torstai 17. elokuuta 2017

Hevosenkarvaa sen pitää olla...

Täällä on taas ollut niin kuumaa ja kosteaa, mutta kävellä pitää aina kun voi:D   Muutama päivä sitten Eero-kissalla oli runsas aamiainen bussipysäkillä; joku laittaa sinne aika reilun määrän ruokaa. Minä jaan hieman ruokaa puistossa aikaisin aamulla : jo klo 6 aikaan aamulla kisut osaavat odotella aamupalaa.   
Eilen menin vihdoinkin ostamaan uuden lakaisuharjan.  Vanha harja  ei enään pysynyt kiinni kepissä vaikka yritin vaikka mitä (teippiä, sinitarraa...)  ja  oli vaikeaa saada kaikki lattian pölyt pois viime perjantaina.  Pölyä tulee nyt paljon sillä pidän aina  ikkunat auki,  koska en käytä ilmastointilaitetta,  ja puistoa vastapäätä on iso rakennusprojekti,  josta tulee hiekkapölyä tuulen mukana.  Vanha lakaisuharjani on  palvellut uskollisesti 5 tai 6 vuotta,  ja se on tehty hevosenkarvoista.   Synteettiset harjat eivät ole läheskään niin hyviä kuin hevosenkarvaharja, ja tiedän vain yhden kaupan, Tel Avivin eteläisessä osassa, missä sellaisia myydään.  Kauppa on niin sekava kuin vain voi olla; hieman kärttyisä omistaja ei kai ole järjestellyt kauppaansa pitkään aikaan;D
Nyt on sitten harja ostettu,  ja ostin myös hiuksilleni luonnonharjan,  jota olin jo pitkään halunnut,  ja heitin muutaman synteettisen ja liian kovan  hiusharjan roskikseen. Molemmat harjat haisivat hieman naftaliinille ,  joten niitä piti tuulettaa  kunnolla  ennen käyttöä.
Torstai-aamuna tapasin kantakahvilassani vieressä työskentelevän ystäväni, joka on lähdössä viikonlopun jälkeen vuosilomalle  Englantiin.  Hänen kahvissaan  oli niin kiva leppäkerttu että oli pakko kuvata se.  Minun kahvini oli pienempi , ja siinä oli sydän.💗
Tapasin myös toisen ystäväni, joka on pian lähdössä 3 viikoksi Intiaan miehensä kanssa. Kauhean  paljon rokotteita heidän oli pitänyt ottaa matkaa varten, sekä malariatabletteja, ja vielä erikoishyttyvoiteita.  Teimme pienen kävelyretken, etenkin kun tänään kosteus oli hieman alhaisempi, ja kävelykadulla torin vieressä tämä  talo oli juuri  kuoriutunut maalausprojektin jälkeen pressujen alta, ja  tuo sitruunankeltainen väri on kyllä pirteä.  Ennen maaulausta  talon seinät olivat kulahtaneen beigen väriset. Projekti ei vielä ollut ihan valmis, ja kauppojen kohdalla oli vielä tekemistä.
Kävellessä tulee huomattua kaikenlaista. Tuossa korkeassa tornitalossa on kalteva seinä.
Tässä vanhan  korjatun talon takana on tornitalo, ja  osassa tornitaloa hotelli.
Tämäkin talo oli juuri kuoriutunut pressujen alta, ja siinä tehtiin viimeistelytöitä.
Toinen tornitalo vanhan talon edessä.
Ystävän piti mennä kauppakeskukseen ostamaan lahja sukulaisille, ja menin mukaan. Kaupan ulkopuolella törmäsin Eliseteen, täällä pitkään asuneen  brasilialaisen laulajattaren,  jota olen aiemminkin kuvannut tänne blogiini, 2 kertaa , mutta en muista koska. Aina elegantin  Eliseten Mischka koira oli suloinen. 
Tässä yksi Eliseten lauluista (laulu alkaa kohdassa 0.39)
Kauppakeskuksen toisessa päässä oli joku tapahtuma lapsille. Putkia päällystettiin foliolla, ja lapsilla näkyi olevan tosi hauskaa . Täällähän lapsilla on vielä kesäloma, ja kouluun palataan syyskuun alussa.

9 kommenttia:

 1. Vai on siellä kiukkuinen harjakaupan pitäjä :)
  Kauniit harjat ostit. Ihana leppis kahvissa ❤️
  Mukavaa torstai-iltaa Jael!

