittiin.oli myös mukava tavata noin nuorekas presidentti!

  Kirsti.Kiitos:) HIenoa oli,että juuri tämä järjestö sai palkinnon(muiden joukossa). Ja oli tosi hienoa olla mukana;aivan ainutlaatuista.

  VastaaPoista
 23. Aika cool että olet ollut Presidentin järjestämissä juhlissa! :)) Hyvä Yaelian! :)

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...