sunnuntai 13. elokuuta 2017

Teetä ehkä?

Kuuma ja kostea jatkuu täällä edelleenkin, onhan nyt elokuu. Siitä huolimatta yritän joka päivä tehdä kävelylenkkejä vaikka hiki valuu. Perjantaina, viikonlopun  ensimmäisenä aamuna,  menin Levinsky-torin alueelle  ostamaan tofua aasialaisesta kaupasta,  ja koska  se ei ollut vielä auki, ihailin sen lähellä olevan kaupan (joka sekään ei ollut vielä auki)  ikkunassa olevia teekannuja. Tämä oli nätti,  mutta minulla ei kyllä ole minkäänlaista tilaa tällaiselle.  Juon joka päivä vihreää teetä , ja  olishan sitä kiva tarjoilla tuollaisessa setissä.
Kaupan ikkunoissa oli monen monta erilaista teekannu+kuppisettiä. 
Kaupassa oli myös käsinveivattavia kahvimyllyjä,  sellaisia mitä joskus käytettiin , mutta niistä ottamani kuva oli liian tärähtänyt.
Teekannun ja kupin yhdistelmä on aika kiva:)
Välillä tuntuu että sää on ihan mukava; esim. tästä jos kulkee aamulla eteenpäin niin ei pahemmin tunnu se kuumuus. Kadun talot ovat suurimmaksi osaksi sellaisia joista kadulle tuleva osa on pylväiden päällä, eli katos lähes koko kadun varrella,  ja kauppoja.  Kuvan otin kantakahvilani terassilta, ja oikealla näkyy osa Billien kukkakauppaa. 
Täällä kävelykadulla sen sijaan oli kostean kuumaa. ehkä koska talot ja puut pidättelevät tuulta. 

Oikein hyvää alkavaa viikkoa:)

21 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Olipas kauniita teekannuja. Niin tekisi mieleni tuollaista, vaikka ostos olisikin ihan järjetön, kun en edes juo teetä. :-D

Mukavaa viikkoa sinullekin! Toivotaan viileitä tuulia!

Jael kirjoitti...

Satu: tosi nättejä kannuja, ja tuossa on vain muutama, En minäkään varsinaisesti tuollaista tarvitse,kun käytän sellaista teekuppia jossa on valmis filteri,mutta olishan tuollainen setti kiva;D
Kiitos samoin, täällä ei vielä pitkään tule tarpeeksi viileitä tuulia.

Leena Lumi kirjoitti...

Voi miten kaunis on tuo ensimmäinen astiasto<3 Siinä samoja värejä kuin niissä armenialaisten käsityöläisten kulhoissa. Juomme joka iltapäivä mustaa teetä, vihreä ei sovi, koska minulla on se yksi vatsajuttu, mutta musta käy. Tee on muuten maailman ainoa juoma, joka sekä rauhoittaa että virkistää.

Kyllä tuollainen astiasto tuo tunnelmaa.

<3

Melissa kirjoitti...

Vitsit miten kauniita astioita <3

Hannele på Hisingen kirjoitti...

aina kelpaa, kahvikin

Allu kirjoitti...

Eka astiasto on tosi kiva.

Rita A kirjoitti...

Monin paikoin maailmaa teen juonti on tärkeä ja mieluisa seremonia.
Siinä mielessä ei ihme että noita ihastuttavia teepannuja ja teeserviisejä riittää.
Englannissa ja Aasiassa ainakin arvostetaan hyvää teetä.
Kahvikin on ihanaa :) Minä juon molempia.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Eka on kaunis. Onneksi en juo teetä, niin ei tarvitse haaveilla sitä:). Ja kohta se kuumuus onneksi taitaa ruveta helpottamaan. Meillä taas lämmintä luvataan nyt pari viikkoa. Saa koululaiset lämpimän alun.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Voi tuo mustavalkoinen teeastiasto...kaunis♥

Sky Mikaela kirjoitti...

Mulla on teekannuja mut aidot teekupit puuttuvat. Ja tollanen teekannu-teekuppikin mulla on, ihanan herkullisin värein, lintuaiheinen. Se on kyllä hyvä :)

Matkatar kirjoitti...

Oijoi, ikävää jos siellä on tuskallisen kuuma olla! Siihenkään ei varmaan koskaan oikein totu. Hienoja teepannuja bongailit! Itsekin olen koukussa upeisiin pannuihin ja kuppeihin, mutta eihän niitä voi monia ostella.

Petra kirjoitti...

Terkut hikisista Turkin helteista, viime viikko taisi olla pahin mutta nyt hieman helpotti. Olen teenjuoja, Turkissa juomme paivittain paikallista haudutettua teeta mutta tykkaan myös erilaisista sekoituksista, mun ystava tuo usein Ukrainassa kaydessaan tullessaan erilaisia teesekoituksia silla siella on paljon parempi tarjonta kuin Turkissa.

Jael kirjoitti...

Leena;eikös olekin kaunis,ja kaupassa oli niin monta kaunista settiä. Ne armenialaiset astiat ovat nekin väriltään niin upeita,sen vuoksi pidän niistä:) Minulle vihreä ei ole aiheuttanut vatsavaivoja,onneksi.Aamuisin kahvia ja iltapäivällä teetä;:D Totta, oli ihan pakko käydä tuolla kaupassa tänään kun se oli auki,ja olin ihan ah ja oh, eivätkä edes mitenkään kalliita nuo,mutta vievät tilaa jota ei ole joten jäivät kauppaan.