  VastaaPoista
 2. Kauppa ilmeisesti käy, vaikka sen pitäjä ei jaksaisikaan pitää hymyä naamalla ja antaa ymmärtää, että asiakas on aina oikeassa?

  VastaaPoista
 3. Ymmärrän kauppiasta, ihan kokemuksesta; kärttyisäks tulee, kun nurkat ovat sekaisin eikä huvittais ruveta järjestelyhommiin =)
  Hyvät harjat löytyi sieltä kuitenkin.

  Mielestäni Suomessakin saisi koulu alkaa vasta syyskuun alussa. Lukuvuotta voisi venyttää pidemmälle kesäkuussa.

  VastaaPoista
 4. Kun on hyvät tuotteet, niin ei tarvitse vissiin niin perustaa siihen ystävällisyyteen. Pääasia, että sait hyvät harjat.

  Ja olipas Eero-kissalla kissanpäivät!

  Upeaa, kun näkee tällaisia kauniisti laittautuneita naisia kuten Elisite. Tulee ihan hyvälle tuulelle. Meillä oli tänään kosteutta sen verran ilmassa, että se pisaroi iholle kun ulkona olin aamulla. Päivällä oli taas 38 C. Olet kyllä aika sissi, kun ilman ilmastointia siellä jakselet. Mulla menisi hermot. Kun meinaa mennä ilmastoinnin kanssakin.

  VastaaPoista
 5. Imuroin juuri häiritseviä roskia sun muuta lattialta varsi-imurilla. Se on ollut tämän vuoden parhaita hankintoja, helppo käyttää ja tehokas. Ennen hoidin tilapäiset putsingit lattiaharjalla, mutta koin että siitä jää ilmaan aika lailla pölyä. Etuna tietenkin se että ei kulu sähköä :)

  Metkaa katsella noita rakennuksia joita aina kuvaat... Uutta ja vanhaa, rapistunutta ja kunnostettua rinta rinnan. Sitruunankeltainen sopii aurinkoiseen maahan hienosti !

  Lastentapahtuma vaikuttaa iloiselta :)

  VastaaPoista
 6. Osui silmiini saksankielinen teksi tuossa harjassasi,ettei vain tulisi täältä :) Kiva postaus ja mukavaa seurata maisemia mukanasi! Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
 7. Outi:Juu vähän oli sellainen yrmeä;D KIvat harjat kuitenkin ostin:) Mukavaa viikonloppua Outi:)

  Paluumuuttajatar: Näköjään käy, vaikkei kauppias aina edes pidä kiinni aukioloajoista(tulin kerran kun piti olla auki eikä ollutkaan)-.

  Nurkkalintu:Hih, tuossa onkin aika lailla järjestämistä. Ihme kun hän löysi sieltä ne haluamani harjat;D
  Todellakin, elokuu on melkein aina se lämpimin kuukausi Suomessakin,joten lasten kesäloma voisi alkaa hieman myöhemmin.

  Johanna: Ehkä näin ajattelee kauppias:;D Hyvät harjat kuitenkin sain.
  Ja Eerolla oli runsas ateria:) Elisete on aina kyllä niin upean näköinen, olen kuvannut häntä kerran sellaisessa Charleston-asussa, ja kerran kun hän oli kuin Carmen Miranda.Aina yhtä upea:) Tänään oli vaihteeksi hieman vähemmän kostea päivä, mutta sunnuntaina ne kosteusprosentit taas nousevat:)( Ilmastotointilaitteeni on rikki,se on tosi vanha, ei kannata korjata, ja iso sellainen ,ja jos laittaa uuden niin pitäisi seinäkin korjata. Joten päätin pärjätä tuulettimilla.

  Rita: Varsi-imuri onkin kätevä, Minulla on imuri,mutta aina kuitenkin harjaan enkä käytä sitä. Pitäisi ehkä, olisi helpompaakin:)

  Esther Helmiä:ihan oiken näit,hiusharja on saksalainen Ebelin-harja:) Kiva kun tykkäsit:) Ja oikein hyvää viikonloppua sinullekin:)

  Satu:onhan ne aika komeita:)

  VastaaPoista
 8. Jännä nähdä, mitä houkuttavia/koukuttavia kauppoja tuon keltaisen talon alakertaan tulee.

  <3

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...