torstai 29. lokakuuta 2009

Vihdoinkin ehkä talvi?

Nahalat Tänään aamulla satoikin jo kunnolla ja ensi viikoksi on luvattu viileämpää säätä,jippii!! Olin unohtanut sateenvarjon kotiin ja jouduinkin ostamaan uuden halpasontsan;muuten olisin ollut kuin uitettu koira! Sateesta huolimatta oli lämmintä, yli 25 astetta,mutta näin myös täysiin talvivaatteisiin tälläytyneitä ihmisiä….Ylläolevassa kuvassa näkyy torin viereinen kävelykatu,jossa tiistaisin ja perjantaisin käy hurjasti ihmisiä käsityöläistorin vuoksi. Nyt siellä kulki ihmisiä vain harvakseen,ja kahvilakin oli ihan tyhjillään….

tori sateen aikana Torikin oli tyhjillään,vaikka on torstai, viikonloppua edeltävä päivä,jolloin ihmiset tekevät paljon ruokaostoksia ja tori yleensä on täynnä. Onneksi suurin osa torin alueesta on jotenkuten katettu sateen ja auringon vuoksi.

kaktuspuiston nayttely 1 Kodin viereisessä kaktuspuistossa oli uudenlaista taidetta.Kaupungin taideyhdistys järjestää siellä joka vuosi tähän aikaan vuodesta näyttelyn. Näyttelyn teema tänä vuonna oli “piikit” mutten löytänyt niitä ihan jokaisesta teoksesta.

kaktuspuiston nayttely 2Kaikissa töissä oli kokonaan tai osittain käytetty kierrätysmateriaaleja. Aika hyvin sopivat nuo teokset kaktusten joukkoon….

edit: 30.10 klo 10 aamulla...ihanaa, yöllä satoi ja äsken satoi,oikein kunnolla:-) Menin ulos viideksi minuutiksi sateenvarjo mukana ja silti vaatteet kastuivat kunnolla. On kyllä odotettu tällaista sadetta,mutta kaikissa paikoissa ei ole sateen tuloa mietitty etukäteen:Natanian kaupungissa kadut lainehtivat vedestä ja Herzlian kaupungissa vettä pääsi sairaalan sisään....

Tulva Edelleenkin sataa….tässä oli vielä joitakin tunteja sitten risteys mutta nyt…..näin käy,kun tiedetään että tulee sadetta mutta ei valmistauduta siihen,eli veden ulosmenoaukot tietenkin tukossa…..Kuva lehden nettisivuilta.

45 kommenttia:

 1. Nätti toi kävelykatu ja hauska näyttely.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoisetn näköisiä taideteoksia.

  Täältä kyllä piisaisi sinne kylmyyttä ja pohjoistuulta, lähetänkö vähän :)

  VastaaPoista
 3. Allu:Tuo kävelykatu on nätti ja perjantaisin etenkin ihan täynnä kojuja ja ihmisiä,olenkin siitä aiemmin postannut.

  SusuPetal:juu lähetä vaan..;-)

  VastaaPoista
 4. Kaunis kavelykatu.
  İhmiset varmaan saikahtivat sadetta,ja moni jai kotiin sen vuoksi.Taalla ainaki turkkilaiset liikkuvat sateella tosi nihkeasti.Miestanikaan ei sateella saa ulos sitten millaan.Toista se on Suomessa,missa liikutaan saalla kuin saalla.
  Kivoja taideteoksia.

  VastaaPoista
 5. Ja pah! Meilla satoi varmaan puoli tuntia ja siihen se jai! Toivotaan etta yolla ja huomenna tulisi lisaa. Lauantaina voisi tulla vaan pohjosessa, kun minulla on retki Herodioniin.

  VastaaPoista
 6. Ensisateet aina yllättää kadulla ja ilman sateenvarjoa. Onneksi niitä saa kaupasta ; )

  VastaaPoista
 7. Olin tänään kuvaamassa rantaa, hyisen kylmää... hyistä todellakin. hanskoja ei ollut, nyt käteni muistuttavat kolealla kosketuksellaan tuota. Mutta hienoja kuvia sain!

  VastaaPoista
 8. Anu: Tel Avivissa satoi ainakin tunnin ja tuli aika kunnolla vettä.Toivotaan tosiaankin,että tulee lisää ja myös kylmempää,talvivaatteitakin olisi kiva joskus käyttää...mullakin olisi ensi kuussa mahdollisuus mennä retkellä Herodioniin,en ole päättänyt jos menen ,eli jään odottelemaan sun juttuasi siitä.

  Jonna;Ajattelin ,että tulee vain pari tippaa mutta tulikin enemmän....

  Tuure:Tulenkin sitten katsomaan blogiisi mitä kuvia sait otettua....

  VastaaPoista
 9. Tuollaisesta taidenäyttelystä minäkin tykkään.

  VastaaPoista
 10. Kirlah:On mukavaa kun laittavat tuonne kaksuspuistoon aina taidettakin:-)

  Famu:Niin olivat,etenkin tuo jalkapohja,johon on tarttunut kaktus!