Nelli:mä olen aivan ihastunut noihin:)

Hannele:aamulla juonkin kahvia, mutta iltapäivällä teetä.

Allu:Minäkin ihastuin siihen:=)

Rita:totta, sellainen seremonia on ihan mukava. Täällä juodaan paljon kahvia,mutta myös paljon teetä,ja sen vuoksi kai on ihania teekauppojakin. Minäkin juon molempia:)

Paluumuuttajatar: Minustakin eka on tosi kaunis. Minä juon teetä,mutta saa riittää teekuppi jossa on siiviläosa, ja onhan minulla kiinalainen teekannukin,ei vaan noin nätti kuin nuo. Arvasinkin että lämmin tulee elokuussa, samanlaisia kesiä on ennenkin ollut. Ehkä pitäisi tosiaankin siirtää koululaisten lomia että saisivat nauttia aurinkoisesta kelistä.

Hannele :Sekin on kaunis astiasto:)

Tanja: Nuo teekannu-kuppi pannut oli aika kivoja,katsoinkin että tuollainen vielä mahtuisi keittiöön kun ei vie niin paljon tilaa. ON kiva myös lahjana:)

Unelma kirjoitti...

Ihania teekannuja. Voisi todellakin satsata enemmän kauniiseen teekannuun, nyt se vaan jää vedenkeittimeen ja teepussiin. Miten sitä ihminen onkin niin laiska aamuisin ettei jaksa panostaa kauneuteen enempää.

Jael kirjoitti...

Matkatar: Elokuu on niin tukalan kuumaa täällä,ja pahinta on se kosteus,ei kuumuus, mutta parin kuukauden päästä jo helpottaa.Teekannut ovat niin nättejä ja houkuttelevia,mutta minun keittiööni ei kyllä mahdu enään mitään;D

Unelma:;tosi ihania kannuja tosiaankin, pitkään katselin ikkunoita,ja tänään kävin iltapäivällä kaupassakin mutten sortunut ostamaan.

Jael kirjoitti...

Petra:täälläkin niin hikistä ,huh! Ulkona ei Bambikaan jaksa kauheasti liikkua nyt ,ja jäädytetyt makupalat maistuvat sille. Teetä juon iltapäivisin, mutta talvella enemmän kuin nyt.Täällä on muutamia tosi hyviä teekauppoja,yksi ranskalaisen teekauppaketjun paikka,jossa tosi hyviä sekoituksia:)

Johanna - Omamaamansikka blogi kirjoitti...

Upeat teesetit! Tuon ensimmäisen ottaisin kiljuen. Ja nyt kun mietin, niin meillä on jossain oikea japanilainen teesetti. Pitääpä alkaa etsiä. Se ei ole kyllä koristeltu.

Mä pääsin parina päivänä ihan oikealle kävelylle, kun oli vain vajaa 30 C astetta ja mukava kuiva tuuli. Tänään on jo taas kosteutta ilmassa niin paljon, että ei huvita. No, kohta helpottaa. Toivottavasti sinullakin!

MatkaMartta kirjoitti...

Olipa kauniita astioita, etenkin tuo ensimmäinen! SIellä vissiin todellakin on kuuma. Tänne on luvattu aiempia viileämpää viikkoa, päivän ylin lämpö varjossa alle 35, mutta kuuma toki silti. Ei onneksi niin kostea, kuin vaikka Istanbul.

Jael kirjoitti...

Johanna:tuon ottaisin minäkin jos olisi tilaa, mutta tuo on aika tilaa vievä.Eikä edes ollut kallis. Kiva jos teillä jo valmiina japanilainen teesetti:)
Täällä on vain kosteaa ja kosteaa puuh...kyllä varmaan saa odotella tuonne lokakuuhun ennenkuin helpottaa täällä. Toivottavasti teillä helpottaa lyhyemmässä ajassa.

MatkaMartta:Minustakin tuo setti oli tosi nätti:) Voi kun tännekin tulisi jo viileämpää mutta ei toivoa vielä sellaisesta.Kosteus on niin korkea että saa lämmön tuntumaan paljon kuumemmalta kuin asteet näyttävät. Mukavaa viikkoa sinulle:)

Marianna kirjoitti...

Ai miten nättejä, varsinkin tuo ensimmäinen!
Minä juon teetä lähinnä talvisaikaan ja lemppariteeni on kreikkalainen yrttitee/vuoristotee, jota sieltä selkä vääränä mukanani kannan. Sitä ostan niin iroteenä kuin teepusseinakin ja talvisuosikkini on kanelilla maustettu yrttitee.

Ottaisin niin mielelläni tuota teidän kuumuuttanne tännekin, sillä tuntuu, että syksy tulee aivan liian aikaisin.

Hyvää viikonloppua!

SatuSanna kirjoitti...

Oih! Miten voikaan astiat olla noin kauniita, kuin tuossa ylimmässä kuvassa.
Kateellisena katselin, mistä täällä koto Suomaeesa tuollaisia saisi...
=)