keskiviikko 30. elokuuta 2017

Pian on jo syyskuu

Aikaisin eilen aamulla, klo 6, digilämpömittarini näytti että ulkona on vain 24 astetta. Mikä ilo; ensimmäistä kertaa viikkoihin aamulämpötila oli alle hellerajan, enkä tullut hikisenä kotiin Bambin aamulenkin jälkeen. Tänään aamulla samaan aikaan oli vain 23 astetta, mutta päiväsaikaan on yhtä lämmintä kuin aiemminkin, mutta pari viimeistä päivää ovat olleet vähemmän kosteita,  ja heti tuntuu paremmalta. Tosin ensi viikolla aamuasteet näyttävät taas olevan hellerajalla, mutta parempaan päin tämä sää on menossa kuitenkin, vaikka kuumuus jatkuu. Eilen aikaisin aamulla oli myös pilvistä, kuten kuvasta näkyy, mutta ei mitään sadetta ole vielä pitkään aikaan tulossa.
Takapihan kissatkin ovat olleet niin väsähtäneitä kuumuuden vuoksi. Tässä ovat Gingi (punertava kissa) ja Felix, harmahtava kissa. Gingi on ollut talon  ympärillä varmaan yhtä kauan kuin olen tässä talossa asunut, mukava kissa joka tykkää rapsutuksista. Felix taas seuraa minua, mutta pitää tiettyä etäisyyttä. Ovat löytäneet mukavan makuusijan kun joku jätti tuohon vanhoja vaatteita.
Lähiseudun jättimarketissa katse kiinnittyi näihin värikkäisiin auringonkukkasiemenpusseihin, jossa kaikki teksti oli venäjäksi, enkä ymmärtänyt sanaakaan.  En tiedä oliko noissa pusseissa jotain eroja, vaan olivatko pussit muuten vain  eri tavoin värikkäitä.
Viime perjantaina kun menin maustetorille huomasin matkan varrella tämän uuden paikan, ja luin että tämä oli khat -kahvila. Khat-lehtiä  pidetään huumeena, mutta vähiten haitallisena sellaisena,   Täällä ei ollut aiemmin minkäänlaisia rajoituksia khatin suhteen, mutta sitten siitä tehtiin pillereitä, joita myytiin kioskeissa,  ja joissa vaikuttavana aineena oli kationi,  Pillereistä oli haittaa käyttäjille, ja nyt khatia saa myydä /käyttää vain jalostamattomana . Siitä tehdään myös juomaa,  jota saa tästäkin paikasta.  En ole koskaan kokeillut, en lehtiä enkä niistä puristettua . piristävää juomaa.
Viime viikolla  liikuin myös eteläisessä Tel Avivissa, ja poikkesin tähän taloon, jossa oli vielä joku aika sitten tunnettu ja kallis  huonekalukauppa,   josta nyt oli jäljellä vain pieni osa ja loppuunmyynti. Sisäpuolella on myös upea   juhlatila,  jossa olen ollut pari kertaa,  ja kirjoittanut täällä.  Koko talo on vihreän kasvillisuuden peittämä, eikä sitä voi olla huomaamatta.

Oikein hyvää viimeistä kesäpäivää  ,  ja alkavaa syyskuuta.

16 kommenttia:

Hannele på Hisingen kirjoitti...

kiva vihreä seinä, kysy kauppiaalta, mitä pusseissa, rento kissakuva.

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Huomenna se on, kesän viimeinen päivä. Toivottavasti syksy toisi mukanaan kaikkea kivaa.

Jael kirjoitti...

Hannele:kaikissa pusseissa auringonkukansiemeniä, en vaan tiedä onko kaikissa pusseissa samanlaisia siemeniä, Tuo vihreä seinä on aika kiva:)

Outi:niinpä, kesä loppu.Täällä alkavat koulut kun syyskuu alkaa mutta edelleen hellettä hellettä. Mukavaa syksyn aloitusta sinulle Outi:)

Allu kirjoitti...

Meilläkin oli pari trooppista yötä eli lämpö ei laskenut alle 20C. Miten ihmeessä sä kestät sitä hellettä?

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Toisaalta juuri sen paahtavan helteen jälkeen osaa hyvin arvostaa syksyn mukanaan tuomaa helpotusta. Lempivuodenaikani.

EstherH. kirjoitti...

Kiva postaus jälleen,siellä minä "kävelin" ja ihastelin paikkoja mukanasi :) Mukavaa torstaita!

anumorchy kirjoitti...

Khat-mehua on kokeiltu. Tulokset olivat hyvin ristiriitaisia. Mina olin hereilla koko yon ja seuraavanakin paivana pirtea kuin peipponen. Isanta taas nukahti heti ja nukkui koko yon kuin tukki.

SusuPetal kirjoitti...

Uskomaton tuo vihreään verhoutunut rakennus!

Viihtyisän näköinen tuo khat-paikka.

Toivottavasti kelit viilenevät siellä, voisin lähettää sinne hiukka Helsingin sadetta, jos kelpaa. Meillä on sitä yllin kyllin.

Satu kirjoitti...

Toivotaan pikaista viilenemistä sinne! Aika hurja tuo kasviseinä. Oikeastaan aika pelottavan näköinen. :-D Terkut Bambille!