  VastaaPoista
 11. Jippii sateelle ja viilenevälle säälle! :)
  Kivaa taidetta.

  VastaaPoista
 12. Niin satoi taallakin, puolikuivat vaatteet kastuivat ja samoin kastuin itse...Tiistaihin saakka tallaista, kuulemma.Nyt kuivatellaan sitten niita vaatteita muutama paiva sisalla.
  pikkujutut

  VastaaPoista
 13. Siinä on ympäristötaidetta miun makkuun! Ja väriä riittävästi.

  Koita tareta ;)

  VastaaPoista
 14. No se sade taalta tuli teille, ja meille tuli taas lamminta...

  VastaaPoista
 15. Pikkujutut:Mulla
  kengät meni ihan litimäriksi,nyt niitä kuivattelen sanomalehtipaperin avulla....

  Lepis:Joo, väriä eivät ole säästelleet noissa teoksissa:-)

  Ebru:Kunhan se kuumuus ei vaan nyt tule takaisin;saisi kunnon "talvi" tulla jo....

  VastaaPoista
 16. taallakin satoi joskus muutama paiva sitten. siis vahan. mutta satoi. kasteli maan.
  Voi ma odotan aikaa kun paasen taas normaalisti kavelemaan ihmisten ilmoille! Aikansa kutakin!

  VastaaPoista
 17. Sateessa on aina ne huonot puoletkin kun sitä liikaa kerralla tulee. Se on kyllä totta ettei täälläkään sateella kukaan ulkona liiku niin kuin Suomessa, mutta johtuu kai siitä että suurimman aikaa on pouta joten mitäs sitä turhaan itseään kuraamaan.
  Kaktuspuisto on hauska, kiinnostaisi varmaan lapsiakin enemmän kuin pelkät kaktukset, hih, pallo jalkapohjassa...

  Voi, Bambi on niin herkän ja viisaan näköinen tuossa alempana, Jimmyn rinnalla kuin sievä prinsessa.

  VastaaPoista
 18. BLOGitse;Täällä on nyt satanut koko päivän ja aina välillä jytisee.Kuvittelin että teilläkin niin.Ihan kivaa kun tulee sadetta, mutta täällä rannikolla on kosteaa,ja kun vaatteet kastuvat, niin on sitten vaikeaa saada ne kuivaksi kun on sateista.Vuorilla pohjoisessa asuessani oli kuivempaa ,siis ilma.

  Sirokko;Joko sitä tulee liikaa tai sitten ei yhtään.,Tosin vaikka sitä nytkin tulee aika paljon,niin vaaditaan tosi monta tällaista sadetta että järven ja Kuolleen meren pinnat saadaan edes jotenkuten normaaleiksi. Mutta jännää,miten monissa paikoissa ei osata varautua tällaiseen vaikka se tapahtuu joka talvi:monet kaupunkien keskustat on nyt ihan altaita....tiestä tuli joki...
  Bambi kiittää kohteliaisuuksista, tosin se on poika,joten kai sievä kuin prinssi;-) Nyt ukkostaa ja se on ihan kauhuissaan parka...

  VastaaPoista
 19. Lueskelin tätä mielenkiintoista kuvaa Israelista ja törmäsin siihen faktaan, että harjalintu on Israelin kansallislintu. Wau! Pienenä lintukirjasta sitä lintua ihastelin ja olen ihmeekseni onnistunut sen näkemään ihan livenä Suomessakin muutamia vuosia sitten läpikulkuvaelluksellaan. Oli hieno lintu, istui aitan harjalla ja oli vaan niin style!

  VastaaPoista
 20. Taru:Vau,en tiennytkään ,että sitä se joskus eksyy Suomeenkin! On tosi persoonallisen näköinen lintu;tässä kotini viereisessä puistossa niitä näkyy usein.

  VastaaPoista
 21. Olihan se todella utopistinen ilmestys, niitä kai tosi harvoin tänne eksyy. Nuorin lapsistamme teki taannoin minulle koulussa savesta harjalinnun ja maalasi sen myös. Olen siis kai harjalintu-fani, joten kerrohan niille puistolinnuillesi terveiset!

  VastaaPoista
 22. Taru:Selvä;-) Ja koetan kuvatakin lisää,jos vaan onnistuu,ovat vähän arkoja...

  VastaaPoista
 23. En ole vielä ehtinyt laittaa, kun koneeni päätti pimahtaa kahdeksi päiväksi.,

  VastaaPoista
 24. Toivottavasti koneesi "parantuu" pian Tuure!

  VastaaPoista
 25. Onpa todella tullut vettä, mutta lämmintä edelleen.
  Kaktusveistokset olvat hienoja.

  VastaaPoista
 26. Arleena:Vettä tuli paljon ,etenkin rannikon alueella,liittyi jotenkuten siihen,että merivesi on vielä lämmintä,Vuoristoisella alueella satoi paljon vähemmän.
  Veistokset ovat tosiaankina aika mainioita!

  VastaaPoista
 27. Tuollainen sade täällä viime sysynä..

