torstai 10. elokuuta 2017

Elokuussa on kuuminta

Aamulla kävin sairaskassani klinikalla  olkapääni ultrasoundissa.  Olkapäässä on jotain joka vieläkin  vaivaa vaikka portaissa kaatumisesta on kulunut jo yli 3 kk. Ei onneksi mitään vakavaa, mutta se että siellä on jotain tuntuu kun otan esimerkiksi puseron pois, tai nostan käsivarttani. Olen varma että jos olisin satuttanut vasemman puoleni (olen oikeakätinen) niin tämä olisi ohi jo kauan sitten.  Odottaessani vuoroani otin kuvan ikkunasta,  ja kuvassa vasemmalla näkyy Tel Avivin viimeksi valmistunut pilvenpiirtäjä, Sarona Tower, joka tosin ei ihan vielä ole täysin valmis, sillä alimmissa kerroksissa oleva muotiin keskittynyt kauppakeskus on vielä keskeneräinen. Kun klinikan ikkunasta katsoo alas niin näkee osan kahden korkean tornitalon  välissä olevan  ekologisen altaan.
Altaassa uiskentelee kaiken kokoisia koikarppeja, joista jotkut ovat tosi suuria vonkaleita, niin että mielessä kävi hetken ajatus että miltä tuollainen mahtaisi maistua lautasella;D Koikarpit voivatkin kasvaa todella suuriksi, Ne saattavat myös sairastua  koiherpekseen,  mutta Jerusalemin yliopistossa kehitettiin siihen lääke,  ja Israelin koikarpit ovat tällä hetkellä ainoita maailmassa jotka saavat koiherpesrokotteen.

Täällä on nyt kostean kuumaa, ja läkähdyn!  Oli jo mukavempia päiviä, jolloin tuntui että  ei tämä kesä oikeastaan niin paha ole täällä, mutta sitten tuli taas tämä kamala kosteus; eikä ihme sillä elokuu on kuumin kuukausi.  Jo pelkkä iltakävely Bambin kanssa saa hien pintaan.

12 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Harmi tuo sun olkapää! Meillä on nyt sateista ja viileä, odotellaan taas lämpimämpää.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Nyt ei Suomessa tarvi kelejä voivotella. On justiinsa ihanan lämmintä, ei ollenkaan kuumaa:). Saunojien mukaan vesi oli hetki sitten kylmää, mutta sauna on lämmin:D.

Rita A kirjoitti...

Voi hirveää. Vieläkö teillä ovat kuumat ilmat tulleet kuumemmiksi? Huh huh.

Onneksi kalat eivät tienneet että ruokabloggari katseli heitä menua suunnitellen 🙂

Kiva katsella tuota kiertyvää rakennusta !

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Sama täällä Suomessakin nykyisin on, että elokuu on kesän lämpimin..:)

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Tänään oli lämmin päivä täällä Espoossakin. Työpaikan mittari (suoraan auringon paisteessa) näytti päälle kolmeakymmentä astetta. Kyllä tarkeni. Hyvä, että tuota sinun kättä on nyt tutkittu, ikävää tuollainen pitkäkestoinen vaiva.
Mukavaa viikonloppua sinulle Jael <3

Leena Lumi kirjoitti...

Jael, meillä elokuu on ehkä ihanin kuukausi, sitten on syyskuu:)

Voi, voi tuota sun kaatumista, kun se olkapää vaivaa vieläkin.

<3

Jael kirjoitti...

Paluumuuttajatar:tuohan kuulostaa hyvältä, eli täydellinen sää:)Mukavaa viikonloppua Kotkaan:)

Rita:elokuu on kuumin kuukausi joten tiedän etten voi edes odotella mitään vilpoisia säitä vielä pariin kuukauteen. Onneksi on tuulettimet, ja joka paikassa ilmastointi:) Hih ,mä luulen että se karppi ei ehkä ole ihan herkullisin kala. Tuo uusi pilvenpiirtäjä on tosi jännä muodoiltaan:)

Hannele: sen vuoksi lomia pitäisikin ehkä siirtää, ja koulujen lomia.

Outi:kiva että saitte nyt sitten lämpimiä säitä,vähän arvelinkin että tulevat elokuussa, kesä 2002 oli aika lailla samanlainen. Kiitos, nyt sitten tietää miten hoitaa sitä jatkossa, mutta onneksi tämä on jo paljon parempi kuin esim. viime kuussa. Oikein ihanaa viikonloppua sinulle OUti:)

Leena:Elokuu Suomessa onkin upea kuukausi,harmi vaan että silloin ei enään ole lomia. Kiitos, pitkäkestoinen vaiva koska on oikealla puolella jota käytän., Vasemmalla kädellä pystyn vain rajoitetusti tekemään asioita oikean sijaan,en voi esim, kirjoittaa tietsikalla.Kaunisa viikonloppua sinulle:)

Hannele på Hisingen kirjoitti...

onpa siinä komeet talot!

Jael kirjoitti...

Hannele:Pilvenpiirtäjät onkin hienoja:)

Satu kirjoitti...

Toivotaan, että ilmat viilenisivät siellä pian! Kostea kuumuus on tosiaan pahinta. Miten Bambi pärjäilee kuumuudessa? Kylmyydestähän Bambi ei ainakaan tainnut tykätä?

Jael kirjoitti...

Satu: ei toivoakaan että viilentyisi vielä pitkään aikaan. Lokakuussa alkaa kosteus olla sellaista ettei enään häiritse,ja sen jälkeen sitten vähitellen viilenee. Bambi ei tykkää kauhean kuumastakaan,mutta ehkä enemmän kuin kylmästä;D Tosin Bambi ei nyt halua olla kauhean kauan ulkona ,toisin kuin ehkä talvella.

pirjo kirjoitti...

Luin juuri netistä että vihreä tee laihduttaisi, en ole sitä koskaan juonut, pitääköhän se paikkansa ? kaunista posliinia, hienoja kuvia.