Matkatar kirjoitti...

Hyvä että vähän ees helle hellittää. On siellä kyllä kaikenlaista eksoottista myynnissä -täällä Suomessa ei varmaan saisi myydä mitään mitä ei ole käännetty suomeksi :D

MatkaMartta kirjoitti...

Eilen juuri totesin täälläkin, että olisko vähän syksyn tuntua ilmassa. Hiki toki virtaa päivällä vielä, vaikkei niin kuumaa ja kosteaa olekaan kuin siellä. Mutta sen pahimman paahteen jälkeen nämä 30-35 asteen lämmöt tuntuu ihan inhimillisiltä.

Rita A kirjoitti...

Jopa onkin kasvillisuuden peitossa koko rakennus. Meillä oli ennen yhdessä seinällä villiviiniä, mutta otin pois kun ajattelin että seinälaudoitus saattaa kärsiä. Kerran räkätit tekivät sinne pesänsä.

Mukavan näköiset kissat. Meillä oli eilen pihakeinussa joku kissa loikoilemassa kun tulin kotiin. Kohta minäkin voin postata kissan kuvan 🙂 🐱

Hyvä että teillä helle helpottaa. Toivottelen helpompaa loppuviikkoa ja syyskuuta 🐈

Jael kirjoitti...

Allu: ooh teillä jo ihanan viileää. Vaikeaa tätä hellettä onkin kestää,en tiedä mitä tekisin ilman tuulettimiani...Vielä ehkä kuukausi niin sitten on kosteus jo pienempi.

Paluumuuttajatar: Aivan totta, tulen kyllä arvostamaan sitä viileyttä sitten kun se joskus taas tulee:) Minulla on täällä lempiaikani marraskuusta huhtikuun puoliväliin.

Esther:kiva kuulla,ja kiitos kun tulit siitä kertomaan:) Mukavaa torstai-iltaa sinulle:)

Anu:olipa mielenkiintoisia seuraamuksia . PItäisi varmaan kokeilla;D

SusuPetal: aika vaikuttavan näköinen se onkin. Rakennus kattaa melkein koko korttelin, ja täysin vihreän seinän peittämä,sitä ei voi olla näkemättä. Hih,Anun kommenttien mukaan nyt tuli ihan mieli kokeilla ainakin sitä khat-mehua tuolla:D Voi ottaisin niin mielelläni jo sitä sadetta, mutta vielä ei täällä ole sen aika.. Ei mene tasaisesti nämä vesiasiat.

Satu: Kiitos:) Aika hurja se onkin,mutta pidän tuosta, tulee mieleen viidakko" Kiitos, Bambi kittää, wuff wuff:)

Matkatar: Huomenna taas kuulemma kuumempaa, joten se jäi lyhyeen mutta vähitellen helpottaa. Tuo khat on kai aika eksoottista, muistan kun siitä kirjoitettin SUomen mediassa somalialaisten yhteydessä,hekin kun käyttävät sitä. Hih,Suomessa ollaan super tarkkoja sellaisista;D

MatkaMartta: Huomenna kuumenee täällä joten ei vielä ihan syksyn tuntua. Paitsi että päivät lyhenevät.Tänään tosiaankin tuli taas hieman hiki pinnalle auringossa,varjossa sen sijaan tosi miellyttävää.-Sama täällä,kun ajattelen parin viikon takaisia helteitä niin tämä ihan pikkuriikkinen muutos tuntuu jo paljon paremmalta:)

Rita: eikös tulekin joku viidakko tuosta mieleen. On kyllä tosi jännän näköinen. Villiviini seinässä on tosi nättiä,en ole ajatellut että siitä voisi olla tuollaista harmia,mutta tuo rakennus on kai tehty betonista joten ei varmaan sama juttu.
Meillä on kivat piha/puistokissat (osa molemmissa,osa vain siellä tai tuolla)- Kiva kun teilläkin oli kisu siellä loikoilemassa, toivottavasti löysi takaisin kotiinsa. Helle ehkä ihan pikkiriikkisen helpottaa ,sekin parempi kuin ei mitään. Kiitos,samoin sinulle Rita oikein hyvää syyskuuta.

Melissa kirjoitti...

Oikein ihanaa syyskuuta. Toivotaan, että syksy lähtee paremmin käyntiin siellä kuin se on lähtenyt täällä.

Irja Viirret kirjoitti...

On siellä ihanan lämmintä, vaikka varmasti jatkuva helle rasittaa. Voisi antaa aurinkoa ja lämpöä vähän tännekin:) Mukavat kisulit.

Kiinnostuin eksoottisesta Khat-kahvilasta:) Jännittävää, että siellä voi mennä nuin vain kahvilaan ja kiskaista huumeet nassuun, khattia voidaan myös polttaa kuten kannabista. Yhdisteet katinoni (on pahin kuten kerroit) katiini ja norefedriini vaikuttavat vahingollisesti, mutta esimerkiksi amfetamiiniin verrattuna tämä on aika lievä huume.

Kaunista ja hyvää syksyä Jaelille ♥

Nimetön kirjoitti...

Hello my family member! I wish to say that this post is amazing, great written and include almost all vital infos.
I would like to peer more posts like this .

Also visit my blog :: arkia airlines