  VastaaPoista
 28. Hannele:Tosi nätti oli tuo mosaiikkikaktus. Sadetta on vieläkin vähän,mutta sellaista tihkusadetta,ja ulkona täällä lähelläni 20 astetta.

  VastaaPoista
 29. Voin vain kuvitella miltä tuntuu kun sade tulee pitkästä aikaan. Varmaan mukava tunne:)

  Alempaan postaukseen:
  Bambi on niin suloinen. Tuo katse menee suoraan sydämeen.

  VastaaPoista
 30. Susanne:On ihana tunne,etenkin kun tietää,miten tärkeää tuo vesi on täälläpäin.Eilen tuli tosi paljon sadetta,mutta tarvitaan vielä monta tuollaista sadetta,jotta Genetsaretin järven pinta palautuu sellaiseksi ,kuin sen pitäisi olla.Nyt siellä näkyy saarekkeita siellä sun täällä ja vesi vetäytynyt liian kauas.
  Bambi on tosiaankin erittäin suloinen:-)

  VastaaPoista
 31. Sateet siirtyivàt siis sinne. Tààllà aurinko on porottantut nyt useita pàivià ihan kirkkaalta taivaalta klo 8.00 - 17.00. Myòhàiskesà. Illalla tàytyy kuitenkin hieman polttaa takkapuita, sillà yòllà làmpò haihtuu kirkkaalle tàhtitaivaalle. Upeita kuvia. Hyvàà viikonloppua.

  VastaaPoista
 32. meillàkin on tààllà kaktuspuisto....vailla nàytòksià, tosin, eh.
  Sateen mààrà on suomeen verrattuna aikamoinen kun saa tuollaisia tulvia aikaiseksi.

  VastaaPoista
 33. Tuommoset taideteokset on hauskoja!
  Sopis tällätä vaikka tänne Espan puistoonkin.
  Jopas sitä vettä on tullukkin!!!
  Onko teillä kellarissa tavaraa???

  VastaaPoista
 34. Lissu:Kiitos samoin,hyvää viikonloppua!Kesä kesti täällä ihan liian kauan,niin että on tosi mukavaa tällainen vähän harmaampi ilma,tosin ei mitenkään kylmää vielä ole...

  -S-;Sitten kun joskus ehdit ja jaksat, olisi kiva nähdä siitä teidänkin kaktuspuistosta kuvia.Sateita tulee täällä äärettömän harvoin, mutta sitten voikin kerralla tulla paljon. KUitenkin määrissä paljon paljon Suomen sateita pienempi.

  ArjaAnneli:Tuo kuva on joku 30 km täältä,mun lähettyvillä ei mitään tuollaista ollut.Kellaria ei ole vaan sen sijaan siellä on pommisuoja.

  VastaaPoista
 35. Kunnon tulvahan sinne sitten tuli! Toivottavasti sateet ovat hellittäneet.

  Aivan ihana tuo näyttely. Todella mielikuvitusrikasta silmäniloa siellä päin. Muistelisin, että sinulla oli joskus jostain läheisestä puistostasi kuvia ja sekin oli tosi hauskasti koristeltu (värikkäitä patsaita ainakin muistaakseni). Tuollaiset näyttelyt tekevät silmille hyvää!

  VastaaPoista
 36. Elegia:Sateet tulivat,nyt on tauko ja ylihuomenna pitäisi tulla lisää.Kun on sellainen vesipula,niin joka tippa on tervetullut,vaikka sitten joissain paikoissa tapahtuu kuten kuvassa(onneksi ei täällä missä asun..) Tässä kaupungissa onkin tosi paljon värikkäitä taideteoksia siellä sun täällä;vuosia sitten kaupunginjohtaja päätti brandata tämän kaupungin lasten kaupungiksi ja sen takia täällä on kaikkea kivaa lapsellista;-)

  VastaaPoista
 37. Heippa! Tahtoisin heittää sinulle itse keksimäni "mitä en omista" -haasteen, joka on blogissani:)

  Rapsutukset ihanalle Bambille!

  VastaaPoista
 38. Heipsan oon lukenut aina silloin tällöin blogiasi ihania kuvia ja kivoja tarinoita:)

  VastaaPoista
 39. Huh, sateen hyvät ja huonot puolet heti kerrallaan!

  VastaaPoista
 40. Mia:Kiitos haasteesta;laitankin sen pikapuoliin...Ja Bambi lähettää kiitokset rapsutuksista;-)

  Marizu:Kiva kun kommentoit ja mukavaa kuulla,että blogistani on iloa:-)

  Marja-Leena:todellakin tuli tuossa molemmat puolet esille...

  Tuure:Onneksi parantui!

  VastaaPoista
 41. Muistaakseni olenkin jo joskus viimevuoden puolella laittanut kuvaa kaktuspuistosta, mutta otan kameran seuraavallakin kerralla mukaan kun sinne eksyn. En kyllà kày siellà mitenkààn usein, eh.

  VastaaPoista

Vaikka näkyy että on sanavahvistus niin sen voi ihan hyvin jättää väliin,se kummittelee tuolla enkä saa sitä pois...